• Τελευταία
  • Trending
  • All

ΕΕ: Πιέζουν για ένταξη φαρμάκων στις αμυντικές δαπάνες

10 Μαρτίου 2025

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Σε bull market τα crypto: Ιστορικά ρεκόρ για Bitcoin και Ethereum

Νέο ράλι και ιστορικό υψηλό για το Bitcoin

21 Μαΐου 2025

Οι ΗΠΑ αποδέχονται το δώρο 400 εκατ. του Κατάρ στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025
Άλμα επί κοντώ

Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

21 Μαΐου 2025

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για την IFA Berlin 2025

21 Μαΐου 2025
Αριστοτέλης Παντελιάδης

Metro: Οι αυξήσεις μισθών ροκκάνισαν κέρδη και περιθώρια- Οι προβλέψεις για το 2025

21 Μαΐου 2025

Η ΕΕ απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους της για τις επικουρικές συντάξεις

21 Μαΐου 2025

Πειραιώς: Συμμετοχή στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

21 Μαΐου 2025

Bolt: Νέα λειτουργία για προγραμματισμένες διαδρομές από και προς τον ΔΑΑ

21 Μαΐου 2025
Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS και Ρενάτα Βαλμά, Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα 50 χρόνια των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα

21 Μαΐου 2025

ΖΑΓΟΡΙ: Το 2025 σηματοδοτεί την αλλαγή. Νέα εικόνα, ίδια πηγή ζωής

21 Μαΐου 2025

Foundever: Πέντε βασικές στρατηγικές για την ενίσχυση του brand loyalty

21 Μαΐου 2025

Μίνι έμφραγμα λόγω Bloomberg στις αγορές

21 Μαΐου 2025

A. Agarwal (Citi): Custody και χρηματοπιστωτικό σύστημα – Προκλήσεις και τάσεις

21 Μαΐου 2025
Ο Βαίλης Ψάλτης

Ψάλτης: Η Alpha Bank σε διαδικασία… αντεπίθεσης

21 Μαΐου 2025

ΕΚΤΕΡ: Προσωρινός ανάδοχος έργου αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιωαννίνων

21 Μαΐου 2025
Χωρίς εθνική στρατηγική για τον τουρισμό οδεύει η Ελλάδα, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σήμερα έχει στα χέρια της για ανάπτυξη,

Τουρισμός: Νέα ρεκόρ το 2025 – Στρατηγική και προκλήσεις 

21 Μαΐου 2025

Παπασταύρου: Το νέο σχέδιο για οικισμούς και η στρατηγική στην ενέργεια

21 Μαΐου 2025

Scope: Τί έδειξε το review 7000 αμοιβαίων! – Roller coaster οι αγορές

21 Μαΐου 2025

Η Hästens και η τέχνη του ύπνου: Sleep Well – Live Well

21 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

ΕΕ: Πιέζουν για ένταξη φαρμάκων στις αμυντικές δαπάνες

NewsRoomΑπόNewsRoom
10 Μαρτίου 2025
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
13 1
0
37
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Πρωτοβουλία για την ένταξη της «Πράξης για τα κρίσιμα φάρμακα» στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών ανέλαβαν έντεκα κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως αποκαλύπτει το Euronews.

Η πρόταση αυτή βασίζεται στη λογική ότι η διαθεσιμότητα φαρμάκων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ασφάλεια της Ευρώπης, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η εξάρτησή της από τρίτες χώρες για την προμήθεια βασικών φαρμακευτικών προϊόντων.

Η φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία ανοίγει, μεν τον δρόμο για μεγαλύτερη αυτονομία και ασφάλεια, παράλληλα όμως περιπλέκει τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης και ενέχει σημαντικούς παράγοντες ρίσκου  εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της στις υγειονομικές πολιτικές, τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών και την ευρύτερη στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ στον τομέα της υγείας και της άμυνας.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους της για τις επικουρικές συντάξεις

21 Μαΐου 2025

ΕΚΤΕΡ: Προσωρινός ανάδοχος έργου αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιωαννίνων

21 Μαΐου 2025

COSMOTE TELEKOM: Πρωταγωνιστεί στην έρευνα για τα δίκτυα του μέλλοντος

21 Μαΐου 2025

Είναι τα κρίσιμα φάρμακα η αχίλλειος πτέρνα της ευρωπαϊκής άμυνας;

Οι υπουργοί Υγείας του Βελγίου, της Τσεχίας, της Κύπρου, της Εσθονίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας ζήτησαν να ενταχθεί η «Πράξη για τα κρίσιμα φάρμακα», που πρόκειται να προταθεί αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο των ευρύτερων ενεργειών της ΕΕ για στρατηγική αυτονομία και ασφάλεια, θέτοντας το μέτρο ουσιαστικά υπό την ομπρέλα της χρηματοδότησης για την άμυνα.

Η πρόταση, την οποία έχει αποκαλύψει το Euronews, αποσκοπεί στο να μετατρέψει την πρωτοβουλία σε ένα πλήρους κλίμακας στρατηγικό πρόγραμμα που θα υποστηρίζεται από την αμυντική χρηματοδότηση της ΕΕ.

“Η Πράξη για τα κρίσιμα φάρμακα πρέπει να λειτουργήσει ως ένα ισχυρό μέσο. Μέρος της χρηματοδότησής της θα πρέπει να ενσωματωθεί στα ευρύτερα σχέδια αμυντικών δαπανών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτικών μηχανισμών του νέου αμυντικού πακέτου”, αναφέρει το κείμενο που υπουγράφουν οι υπουργοί.

“Εξάλλου, χωρίς βασικά φάρμακα, οι αμυντικές δυνατότητες της Ευρώπης τίθενται σε κίνδυνο”, αναφέρεται στο κείμενο.

Με την κίνηση αυτή επιδιώκεται η πρόσβαση στα 800 δισ. ευρώ που αναμένεται να κινητοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα επόμενα τέσσερα χρόνια μέσω του σχεδίου Rearm Europe, οι βασικές αρχές του οποίου συμφωνήθηκαν από τους ηγέτες στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Το σχέδιο προβλέπει αυξημένες δαπάνες για την άμυνα και την ασφάλεια από τα κράτη μέλη της ΕΕ, οι οποίες διευκολύνονται με την ενεργοποίηση της εθνικής ρήτρας διαφυγής στο πλαίσιο του δημοσιονομικού Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο επιτρέπει υψηλότερες δαπάνες σε εξαιρετικές περιστάσεις.

Επιπλέον 150 δισ. ευρώ θα προέλθουν από ένα νέο πακέτο της ΕΕ για την άμυνα, το οποίο θα επιτρέπει στην Επιτροπή να δανείζεται από τις κεφαλαιαγορές, να εκδίδει ομόλογα και να δανείζει τα κράτη μέλη.

Θέμα ευρωπαϊκής ασφάλειας

Οι υπουργοί υποστηρίζουν ότι η πρότασή τους ευθυγραμμίζεται με τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος χαρακτηρίζει τις αλυσίδες εφοδιασμού φαρμακευτικών προϊόντων ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την πράξη αυτή για να χαρτογραφήσει κρίσιμες αλυσίδες εφοδιασμού φαρμάκων, να εντοπίσει τα τρωτά σημεία και να κατευθύνει τις επενδύσεις προς την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής. Επιτρέπει επίσης την έκδοση συμβάσεων με διαβάθμιση προτεραιότητας, απαιτώντας από τους προμηθευτές να δίνουν προτεραιότητα στις κυβερνητικές παραγγελίες.

“Η Ευρώπη δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει την ασφάλεια των φαρμάκων ως δευτερεύον ζήτημα”, τόνισαν οι υπουργοί. “Οτιδήποτε άλλο θα ήταν σοβαρό σφάλμα – ένα σφάλμα που θα μπορούσε να μετατρέψει την εξάρτησή μας από κρίσιμα φάρμακα στην αχίλλειο πτέρνα της ασφάλειας της Ευρώπης”.

Η πρόταση για μια πράξη για τα φάρμακα ζωτικής σημασίας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Επιτροπής για την υγεία και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων σε βασικά φάρμακα, όπως αντιβιοτικά, ινσουλίνη και παυσίπονα, εντός της ΕΕ. Επικεντρώνεται σε φάρμακα με δυσκολίες στην προμήθεια ή με υψηλή εξάρτηση από λίγους κατασκευαστές ή χώρες.

Η Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση την Τρίτη, μετά από μια ταχεία νομοθετική διαδικασία που έχει προκαλέσει ανησυχίες για την έλλειψη κατάλληλης εκτίμησης επιπτώσεων.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πώς η Ευρώπη, που κάποτε ήταν ηγέτης στην παραγωγή φαρμάκων, εξαρτάται πλέον από την Ασία για το 60-80% του εφοδιασμού της στον τομέα αυτό. Η εξάρτηση αυτή δημιουργεί σημαντικά τρωτά σημεία, ιδίως σε περίπτωση διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ή σύγκρουσης.

“Εάν η αλυσίδα εφοδιασμού με αντιβιοτικά διακοπεί εν μέσω μιας κλιμακούμενης σύγκρουσης, οι χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας μετατρέπονται σε διαδικασίες υψηλού ρίσκου και οι εύκολα θεραπεύσιμες λοιμώξεις μπορεί να αποβούν μοιραίες”, προειδοποίησαν οι υπουργοί. “Ξένοι παράγοντες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτή την εξάρτηση, δημιουργώντας σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια της Ευρώπης”.

Επιπτώσεις στους προϋπολογισμούς υγείας

Η πρόταση ενδέχεται να προκαλέσει οικονομικές επιπτώσεις στις δαπάνες για την υγεία στην Ευρώπη, καθώς η τύχη των δαπανών για την υγεία στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ παραμένει αβέβαιη.

Το πρόγραμμα EU4Health, το οποίο θεσπίστηκε ως απάντηση στην πανδημία COVID-19, έλαβε αρχικά χρηματοδοτική ένεση ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, μια αξιοσημείωτη επένδυση δεδομένου ότι η πολιτική υγείας αποτελεί πρωτίστως εθνική αρμοδιότητα.

Ωστόσο, οι πρόσφατες περικοπές του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένης της ανακατανομής 1 δισ. ευρώ από το EU4Health για τη μερική χρηματοδότηση του πακέτου βοήθειας στην Ουκρανία, έχουν προκαλέσει ανησυχίες στον τομέα.

Το προσχέδιο του επόμενου επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ υποδηλώνει ότι το τμήμα του προϋπολογισμού για την υγεία θα μπορούσε να συγχωνευθεί με άλλα κονδύλια ή ακόμη και να καταργηθεί εντελώς.

Ο προτεινόμενος μηχανισμός θα επέτρεπε την αύξηση των δαπανών για την υγεία τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο με τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, επιτρέποντας υψηλότερες δαπάνες χωρίς κυρώσεις.

Στην πράξη, αυτό θα σήμαινε ότι οι αμυντικές δαπάνες -που ενδεχομένως θα μπορούσαν να επεκταθούν και στα κρίσιμα φάρμακα- ύψους έως 1,5% του ΑΕΠ θα εξαιρούνταν από τα όρια δαπανών της ΕΕ για τέσσερα χρόνια.

Μένει να δούμε αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ευρωβουλευτές θα είναι ανοιχτοί στο να υιοθετήσουν την πρόταση των υπουργών και να ενσωματώσουν αυτή την προσέγγιση στις επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα κρίσιμα φάρμακα.

Σχετικά

Tags: Αμυντικές δαπάνεςΚομισιόνΥγεία
Share15Tweet9Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Η ΕΕ απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους της για τις επικουρικές συντάξεις

21 Μαΐου 2025
On the Radar

ΕΚΤΕΡ: Προσωρινός ανάδοχος έργου αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιωαννίνων

21 Μαΐου 2025
On the Radar

COSMOTE TELEKOM: Πρωταγωνιστεί στην έρευνα για τα δίκτυα του μέλλοντος

21 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Pipeline supply gas to factory

Ράλι στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Τουρισμός: Διαδίκτυο και πλατφόρμες οι πρώτες επιλογές για εύρεση καταλύματος

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    936 shares
    Share 374 Tweet 234
  • Απειλή επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν τρομάζει τις αγορές

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    255 shares
    Share 102 Tweet 64
  • Motor Oil και Shell αλλάζουν αποτύπωμα με δυναμική είσοδο στη λιανική

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    199 shares
    Share 80 Tweet 50

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr