• Τελευταία
  • Trending
  • All
Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης

Αίρονται οι περιορισμοί στην εστίαση! Διατηρούνται στα γήπεδα

27 Ιανουαρίου 2022
Σταθερή αναπτυξιακή δυναμική καταδεικνύουν τα μεγέθη του ΟΠΑΠ για το πρώτο εξάμηνο, καθώς η εταιρία εμφανίζει εκρηκτική αύξηση κερδών

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης 

29 Μαρτίου 2023
Hand with ballot and box on Flag of Greece

Εκλογές: Ο οδικός χάρτης και το… βιώσιμο αλλά extreme σενάριο

28 Μαρτίου 2023

Η BlackRock βγάζει οφσάιντ τις αγορές… για Fed

28 Μαρτίου 2023
risk

 Οι κάλπες έφεραν νέες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο 

28 Μαρτίου 2023

Attica Bank / Βρεττού: Το extreme makeover της τράπεζας και οι στόχοι

28 Μαρτίου 2023
Terrorism Alert Desk, τρομοκρατία

ΕΛ.ΑΣ – ΕΥΠ εξάρθρωσαν τρομοκράτες πριν χτυπήσουν εβραϊκό εστιατόριο

28 Μαρτίου 2023

Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές για να… προλάβει

28 Μαρτίου 2023
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

28 Μαρτίου 2023
Attica Bank logo

Η Attica Bank πήρε δύο γενικούς διευθυντές από Εθνική και ANT1

28 Μαρτίου 2023
Pipeline supply gas to factory

Το Ιράκ μπλοκάρει το κουρδικό πετρέλαιο – Gap 470.000 bpd στην αγορά

28 Μαρτίου 2023

Ο Μπέιλι ανεβάζει μόνος του τη στερλίνα!

28 Μαρτίου 2023
Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Το ύπουλο σχέδιο του Νετανιάχου… εμπνευσμένο από το Ιράν

28 Μαρτίου 2023
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Καιρός : Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

28 Μαρτίου 2023
Τί κρύβει η σύγκρουση Ανδρουλάκη Λοβέρδου και γιατί δεν το... τερματίζουν τώρα

Τί κρύβει η σύγκρουση Ανδρουλάκη – Λοβέρδου και γιατί δεν το… τερματίζουν τώρα

27 Μαρτίου 2023
Η καρατόμηση του υπουργού Άμυνας ξεχείλισε το ποτήρι της κοινωνικής ανοχής - Πυρομανή μεταξύ εμπρηστικών χαρακτηρίζουν τον Μπίμπι και την κυβέρνησή του τα Media

Ο Νετανιάχου στήνει εμφύλιο: Κινητοποιεί τους ακροδεξιούς σε αντιδιαδηλώσεις

27 Μαρτίου 2023
ΕΧΑΕ

ΕΧΑΕ: Κέρδη 8,2 εκατ. και μέρισμα 0,15€ ανά μετοχή

27 Μαρτίου 2023

PwC: Αναπτυξιακό άλμα 15ετίας για τις οικογενειακές επιχειρήσεις

27 Μαρτίου 2023
ΗΠΑ: Γυναίκα εκτελεστής γάζωσε σχολείο - 6 νεκροί

ΗΠΑ: Γυναίκα εκτελεστής γάζωσε σχολείο – 6 νεκροί

27 Μαρτίου 2023

Ο Νετανιάχου παγώνει τη μεταρρύθμιση – Στα πρόθυρα ανάφλεξης το Ισραήλ

27 Μαρτίου 2023
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Αντίδραση μερικής αποκατάστασης στις αγορές 

27 Μαρτίου 2023
έγκλημα, τόπος εγκλήματος, crime scene

Πυροβολισμός 16χρονου στο Λαγονήσι: Νέα δεδομένα – θολά τα κίνητρα

27 Μαρτίου 2023 - Updated On 28 Μαρτίου 2023
Chinese Premier Li Qiang

Η Κίνα στρώνει κόκκινο χαλί για επιχειρήσεις

27 Μαρτίου 2023
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone Κοροναϊός

Αίρονται οι περιορισμοί στην εστίαση! Διατηρούνται στα γήπεδα

Ενώ οι επιδημικοί και σκληροί δείκτες της πανδημίας είναι σταθερά στα κόκκινα. Βελτιωμένος μόνο ο Rt

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
27 Ιανουαρίου 2022
Στις Crisis Zone, The Wire, Κοροναϊός, Πολιτική & Οικονομία
Reading Time: 1 min read
19 0
0
Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης

Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης

51
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Απόφαση που δεν συνάδει με την εξέλιξη των πανδημικών δεικτών έλαβαν κυβέρνηση και επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς αποφάσισαν την άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση, ενώ ακόμα οι ΜΕΘ παραμένουν στο κόκκινο και καθημερινά οι καταγράφονται εκατόμβες θυμάτων.

Απόφαση για άρση των περιορισμών στην εστίαση έλαβε η κυβέρνηση μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ενώ οι επιδημικοί και κλινικοί δείκτες που αποτυπώνουν την κατάσταση της πανδημίας παραμένουν σταθεροί σε εβδομαδιαία βάση και συνολικά στα κόκκινα.

Σχετικάθέματα

Hand with ballot and box on Flag of Greece

Εκλογές: Ο οδικός χάρτης και το… βιώσιμο αλλά extreme σενάριο

28 Μαρτίου 2023
Terrorism Alert Desk, τρομοκρατία

ΕΛ.ΑΣ – ΕΥΠ εξάρθρωσαν τρομοκράτες πριν χτυπήσουν εβραϊκό εστιατόριο

28 Μαρτίου 2023

Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές για να… προλάβει

28 Μαρτίου 2023

Στην πραγματικότητα ο μόνος δείκτης που είναι βελτιωμένος είναι ο Rt,  οποίος όμως υπακούει στη δυναμική των κρουσμάτων. Το ΕΣΥ, όμως, παραμένει σε οριακή κατάσταση με την πληρότητα να κινείται στο 90% για τις ΜΕΘ και στο 80% για τις απλές κλίνες. Την συνολική κατάσταση επιβαρύνει η αύξηση των πρακτικά ανεμβολίαστων καθώς ένα εκατομμύριο πολίτες περίπου που έχουν κάνει τις δύο δόσεις δεν έχουν κλείσει ραντεβού για την τρίτη.

Η κατάταση στα νοσοκομεία
Αλιρονται τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση. Δατηρούνται στα γήπεδα

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το οποίο επιδεινώνεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, που εξαναγκάζουν τις συναντήσεις σε κλειστούς χώρους και τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς, η κυβέρνηση επιλέγει την άρση των μέτρων. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι δείκτες είνα σε κατάσταση χειρότερη από αυτή που επέβαλε τη λήψη μέτρων.

Η πορεία του Rt

Ο δείκτης Rt
Ενώ οι επιδημικοί και σκληροί δείκτες της πανδημίας είναι σταθερά στα κόκκινα. Βελτιωμένος μόνο ο Rt

Αίρονται τα μέτρα στο τέλος του μήνα

Η χαλάρωση των περιορισμών -όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, καθώς ο κ. Πλεύρης δεν το ανακοίνωσε- θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Την ίδια ώρα, παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για μερική άρση των μέτρων στην εστίαση και επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή στην κακοκαιρία πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού τους από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει, τόνισε ο υπουργός Υγείας, ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Το σκεπτικό

Η ολομέλεια της επιτροπής των ειδικών αξιολόγησε τα επιδημιολογικά στοιχεία και διαπίστωσε ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, με την σταθεροποίηση των ημερήσιων κρουσμάτων στις 17.000-20.000, ενώ ανάλογη σταθεροποίηση παρατηρείται και στους λεγόμενους «σκληρούς δείκτες» της επιδημίας -δηλαδή τις εισαγωγές, τις νοσηλείες σε απλές κλίνες και ειδικές Μονάδες και τους διασωληνωμένους ασθενείς.

Το αποτύπωμα της μετάλλαξης Omicron αξιολογήθηκε ως ηπιότερο αυτού που αναμενόταν, καθώς νόσησαν κυρίως νέα άτομα, που ανάρρωσαν γρήγορα και το επιδημικό αυτό κύμα δεν προκάλεσε απότομη αύξηση στους διασωληνωμένους.

Το κύμα της Δέλτα μας είχε αφήσει «κληρονομιά» περί τους 600 διασωληνωμένους και κατά τη φάση της κυριαρχίας της Omicron που διανύουμε, οι διασωληνωμένοι δεν έχουν υπερβεί τους 680, παρά το γεγονός ότι στην κορύφωση της επιδημίας καταγράφονταν κατά μέσο όρο 35.000 κρούσματα ημερησίως.

Οι ειδικοί της επιτροπής εστίασαν ειδικά στο στοιχείο ότι η Omicron έπληξε κυρίως τις ηλικίες με αυξημένη κινητικότητα, που στην πλειοψηφία τους είναι και εμβολιασμένοι πολίτες, και θεωρεί ότι το άνοιγμα της εστίασης με απελευθέρωση του ωραρίου και της μουσικής δεν αναμένεται να προκαλέσει νέα έξαρση κρουσμάτων.

Εξάλλου, στους χώρους εστίασης-διασκέδασης θα εισέρχονται και πάλι από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου μόνο εμβολιασμένοι και καθήμενοι.

Σχετικά

Tags: Coronavirus-EffectlockdownΕλλάδακυβέρνηση ΝΔπανδημίαΥγείαυπουργειο Υγείας
Share20Tweet13Share4Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

Hand with ballot and box on Flag of Greece
Πολιτική & Οικονομία

Εκλογές: Ο οδικός χάρτης και το… βιώσιμο αλλά extreme σενάριο

28 Μαρτίου 2023
Terrorism Alert Desk, τρομοκρατία
Τρομοκρατία

ΕΛ.ΑΣ – ΕΥΠ εξάρθρωσαν τρομοκράτες πριν χτυπήσουν εβραϊκό εστιατόριο

28 Μαρτίου 2023
Αγορές

Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές για να… προλάβει

28 Μαρτίου 2023
Επόμενο άρθρο
χρηματιστήριο

Έβγαλε άμυνες στις 930 μονάδες το Χρηματιστήριο

Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

ΗΠΑ: Αναπτυξιακή έκρηξη στο τέταρτο τρίμηνο

MostPopular

  • Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο

    Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Τί κρύβει η σύγκρουση Ανδρουλάκη – Λοβέρδου και γιατί δεν το… τερματίζουν τώρα

    89 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΕΛ.ΑΣ – ΕΥΠ εξάρθρωσαν τρομοκράτες πριν χτυπήσουν εβραϊκό εστιατόριο

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Η Attica Bank πήρε δύο γενικούς διευθυντές από Εθνική και ANT1

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Εκλογές: Ο οδικός χάρτης και το… βιώσιμο αλλά extreme σενάριο

    53 shares
    Share 21 Tweet 13

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
 

Φόρτωση σχόλιων...