• Τελευταία
  • Trending
  • All

Κλιματικά ουδέτερη η Eurolife FFH για δεύτερη συνεχή χρονιά 

7 Οκτωβρίου 2022
tzoker.gr

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 30/5/2023: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

30 Μαΐου 2023
Ο Γιάννης Σαρμάς

Hackers η πρώτη κρίση του Σαρμά – Επείγουσα σύσκεψη στο Μαξίμου

30 Μαΐου 2023
Έργο 673,5 εκατ. στη Ρουμανία ανέλαβε η Άβαξ, το οποίο αγορά στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 1.750 MW.

Ενεργειακό έργο-μαμούθ πήρε η Άβαξ στη Ρουμανία

30 Μαΐου 2023

Σαρωτικό ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Ερντογάν – Οι νέοι υπουργοί

30 Μαΐου 2023
αγωγός πετρελαίου

Sell-off στο πετρέλαιο – Τα τρία ζητήματα που καίνε τους επενδυτές

30 Μαΐου 2023
χρηματιστήριο, trader, χρηματιστής

Ελεγχόμενη πτώση στο Χρηματιστήριο – Θετική η μείωση του τζίρου

30 Μαΐου 2023

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές – Τί φοβούνται οι επενδυτές

30 Μαΐου 2023
Nvidia

Στο κλαμπ του 1 τρισ. η Nvidia – Το AI απογειώνει τη μετοχή

30 Μαΐου 2023

DDOS attack με κόστος 200 χιλ. ευρώ τη μέσα δέχθηκε η ΕΔΥΤΕ

30 Μαΐου 2023
Ανησυχία προκαλεί η τροπή που φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση επίθεσης hackers στην Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις στα Λύκεια,

Κυνηγάνε hackers για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

30 Μαΐου 2023
Διαδοχικά ιστορικά χαμηλά σημειώνει η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μετά την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία.

Νέο ιστορικό χαμηλό γράφει η τουρκική λίρα

30 Μαΐου 2023
Ειδικές δυνάμεις στα σύνορα Σερβίας - Κοσόβου

Η Ευρώπη απέτυχε στο Κόσοβο… Τώρα δεν προλαβαίνει

30 Μαΐου 2023

Εννέα οι νεκροί από το ναυάγιο στη Μύκονο

30 Μαΐου 2023
Ο Σωκράτης Κόκκαλης

Intralot: Turnaround story σε εξέλιξη – Τί δείχνουν τα αποτελέσματα

30 Μαΐου 2023
Βουτιά και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Μάιο.

Βυθίστηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη

30 Μαΐου 2023
Φρενάρει η πιστωτική επέκταση στην Ευρώπη - Τί δείχνουν τα στοιχεία

Φρενάρει η πιστωτική επέκταση στην Ευρώπη – Τί δείχνουν τα στοιχεία

30 Μαΐου 2023
Καθήκοντα γενικού διευθυντή της Tikun Olam Europe, ανέλαβε ο Δημήτρης Μωραΐτης, η οποία θα τεθεί σε ισχύει από την 1η Ιουνίου.

Ο Δ. Μωραΐτης νέος γενικός διευθυντής στην Tukun Olam Europe

30 Μαΐου 2023
Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρικών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Σύνδεσμος Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων και μεσίτες (αντ)ασφαλίσεων συναντώνται αύριο 31 Μαίου μέχρι 2 Ιουνίου 2023 με μεγάλους ξένους (αντ)ασφαλιστές στο καθιερωμένο επί 23 χρόνια «ραντεβού» της Υδρας

Ασφαλιστική αγορά: Η ατζέντα του ραντεβού της Ύδρας

30 Μαΐου 2023
Target and Drone Attack - 3D Rendering

Επιθέσεις με drones και βαλλιστικούς πυραύλους σε Κίεβο και Μόσχα

30 Μαΐου 2023

Νέα κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του ΕΔΥΤΕ

30 Μαΐου 2023
coal, άνθρακας, κάρβουνο

Sell-off στον άνθρακα λόγω… κατάρρευσης του φυσικού αερίου

30 Μαΐου 2023
Βουλή

Εκλογές 2023: Συνεδριάζει σήμερα η Διακομματική Επιτροπή

30 Μαΐου 2023
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Δελτία Τύπου

Κλιματικά ουδέτερη η Eurolife FFH για δεύτερη συνεχή χρονιά 

Η μελέτη εκπονήθηκε από το Κέντρο Αειφορίας CSE και τα αποτελέσματά της επαληθεύτηκαν από τον οργανισμό First Climate

NewsRoomΑπόNewsRoom
7 Οκτωβρίου 2022
Στις Δελτία Τύπου
Reading Time: 1 min read
14 0
0
38
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Eurolife FFH έλαβε την πιστοποίησή της ως κλιματικά ουδέτερη εταιρεία, έπειτα από μελέτη που υλοποίησε για λογαριασμό της το Κέντρο Αειφορίας CSE και αφορά τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για το 2021.

Κάνοντας την αρχή το 2020, η εταιρεία δεσμεύτηκε να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να μετρά και να μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία της, έτσι προχώρησε στη συγκεκριμένη μελέτη για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος. Την επαλήθευση της μελέτης του Κέντρου Αειφορίας CSE ανέλαβε ο κορυφαίος οργανισμός First Climate, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς οργανισμούς αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα και διαχείρισης νερού, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε βασίστηκε σε μετρήσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο να ληφθούν μέτρα για την ελαχιστοποίησή τους και για την αντιστάθμιση των ρύπων που προκύπτουν από τη λειτουργία της εταιρείας. Οι μετρήσεις που έγιναν περιλαμβάνουν την ηλεκτρική κατανάλωση για τις ανάγκες των κτιρίων της Eurolife FFH, τον τρόπο μεταφοράς των εργαζομένων προς και από τον χώρο εργασίας τους, τα εταιρικά μεταφορικά μέσα και αεροπορικά ταξίδια, καθώς και την κατανάλωση χαρτιού και χαρτονιού. 

Σχετικάθέματα

Weather, Καιρός

Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

30 Μαΐου 2023

Γιατί βρέχει φέτος την Άνοιξη; Οι απαντήσεις από τους ειδικούς

29 Μαΐου 2023
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Meteo: Καταιγίδες και χαλάζι τη Δευτέρα

29 Μαΐου 2023

Από τη συλλογή των δεδομένων προέκυψε ότι από τη λειτουργία της εταιρείας μέσα στο 2021 δημιουργήθηκαν 618 τόνοι αερίων θερμοκηπίου, οι οποίοι αφορούν σε έμμεσες και άμεσες εκπομπές. Οι μετρήσεις επαληθεύτηκαν σε πρώτη φάση από το Κέντρο Αειφορίας CSE, σύμφωνα με το Greenhouse Gas Protocol Standard και το ISO 14064, και στη συνέχεια επαληθεύτηκαν και από τον οργανισμό First Climate.

Με δεδομένο ότι δεν είναι εφικτό να αποφευχθούν όλες οι εκπομπές ρύπων από τη δραστηριότητα μιας εταιρείας, η Eurolife FFH προχώρησε και φέτος σε αντιστάθμιση άνθρακα για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματός της.

Σύμφωνα με το Clean Development Mechanism του Πρωτοκόλλου του Κιότο, οι αντισταθμίσεις άνθρακα αποτελούν έναν τρόπο άμεσης χρηματοδότησης επιμέρους προγραμμάτων προστασίας του κλίματος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Καθώς η κλιματική αλλαγή είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, οι εκπομπές που προκύπτουν από δραστηριότητες σε μια συγκεκριμένη περιοχή είναι δυνατό να εξισορροπηθούν με τη μείωση ή την πρόληψή τους σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Ως μηχανισμός του Πρωτοκόλλου του Κιότο, και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η διαδικασία της αντιστάθμισης έχει στόχο να υποστηρίξει αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να αναπτυχθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurolife FFH επέλεξε ως έργο αντιστάθμισης για φέτος το Bundled Wind Power project στο Tamil Nadu, τη νοτιότερη Ομόσπονδη Πολιτεία της Ινδίας, που έχει σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα πέρα από τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

Το έργο σκοπό έχει την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από την κατασκευή και λειτουργία ανεμογεννήτριων, και μέσα από την υποστήριξή της σε αυτό η εταιρεία συμμετέχει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για Καλή Υγεία και Ευημερία (Στόχος 3), Καθαρό Νερό και Αποχέτευση (Στόχος 6), Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια (Στόχος 7), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (Στόχος 8), Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές (Στόχος 9), Δράση για το Κλίμα (Στόχος 13) και Ζωή στη Στεριά (Στόχος 15).

Για την Eurolife FFH, αξία έχει να αποτελεί καταλύτη για θετική αλλαγή, τόσο μέσα από τα ασφαλιστικά της προγράμματα, όσο και μέσα από κοινωνικές δράσεις. Για το λόγο αυτό, έχει δεσμευτεί να ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, συμμετέχοντας παράλληλα σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Σχετικά

Tags: Eurolife FFHκλιματική αλλαγήΠεριβάλλον
Share15Tweet10Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

Weather, Καιρός
The Wire

Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

30 Μαΐου 2023
Spotlight

Γιατί βρέχει φέτος την Άνοιξη; Οι απαντήσεις από τους ειδικούς

29 Μαΐου 2023
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού
The Wire

Meteo: Καταιγίδες και χαλάζι τη Δευτέρα

29 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθρο

Huawei και Dronetech επεκτείνονται στη βιώσιμη γεωργία στην Αυστρία

Πέφτει το φυσικό αέριο: Σε χαμηλά 2,5μηνών - Πάει για τα 100 ευρώ

MostPopular

  • DDOS attack με κόστος 200 χιλ. ευρώ τη μέσα δέχθηκε η ΕΔΥΤΕ

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Intralot: Turnaround story σε εξέλιξη – Τί δείχνουν τα αποτελέσματα

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Διάψευση Ρέστη για χρηματοδότηση του “Νίκη”

    83 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Hackers η πρώτη κρίση του Σαρμά – Επείγουσα σύσκεψη στο Μαξίμου

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Κυνηγάνε hackers για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}