• Τελευταία
  • Trending
  • All

Λίβανος: Το σκάκι της διεθνούς στήριξης και η επόμενη μέρα

6 Αυγούστου 2020
Χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς 28/5

Χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς 28/5

28 Μαΐου 2022
Meteo για φωτιά στο Σχίνο: Τί έγινε στην πιο καταστροφική φωτιά

Meteo για φωτιά στο Σχίνο: Τί έγινε στην πιο καταστροφική φωτιά

28 Μαΐου 2022
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

28 Μαΐου 2022

ΔΕΗ: Έκτακτος φόρος 200 εκατ. για τα υπερκέρδη

27 Μαΐου 2022
tanker

Το Ιράν κατάσχεσε δύο ελληνικά τάνκερ

27 Μαΐου 2022
Ο Παύλος Μυλωνάς

Μυλωνάς: Μέρισμα από τα κέρδη του 2022

27 Μαΐου 2022
Rally

Πενθήμερο ράλι στο Χρηματιστήριο

27 Μαΐου 2022
Αποκαλυπτικό για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, τη συγκέντρωση του πλούτου είναι το top10 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg,

Το top10 πλουσίων και οι επιδόσεις τους

27 Μαΐου 2022
Ο Παύλος Μυλωνάς

Εθνική Τράπεζα: Δρέπει καρπούς από τον μετασχηματισμό

27 Μαΐου 2022
Τουρισμός

Σημαντικές διακρίσεις για το La Mer Resort & Spa

27 Μαΐου 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Στρατηγικό Συνέδριο “Επιμελώς Επιχειρείν 2022”

27 Μαΐου 2022
Ο Νίκος Δένδιας

Δένδιας: Δεν κάνουμε πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών

27 Μαΐου 2022
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

“Κρυπτογραφημένο” μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν

27 Μαΐου 2022
Η τουρκική λίρα υποχώρησε περαιτέρω στα 16,4 ανά USD στα τέλη Μαΐου, πλησιάζοντας στο ιστορικό χαμηλό των 18,4

Τουρκία: Σταθερά τα επιτόκια – Ξύνει πάτο η λίρα

27 Μαΐου 2022
turkey interest rates

Τουρκία: Σταθερά τα επιτόκια -Παροδικός ο πληθωρισμός

27 Μαΐου 2022
OPEC

Με κέρδη κλείνει το πετρέλαιο την εβδομάδα

27 Μαΐου 2022

Ο Ζελένσκι εκβιάζει ανοιχτά τον Ορμπάν – Μπορεί να αντιδράσει η ΕΕ

27 Μαΐου 2022

Κερδοφόρα ξανά η Aegean – Αγχωμένη η διοίκηση

27 Μαΐου 2022
Νεα μείωση επιτοκίων στη Ρωσία

Νεα μείωση επιτοκίων στη Ρωσία

27 Μαΐου 2022
Συρρικνώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η αμερικανική οικονομία, καθώς ο πληθωρισμός ροκάνισε το διαθέσιμο εισόδημα,

ΗΠΑ: Συρρικνώνεται το ΑΕΠ- Τα στοιχεία

27 Μαΐου 2022
Russian Central Bank

Ρωσία: Νέα μείωση επιτοκίων κατά 300 μβ

27 Μαΐου 2022
ΔΕΗ LOGO

ΔΕΗ: Αντέχει στην κρίση! Προβληματίζει το υψηλό χρέος

27 Μαΐου 2022
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Λίβανος: Το σκάκι της διεθνούς στήριξης και η επόμενη μέρα

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
6 Αυγούστου 2020
Στις Χωρίς κατηγορία
Reading Time: 1 min read
40 1
0
111
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ενώ η Βηρυτός ακόμα μετράει τις πληγές, καθώς σωστικά συνεργία από πολλές χώρες του κόσμου συνδράμουν τα τοπικά στην αναζήτηση ανθρώπων που έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια, με την οικονομία σε πλήρη διάλυση, ένα αρκετά μεγάλο δίχτυ διεθνούς βοήθειας, φαίνεται έτοιμο να απλωθεί γύρω από τον Λίβανο. Η κατάσταση όμως παραμένει εκρηκτική, καθώς η ήδη εξεγερμένη κοινωνία, τώρα πονά, ενώ η ανταγωνιστική δραστηριοποίηση ξένων παραγόντων στη χώρα -και υπό το πρόσχημα της παροχής βοήθειας- δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα ξεσπάσματα.

Με 135 επιβεβαιωμένους νεκρούς -μεταξύ των οποίων μια ελληνο-λιβανέζα-, τουλάχιστον 80 αγνοούμενους, πάνω από 5,000 τραυματίες τις υποδομές να παραπαίουν και τον κορονοϊό να θερίζει, η Βηρυτός κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ ο στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο.

Σχετικάθέματα

tanker

Το Ιράν κατάσχεσε δύο ελληνικά τάνκερ

27 Μαΐου 2022
Ο Νίκος Δένδιας

Δένδιας: Δεν κάνουμε πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών

27 Μαΐου 2022
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

“Κρυπτογραφημένο” μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν

27 Μαΐου 2022

Την ίδια στιγμή, έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τους υπευθύνους, ενώ οι αρχές διερευνούν παράλληλα ακόμα και το σενάριο της επίθεσης ή δολιοφθοράς, αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τα έως τώρα δημοσίως διαθέσιμα στοιχεία, παρά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Αξιωματούχοι του λιμανιού και σχετικών υπηρεσιών έχουν ήδη τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό, ενώ αναζητείται και αρχικός κάτοχος του φορτίου με το λίπασμα, ένας Ρώσος που διαμένει στο Μαρί της Κύπρου και από τον οποίο κατασχέθηκε προ 6ετίας.

Πριν από έξι μόλις μήνες, αξιωματούχοι που επιθεώρησαν το σημείο είχαν προειδοποιήσει πως εάν η τεράστια ποσότητα νιτρικής αμμωνίας δεν απομακρυνθεί, θα μπορούσε να ανατιναχθεί ολόκληρη η πόλη.

Η αποκάλυψη αυτή έφερε κύμα οργή στους Λιβανέζους, οι οποίοι είχαν κάνει μία άτυπη «αναστολή» των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης εξαιτίας της πανδημίας, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση χρέους εδώ και μήνες.

Η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει από καιρό. Από τον Μάρτιο βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας, το ΔΝΤ βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων και οι κοινωνία στους δρόμους για πολλούς μήνες, ζητώντας παραίτηση της κυβέρνησης. Το κίνημα ανατροπής της υποστηριζόμενης από την Χεζμπολά κυβέρνησης, τύγχανε διεθνούς και αμερικανικής στήριξης.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι στον Λίβανο είχε βρει καταφύγιο και φυγάς, από την Ιαπωνία, πρώην CEO της Nissan, Κάρλος Γκοσν.

Διεθνής στήριξη

Σήμερα, αναμένεται στη Βηρυτό ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, καθώς η Γαλλία αναδεικνύεται σε μείζονα χώρα παροχής βοήθειας προς τον Λίβανο, καθώς ξεδιπλώνει τη στρατηγική εδραίωσης ως αυτόνομος πόλος και εκφραστής της ΕΕ στη Μέση Ανατολή.

Χθες, στη Βηρυτό μετέβη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, από την Ελλάδα, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης της Ελλάδας σε μια χώρα της περιοχής, όπου η ελληνική κοινότητα παίζει μείζονα ρόλο.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάνες Λέναρσιτς, Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. μετά από αίτημα των αρχών του Λιβάνου και «ήδη η Ολλανδία, η Ελλάδα και η Τσεχία έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην κρίσιμη επιχείρηση στη Βηρυτό. Η Γαλλία, η Πολωνία και η Γερμανία προσέφεραν επίσης βοήθεια μέσω του Μηχανισμού και ακόμη περισσότερα κράτη-μέλη μπορούν να προσφέρουν στήριξη».

Η Γερμανία δήλωσε έτοιμη να στείλει ξεχωριστά ομάδα 47 διασωστών, ενώ η Γαλλία, το Κατάρ, το Ιράκ και το Κουβέιτ θα αποστείλουν προμήθειες. Η Βρετανία υποσχέθηκε ένα πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 5 εκατ. στερλινών. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, δήλωσε ότι θα πάνε στη Βηρυτό διασώστες και γιατροί, ενώ πλοίο του πολεμικού ναυτικού βρίσκεται ήδη στην περιοχή για να παράσχει βοήθεια.

Ενεργό συμβολή στην αντιμετώπιση των αναγκών αναπτύσσουν μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, που έχει προσφερθεί να κατασκευάσει νοσοκομείο εκστρατείας. Επίσης, το τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH) συμμετέχει στις έρευνες για τους επιζώντες στη Βηρυτό.

Η Κύπρος απέστειλε δύο ελικόπτερα και 10 άνδρες των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, αλλά και οκτώ ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα αποσταλεί κι άλλη βοήθεια, διασώστες, γιατροί, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Η Βρετανία υποσχέθηκε ένα πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 5 εκατ. στερλινών. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, δήλωσε ότι θα πάνε στη Βηρυτό διασώστες και γιατροί, ενώ πλοίο του πολεμικού ναυτικού βρίσκεται ήδη στην περιοχή για να παράσχει βοήθεια.

Η Νορβηγία προσφέρει 2,74 εκατ. δολάρια και 40 τόνους ιατροφαρμακευτικό υλικό, ενώ η υπουργός Εξωτερικών, Ίνε Έρικσεν, που ανακοίνωσε ότι το κτίριο της πρεσβείας υπέστη ζημιές, είπε πως το Όσλο επιφυλάσσεται να παράσχει κι άλλη βοήθεια όταν έχουν καταγραφεί πλήρως οι ανάγκες.

Ακόμα και το Ισραήλ, με το οποίο ο Λίβανος βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, δήλωσε διαθεσιμότητα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε συλλυπητήρια.

Έλλειψη τροφίμων

Με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων σιτηρών και τροφίμων της Βηρυτού, αλλά και του Λιβάνου, εν γένει, διατηρούνταν σε αποθήκες και σιλό στην περιοχή του Λιμανιού και ότι το ίδιο το λιμάνι ήταν η βασική πύλη εισόδου, ενώ η οικονομία είχε ήδη διολισθήσει στη χρεοκοπία πριν την έκρηξη, το νόμισμα είχε καταρρεύσει και πληθωρισμός έτρεχε σχεδόν με 90%, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα 12 ώρες μετά την έκρηξη είναι απελπιστική.

Η έλλειψη τροφίμων πρόδηλη, η αδυναμία πρόσβασης στις αγορές προφανής και η έλλειψη ικανών οικονομικών μέσων για την κάλυψη ακόμα και των εσωτερικών αναγκών επικείμενη. Τούτων δοθέντων, η διεθνής βοήθεια αποτελεί τη γραμμή ζωής όχι μόνο για την πόλη της Βηρυτού, που έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά για για ολόκληρο τον Λίβανο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων θα αποστείλει 23 τόνους βοήθεια, στην οποία θα περιλαμβάνονται ιατροφαρμακευτικό υλικό για την αντιμετώπιση τραυμάτων, γάζες και επιδέσμους, ενώ η Τουρκία έχει προσφερθεί να κατασκευάσει νοσοκομείο εκστρατείας. Επίσης, το τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH) συμμετέχει στις έρευνες για τους επιζώντες στη Βηρυτό.

Βοήθεια προσφέρουν και οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Αυστραλία, η οποία προσφέρει 1,1 εκατ. στερλίνες, τα οποία θα μοιραστούν στον Ερυθρό Σταυρό και στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα για να καλυφθούν ανάγκες σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, το Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο έκανε γνωστό σήμερα ότι αναβάλει την ανακοίνωση της απόφασής του, στη δίκη για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι. Η απόφαση για τους τέσσερις κατηγορουμένους ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθεί την Παρασκευή, 7 Αυγούστου. Όλοι τους κατηγορούνται για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Χαρίρι, το 2005.

Η ανακοίνωση της απόφασης μετατέθηκε για τις 18 Αυγούστου «σε ένδειξη σεβασμού για τα αμέτρητα θύματα», ανέφερε το δικαστήριο που εδρεύει στην Ολλανδία.

Η Αίγυπτος, δύο πολίτες της οποίας έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της έκρηξης, έχει υποσχεθεί να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον Λίβανο.

Στη Λωρίδα της Γάζας, οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν αιμοδοσία για να βοηθήσουν τον Λίβανο να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης αίματος λόγω των χιλιάδων τραυματιών. Την αιμοδοσία διοργάνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος και συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό που θα αναλάβει να μεταφέρει το αίμα στη Βηρυτό.

Η Ουγγαρία προσφέρει 1 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις διάσωσης αλλά και ανοικοδόμησης, μέσω του προγράμματος «Η Ουγγαρία βοήθα», που προσφέρει χρήματα και βοήθεια σε χριστιανικές εκκλησίες και θρησκευτικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Τα χρήματα θα δοθούν στην εκκλησία των Μαρωνιτών του Λιβάνου.

Η επόμενη ημέρα

Οι ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη ενδέχεται να ανέλθουν σε 10 με 15 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτίμησε ο κυβερνήτης της Βηρυτού, ενώ σημείωσε πως ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες απώλειες που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στη χώρα βρισκόταν ήδη κλιμάκιο του ΔΝΤ, που είχε ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για την παροχή οικονομικής στήριξης και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Μετά την έκρηξη όμως, η κατάσταση διαφοροποιείται άρδην. Το ΔΝΤ δεν μπορεί παρά να συμβάλλει σε ένα σκέλος της κρίσης, ενώ απαραίτητη θεωρείται η εμπλοκή της Παγκόσμιας Τράπεζας και ενδεχομένως άλλων τοπικών παραγόντων, στη Μέση Ανατολή.

Το μέγεθος της διεθνούς κινητοποίησης για τη στήριξη του Λιβάνου είναι ενδεικτικό των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών συμφερόντων που διακυβεύονται και των προσπαθειών να σταθεροποιηθεί η χώρα και να εδραιωθεί η συμμετοχή στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας.

Η τραγωδία, σε αυτή τη φάση, επισκιάζει το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που έχει υποστεί η χώρα, τις κοινωνικές αναταραχές που από καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη και που οδηγούσαν σε αναδιάταξη της ισορροπίας δυνάμεων στο εσωτερικό.

Χωρίς ρεύμα και πολιτική σταθερότητα

Ο Λίβανος βρίσκεται σε πολιτική δίνη μετά τις εκλογές του 2018. Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Χαρίρι, απήχθη από τη Σαουδική Αραβία, εν συνεχεία παραιτήθηκε, μετά από παρέμβαση του προέδρου Αούνν -που πρόσκειται στη Χεζμπολά- απέσυρε την παραίτησή του.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν στις 17 Οκτωβρίου του 2019, προκαλώντας την παραίτηση του Χαρίρι, απηχώντας τα αιτήματα των διαδηλωτών ζήτησε τον διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2019 τέως υπουργός Παιδείας του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, αναδείχθηκε εντολοδόχος πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας να σχηματίσει κυβέρνηση. Τελικά, στις 21 Ιανουαρίου, κατάφερε να καταλήξει σε υπουργικό συμβούλιο 20 ατόμων, με τη στήριξη της Χεζμπολά και της Ελεύθερης Πατριωτικής Κίνησης.

Παρ’ όλα αυτά, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν. Τον Μάριο η κυβέρνηση Ντιάμπ δεν κατάφερε να αποπληρώσει ομόλογα που έληγαν, με αποτέλεσμα δύο οίκοι αξιολόγησης να θέσουν τον Λίβανο σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας και ένας ακόμη να τον υποβαθμίσει προ μερικών ημερών.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η χώρα δεν διαθέτει 24ωρη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από το 1975!

Σχετικά

Tags: Ανατολική ΜεσόγειοςΒηρυτόςγεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοδημόσιο χρέοςδιαδηλώσεις στον ΛίβανοΔΝΤέκρηξη στη Βηρυτόκρίση στον Λίβανολιβανέζικη οικονομίαΛίβανοςΜέση Ανατολή
Share44Tweet28Share8Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

tanker
Ναυτιλία

Το Ιράν κατάσχεσε δύο ελληνικά τάνκερ

27 Μαΐου 2022
Ο Νίκος Δένδιας
Αμυνα & Διπλωματία

Δένδιας: Δεν κάνουμε πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών

27 Μαΐου 2022
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Ελληνοτουρκικά

“Κρυπτογραφημένο” μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν

27 Μαΐου 2022
Επόμενο άρθρο

Περίεργα μηνύματα Μητσοτάκη σε Ερντογάν για Χάγη

6 Αυγούστου 1945: Οι Αμερικανοί ρίχνουν την πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα

MostPopular

  • Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

    ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

    140 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Το Ιράν κατάσχεσε δύο ελληνικά τάνκερ

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • “Κρυπτογραφημένο” μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • Πενθήμερο ράλι στο Χρηματιστήριο

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Εθνική Τράπεζα: Δρέπει καρπούς από τον μετασχηματισμό

    60 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για αυτές τις τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και τους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}