• Τελευταία
  • Trending
  • All

Η ΕΕ απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους της για τις επικουρικές συντάξεις

21 Μαΐου 2025

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Σε bull market τα crypto: Ιστορικά ρεκόρ για Bitcoin και Ethereum

Νέο ράλι και ιστορικό υψηλό για το Bitcoin

21 Μαΐου 2025

Οι ΗΠΑ αποδέχονται το δώρο 400 εκατ. του Κατάρ στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025
Άλμα επί κοντώ

Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

21 Μαΐου 2025

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για την IFA Berlin 2025

21 Μαΐου 2025
Αριστοτέλης Παντελιάδης

Metro: Οι αυξήσεις μισθών ροκκάνισαν κέρδη και περιθώρια- Οι προβλέψεις για το 2025

21 Μαΐου 2025

Πειραιώς: Συμμετοχή στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

21 Μαΐου 2025

Bolt: Νέα λειτουργία για προγραμματισμένες διαδρομές από και προς τον ΔΑΑ

21 Μαΐου 2025
Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS και Ρενάτα Βαλμά, Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα 50 χρόνια των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα

21 Μαΐου 2025

ΖΑΓΟΡΙ: Το 2025 σηματοδοτεί την αλλαγή. Νέα εικόνα, ίδια πηγή ζωής

21 Μαΐου 2025

Foundever: Πέντε βασικές στρατηγικές για την ενίσχυση του brand loyalty

21 Μαΐου 2025

Μίνι έμφραγμα λόγω Bloomberg στις αγορές

21 Μαΐου 2025

A. Agarwal (Citi): Custody και χρηματοπιστωτικό σύστημα – Προκλήσεις και τάσεις

21 Μαΐου 2025
Ο Βαίλης Ψάλτης

Ψάλτης: Η Alpha Bank σε διαδικασία… αντεπίθεσης

21 Μαΐου 2025

ΕΚΤΕΡ: Προσωρινός ανάδοχος έργου αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιωαννίνων

21 Μαΐου 2025
Χωρίς εθνική στρατηγική για τον τουρισμό οδεύει η Ελλάδα, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σήμερα έχει στα χέρια της για ανάπτυξη,

Τουρισμός: Νέα ρεκόρ το 2025 – Στρατηγική και προκλήσεις 

21 Μαΐου 2025

Παπασταύρου: Το νέο σχέδιο για οικισμούς και η στρατηγική στην ενέργεια

21 Μαΐου 2025

Scope: Τί έδειξε το review 7000 αμοιβαίων! – Roller coaster οι αγορές

21 Μαΐου 2025

Η Hästens και η τέχνη του ύπνου: Sleep Well – Live Well

21 Μαΐου 2025

Σε λειτουργία το νέο αιολικό πάρκο της VALOREM στο όρος Άσκιο, στην Κοζάνη

21 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Η ΕΕ απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους της για τις επικουρικές συντάξεις

Αδιαφάνεια ως προς το κόστος και την απόδοση των συνταξιοδοτικών συστημάτων διαπιστώνει το ΕΕΣ

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
21 Μαΐου 2025
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
13 0
0
36
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις φιλόδοξες εξαγγελίες και τις πολυετείς θεσμικές της παρεμβάσεις, δεν κατάφερε να διαμορφώσει μια αποτελεσματική και λειτουργική αγορά επικουρικών και πανευρωπαϊκών συντάξεων.

Όπως διαπιστώνει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ), οι επιδιώξεις της για εμβάθυνση της διασυνοριακής συνταξιοδοτικής δραστηριότητας, για αύξηση της διαφάνειας στα αποταμιευτικά προϊόντα και για ενίσχυση του ρόλου των επαγγελματικών ταμείων, έμειναν σε μεγάλο βαθμό στα χαρτιά.

Οι πρωτοβουλίες της Επιτροπής και της EIOPA όχι μόνο απέτυχαν να κινητοποιήσουν την αγορά, αλλά προσέκρουσαν και σε ένα θεσμικό περιβάλλον άνισο, ανεπαρκώς εποπτευόμενο και ελάχιστα εναρμονισμένο. Ο πανευρωπαϊκός συνταξιοδοτικός πυλώνας, που παρουσιάστηκε ως εργαλείο για ενιαίο μέλλον αποταμίευσης των Ευρωπαίων εργαζομένων, καταγράφει οικτρή απήχηση. Και την ίδια ώρα, οι πολίτες συνεχίζουν να βρίσκονται στο σκοτάδι ως προς το ύψος, τη διαχείριση και την απόδοση των εισφορών τους. Σε μια εποχή κατά την οποία τα κρατικά συνταξιοδοτικά συστήματα πιέζονται από τη δημογραφική γήρανση και τη δημοσιονομική αβεβαιότητα, η αποτυχία αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος.

Σχετικάθέματα

COSMOTE TELEKOM: Πρωταγωνιστεί στην έρευνα για τα δίκτυα του μέλλοντος

21 Μαΐου 2025

Κομισιόν και Λονδίνο εκβιάζουν το Ισραήλ με… δασμούς για τη Γάζα

20 Μαΐου 2025

Κομισιόν: Η Ελλάδα πατάει γκάζι – Τα προβλήματα κάτω από στοιχεία

19 Μαΐου 2025

Όπως φαίνεται από τη έκθεση 14/2025, με τίτλο «Ανάπτυξη των επικουρικών συντάξεων στην ΕΕ – Αναποτελεσματική η δράση της ΕΕ για την ενίσχυση των επαγγελματικών συντάξεων και τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ατομικού συνταξιοδοτικού προϊόντος» που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ΕΕΣ, η δράση της ΕΕ υπήρξε αναποτελεσματική σε όλα τα βασικά επίπεδα παρέμβασής της:

  • Η νομοθεσία για τα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά ταμεία (ΙΕΣΠ) δεν ενίσχυσε τη διασυνοριακή δραστηριότητά τους. Αντιθέτως, οι σχετικοί θεσμοί παραμένουν συγκεντρωμένοι σε λίγα μόνο κράτη-μέλη, χωρίς ουσιαστική παρουσία σε μεγάλο μέρος της ΕΕ. Οι προσπάθειες ενοποίησης της αγοράς κατέληξαν σε αποτυχία, καθώς οι διαφορές στην κοινωνική και εργατική νομοθεσία των κρατών-μελών ακυρώνουν κάθε πρόοδο προς την εναρμόνιση.

  • Το πανευρωπαϊκό ατομικό συνταξιοδοτικό προϊόν (PEPP), που διαφημίστηκε ως το “ευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό εργαλείο του μέλλοντος”, απέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών. Παρά τις προβλέψεις για δυναμική αγορά ύψους 0,7 τρισ. ευρώ, μόλις ένας πάροχος δραστηριοποιείται σε τέσσερις χώρες και εξυπηρετεί λιγότερους από 5.000 αποταμιευτές με κεφάλαια μικρότερα των 12 εκατ. ευρώ.

  • Η εποπτεία των επαγγελματικών συντάξεων παραμένει αδύναμη και κατακερματισμένη. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) λειτουργεί με ελάχιστους πόρους στον τομέα των ΙΕΣΠ, η συμμετοχή των εθνικών αρχών είναι περιορισμένη και το υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από “ελάχιστη εναρμόνιση”, γεγονός που εμποδίζει τη διαμόρφωση κοινών προτύπων εποπτείας.

  • Οι υποσχέσεις για διαφάνεια στις αποδόσεις, τα κόστη και τα προσδοκώμενα οφέλη παρέμειναν ανεκπλήρωτες. Οι πολίτες εξακολουθούν να μην έχουν συνολική εικόνα για το μέλλον του συνταξιοδοτικού τους εισοδήματος, ενώ η ίδια η ΕΕ δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία συστήματα παρακολούθησης, παρά τις εξαγγελίες στο πλαίσιο της Ένωσης Κεφαλαιαγορών.

 

Αναλυτικά και σύμφωνα με την έκθεση του ΕΕΣ, η ΕΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δεν έχει καταφέρει ακόμη να υποστηρίξει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των επικουρικών συντάξεων, που θα μπορούσαν να συμπληρώνουν τις κρατικές και να συμβάλλουν στην εξασφάλιση επαρκούς συνταξιοδοτικού εισοδήματος για τους πολίτες της. Παρά το δεδομένο της γήρανσης του πληθυσμού της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δεν στάθηκαν ικανές να ενισχύσουν τον ρόλο των επαγγελματικών συντάξεων που βασίζονται στην απασχόληση στις χώρες της ΕΕ, ούτε να θέσουν σε εφαρμογή το πανευρωπαϊκό ατομικό συνταξιοδοτικό προϊόν (PEPP). Η εν προκειμένω έκθεση δημοσιεύεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η Επιτροπή, στο πλαίσιο των σχεδίων της για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων, προτίθεται να επανεξετάσει τα νομικά πλαίσια που διέπουν τα ταμεία επαγγελματικών συντάξεων και το πανευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό προϊόν, με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ελκυστικότητάς τους.

Αναμφίβολα, τα συνταξιοδοτικά συστήματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική προστασία και την ενίσχυση των κεφαλαιαγορών της ΕΕ. Αν και το κεφάλαιο «συντάξεις» εμπίπτει στην αρμοδιότητα των χωρών της, η ίδια η ΕΕ διαθέτει ρυθμιστικές εξουσίες όσον αφορά τη διασυνοριακή κινητικότητα, την προστασία των καταναλωτών και την εσωτερική αγορά. Καθώς σε πολλές χώρες τα κρατικά συνταξιοδοτικά συστήματα δυσκολεύονται να διατηρήσουν την επάρκεια των συντάξεων, η ΕΕ έχει ορίσει βασικούς κανόνες αναφορικά με τα ταμεία επαγγελματικών συντάξεων και έχει θέσει τα θεμέλια ενός πανενωσιακού ατομικού συνταξιοδοτικού προϊόντος.

«Στις οικονομίες της ΕΕ με τις τόσες δημογραφικές και δημοσιονομικές προκλήσεις, οι επικουρικές συντάξεις θα έπρεπε να εδραιώνονται ολοένα και περισσότερο», δήλωσε ο Mihails Kozlovs, Μέλος του ΕΕΣ και αρμόδιος για την έκθεση. «Δυστυχώς, ούτε τα χρηματοδοτούμενα από τον εργοδότη συνταξιοδοτικά συστήματα ούτε το πανενωσιακό ατομικό συνταξιοδοτικό προϊόν αποδείχθηκαν τελικά άξια των προσδοκιών, ιδίως υπό το πρίσμα της διασυνοριακής δραστηριότητας. Η λήψη πρόσθετων μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη για την ενίσχυσή τους.»

Προς το παρόν και παρά τις διάφορες πρωτοβουλίες της Επιτροπής, ούτε τα διασυνοριακά επαγγελματικά συνταξιοδοτικά συστήματα ούτε τα πανευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά προϊόντα διαδραματίζουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στην αγορά επικουρικών συντάξεων της ΕΕ. Και ενώ, σύμφωνα με σχετικές εκτιμήσεις, τα ιδρύματα επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία αξίας 2,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ και εξυπηρετούν περί τα 47 εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους, οι διασυνοριακές δραστηριότητές τους παραμένουν συγκεντρωμένες σε μικρό αριθμό χωρών, στις οποίες τα χρηματοδοτούμενα από τον εργοδότη συνταξιοδοτικά συστήματα είχαν ήδη ρίζες από το παρελθόν. Η κατάσταση αυτή οφείλεται κυρίως σε παράγοντες πέραν της αρμοδιότητας της ΕΕ, το ΕΕΣ ωστόσο υπογραμμίζει επίσης ότι η ΕΕ έχει επιβάλει επιπλέον απαιτήσεις για τα διασυνοριακά ταμεία, γεγονός που επιτείνει ακόμη περισσότερο τη μειονεκτική θέση τους.

Το πανευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό προϊόν έχει ενεργοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2022, ως μια εναλλακτική επιλογή για τους εργαζομένους που επιθυμούν να αποταμιεύσουν, ενόψει της συνταξιοδότησής τους, σε ένα προϊόν με δυνατότητα μεταφοράς εντός της ΕΕ. Ωστόσο, η απουσία φορολογικών κινήτρων και το ανώτατο όριο του 1 % για τα έξοδα και τις προμήθειες περιορίζουν την ελκυστικότητά του. Το 2025, στην ΕΕ υπάρχει μόνο ένα πανευρωπαϊκό ατομικό συνταξιοδοτικό προϊόν (PEPP). Μέχρι στιγμής ωστόσο η απήχησή του είναι εξαιρετικά περιορισμένη, με λιγότερους από 5 000 αποταμιευτές και υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας χαμηλότερης από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Κάτι που έχει καίρια σημασία για τους πολίτες, καθώς πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση, είναι η πρόσβαση σε ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τις συντάξεις. Παρόλα αυτά, τα σχέδια της ΕΕ για βελτίωση της διαφάνειας στο πλαίσιο της Ένωσης Κεφαλαιαγορών δεν έχουν αποφέρει ιδιαίτερους καρπούς. Δεν υπάρχει ακόμη συνολική εικόνα των κρατικών, επαγγελματικών και ατομικών συνταξιοδοτικών συστημάτων, κάτι που θα βοηθούσε τους πολίτες να διαμορφώσουν αντίληψη του συνολικού μελλοντικού συνταξιοδοτικού εισοδήματός τους. Και ενώ η EIOPA έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τη βελτίωση των πληροφοριών σχετικά με τα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά συστήματα, οι συνεισφέροντες και οι δικαιούχοι αντικρίζουν ένα θολό τοπίο όσον αφορά τις επιδόσεις των συναφών ταμείων, όπως επίσης και το κόστος για τους εργαζομένους και την απόδοση για τους συνταξιούχους. Η σημασία όλων αυτών είναι καθοριστική, καθώς ορισμένες συντάξεις εξαρτώνται από την απόδοση επενδύσεων, κάτι που καθιστά επιτακτική την αποτελεσματική εποπτεία των επαγγελματικών συνταξιοδοτικών ταμείων. Παρ’ όλες τις προσπάθειές της, ωστόσο, η EIOPA δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την εφαρμογή συνεπών εποπτικών πρακτικών στην ΕΕ. Και αυτό λόγω της περιορισμένης συμμετοχής των εθνικών αρχών σε πρωτοβουλίες της και του πλαισίου ελάχιστης εναρμόνισης εντός του οποίου λειτουργεί η ίδια.

Γενικές πληροφορίες

Τα συνταξιοδοτικά συστήματα στην ΕΕ διαρθρώνονται συνήθως γύρω από τρεις πυλώνες. Ο πρώτος περιλαμβάνει τις κρατικές και τις εκ του νόμου προβλεπόμενες συντάξεις, τις οποίες συμπληρώνουν οι επαγγελματικές συντάξεις βάσει εισοδήματος του δεύτερου πυλώνα και οι λοιπές ατομικές συντάξεις του τρίτου. Οι επαγγελματικές συντάξεις είναι αποταμιευτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσφέρουν οι εργοδότες στους εργαζομένους τους και εμφανίζονται με δύο μορφές, τα συστήματα καθορισμένων παροχών και τα συστήματα καθορισμένων εισφορών. Η οικονομική σημασία των μη κρατικών συνταξιοδοτικών προϊόντων που διαχειρίζονται τις μακροπρόθεσμες και συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις των εργαζομένων ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Σε κάποιες από αυτές, οι επαγγελματικές συντάξεις τείνουν να αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο μερίδιο του συνταξιοδοτικού εισοδήματος σε σύγκριση με τις κρατικές συντάξεις. Ο κλάδος των επαγγελματικών συντάξεων είναι συγκεντρωμένος σε μικρό αριθμό χωρών, σε ορισμένες μάλιστα είναι εντελώς ανύπαρκτος. Στη Δανία και στις Κάτω Χώρες, για παράδειγμα, τα περιουσιακά στοιχεία υπό τη διαχείριση ιδρυμάτων επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών ή άλλων ατομικών συντάξεων με βάση την απασχόληση υπερβαίνουν το εθνικό ΑΕΠ.

Σχετικά

Tags: Κομισιόν
Share14Tweet9Share3Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

COSMOTE TELEKOM: Πρωταγωνιστεί στην έρευνα για τα δίκτυα του μέλλοντος

21 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Κομισιόν και Λονδίνο εκβιάζουν το Ισραήλ με… δασμούς για τη Γάζα

20 Μαΐου 2025
The Wire

Κομισιόν: Η Ελλάδα πατάει γκάζι – Τα προβλήματα κάτω από στοιχεία

19 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Αριστοτέλης Παντελιάδης

Metro: Οι αυξήσεις μισθών ροκκάνισαν κέρδη και περιθώρια- Οι προβλέψεις για το 2025

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για την IFA Berlin 2025

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    937 shares
    Share 375 Tweet 234
  • Απειλή επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν τρομάζει τις αγορές

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Motor Oil και Shell αλλάζουν αποτύπωμα με δυναμική είσοδο στη λιανική

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    258 shares
    Share 103 Tweet 65

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr