• Τελευταία
  • Trending
  • All

Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

9 Μαΐου 2025

Πάνω από τις προβλέψεις οι εξαγωγές της Κίνας

9 Μαΐου 2025

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025

Αντώνης Πετρόπουλος και Γιώργος Αλεξόπουλος στο pre-game show του Πάμε Στοίχημα Football Party by Gazzetta

9 Μαΐου 2025

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας

9 Μαΐου 2025

Flame – Meteo: Μειώνονται οι πυρκαγιές, όχι όμως και τα καμμένα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Πάνω από 700 ρωσικές επιθέσεις

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

9 Μαΐου 2025

Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

8 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται περισσότερο… έναν πόλεμο

8 Μαΐου 2025

Ημιτελή εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ

8 Μαΐου 2025

Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Capela Sixtina

8 Μαΐου 2025

Κόπωση και πτώση στις 1.721 μονάδες στο Χρηματιστήριο 

8 Μαΐου 2025

Η realme αποκαλύπτει παγκοσμίως τη σειρά GT 7 στις 27 Μαΐου

8 Μαΐου 2025
Ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας

Έπιασε τους στόχους η Eurobank: Από το εξωτερικό και Wealth Management τα κέρδη

8 Μαΐου 2025

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο Q1

8 Μαΐου 2025

H Microsoft θωρακίζει το ευρωπαϊκό cloud απέναντι σε εξωτερικές παρεμβάσεις

8 Μαΐου 2025
Σε τροχιά αναπόδραστων εξελίξεων έχει εισέλθει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα περιόρισε τα περιθώρια ελιγμών του Στέφανου Κασσελάκη,

Καταδίκη Κασσελάκη σε 30 μήνες με αναστολή για πόθεν έσχες

8 Μαΐου 2025

BAT Hellas: Έντεκα διακρίσεις στον τομέα της καινοτόμου επικοινωνίας

8 Μαΐου 2025

Ανεβαίνει η ένταση στην Ανατ. Μεσόγειο – Προειδοποιήσεις Άγκυρας για το Οικόπεδο 5

8 Μαΐου 2025

TITAN: Θετικό ξεκίνημα το 2025 με αύξηση πωλήσεων και επενδυτική δυναμική

8 Μαΐου 2025

Λιμάνια, ανθρώπινο δυναμικό και υπερτουρισμός στο επίκεντρο των συζητήσεων του PSTF

8 Μαΐου 2025

Henkel: Ανάπτυξη πωλήσεων και σταθερή ισχυρή κερδοφορία στο α’ 3μηνο

8 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
9 Μαΐου 2025
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις
Χρόνος ανάγνωσης3 mins read
14 1
0
40
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Με την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στραμμένη στην κλιμακούμενη βία μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, το Ισλάμαμπαντ ανακοίνωσε την κατάρριψη ινδικων μαχητικών, μεταξύ των οποίων και ένα Rafale, που θεωρείται αεροσκάφος 4,5 γενιάς.

Key Takeaways

  • Πακιστανικά J-10, εξοπλισμένα με κινεζικούς πυραύλους PL-15, κατέρριψαν τουλάχιστον δύο ινδικά μαχητικά Rafale, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
  • Η Ινδία δεν επιβεβαίωσε τις απώλειες, ενώ το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι κατέρριψε συνολικά πέντε μαχητικά, εκ των οποίων τρεις Rafale.
  • Πρόκειται για την πρώτη εμπλοκή J-10 σε σύγκρουση υψηλής έντασης και την πρώτη αντιπαράθεση PL-15 vs. Meteor.
  • Οι ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση, αναγνωρίζοντας την πιθανότητα κλιμάκωσης σε πυρηνικό μέτωπο.
  • Η ανάλυση της απόδοσης των όπλων και των τακτικών βρίσκεται σε εξέλιξη από όλες τις μεγάλες αεροπορικές δυνάμεις.
  • Η Ελλάδα διαθέτει Rafale με Meteor, ενώ η Τουρκία δεν διαθέτει αντίστοιχης εμβέλειας όπλα και συνεργάζεται στρατιωτικά με Πακιστάν και Κατάρ, όχι όμως με την Κίνα.
  • Η τεχνολογική απόδοση των PL-15 και η περιορισμένη αποτελεσματικότητα του Meteor σε πραγματικές συνθήκες επηρεάζουν την αξιοπιστία της αποτροπής που προσφέρει το ελληνικό οπλοστάσιο.

Αν και η Ινδία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την κατάρριψη αεροσκαφών, φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media ανάγκασαν και τις ΗΠΑ να επιβεβαιώσουν τα οσία ανακοίνωσε το Πακιστάν.

Η κατάρριψη του γαλλικού μαχητικού από την πακιστανικής πολεμική αεροπορία και αεράμυνα με τη χρήση κινεζικής παραγωγής μαχητικού και με τη βοήθεια της Τουρκίας και του Κατάρ υποδεικνύει ότι οι εκτός NATO αμυντικές συνεργασίες παράγουν καρπούς.

Σχετικάθέματα

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται περισσότερο… έναν πόλεμο

8 Μαΐου 2025

Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Capela Sixtina

8 Μαΐου 2025

Οι εξελίξεις, ειδικά στο βαθμό που εμπλέκεται και η τουρκική αμυντική βιομηχανία, εγείρουν ανησυχία και στην Αθήνα, καθώς η Άγκυρα φαίνεται να διαθέτει ηδη αντίμέτρα για το πλέον προηγμένο απόκτημα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αν και ακόμα πολλά στοιχεία παραμένουν ασαφή, οι στρατιωτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για μεγάλο επίτευγμα που ανατρέπει δεδομένα και σχεδιασμούς στο πεδίο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι το Πακιστάν χρησιμοποίησε κινεζικά J-10 κατά ινδικών αεροσκαφών.

Η Ινδία δεν έχει παραδεχθεί απώλειες.

Ένα κινεζικής κατασκευής πακιστανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε τουλάχιστον δύο ινδικά στρατιωτικά αεροπλάνα την Τετάρτη, όπως ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, γεγονός που αποτελεί πιθανώς σημαντικό ορόσημο για το προηγμένο κινεζικό αεροσκάφος.

Η εναέρια σύγκρουση αποτελεί σπάνια ευκαιρία για μελέτη της απόδοσης πιλότων, μαχητικών και πυραύλων αέρος-αέρος σε συνθήκες πραγματικής μάχης, με στόχο την προετοιμασία εθνικών πολεμικών αεροποριών.

Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι κατέρριψε πέντε ινδικά αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και τρία Rafale

Εκπρόσωπος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Auditor’s note: Τα στοιχεία και η πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας

Η πρόσφατη εναέρια εμπλοκή στην Κασμίρ μεταξύ πακιστανικών μαχητικών αεροσκαφών κινεζικής κατασκευής J-10 και ινδικών Rafale γαλλικής προέλευσης αποτελεί τομή στην εξέλιξη της αεροπορικής ισχύος στον αναπτυσσόμενο γεωστρατηγικό ανταγωνισμό Ανατολής–Δύσης. Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη χρήση των J-10 σε πραγματικό επιχειρησιακό περιβάλλον με επιτυχία εναντίον μαχητικών Rafale, κάτι που γεννά άμεσες επιπτώσεις για κράτη που διαθέτουν ή εξετάζουν την προμήθεια των ίδιων τύπων οπλικών συστημάτων – περιλαμβανομένης της Ελλάδας.

Ωστόσο, οι αναλυτές επεσήμαναν ότι πολλά κρίσιμα στοιχεία παραμένουν ασαφή, όπως εάν οι Meteor είχαν πράγματι τοποθετηθεί ή πώς χρησιμοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με τον Δρ. Βασίλειο Σιτάρα καθηγητή στην Εθνικη Σχολη Δημοσιας Διοικησης Και Αυτοδιοικησης, Guest Faculty στην εταιρεία Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Guest faculty Lecturer στην εταιρεία ADA University:

Το αεροσκάφος ανήκε στη No. 17 μοίρα “Golden Arrows” και αφίχθη στην Ινδία στις 27/7/2020, το πρώτο μιας παρτίδας 36 Α/Φ. Ο “θύτης” φέρεται να είναι ένα κινεζικής κατασκευής μαχητικό Α/Φ Chengdu J-10CE -σε πακιστανική υπηρεσία από το 2022- με το βλήμα πολύ μεγάλης εμβέλειας (BVR) PL-15Ε.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές φέρουν το Πακιστάν να έχει “διαβάσει” το ραντάρ του Rafale, με βοήθεια Τουρκίας-Κατάρ (χρήστης), ενώ απομένει να δούμε τα συντρίμμια των άλλων δύο Rafale που ισχυρίζεται ότι κατέρριψε η πακιστανική πλευρά.

Το Rafale εισήλθε μεν σε υπηρεσία (Γαλλικό Ναυτικό) το 2004, αλλά συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις από το Μάρτιο του 2011, στη Λιβύη.

Επιχειρησιακή Ανάλυση

  • Το J-10C, που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν, αποτελεί μαχητικό 4.5 γενιάς με προηγμένα ραντάρ AESA και δυνατότητες BVR (beyond visual range).
  • Ο πύραυλος PL-15, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, έχει μεγαλύτερη θεωρητική εμβέλεια από τον Meteor (άνω των 200 χλμ.), βασίζεται σε σύστημα ραντάρ και είναι κινούμενος με προώθηση καυσίμου (rocket-powered).
  • Αντίθετα, ο Meteor χρησιμοποιεί air-breathing ramjet, με σαφή πλεονεκτήματα σε απόδοση καυσίμου και αλλαγή τροχιάς, αλλά άγνωστη πραγματική απόδοση σε συνθήκες εμπλοκής.
  • Το γεγονός ότι το J-10 κατάφερε να καταρρίψει τρία Rafale θέτει ερωτήματα για την τακτική χρήση, την ετοιμότητα πληρωμάτων και τη συνδυαστική χρήση οπλικών συστημάτων.

Σημεία με Περιορισμένες Πληροφορίες (Scant Details)

Δυτικοί αναλυτές ανέφεραν ότι πολλά κρίσιμα σημεία παραμένουν άγνωστα: αν μεταφέρθηκε ο Meteor, ποια ήταν η εκπαίδευση των πιλότων, καθώς και λεπτομέρειες για το λειτουργικό περιβάλλον των εμπλεκόμενων μαχητικών. Οι κατασκευάστριες εταιρίες όπλων προσπαθούν να διαχωρίσουν την τεχνική απόδοση από τις επιχειρησιακές συνθήκες.

Ο Byron Callan σημείωσε ότι «θα υπάρξει ενδελεχής αξιολόγηση του τι λειτούργησε και τι όχι, αλλά υπάρχει και η ομίχλη του πολέμου». Όπως οι ΗΠΑ λαμβάνουν συνεχώς ανατροφοδότηση από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το ίδιο αναμένεται να ισχύει και για τους ευρωπαϊκούς προμηθευτές της Ινδίας και τους Κινέζους προμηθευτές του Πακιστάν.

Πηγή της δυτικής βιομηχανίας ανέφερε ότι φωτογραφία online εμφάνιζε seeker πυραύλου που πιθανώς αστόχησε. Παραμένει ασαφές αν το Πακιστάν διαθέτει την εγχώρια έκδοση του PL-15 (όπως χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία της Κίνας) ή την εξαγώγιμη έκδοση μικρότερης εμβέλειας που παρουσιάστηκε δημόσια το 2021. Ο Barrie θεωρεί πιθανότερο ότι πρόκειται για την εξαγώγιμη έκδοση.

Δυτικός αξιωματούχος αμφισβήτησε ότι ο PL-15 έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από τον Meteor, αλλά αναγνώρισε ότι οι δυνατότητές του «ίσως είναι μεγαλύτερες από ό,τι πιστευόταν». Η εμβέλεια του Meteor παραμένει απόρρητη. «Προς το παρόν δεν μπορούμε να κρίνουμε τίποτα – γνωρίζουμε ελάχιστα», σημείωσε.

Η εμφάνιση του PL-15 αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η Κίνα έχει ξεπεράσει την εξάρτησή της από σοβιετική τεχνολογία. Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τον AIM-260 (μέσω της Lockheed Martin) ως απάντηση στον PL-15 και τις ικανότητές του σε μάχες εκτός οπτικού πεδίου (BVR). Η Ευρώπη εξετάζει αναβάθμιση μέσης ζωής του Meteor, με εστίαση στην πρόωση και καθοδήγηση, αλλά η πρόοδος είναι αργή.

Τον Μάρτιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε στην Boeing την κατασκευή του πλέον προηγμένου μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει τεχνολογία stealth, προηγμένους αισθητήρες και νέας γενιάς κινητήρες.

Τεχνολογική Ανάλυση – Σύγκριση PL-15 vs. Meteor

Παράμετρος PL-15 (Κίνα) Meteor (Ευρώπη)
Προώθηση Πύραυλος (Rocket Motor) Ramjet (Air Breathing)
Εμβέλεια (εκτίμηση) > 200 χλμ. 100–150 χλμ.
Καθοδήγηση Active Radar + Data Link Active Radar + Midcourse
Επιχειρησιακή χρήση Επιβεβαιωμένη σε J-10 Πρώτη επιβεβαιωμένη εμπλοκή
Αξιολόγηση από ΗΠΑ Υψηλή απειλή Αποδεδειγμένη ακρίβεια

Γεωπολιτικές Συνδέσεις & Δίκτυα Συμμαχιών

  • Η Ελλάδα διαθέτει 24 Rafale F3R με πυραύλους Meteor, γεγονός που μέχρι πρότινος της προσέφερε υπεροχή BVR έναντι της Τουρκίας.
  • Η Τουρκία διαθέτει F-16 Viper Block 70 με AIM-120, και φιλοδοξεί για το δικό της πρόγραμμα TF-X/KAAN – όμως δεν διαθέτει Meteor ή PL-15.
  • Το Πακιστάν, στενός σύμμαχος της Τουρκίας, συνεργάζεται στρατιωτικά με Κατάρ και Κίνα, ενισχύοντας έτσι το αντι-γαλλικό και αντιδυτικό μπλοκ.
  • Η Κίνα δεν συνεργάζεται στρατιωτικά με την Τουρκία, περιορίζοντας τον άμεσο αντίκτυπο της τεχνολογίας PL-15 στις τουρκικές δυνάμεις – τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Στρατηγικές επιπτώσεις για την Ελλάδα

1. Αναθεώρηση Αντιλήψεων για την Αποτροπή

  • Η αναμενόμενη υπεροχή των Meteor στον αέρα, βάσει θεωρίας, τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση.
  • Η επιχειρησιακή αξιοπιστία των J-10 και PL-15 δείχνει ότι ακόμη και μη-δυτικά συστήματα μπορούν να είναι φονικά σε σύγχρονα πεδία μάχης.
  • Η Ελλάδα πρέπει να επανεκτιμήσει την αεροπορική της στρατηγική έναντι των τουρκικών drones και του μελλοντικού TF-X.

2. Τεχνική Επαναξιολόγηση Εξοπλισμών

  • Αξιολόγηση αναγκαιότητας για πρόσθετους αισθητήρες, συστήματα HMD και αντιαεροπορική κάλυψη (π.χ. Iris-T ή MICA NG) για την υποστήριξη των Rafale.
  • Επανεξέταση προγραμμάτων αναβάθμισης Mirage 2000-5 και δυνατότητα ένταξης νέων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW).

3. Διπλωματική και Βιομηχανική Αξιοποίηση

  • Ενίσχυση συνεργασιών με Dassault, MBDA και Airbus για μεταφορά τεχνογνωσίας και πρόσβαση σε αναβαθμισμένες εκδόσεις του Meteor.
  • Προώθηση διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας–Ινδίας για κοινές αναλύσεις εμπειριών χρήσης Rafale.

Ανάγκη πρωτοβουλιών εμβάθυνσης

Άμεσα Μέτρα:

  • Δημιουργία ad hoc τεχνικής ομάδας στο ΓΕΑ για ανάλυση των εμπλοκών Rafale–J-10.
  • Ζήτηση εμπιστευτικής ενημέρωσης από τη Dassault και MBDA για επιχειρησιακές επιδόσεις του Meteor.

Μεσοπρόθεσμα Μέτρα:

  • Ενίσχυση της BVR αεροπορικής υπεροχής με μελλοντική ένταξη υποστηρικτικών UAV & sensor fusion συστημάτων.
  • Διεθνής στρατιωτική συνεργασία με Ινδία, Γαλλία, ΗΑΕ και Ισραήλ, για ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

 

Σχετικά

Tags: Άδωνις ΓεωργιάδηςΑσίαγεωπολιτικό ρίσκοΙνδία - Πακιστάν
Share16Tweet10Share3Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025
Spotlight

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται περισσότερο… έναν πόλεμο

8 Μαΐου 2025
The Wire

Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Capela Sixtina

8 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Αντώνης Πετρόπουλος και Γιώργος Αλεξόπουλος στο pre-game show του Πάμε Στοίχημα Football Party by Gazzetta

Επικοινωνία Τραμπ - Μερτς και δηλώσεις χωρίς... περιεχόμενο

MostPopular

  • Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

    118 shares
    Share 47 Tweet 30
  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    247 shares
    Share 99 Tweet 62
  • Οι νέεες προβλέψεις της BlackRock: Ό,τι πρέπει να… φοβάστε

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Underdog DEFEA 2025 Edition: Η Qualco μπαίνει και στα αμυντικά έργα

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Underdog DEFEA 2025 Edition: Οι Ινδοί της KSSL ετοιμάζονται για deal με Ελλάδα

    79 shares
    Share 32 Tweet 20

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr