• Τελευταία
  • Trending
  • All

Η Ευρώπη αλλάζει τακτική στην Αφρική

22 Απριλίου 2025
Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

22 Μαΐου 2025

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Σε bull market τα crypto: Ιστορικά ρεκόρ για Bitcoin και Ethereum

Νέο ράλι και ιστορικό υψηλό για το Bitcoin

21 Μαΐου 2025

Οι ΗΠΑ αποδέχονται το δώρο 400 εκατ. του Κατάρ στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025
Άλμα επί κοντώ

Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

21 Μαΐου 2025

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για την IFA Berlin 2025

21 Μαΐου 2025
Αριστοτέλης Παντελιάδης

Metro: Οι αυξήσεις μισθών ροκκάνισαν κέρδη και περιθώρια- Οι προβλέψεις για το 2025

21 Μαΐου 2025

Η ΕΕ απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους της για τις επικουρικές συντάξεις

21 Μαΐου 2025

Πειραιώς: Συμμετοχή στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

21 Μαΐου 2025

Bolt: Νέα λειτουργία για προγραμματισμένες διαδρομές από και προς τον ΔΑΑ

21 Μαΐου 2025
Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS και Ρενάτα Βαλμά, Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα 50 χρόνια των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα

21 Μαΐου 2025

ΖΑΓΟΡΙ: Το 2025 σηματοδοτεί την αλλαγή. Νέα εικόνα, ίδια πηγή ζωής

21 Μαΐου 2025

Foundever: Πέντε βασικές στρατηγικές για την ενίσχυση του brand loyalty

21 Μαΐου 2025

Μίνι έμφραγμα λόγω Bloomberg στις αγορές

21 Μαΐου 2025

A. Agarwal (Citi): Custody και χρηματοπιστωτικό σύστημα – Προκλήσεις και τάσεις

21 Μαΐου 2025
Ο Βαίλης Ψάλτης

Ψάλτης: Η Alpha Bank σε διαδικασία… αντεπίθεσης

21 Μαΐου 2025

ΕΚΤΕΡ: Προσωρινός ανάδοχος έργου αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιωαννίνων

21 Μαΐου 2025
Χωρίς εθνική στρατηγική για τον τουρισμό οδεύει η Ελλάδα, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σήμερα έχει στα χέρια της για ανάπτυξη,

Τουρισμός: Νέα ρεκόρ το 2025 – Στρατηγική και προκλήσεις 

21 Μαΐου 2025

Παπασταύρου: Το νέο σχέδιο για οικισμούς και η στρατηγική στην ενέργεια

21 Μαΐου 2025

Scope: Τί έδειξε το review 7000 αμοιβαίων! – Roller coaster οι αγορές

21 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Η Ευρώπη αλλάζει τακτική στην Αφρική

NewsRoomΑπόNewsRoom
22 Απριλίου 2025
Στις Crisis Zone, The Wire, Trump-effect, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
16 0
0
43
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Με τις ΗΠΑ του Τραμπ να αποσύρονται από την αναπτυξιακή τους στρατηγική και την Κίνα, τη Ρωσία και τον Περσικό Κόλπο να προσφέρουν «βοήθεια» με αντάλλαγμα ορυκτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζεται να επανεξετάσει το ρόλο της στην Αφρική – λιγότερη φιλανθρωπία, περισσότερες μπίζνες.

Από το τέλος της αποικιοκρατικής εποχής, η Ευρώπη αφιέρωσε μεγάλο μέρος της παρουσίας της στην Αφρική στην προώθηση κοινών αξιών και της ανάπτυξης – συχνά χωρίς να λαμβάνει υπόψη την απόδοση της επένδυσης. Αυτό οφειλόταν εν μέρει σε ενοχές για το αποικιοκρατικό παρελθόν, αλλά εξυπηρετούσε και έναν πιο πρακτικό σκοπό: την πρόληψη της μαζικής μετανάστευσης στην πηγή και την ενίσχυση υγειών αγορών με τις οποίες θα μπορούσε να εμπορεύεται. Έτσι, η Ευρώπη παρείχε οικονομική υποστήριξη σε κυβερνήσεις για να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως για παράδειγμα την ενδυνάμωση των γυναικών, την κατασκευή υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, την ανάπτυξη αγροτικών περιοχών και την προώθηση δημοκρατικών διαδικασιών. Η στήριξη από τις Βρυξέλλες βασιζόταν σε δωρεές, ενώ την άμεση πολιτική και οικονομική στήριξη αναλάμβαναν κυρίως τα πρώην αποικιοκρατικά κράτη.

Παρόμοια ήταν και η στρατιωτική της πολιτική. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, που προσφέρουν άμεση ασφάλεια με επιχειρήσεις drone, ειδικές δυνάμεις, αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και φονική υποστήριξη, η Ευρώπη περιορίζεται σε εκπαιδευτικές αποστολές με αυστηρούς κανόνες εμπλοκής και κυρίως μη φονική βοήθεια. Οι αρχές που διέπουν τη δράση της είναι η ενίσχυση ικανοτήτων, η αναπτυξιακή βοήθεια και οι κοινές αξίες.

Σχετικάθέματα

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025

Η νέα τάξη

Ωστόσο, οι συνθήκες αλλάζουν ραγδαία, και οι δυτικοί ηγέτες αναγκάζονται να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους προς την Αφρική. Η πιο ριζική αλλαγή ήρθε από την Ουάσινγκτον, που κατήργησε την USAID, τον μεγαλύτερο πάροχο διεθνούς βοήθειας παγκοσμίως, στον οποίο στήριζε και η Ευρώπη. Η διάλυσή του άφησε ένα τεράστιο κενό που οι Βρυξέλλες καλούνται να αποφασίσουν αν και πώς θα καλύψουν. Όπως και η ΕΕ, οι ΗΠΑ στόχευαν στην καλή διακυβέρνηση, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ισότητα των φύλων, την εκπαίδευση, τη διαχείριση της μετανάστευσης και την πράσινη τεχνολογία. Η αποχώρηση των ΗΠΑ αφήνει στην Ευρώπη έναν νέο ανταγωνιστή στην ήπειρο: έναν παίκτη που φαίνεται να υιοθετεί καθαρά συναλλακτική προσέγγιση και να μην συνοδεύει τη βοήθειά του με τους περιορισμούς της Ευρώπης.

Παράλληλα, η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για τις ευπάθειες στην εφοδιαστική αλυσίδα. Έχει προσπαθήσει να αποστασιοποιηθεί από τον ανανεωμένο ανταγωνισμό για επιρροή – και πόρους – στην Αφρική, κυρίως για να μη δεχτεί κατηγορίες περί επαναποικιοκρατίας. Όμως, δεν φαίνεται πλέον να έχει αυτή την πολυτέλεια. Ο Ευρωπαϊκός Νόμος για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες του 2023 απαιτεί ανθεκτικότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα και έναν βαθμό αυτάρκειας. Με τα ευρωπαϊκά αποθέματα στρατηγικών πρώτων υλών να εξαντλούνται, η ΕΕ εξαναγκάζεται να δημιουργήσει συμφωνίες εξόρυξης και επεξεργασίας με άλλες χώρες – και πολλές αφρικανικές χώρες, πλούσιες σε τέτοιες ύλες, έχουν ήδη αρχίσει να υπογράφουν συμφωνίες με τρίτες δυνάμεις.

Μία από αυτές είναι φυσικά η Κίνα. Το Πεκίνο δραστηριοποιείται στην Αφρική εδώ και χρόνια, εξασφαλίζοντας μεταλλευτικά συμβόλαια με αντάλλαγμα υποδομές. Τώρα, η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, η Ινδία και ακόμα και οι ΗΠΑ μπαίνουν στο παιχνίδι, επιδιώκοντας το δικό τους μερίδιο. Τα μέσα ποικίλλουν: δωροδοκίες, άνισες συμφωνίες υποδομών, υποσχέσεις προστασίας καθεστώτων – τίποτα από αυτά δεν συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης. Έτσι, απομένει ελάχιστος χώρος για να εξασφαλίσει ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού.

Το μεταναστευτικό

Αλλαγές στη μετανάστευση οδηγούν επίσης την αλλαγή πορείας. Μετά την κρίση των μέσων της δεκαετίας του 2010, η Ευρώπη ανέθεσε τη φύλαξη των συνόρων σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, με την υποστήριξη των ψηφοφόρων. Όμως τώρα είναι δύσκολο για τις κυβερνήσεις να δικαιολογήσουν δαπάνες για μια κρίση που δεν υφίσταται. Και όταν στερεύει η λαϊκή στήριξη, στερεύει και η χρηματοδότηση.

Τέλος, η αλλαγή σχετίζεται και με τη Γαλλία. Το Παρίσι υπήρξε η ανεπίσημη ηγεσία της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, ειδικά για την Αφρική. Όμως, πολλές πρώην αποικίες γύρισαν την πλάτη στη Γαλλία και στράφηκαν σε δυνάμεις όπως η Ρωσία. Ως αποτέλεσμα, η Γαλλία δεν δίνει πλέον την ίδια προτεραιότητα στην ήπειρο.

Η νέα, πιο συναλλακτική στάση της Ευρώπης είναι εμφανής. Στη Σομαλία, η African Union Transition Mission έληξε τον Δεκέμβριο του 2024, και η νέα αποστολή δυσκολεύεται να βρει χρηματοδότηση, την ώρα που η αλ-Σαμπάμπ προελαύνει προς το Μογκαντίσου. Η απροθυμία της ΕΕ να συνεχίσει να βοηθά είναι ενδεικτική.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Η περιοχή είναι πλέον πολυσύχναστη. Τουρκία και ΗΑΕ είναι παρόντα, πληρώνουν μισθούς στρατιωτών και η τουρκική εταιρεία SADAT εκπαιδεύει ειδικές δυνάμεις. Σε αντάλλαγμα, εξασφαλίζουν πρόσβαση σε αγορές και ενεργειακά συμβόλαια. Η ΕΕ, παρά τη γενναιοδωρία της, δεν αποκομίζει οικονομικά οφέλη.

Το Σαχέλ είναι ένα άλλο παράδειγμα. Από το 2014, η ΕΕ έχει δαπανήσει πάνω από 10 δισ. δολάρια για ασφάλεια και διπλωματία. Το αποτέλεσμα ήταν μερική αναχαίτιση των τζιχαντιστών, αλλά οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις εγκαταλείφθηκαν μόλις ήρθαν στην εξουσία χούντες. Η Ρωσία κάλυψε το κενό και ανταλλάσσει ασφάλεια με φυσικούς πόρους. Οι προσπάθειες εκδημοκρατισμού και οικοδόμησης κρατών μοιάζουν πλέον μάταιες.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το κράτος αδυνατεί να ασκήσει έλεγχο σε όλη τη χώρα. Η Ρουάντα κατηγορείται για στήριξη των ανταρτών M23, ενώ η Κίνα ελέγχει τα περισσότερα ορυχεία σπάνιων γαιών. Πριν τις εκλογές του 2023, ο πρόεδρος Tshisekedi είπε ότι οι συμφωνίες με την Κίνα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν. Λίγες εβδομάδες μετά, σταμάτησε να μιλά για το θέμα.

Η ΕΕ καταδίκασε τη Ρουάντα και εξετάζει κυρώσεις. Όμως, αν η Ρουάντα δεν πουλήσει στην Ευρώπη, έχει άλλους αγοραστές. Το 2024, η ΕΕ υποσχέθηκε στη Ρουάντα περίπου 935 εκατ. δολάρια για πρόσβαση σε κασσίτερο, βολφράμιο και χρυσό.

Ενώ η Ευρώπη αμφιταλαντεύεται για τις δημοκρατικές της αρχές, οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται συμφωνία «ασφάλεια έναντι μεταλλευμάτων» με το Κονγκό μέσω ιδιωτικής εταιρείας του Erik Prince (Blackwater). Ρωσία και κράτη του Κόλπου κάνουν το ίδιο. Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει εκτός παιχνιδιού – και χωρίς πρόσβαση στις πρώτες ύλες που χρειάζεται για τις υψηλές τεχνολογίες και την πράσινη μετάβαση.

Οι Βρυξέλλες νιώθουν πως πρέπει να επαναπροσδιορίσουν επειγόντως τον ρόλο τους στην Αφρική. Αυτό δεν σημαίνει πως θα εγκαταλείψουν πλήρως τις μεταπολεμικές πρωτοβουλίες. Αλλά σημαίνει πως ξέρουν ότι χρειάζεται να βρουν μια καλύτερη ισορροπία – αλλιώς θα μείνουν απ’ έξω.

Σχετικά

Tags: ΑφρικήγεωοικονομίαγεωπολιτικήΗΠΑΚομισιόν
Share17Tweet11Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής
On the Radar

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη

Το top10 των πιο φερέγγυων ασφαλιστικών

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    941 shares
    Share 376 Tweet 235
  • Απειλή επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν τρομάζει τις αγορές

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Motor Oil και Shell αλλάζουν αποτύπωμα με δυναμική είσοδο στη λιανική

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    201 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    261 shares
    Share 104 Tweet 65

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr