• Τελευταία
  • Trending
  • All
σεισμός

Δεκάδες δονήσεις μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

9 Φεβρουαρίου 2025
Ψάλτης: Το deal Alpha - Unicredit ανοίγει το δρόμο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών εταιριών

Τρίμηνο ρεκόρ το Q1 για την Alpha Bank – Ανεβάζει τον πήχη ο Ψάλτης

9 Μαΐου 2025

Πάνω από τις προβλέψεις οι εξαγωγές της Κίνας

9 Μαΐου 2025

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025

Αντώνης Πετρόπουλος και Γιώργος Αλεξόπουλος στο pre-game show του Πάμε Στοίχημα Football Party by Gazzetta

9 Μαΐου 2025

Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

9 Μαΐου 2025

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας

9 Μαΐου 2025

Flame – Meteo: Μειώνονται οι πυρκαγιές, όχι όμως και τα καμμένα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Πάνω από 700 ρωσικές επιθέσεις

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

9 Μαΐου 2025

Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

8 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται περισσότερο… έναν πόλεμο

8 Μαΐου 2025

Ημιτελή εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ

8 Μαΐου 2025

Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Capela Sixtina

8 Μαΐου 2025

Κόπωση και πτώση στις 1.721 μονάδες στο Χρηματιστήριο 

8 Μαΐου 2025

Η realme αποκαλύπτει παγκοσμίως τη σειρά GT 7 στις 27 Μαΐου

8 Μαΐου 2025
Ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας

Έπιασε τους στόχους η Eurobank: Από το εξωτερικό και Wealth Management τα κέρδη

8 Μαΐου 2025

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο Q1

8 Μαΐου 2025

H Microsoft θωρακίζει το ευρωπαϊκό cloud απέναντι σε εξωτερικές παρεμβάσεις

8 Μαΐου 2025
Σε τροχιά αναπόδραστων εξελίξεων έχει εισέλθει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα περιόρισε τα περιθώρια ελιγμών του Στέφανου Κασσελάκη,

Καταδίκη Κασσελάκη σε 30 μήνες με αναστολή για πόθεν έσχες

8 Μαΐου 2025

BAT Hellas: Έντεκα διακρίσεις στον τομέα της καινοτόμου επικοινωνίας

8 Μαΐου 2025

Ανεβαίνει η ένταση στην Ανατ. Μεσόγειο – Προειδοποιήσεις Άγκυρας για το Οικόπεδο 5

8 Μαΐου 2025

TITAN: Θετικό ξεκίνημα το 2025 με αύξηση πωλήσεων και επενδυτική δυναμική

8 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Δεκάδες δονήσεις μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Εκτιμήσεις των ειδικών για πιθανή αποκλιμάκωση του φαινομένου

Χρύσα ΒουλγαρίδουΑπόΧρύσα Βουλγαρίδου
9 Φεβρουαρίου 2025
Στις Crisis Zone, The Wire
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
14 0
0
σεισμός

Σεισμογράφος

38
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι επιστήμονες που παρατηρούν το φαινόμενο με τις σεισμικές ακολουθίες που εδώ και δέκα ημέρες ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Σαντορίνης και των γύρω νησιών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, παρουσιάζεται σταθεροποίηση της συχνότητας των δονήσεων και σταδιακή ύφεση της έντασής τους, ενώ φαίνεται να απομακρύνεται το σενάριο για χτύπημα του εγκέλαδου άνω των 6 Ρίχτερ.

Δεκάδες σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν και αυτή την νύχτα στην περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, από τις οποίες πολλές ξεπερνούσαν τα 3 Ρίχτερ, ωστόσο το μέγεθος και η συχνότητά τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν ήταν στο επίπεδο των προηγούμενων ημερών. Οι μεγαλύτεροι σεισμοί έγιναν στις 03Q35 τα ξημερώματα, 23,5 χλμ. ΒΑ από το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης και στις 11:02 26 χλμ. ΑΒΑ της Οίας και ήταν και οι δύο μεγέθους 4,1 Ρίχτερ.

Σχετικάθέματα

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

9 Μαΐου 2025
Σκόνη

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στα νότια

8 Μαΐου 2025

Καιρός: Βροχές-αφρικανική σκόνη και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

7 Μαΐου 2025

«Βλέπουμε σταδιακή πτώση στους ρυθμούς – Δεν ενθουσιαζόμαστε, το κρατάμε στα θετικά»

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης ανέφερε στο ΕΡΤΝews «για παράδειγμα τις πρώτες δύο μέρες μπορεί να είχαμε πάνω από 135- 140 σεισμούς με μέγεθος άνω του 3 και άνω του 4, 28 – 26 σεισμούς, σε μια μέρα. Τώρα μιλάμε για πολύ μικρότερα νούμερα, δηλαδή για 68 σεισμούς άνω του 3 χθες, την ίδια μείωση έχουν και οι σεισμοί άνω του 4. Δεν ενθουσιαζόμαστε το κρατάμε στα θετικά και συνεχίζουμε».

Παρά τη μείωση του ρυθμού των σεισμών τις τελευταίες δύο ημέρες, οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα και μείωση του μέσου μεγέθους τους.

«Το ενδεχόμενο 6 Ρίχτερ δεν έχει αποκλειστεί, αλλά έχει απομακρυνθεί»

«Πάλι θα έχουμε σεισμούς, 4,9 4,7 4,6 δεν συζητάμε ότι θα μειώνονται σταδιακά τα μεγέθη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συχνότητα. Το ενδεχόμενο 6 Ρίχτερ δεν έχει αποκλειστεί, απομακρύνεται σταδιακά».

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στο ΕΡΤNews τόνισε «Συνεχίζεται η σμηνοσειρά δηλαδή μεγέθη σεισμών τα οποία δεν θα ξεπεράσουν το 5,, 1 – 5,2 Παρατηρούμε μικρές τάσεις σταθεροποίησης. Δεν θα συνεχίσουμε με τους ρυθμούς αυτούς. Θα αλλάξει ο ρυθμός».

Στο μεταξύ οι επιτροπές Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου, αποφάσισαν χθες τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή 14/2 σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό.

Για την ανθεκτικότητα των κτιρίων στις πιέσεις που έχουν δεχτεί από τους αλλεπάλληλους σεισμούς μίλησε στο EΡΤΝews o πρόεδρος του ΟΑΣΠ. « Τα κτίρια δεν έχουν υποστεί επίπτωση, εκτός από κάποια παλιά ερειπωμένα κτίρια και αυτό έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες, τα κτίρια δεν επιβαρύνονται με τέτοιες δονήσεις. Δεν υπάρχει επίπτωση στον δομημένο ιστό προς το παρόν» τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Από τη δική τους πλευρά οι τουρίστες φαίνεται πως κρατάνε μια στάση αναμονής. Αναφορικά με το Πάσχα δεν έχει γίνει καμιά ακύρωσή, ούτε για το καλοκαίρι σύμφωνα με τον πρόεδρο Πανελλήνιου Συλλόγου διαχειριστών ακινήτων, Ανδρέα Χίου ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» τόνισε πως μόνο οι τουρίστες που βρίσκονταν τώρα στο νησί έφυγαν, οι κρατήσεις τουλάχιστον στα AirBnb δεν καταγράφουν ακυρώσεις.

Ίδιο κλίμα μετέφερε στην εκπομπή και ο πρόεδρος ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Παγώνης όπου σημείωσε πως «η εικόνα που παρουσιάζεται σε κρατήσεις τώρα είναι η ίδια που υπήρχε και τις προηγούμενες ημέρες» όμως υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις σε προσωπικό επίπεδο από συνεργάτες του εξωτερικού για την κατάσταση που επικρατεί. Αναφορικά με τις αποχωρήσεις σημείωσε πως δεν έχουν φύγει οι τουρίστες απλώς έχουν υπάρξει κάποιες μικρές μεταβολές στις ημερομηνίες για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.

«Έχει διαταραχθεί και η κοινωνική και η οικονομική ζωή» σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο ΕΡΤNews και τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη προσθέτοντας ότι θα εξετάσουν ζητήματα σχετικά με τη στήριξη του νησιού.

Ανάλυση δεδομένων με σεισμογράφους

Οι ερευνητές εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη συλλογή επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα. Σε αποκλειστικό βίντεο του ERTNews, καταγράφεται η τοποθέτηση φορητού υποθαλάσσιου σεισμογράφου, ο οποίος θα μελετήσει το ηφαίστειο του Κολούμπου και τις γεωλογικές διεργασίες της περιοχής. Παράλληλα, σεισμογράφοι έχουν ήδη εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά

Tags: ΕλλάδαΣεισμός
Share15Tweet10Share3Send
Χρύσα Βουλγαρίδου

Χρύσα Βουλγαρίδου

Director of Data Analysis του crisismonitor.gr και επικεφαλής της Crisis Labs, ασχολείται με την τεκμηρίωση οικονομικών και επιχειρηματικών μοντέλων και τη διαχείριση ρίσκου στις αγορές. Μαθηματικός, με μεταπτυχιακό σε πρακτικές αναγνώρισης και διαχείριση επιχειρησιακού κινδύνου και υποψήφια διδάκτορ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. "Οι αγορές είναι ζωντανοί οργανισμοί και αντιδρούν στην επιβολή"

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

9 Μαΐου 2025
Σκόνη
The Wire

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στα νότια

8 Μαΐου 2025
The Wire

Καιρός: Βροχές-αφρικανική σκόνη και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

7 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο

Νεκρή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών Παλαιστίνια που ήταν έγκυος

MostPopular

  • Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

    120 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    249 shares
    Share 100 Tweet 62
  • Οι νέεες προβλέψεις της BlackRock: Ό,τι πρέπει να… φοβάστε

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Underdog DEFEA 2025 Edition: Η Qualco μπαίνει και στα αμυντικά έργα

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Ημιτελή εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ

    58 shares
    Share 23 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr