• Τελευταία
  • Trending
  • All
Λιμενικό, πρόσφυγες

Προσφυγικό: Όλοι περίμεναν την κρίση και τους νεκρούς

26 Δεκεμβρίου 2021

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone Προσφυγικό

Προσφυγικό: Όλοι περίμεναν την κρίση και τους νεκρούς

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
26 Δεκεμβρίου 2021
Στις Crisis Zone, The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Προσφυγικό
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
15 0
0
Λιμενικό, πρόσφυγες
40
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Νέα δυναμική και πιθανώς ανάγκη για νέο πρίσμα δημιουργεί η αναζωπύρωση της κρίσης του προσφυγικού στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ελλάδα νιώθει τώρα, αυτό που τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σε μεγάλο εύρος της λεκάνης της Μεσογείου: Μια νέα έξαρση των προσφυγικών ροών που οδηγεί σε ναυάγια και πνιγμένους.

Δεκάδες νεκροί μετανάστες στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο τα τελευταία 24ωρα σε μια εξαιρετικά λεπτή γεωπολιτικά συγκυρία, αναγκάζει τα media να εγκαταλείψουν βίαια την εορταστική ατζέντα και θέτει το πολιτικό σύστημα ενώπιον του ξεσπάσματος μιας ακόμη κρίσης, ενόσω άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχετικάθέματα

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου

Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

23 Μαΐου 2025

Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να αποτελεί πεδίο ανησυχίας, καθώς η Τουρκία έχει πολλάκις από το 2015 εργαλειοποιήσει το προσφυγικό. Συνεπώς, οι ελληνικές αρχές τόσο σε εκτελεστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο διαθέτουν σχέδια και μηχανισμούς για την έγκαιρη επισήμανση και αντιμετώπισή τέτοιων κρίσεων. Αντιστοίχως, σε επαγρύπνηση βρίσκεται και η ΕΕ. Πρόκειται για σενάριο που έχει ξαναπαιχθεί και εκπλήξεις δεν υπάρχουν.

Ακριβώς αυτό όμως είναι το ανησυχητικό: Ότι ενώ οι φύλακες όφειλαν να έχουν γνώσει και να προλάβουν τις εξελίξεις, το Λιμενικό Σώμα, η κυβέρνηση και μηχανισμοί τους δεν ανταποκρίθηκαν. Οι δεκάδες θάνατοι προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και πολύ κοντά στα ελληνικά νησιά, τις ημέρες των εορτών και ενώ είχαν προηγηθεί ναυάγια στην κεντρική Μεσόγειο, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες είναι εξαιρετικά ανησυχητικοί.

Η λογική των αλληλεπικαλυπτόμενων κρίσεων είναι πλέον εμπεδωμένη και η αδυναμία ενεργοποίησης εδραιωμένων μηχανισμών διαχείρισης δείχνει έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και αποτελεί ένδειξη αποσάρθρωσης του μηχανισμού και κατ επέκταση του κράτους.

Οι διαπιστώσεις αυτές ανεβάζουν de facto το operational risk, το country risk και υπονομεύουν την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας τη στιγμή που αυτό επιχειρείται να εμπεδωθεί μέσα από μια σειρά συμφωνιών, που βασίζονται στην επιχειρησιακή επάρκεια και τη δυνατότητα έγκαιρης ανταπόκρισης.

Τρία ναυάγια

Πάνω από 30 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα στο Αιγαίο και μάλιστα σε περιοχές βαθιά μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πέριξ ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα ιστιοφόρα τα οποία είχαν εμπλακεί στα τελευταία περιστατικά είχαν αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Το ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου ήταν το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Σε αυτό, 12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος πνίγηκαν, ενώ το σκάφος μετέφερε περισσότερους από 80 μετανάστες και πρόσφυγες. 67 άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νησί της Πάρου.

Ερωτήματα και… ερωτηματικά

Στα ελληνικά media προβάλλεται video από το λιμενικό σώμα στο οποίο γίνεται η αυτοψία του σκάφους. Τα ερωτηματικά που εγείρονται όμως περιορίζονται στην Τουρκία και τους διακινητές, ενώ δεν διερευνάται η ανταπόκριση του λιμενικού, οι λειτουργία των καμερών και των εναέριων μέσω επιτήρησης και τελικά η δυνατότητα να φτάσουν τα σκάφη τόσο βαθιά σε ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς να γίνουν αντιληπτά.

Επίσης, ερωτηματικά γεννά και η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προσδιορίσει τα θέματα αυτά στην κυβέρνηση και να μη ζητήσει τον έλεγχο του Λιμενικού.

Το Βήμα, μάλιστα, σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι “το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες -σε όλα τα παραπάνω περιστατικά- ήταν καλές δεν δικαιολογεί την τραγική κατάληξη που είχαν. Εξ’ ου και γεννώνται ερωτήματα για τη στάση του τουρκικού κράτους και κατά πόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να πιέσει με το προσφυγικό τη Δύση, την ώρα που η χώρα του βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση”.

Αναφορικά με την Ελλάδα η εφημερίδα αναφέρει ότι: “Προς το παρόν, η Ελλάδα ακολουθεί στάση επιφυλακής στο σκέλος του μεταναστευτικού προσφυγικού, το οποίο κρύβει και τις περισσότερες παγίδες”.

Στο δημοσίευμα προεξοφλείται μάλιστα περαιτέρω αύξηση των ροών και άρα και των περιστατικών.

Αν όμως όλα ήταν αναμενόμενα, τότε είτε εγείρεται θέμα αποτελεσματικότητας του Λιμενικού και των μεθόδων επιτήρησης, είτε υπήρξαν πολιτικές εντολές που περιόρισαν την εμπλοκή του Λιμενικού μόνο μετά την εκπομπή σήματος ή τη διαπίστωση ναυαγίου.

Στο στόχαστρο ο Ερντογάν

Το τελευταίο διάστημα, αρκετές είναι οι αναφορές τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων στο ζήτημα αυτό, με τον Ερντογάν μάλιστα να εξαπολύει προ ημερών επίθεση κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αντί να απαντήσει στις εκκλήσεις της ελληνικής πλευράς για να μπει ένα τέλος στο δίκτυο των διακινητών που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες με την ανοχή της Τουρκίας, έστρεψε τα βέλη του προς όλους τους άλλους εκτός από την αυλή του.

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα βυθίζει φουσκωτά των προσφύγων στο Αιγαίο. «Η Μεσόγειος έχει γίνει νεκροταφείο λόγω της στάσης της Δύσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μια πολύ σκληρή κριτική εναντίον των Δυτικών χωρών.

Δηλώσεις, διαρροές και αιχμές κατά ΕΕ

Από ελληνικής πλευράς, τα δημοσιεύματα των media σκιαγραφούν την ίδια όψη της εικόνας, γεγονός που καταδεικνύει κοινές πηγές πληροφόρησης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επικρατούσα αντίληψη, η Τουρκία είχε προϊδεάσει για ό,τι συμβαίνει. Το Βήμα αναφέρεται σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και του Ερντογάν. Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στέκεται στα κυκλώματα διακινητών, επισημαίνοντας την ανεξέλεγκτη δράση τους το τελευταίο διάστημα.

«Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η εγκληματική δράση κυκλωμάτων διακινητών, που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, στοιβάζοντας δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, χωρίς σωσίβια, σε σκάφη που δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας.

Παράλληλα, όμως, με διαρροές από την κυβέρνηση αναδεικνύεται και το θέμα της απρόσκοπτης ροής των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία, καθώς προσφάτως εκταμιεύθηκαν 560 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας από την οποία η Άγκυρα λαμβάνει ετησίως 3 δισ.

Σχετικά

Tags: Αιγαίογεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοκρίση ΕΕ-ΤουρκίαςΛιμενικό ΣώμαΜετανάστευση
Share16Tweet10Share3Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

Spotlight

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025
The Wire

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου
On the Radar

Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Παγετός σημειώθηκε στα ορεινά της χώρας το πρωί της Κυριακής 26/12. Στον πίνακα  παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί

Meteo: Παγετός στα ορεινά. – Στη Δράμα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Γενς Στόλτενμπεργκ

Πάνε για Συμβούλιο NATO - Ρωσίας με ανοιχτά όλα τα μέτωπα

MostPopular

  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

    47 shares
    Share 19 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr