• Τελευταία
  • Trending
  • All

Σύγκρουση Revolut – με πρώην μεγαλοστελέχη της για φορολογικό χαράτσι 47%

21 Δεκεμβρίου 2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθανασίου και Χατζηβασιλείου στη νέα δικογραφία

2 Απριλίου 2026

Τέμπη: Στον αέρα η δίκη για τα βίντεο – Νέα ένταση και δήλωση αποχής της προέδρου

2 Απριλίου 2026

Allwyn: Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών στο ΧΑ

2 Απριλίου 2026

Alpha Bank: Πάνω από €1 δισ. στην Κρήτη για υποδομές και επιχειρήσεις

2 Απριλίου 2026

Ομόλογα: Έντονη μεταβλητότητα από τα αντιφατικά μηνύματα Trump

2 Απριλίου 2026

Revolut: Επιταχύνει την επέκτασή της στη Λατινική Αμερική με άδεια στο Περού

2 Απριλίου 2026

ΣΦΕΕ: Η υποχρηματοδότηση φρενάρει την καινοτομία και απειλεί την πρόσβαση στα φάρμακα

2 Απριλίου 2026
Jamie Dimon

J. Dimon: Οι ΗΠΑ μπροστά στη μεγαλύτερη συσσώρευση κινδύνων εδώ και 80 χρόνια

2 Απριλίου 2026

COSMOTE TELEKOM & ΓΕΡΜΑΝΟΣ με πασχαλινές προσφορές τεχνολογίας

2 Απριλίου 2026

Scope: Νέοι κίνδυνοι για τις αεροπορικές από τον πόλεμο στον Περσικό

2 Απριλίου 2026

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία για δύο βουλευτές της ΝΔ – Εξετάζονται και πέντε πρώην

2 Απριλίου 2026

ΜΕΤΚΑ: Επένδυση 380 εκατ. στο Μαρούσι με ξενοδοχείο 5 αστέρων και καζίνο

2 Απριλίου 2026

ΔΕΗ: Δυναμική τιμολόγηση ρεύματος στα νοικοκυριά με έξυπνο μετρητή

2 Απριλίου 2026

Γιάννης Αποστόλου: Από την Αλεξανδρούπολη στην Τυνησία για έναν κόσμο χωρίς πολιομυελίτιδα

2 Απριλίου 2026

Στο Kλουζ και την Τιμισοάρα από 5 Απριλίου με την Animawings

2 Απριλίου 2026

Ελλάδα – Κύπρος ενώνουν δυνάμεις στην καινοτομία

2 Απριλίου 2026

Σαμοθράκη: Απαγόρευση διέλευσης της “Πλατιάς” λόγω κακοκαιρίας – Πτώσεις δέντρων στο νησί

2 Απριλίου 2026

Η ΜΕΤΚΑ ενισχύει το αποτύπωμά της με νέο πολυδύναμο συγκρότημα φιλοξενίας και ψυχαγωγίας

2 Απριλίου 2026
Ο διευθύνων σύμβουλος της AVAX Κωνσταντίνος Μιτζάλης

Μεγάλη αύξηση κερδών για Αβαξ – Ποιοτικό άλμα

2 Απριλίου 2026

Ανασχηματισμό για να ξεπλύνει τον ΟΠΕΚΕΠΕ ετοιμάζει το Μαξίμου

2 Απριλίου 2026
A car is submerged in water in a flooded street in Glucholazy, southern Poland, on September 15, 2024. One person has drowned in Poland and an Austrian fireman has died responding to floods, authorities said, as Storm Boris lashed central and eastern Europe with torrential rains. Since Thursday, September 12, 2024, swathes of Austria, the Czech Republic, Hungary, Romania and Slovakia have been hit by high winds and unusually fierce rainfall. The storm had already caused the death of five people in Romania, and thousands have been evacuated from their homes across the continent. (Photo by Sergei GAPON / AFP)

Κακοκαιρία «Erminio»: Ένας νεκρός στη Νέα Μάκρη – Εκτεταμένες ζημιές σε Αττική και νησιά

2 Απριλίου 2026
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Η Κακοκαιρία Erminio σε εξέλιξη

2 Απριλίου 2026
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2026
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Σύγκρουση Revolut – με πρώην μεγαλοστελέχη της για φορολογικό χαράτσι 47%

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
21 Δεκεμβρίου 2025
Στις On the Radar, The Wire, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
26 0
0
71
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σε σύγκρουση με μεγάλη ομάδα ανώτατων στελεχών που έχουν αποχωρήσει βρίσκεται η Revolut, καθώς κατηγορούν τη διοίκηση για εσφαλμένες πληροφορίες που οδήγησαν σε απρόσμενες φορολογικές επιβαρύνσεις από την πώληση μετοχών της εταιρίας.

