• Τελευταία
  • Trending
  • All

Ο Ερντογάν λυγίζει, τα ελληνικά media τον στηρίζουν…

17 Μαΐου 2019

Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

8 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται περισσότερο… έναν πόλεμο

8 Μαΐου 2025

Ημιτελή εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ

8 Μαΐου 2025

Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Capela Sixtina

8 Μαΐου 2025

Κόπωση και πτώση στις 1.721 μονάδες στο Χρηματιστήριο 

8 Μαΐου 2025

Η realme αποκαλύπτει παγκοσμίως τη σειρά GT 7 στις 27 Μαΐου

8 Μαΐου 2025
Ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας

Έπιασε τους στόχους η Eurobank: Από το εξωτερικό και Wealth Management τα κέρδη

8 Μαΐου 2025

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο Q1

8 Μαΐου 2025

H Microsoft θωρακίζει το ευρωπαϊκό cloud απέναντι σε εξωτερικές παρεμβάσεις

8 Μαΐου 2025
Σε τροχιά αναπόδραστων εξελίξεων έχει εισέλθει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα περιόρισε τα περιθώρια ελιγμών του Στέφανου Κασσελάκη,

Καταδίκη Κασσελάκη σε 30 μήνες με αναστολή για πόθεν έσχες

8 Μαΐου 2025

BAT Hellas: Έντεκα διακρίσεις στον τομέα της καινοτόμου επικοινωνίας

8 Μαΐου 2025

Ανεβαίνει η ένταση στην Ανατ. Μεσόγειο – Προειδοποιήσεις Άγκυρας για το Οικόπεδο 5

8 Μαΐου 2025

TITAN: Θετικό ξεκίνημα το 2025 με αύξηση πωλήσεων και επενδυτική δυναμική

8 Μαΐου 2025

Λιμάνια, ανθρώπινο δυναμικό και υπερτουρισμός στο επίκεντρο των συζητήσεων του PSTF

8 Μαΐου 2025

Henkel: Ανάπτυξη πωλήσεων και σταθερή ισχυρή κερδοφορία στο α’ 3μηνο

8 Μαΐου 2025

Εκλογή Πάπα: Μαύρος καπνός ξανά – Το απόγευμα νέα ψηφοφορία

8 Μαΐου 2025
Πυροσβεστική

Πυρκαγιά σε επιχείρηση ξυλείας στη Μάνδρα

8 Μαΐου 2025

Ράλι στις ευρωαγορές εν μέσω εμπορικής αβεβαιότητας

8 Μαΐου 2025
ομόλογα

Η Fed πυροδότησε άνοδο στις αποδόσεις της ευρωζώνης

8 Μαΐου 2025

Οι νέεες προβλέψεις της BlackRock: Ό,τι πρέπει να… φοβάστε

8 Μαΐου 2025
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η Euroxx βλέπει ράι 53% για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Οι προβλέψεις για EBITDA

8 Μαΐου 2025

Έγκριση για το squeeze out στην Ελληνική Τράπεζα έλαβε η Eurobank

8 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Ο Ερντογάν λυγίζει, τα ελληνικά media τον στηρίζουν…

Πως η ελληνική στρατηγική σε Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο και η κόντρα με το Ισραήλ οδήγησαν τον Τούρκο πρόεδρο σε διεθνή απομόνωση

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
17 Μαΐου 2019
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό
Χρόνος ανάγνωσης2 mins read
95 1
0
262
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Τις ημέρες του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία αναμεταδότες της φωνής του Ερντογάν ήταν τα social media (facetime) που είχε επό μαρόν επικρίνει, σήμερα, είναι τα ελληνικά, αίροντας τη άτυπη διεθνή καραντίνα που του έχει επιβληθεί και καλλιεργώντας έδαφος για την προώθηση των τουρκικών διεκδικήσεων.

Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ, ελληνικά media αναπαράγουν δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης συχνότερα από τις ελληνικές ή τις ευρωπαϊκές, ενώ το διπλωματικό σώμα, η πολεμική αεροπορία, το ναυτικό και το λιμενικό αντιμετωπίζουν τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, με τίμημα, πολλές φορές, και την ίδια τους τη ζωή.

Σχετικάθέματα

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται περισσότερο… έναν πόλεμο

8 Μαΐου 2025

Ημιτελή εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ

8 Μαΐου 2025

Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Capela Sixtina

8 Μαΐου 2025

Η κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα, ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, η πολιτικοποίηση των εθνικών θεμάτων και τα ευαίσθητα εθνικά αντανακλαστικά της καθημαγμένης από την κρίση ελληνικής κοινωνίας, αποτελούν soft spots για την τουρκική μηχανή προπαγάνδας, η οποία εργαλειοποιεί τα ευεπίφορα ελληνικά media, καθιστώντας τα ακούσιους πομπούς-αναμεταδότες των τουρκικών θέσεων.  Με τον τρόπο αυτό η Άγκυρα επιχειρεί να σύρει την ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση σε δημόσια αντιπαράθεση και υπό την πίεση των media και της αντιπολίτευσης να την εξαναγκάσει σε λάθος χειρισμούς. Παράλληλα, τα ελληνικά media ανακυκλώνοντας διαρκώς τις τουρκικές θέσεις και δηλώσεις, τις καθιστούν de facto μέρος του πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό, κάνοντας στην ουσία τον αγγελιοφόρο της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν, όντας σε διεθνή πολιτική απομόνωση αναζητά διαύλους επικοινωνίας για να περάσει το μήνυμά τους. Συνεπώς, όσο περιορίζεται η ηχώς της φωνής, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναζητήσει διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα “απονενοημένο διάβημα”, ωστόσο, μέχρι στιγμής ο Ταγίπ Ερντογάν έχει επιδείξει ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση, αν και διατηρεί αρκετά υψηλότερους τόνους, που καθιστούν τα “ατυχήματα” υπαρκτό ενδεχόμενο. Το πιθανότερο όμως είναι να αναγκαστεί να επινοήσει μια νέα ιεραρχική λειτουργική δομή, στο εσωτερικό, επαναφέροντας ενδεχομένως τον θεσμό του πρωθυπουργού, ώστε να λειανθεί πολιτικά μια ενδεχόμενη μεταστροφή και να προετοιμαστεί ήπια η διάδοχος κατάσταση.

Γεωτρήσεις και χάρτες

Τους χάρτες, στους οποίους περιλαμβάνονται οι τουρκικές θέσεις και διεκδικήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, παρουσίασε σε διπλωματικές αποστολές ο Τούρκος Γενικός Διευθυντής Διμερών Πολιτικών και Ναυτιλιακών Αερομεταφορών και Συνόρων, πρέσβης Τσαγατάι Ερτσιγές, αλλά πριν απ΄αυτή την επίσημη διπλωματική κίνηση είχαν προηγηθεί διαρροές άλλων χαρτών, από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, που επιχείρησαν να υπονομεύσουν την προοπτική χάραξης του East Med, μέσω… Λιβύης, καθώς ο Ακάρ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει καταχρηστικά μπει 39,000 τ.χλμ. μέσα στην ΑΟΖ της Λιβύης.

Το Crisis Monitor, επέλεξε να παρουσιάσει μόνο αυτούς που ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έθεσε υπόψη της Λιβύης, καθώς αποτέλεσαν επισήμως αντικείμενο συζήτησης, η οποία, όμως, ήταν απρόσφορη. Τα ελληνικά media όμως, παρουσιάζουν τόσο τους χάρτες του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ όσο και του διευθυντή του ΥΠΕΞ ως διεκδικήσεις προς συζήτηση, παραγνωρίζοντας την πάγια ελληνική και κυπριακή θέση, που υιοθέτησαν ΕΕ και ΗΠΑ, ότι οι τουρκικές αξιώσεις είναι απαράδεκτες και τροφοδοτώντας συζήτηση γύρω από τις τουρκικές θέσεις.

Οι αντιδράσεις όμως δεν προέρχονται μόνο από την Τουρκία αλλά και από τον Λίβανο, που αποτελεί προτεκτοράτο του Ιράν στην περιοχή, καθώς στην ουσία κυβερνάται από την Χεζμπολάχ. Με δεδομένη την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιράν και ΗΠΑ-Ρωσίας ο Λίβανος ήταν αναμενόμενο να προβάλει ενστάσεις στη διαδικασία χάραξης του East Med.

Συνεπώς, ο χώρος που κερδίζουν οι τουρκικές θέσεις στην ελληνική πολιτική ατζέντα, μέσα από τα δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, παράγει αποτελέσματα εκτός της ελληνικής πολιτικής σκηνής, καθώς ενδυναμώνει ένα μέτωπο που κινείται για να ανασχέσει τα ελληνικά συμφέροντα και το οποίο συντονίζει η Ρωσία, που δεν θέλει να χάσει την αποκλειστικότητα στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι οι εργασίες γεώτρησης από τον «Πορθητή» γίνονται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και στις περιοχές που αδειοδοτήθηκε η κρατική εταιρεία πετρελαίου από την κυβέρνηση των Κατεχομένων, ενώ σε χάρτες που δημοσίευσε το Independent Balkan News Agency εμφανίζονται οι περιοχές της φερόμενης τουρκικής υφαλοκρηπίδας, οι περιοχές που η «ΤΔΒΚ» αδειοδότησε την κρατική εταιρία πετρελαίου της Τουρκίας και τα τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία -όπως τόνισαν- δεν αναγνωρίζουν και έδειξαν ότι συμπίπτουν με τις δικές τους περιοχές.

Σύμφωνα με τις τουρκικές θέσεις υπάρχουν “γκρίζες” περιοχές στις οποίες κάνουν δραστηριότητες γεώτρησης ξένες εταιρείες, κάτι που η Άγκυρα δηλώνει πως είναι απαράδεκτο. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι σε αυτές τις περιοχές έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι και πως δεν πρέπει να γίνονται εργασίες εκεί μέχρι να λυθεί το Κυπριακό.

Χαρακτηριστικός των τουρκικών ισχυρισμών είναι ο χάρτης που εμφανίζει τις περιοχές της φερόμενης τουρκικής υφαλοκρηπίδας καθώς και της «δικαιοδοσίας» των Τουρκοκυπρίων, ο οποίος καταλαμβάνει σχεδόν εξ ολοκλήρου την κυπριακή ΑΟΖ.

Έτσι έπνιξαν τον Ερντογάν

Έχοντας χάσει τη θέση της στο τραπέζι των Βαλκανίων, στο πλαίσιο της αναδιάταξης των σφαιρών επιρροής στην περιοχή και των αποτελεσμάτων που παρήγαγε η Συμφωνία των Πρεσπών, η Τουρκία αναζητά πεδία αντιπαράθεσης, μέσω της αναθέρμανσης παλαιών μετώπων, της ενεργοποίησης του θρησκευτικού και εθνικού βραχίονα και δια της επένδυσης στις εδραιωμένες αδυναμίες της ΕΕ. Έτσι η Άγκυρα επιχειρεί να αποκτήσει λόγο σε σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, των Δυτικών Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο, με εξαίρεση την Ελλάδα, η φωνή του Ταγίπ Ερντογάν δεν βρίσκει ευήκοα ώτα αλλού, καθώς οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που αποτελούσαν την άρθρωση των τουρκικών βραχιόνων σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές, τελούν υπό εκδίωξη, ενώ η άνοδος της ευρωσκεπτικιστικής-αντιμουσουλμανικής ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αναγκάζει συντηρητικά και προοδευτικά κόμματα να επαναξιολογήσουν τις θέσεις τους έναντι της Τουρκίας, υπό το φίλτρο του εσωτερικού πολιτικού κόστους. Η σύγκρουση Ολλανδίας, Αυστρίας και Τσεχίας με την Τουρκία ήταν -σε μεγάλο βαθμό- αποτέλεσμα των πολιτικών ανακατατάξεων αυτών.

Ταυτόχρονα, η σύγκρουση με τις ΗΠΑ, για τους S-400 και τα F-35, καταγράφεται κυρίως ως μια ακόμη έκφανση του γεωπολιτικού και γεωοικονομικού ανταγωνισμού της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα. Παράλληλα, στα Βαλκάνια η Συμφωνία των Πρεσπών και η στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, επιφέρουν δυναμικά αναδιάταξη των εσωτερικών πολιτικών και οικονομικών ισορροπιών καθώς και των διεθνών αναφορών των χωρών αυτών, οδηγώντας σε επαναξιολόγηση των στρατηγικών σχέσεων για τις χώρες αυτές.

Στη Μέση Ανατολή η αμφίδρομη σχέση Άγκυρας-Χαμάς μέσω των Αδελφών Μουσουλμάνων, οδήγησε σε ευθεία αντιπαράθεση με το Ισραήλ, η οποία διαχύθηκε στις ήδη βεβαρημένες σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να μην αντιδράσουν όταν το Ισραήλ βομβάρδισε τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, στη Γάζα.

Το νέο πλέγμα γεωπολιτικών ισορροπιών όμως αντανακλάται και γεωοικονομικά, καθώς η Τουρκία εξαιρέθηκε από τον αγωγό East Med, τη χάραξη των ΑΟΖ,τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τα πετρέλαια του Κιρκούκ, ενώ εξωθείται εκτός της Μάνμπιζ και δεν γίνεται αποδεκτό το αίτημά της για ζώνη ασφαλείας 200 χλμ στα σύνορα με τη Συρία. Αντιθέτως τα πολυμερή σχήματα συνεργασίας με επίκεντρο την Ελλάδα, στα οποία συμμετέχουν Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος δημιουργούν αίσθημα ασφυξίας στην Άγκυρα, που επιχειρεί την αποσάθρωσή τους με κάθε τρόπο.

Αν σε όλα αυτά συμπεριληφθεί η ραγδαία φθίνουσα τουρκική οικονομία, οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε πρόσωπα και τουρκικές εταιρίες, οι ταξιδιωτικές οδηγίες από ΗΠΑ και Γερμανία και ο αντίκτυπος που όλα αυτά έχουν στην κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα της Τουρκίας, τότε η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη απ’ ότι φαίνεται εκ πρώτης όψης.

Τα καμπανάκια

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοκητικών εκλογών στην Τουρκία, όπου το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν έχασε τους τρεις μητροπολιτικούς δήμους, της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης (όπου θα γίνουν επαναληπτικές) και της Σμύρνης, από την αντιπολίτευση, είναι ενδεικτικά της αρνητικής συγκρουσιακής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί στην τουρκική ελίτ.

Παρά την απώλεια των μητροπολιτικών δήμων ο Ερντογάν δεν δείχνει να πτοείται, δεδομένου ότι έχει μπροστά του 4 χρόνια διακυβέρνησης χωρίς εκλογικές αναμετρήσεις, άρα καθαρό διάδρομο.

Αυτό όμως ανατράπηκε από τις επικριτικές δημόσιες παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Αμπνοτυλάχ Γκιουλ, που είναι αμφότεροι μέλη του AKP, του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Η στρατηγική επανάκαμψης του Ερντογάν

Αντιλαμβανόμενος ότι η απομείωση του διεθνούς αποτυπώματος της Τουρκίας, τόσο γεωπολιτικά όσο και γεωοικονομικά έχει πλέον αντίκτυπο στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική σκηνή της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν αναζητά πλέον περιθώρια διαφοροποιήσεων και επιχειρεί να ρίξει γέφυρες, χωρίς ωστόσο να είναι πρόθυμος να υπαναχωρήσει από τη στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία, αν και εμφανίζεται διατεθειμένος να την αποδυναμώσει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι δηλώσεις του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO, χωρίς απαιτήσεις για την έκδοση “γκιουλενιστών”, οι διαρροές για καθυστέρηση ή πάγωμα στην προμήθεια των S-400 (που διαψεύστηκαν αλλά επιμένουν) και το επικριτικό, προς τη Ρωσία, ανακοινωθέν της τουρκικής προεδρίας, μετά τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η μόνη αντίδραση, η οποία δεν είναι βέβαιο αν αποτελεί μήνυμα της Δύσης ή αυτόβουλη τοποθέτηση, ήρθε δια στόματος του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση Αγγλοκύπριου Βουλευτή για την τουρκική προκλητικότητα. Ο Βρετανός αξιωματούχος υιοθέτησε σε δημόσιο πολιτικό λόγο, από το βήμα της Βουλής των κοινοτήτων, μέρος των τουρκικών θέσεων, χαρακτηρίζοντας την Κυπριακή ΑΟΖ αμφισβητούμενη περιοχή και ζητώντας την διακοπή των ενεργειών απ΄όλες τις πλευρές στην περιοχή.

Οι χάρτες των τουρκικών διεκδικήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο αναπαράγονται καιρό τώρα στα media, προσφέροντας στην Άγκυρα ένα ιδιαίτερα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, καθώς ακόμα και όταν αυτοί απαξιώνονται ως “μαξιμαλιστικοί”, δημιουργείται ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος έδαφος για την προβολή των τουρκικών απόψεων, το οποίο, όμως, αρκεί για να περάσει η Τουρκία το μήνυμα ότι υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές, και αυτό ήταν που ο Βρεταν’ός Υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε, γιατί οι λομπίστες της Άγκυρας και οι δημοσιογράφοι βοήθησαν να κυριαρχήσει.

Σχετικά

Tags: ΑιγαίοΑΟΖγεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΓεωτρήσεις στην Κύπροπαραβιάσεις εναερίου χώρουΤαγίπ ΕρντογάνΤουρκίατουρκική οικονομία
Share105Tweet66Share18Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Spotlight

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται περισσότερο… έναν πόλεμο

8 Μαΐου 2025
The Wire

Ημιτελή εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ

8 Μαΐου 2025
The Wire

Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Capela Sixtina

8 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Χάθηκαν στη... μετάφραση funds και Τούρκοι τραπεζίτες

Creta Farms: Δομαζάκης VS Δομαζάκη, ξεκίνησαν τα δικαστήρια

MostPopular

  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Οι νέεες προβλέψεις της BlackRock: Ό,τι πρέπει να… φοβάστε

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • Underdog DEFEA 2025 Edition: Οι Ινδοί της KSSL ετοιμάζονται για deal με Ελλάδα

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Με rotation στους πρωταγωνιστές, κοντά στις 1.730 μονάδες το Χ.Α. 

    83 shares
    Share 33 Tweet 21

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr