Τη σύλληψη πέντε ατόμων ελληνοκυπραικής καταγωγής ανακοίνωσαν οι αρχές του Ψευδοκράτους λίγες ώρες πριν τους εορτασμούς της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, κατηγορώμντας τους για κατασκοπεία.
Το κατοχικό καθεστώς συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου πέντε Ελληνοκύπριους πρόσφυγες (άντρες και γυναίκες) που είχαν επισκεφθεί το κατεχόμενο Τρίκωμο με την κατηγορία της «κατασκοπείας». Την εξέλιξη αυτή επβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης.
Οι πέντε Ελληνοκύπριοι, που είναι ηλικιωμένοι, επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό. Η κίνηση αυτή, της σύλληψης δηλαδή, θεωρείται εκ πρώτης όψεως ως απάντηση της κατοχικής δύναμης στις διώξεις σφετεριστών ελληνοκυπριακών περιουσιών, όπως αναφέρει το philenews.com.
Oι πέντε επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον «δικαστηρίου» στα κατεχόμενα.
Άλλωστε αυτό το μέτρο- αντίποινο το είχε εξαγγείλει το κατοχικό καθεστώς. Σημειώνεται συναφώς ότι προ ημέρων με την ίδια κατηγορία συνελήφθη Έλληνας, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση.
Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι από την πρώτη στιγμή ενήμερες, προβαίνουν στις δέουσες ενέργειες, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε επαφή με την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο.
