Η Revolut ήρθε σε σύγκρουση με δεκάδες πρώην ανώτερα στελέχη της, τα οποία αντιμετωπίζουν απροσδόκητα υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις από την πώληση μετοχών της εταιρίας, μετά από εσφαλμένες πληροφορίες που παρείχε η fintech.

Σχετικάθέματα

Revolut: Επιταχύνει την επέκτασή της στη Λατινική Αμερική με άδεια στο Περού

2 Απριλίου 2026

Η αναβάθμιση του Χ.Α εντείνει την πίεση για εξαγορές και συγχωνεύσεις

1 Απριλίου 2026

Off the record – Το καλοκαίρι αλλάζει όνομα και δόγμα ο ANT1+, μετά το deal Κυριακού, Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη – Η μεγάλη κίνηση στην Ιταλία και η Bright στο Real Group 

31 Μαρτίου 2026

Η neobank με έδρα το Λονδίνο ενημέρωσε αυτόν τον μήνα πρώην εργαζομένους ότι θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές εθνικής ασφάλισης και φόρο εισοδήματος επί των κερδών που αποκόμισαν από την πώληση μέρους της συμμετοχής τους στη Revolut, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα και εσωτερική αλληλογραφία που εξέτασαν οι Financial Times.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε σοκ στους πρώην εργαζομένους, οι οποίοι είχαν προηγουμένως ενημερωθεί από τη Revolut ότι τα προγράμματα δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών της εταιρίας (Company Share Option Plans – CSOPs) είχαν παραταθεί και, συνεπώς, θα υπάγονταν μόνο σε φόρο υπεραξίας κεφαλαίου, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν την υπόθεση. Οι πρώην εργαζόμενοι έχουν απευθύνει σχετικό υπόμνημα προς την εταιρία, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Καθώς ο φόρος υπεραξίας κεφαλαίου ανέρχεται στο 24%, ενώ ο συνδυασμός του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος και των εισφορών εθνικής ασφάλισης φθάνει το 47%, η διαφορά στις καθαρές απολαβές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε αυτόν τον μήνα, όταν πρώην εργαζόμενοι προσκλήθηκαν να πουλήσουν τις μετοχές τους πίσω στην εταιρία στο πλαίσιο γύρου επαναγοράς μετοχών, ο οποίος αποτιμά τη fintech στα 52 δισ. δολάρια, όπως είχαν αναφέρει προηγουμένως οι Financial Times.

Η επαναγορά μετοχών αποτέλεσε προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα σε πρώην εργαζομένους να ρευστοποιήσουν μέρος της τεράστιας αύξησης της αποτίμησης της Revolut, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και έκτοτε έχει εξελιχθεί στην πολυτιμότερη start up της Ευρώπης.

Η Revolut είχε αρχικά ενημερώσει το προσωπικό ότι θα έπρεπε να συμμετάσχει στον συγκεκριμένο γύρο, διαφορετικά τα δικαιώματα προαίρεσης θα έληγαν. Στη συνέχεια, η εταιρία αναδιπλώθηκε και υπενθύμισε ότι η συμμετοχή στην επαναγορά είναι προαιρετική, σύμφωνα με πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στη διοίκηση.

Το ζήτημα

Η διαφωνία επικεντρώνεται στις πληροφορίες που είχε δώσει προηγουμένως η Revolut σε πρώην εργαζομένους σχετικά με το χρονικό διάστημα εντός του οποίου μπορούσαν να ασκήσουν τα δικαιώματα των προγραμμάτων CSOP.

Η Revolut έχει αποδεχθεί ότι οι πληροφορίες αυτές ήταν εσφαλμένες, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει τη θέση της τράπεζας. Στους εργαζομένους συστάθηκε να αναζητήσουν ανεξάρτητη φορολογική συμβουλή, προσθέτει η ίδια πηγή.

Τα CSOP αποτελούν δικαιώματα προαίρεσης με ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση και χρησιμοποιούνται από τις εταιρίες για τη διατήρηση του προσωπικού τους. Συνήθως δίνουν στους εργαζομένους τη δυνατότητα να αγοράσουν μετοχές της εταιρίας και, κατά την πώλησή τους, να καταβάλουν μόνο φόρο υπεραξίας κεφαλαίου και όχι εισφορές εθνικής ασφάλισης και φόρο εισοδήματος.

Κατά κανόνα, οι εργαζόμενοι μπορούν να αρχίσουν να ασκούν τα δικαιώματά τους τρία έτη μετά τη χορήγησή τους, με τα δικαιώματα να λήγουν μετά από δέκα έτη. Οι εργαζόμενοι που αποχωρούν υπό καθεστώς καλής συνεργασίας διαθέτουν ένα σύντομο χρονικό περιθώριο, συνήθως μερικών μηνών, για να ασκήσουν τα δικαιώματα αυτά.

Ωστόσο, η Revolut ενημέρωσε εσφαλμένα ορισμένα άτομα που κατείχαν τέτοια δικαιώματα ότι είχε παρατείνει αυτό το «παράθυρο άσκησης» από τις 60 ημέρες στα δέκα έτη.

Ένας δικηγόρος που συμβουλεύει εταιρίες σε θέματα CSOP ανέφερε ότι μια τόσο εκτεταμένη παράταση ακούγεται «απίθανη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν θα είχε εμπορική λογική μια εταιρία να παρέχει τα ίδια φορολογικά οφέλη των CSOP σε εν ενεργεία και πρώην εργαζομένους, καθώς αυτό δεν θα δημιουργούσε κανένα κίνητρο παραμονής στην εταιρία.

Η Revolut διαπίστωσε ότι οι πληροφορίες της ήταν λανθασμένες μετά από εσωτερικό έλεγχο, σύμφωνα με αλληλογραφία που εξέτασαν οι FT. Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους επηρεαζόμενους πρώην εργαζομένους ότι η δεκαετής παράταση θα θεωρηθεί «γεγονός ακύρωσης» από τη βρετανική φορολογική αρχή, HM Revenue & Customs, και ότι οποιαδήποτε κέρδη προκύψουν θα υπαχθούν τόσο σε φόρο εισοδήματος όσο και σε εισφορές εθνικής ασφάλισης.

Πέραν της ομάδας των ατόμων που επηρεάστηκαν, η τεκμηρίωση της Revolut αναφερόταν γενικά στη λήξη των δικαιωμάτων 60 ημέρες μετά την αποχώρηση από την εταιρία, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει τη θέση της τράπεζας.

 

Σχετικά

Tags: Business RiskRevolutΦορολογία
Share28Tweet18Share5Send

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Απεγγραφή από τις ειδοποιήσεις
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Revolut: Επιταχύνει την επέκτασή της στη Λατινική Αμερική με άδεια στο Περού

2 Απριλίου 2026
On the Radar

Η αναβάθμιση του Χ.Α εντείνει την πίεση για εξαγορές και συγχωνεύσεις

1 Απριλίου 2026
On the Radar

Off the record – Το καλοκαίρι αλλάζει όνομα και δόγμα ο ANT1+, μετά το deal Κυριακού, Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη – Η μεγάλη κίνηση στην Ιταλία και η Bright στο Real Group 

31 Μαρτίου 2026
Επόμενο άρθρο
Πάρτι σε τράπεζες και ΕΕΕ – Πτώση στην υπόλοιπη αγορά

Οι διαχειριστές κεφαλαίων ρίχνουν λεφτά χωρίς αύριο στις αγορές!

Hackers άδειασαν το Spotify - Στον αέρα 300 TB μουσικών αρχείων

Μετάφραση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

MostPopular

  • Παρέμβαση Στουρνάρα κατά πρόωρων εκλογών για να προλάβει κρίση αξιοπιστίας στις αγορές

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Ανασχηματισμό για να ξεπλύνει τον ΟΠΕΚΕΠΕ ετοιμάζει το Μαξίμου

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα για 11 βουλευτές – Ποιοι εμφανίζονται στη λίστα για άρση ασυλίας

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Ο Τραμπ σε αδιέξοδο – Τα μηνύματα από το διάγγελμα

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Στα ύψη το πολιτικό ρίσκο: Δίωξη 11 βουλευτών ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

    163 shares
    Share 65 Tweet 41

Διαφήμιση

Πρόσφατα άρθρα

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθανασίου και Χατζηβασιλείου στη νέα δικογραφία
  • Τέμπη: Στον αέρα η δίκη για τα βίντεο – Νέα ένταση και δήλωση αποχής της προέδρου
  • Allwyn: Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών στο ΧΑ
  • Alpha Bank: Πάνω από €1 δισ. στην Κρήτη για υποδομές και επιχειρήσεις
  • Ομόλογα: Έντονη μεταβλητότητα από τα αντιφατικά μηνύματα Trump

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr