• Τελευταία
  • Trending
  • All
risk

S&P: Που μπορεί να στραβώσει η νέα αναβάθμιση της Ελλάδας

20 Οκτωβρίου 2024

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Σε bull market τα crypto: Ιστορικά ρεκόρ για Bitcoin και Ethereum

Νέο ράλι και ιστορικό υψηλό για το Bitcoin

21 Μαΐου 2025

Οι ΗΠΑ αποδέχονται το δώρο 400 εκατ. του Κατάρ στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025
Άλμα επί κοντώ

Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

21 Μαΐου 2025

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για την IFA Berlin 2025

21 Μαΐου 2025
Αριστοτέλης Παντελιάδης

Metro: Οι αυξήσεις μισθών ροκκάνισαν κέρδη και περιθώρια- Οι προβλέψεις για το 2025

21 Μαΐου 2025

Η ΕΕ απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους της για τις επικουρικές συντάξεις

21 Μαΐου 2025

Πειραιώς: Συμμετοχή στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

21 Μαΐου 2025

Bolt: Νέα λειτουργία για προγραμματισμένες διαδρομές από και προς τον ΔΑΑ

21 Μαΐου 2025
Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS και Ρενάτα Βαλμά, Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα 50 χρόνια των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα

21 Μαΐου 2025

ΖΑΓΟΡΙ: Το 2025 σηματοδοτεί την αλλαγή. Νέα εικόνα, ίδια πηγή ζωής

21 Μαΐου 2025

Foundever: Πέντε βασικές στρατηγικές για την ενίσχυση του brand loyalty

21 Μαΐου 2025

Μίνι έμφραγμα λόγω Bloomberg στις αγορές

21 Μαΐου 2025

A. Agarwal (Citi): Custody και χρηματοπιστωτικό σύστημα – Προκλήσεις και τάσεις

21 Μαΐου 2025
Ο Βαίλης Ψάλτης

Ψάλτης: Η Alpha Bank σε διαδικασία… αντεπίθεσης

21 Μαΐου 2025

ΕΚΤΕΡ: Προσωρινός ανάδοχος έργου αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιωαννίνων

21 Μαΐου 2025
Χωρίς εθνική στρατηγική για τον τουρισμό οδεύει η Ελλάδα, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σήμερα έχει στα χέρια της για ανάπτυξη,

Τουρισμός: Νέα ρεκόρ το 2025 – Στρατηγική και προκλήσεις 

21 Μαΐου 2025

Παπασταύρου: Το νέο σχέδιο για οικισμούς και η στρατηγική στην ενέργεια

21 Μαΐου 2025

Scope: Τί έδειξε το review 7000 αμοιβαίων! – Roller coaster οι αγορές

21 Μαΐου 2025

Η Hästens και η τέχνη του ύπνου: Sleep Well – Live Well

21 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

S&P: Που μπορεί να στραβώσει η νέα αναβάθμιση της Ελλάδας

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
20 Οκτωβρίου 2024
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
26 0
0
risk

Risk with businessman holding a tablet computer on a dark vintage background

72
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Στον προθάλαμο για νέα αναβάθμιση του αξιόχρεου -πιο βαθιά μέσα στο IG- διατηρεί την Ελλάδα η S&P, με τον οίκο να θέτει τέσσερις βασικές προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και την πολιτική σταθερότητα, γεγονός που θα μπορούσε να περιπλέξει τα πράγματα, με βάση τις δυναμικές που αναπτύσσονται στο πολιτική σκηνικό της Ελλάδας και ιδιαίτερα εντός του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ.

Σταθερή, όπως ήταν αναμενόμενο, διατήρησε η S&P την αξιολόγηση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομία στην έκθεσή στις 20 Οκτωβρίου, με τις πιθανότητες για αναβάθμιση στις αρχές του 2025 να αυξάνονται.

Σχετικάθέματα

Άλμα επί κοντώ

Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

21 Μαΐου 2025

Scope: Τί έδειξε το review 7000 αμοιβαίων! – Roller coaster οι αγορές

21 Μαΐου 2025

ΤΟ PKK διαλύθηκε η ειρήνη παραμένει στοίχημα για τον Ερντογάν

21 Μαΐου 2025

Το χρονικό

Η S&P, διατήρησε την Ελλάδα στο ΒΒΒ- με θετικές προοπτικές, επίπεδο που αρχικά την έθεσε τον Οκτώβριο του 2023, με σταθερές προοπτικές τότε. Τις αναβάθμισε σε θετικές τον Απρίλιο του 2024. Συνήθως, μετά την αναθεώρηση των προοπτικών σε θετικές, η αναβάθμιση του αξιόχρεου θέλει 12 με 18 μήνες.

Πολιτικό ρίσκο

Αν και οι προοπτικές είναι θετικές σε όλα τα επίπεδα, το πολιτικό σκηνικό που δημιουργείται στην Ελλάδα παράγει ενδογενές ρίσκο. Η ανησυχία για την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης θα μπορούσε να ενισχύσει τον κίνδυνο δυσκυβερνησίας. Ακολούθως, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βρεθεί μπροστά σε πολιτικά αδιέξοδα, δεν αποκλείεται να επιλέξει την μετάβαση στην Κομισιόν, σενάριο που επανέρχεται χωρίς να διαψεύδεται αυτή την περίοδο. Η S&P -και οι άλλοι οίκοι- περιλαμβάνουν την πολιτική σταθερότητα στους αναγκαίους για την εμπέδωση της δυναμικής παράγοντες. Υπ’ αυτό το πρίσμα, ενδεχόμενη περαιτέρω κλιμάκωση του πολιτικού ρίσκου θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προοπτικές αναβάθμισης του αξιόχρεου.

Η λογική

Πλέον, όπως αναφέρει τόσο η S&P όσο και οι άλλοι οίκοι, στο επίκεντρο δεν βρίσκονται οι τράπεζες, η εξυγίανση των οποίων αποτέλεσε το εφαλτήριο για την επανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά η δυναμική μείωσης του χρέους σε απόλυτες τιμές και ως προς προς ΑΕΠ, συγκριτικά με τις άλλες χώρες στην ίδια κατηγορία.

Καθώς η Ευρωζώνη και οι μεγαλύτερες δυτικές οικονομίες έχουν εισέλθει σε βάση χαμηλής ανάπτυξης και δημοσιονομικού περιορισμού, οι οίκοι αξιολόγησης επικεντρώνουν στην βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα των πολιτικών. Έτσι, το χρέος και οι δομικές μεταρρυθμίσεις παίρνουν την πρώτη θέση έναντι της δυναμικής της αγοράς.

Η στάση της S&P αντικατοπτρίζει το γενικότερο κλίμα μεταξύ των οίκων αξιολόγησης δίνει στην Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς η δημοσιονομική ισορροπία επιτυγχάνεται και διατηρείται ευκολότερα, ως αποτέλεσμα των μηχανισμών που δημιουργήθηκαν από τα Μνημόνια και των “μαξιλαριών”  ρευστότητας, που εγγυόνται την ομαλή αποπληρωμή του χρέους. Παράλληλα, η επανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας και η αποκρατικοποίηση των τραπεζών συνέβαλλαν καθοριστικά στην βελτίωση της αποτίμησης των κτίσεων του δημοσίου και στη βελτίωση των προοπτικών ανακτησιμότητας.

Οι προοπτικές

Όπερ σημαίνει ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις στις επικείμενες αξιολογήσεις από τη Fitch στις 22 Νοεμβρίου και από τη Scope στις 6 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, υπάρχουν σαφώς ισχυρότερες προσδοκίες για αναβάθμιση της Ελλάδας εντός του εξαμήνου του 2025. Η Moody’s αποτελεί τον μόνο οίκο που δεν δώσει στην Ελλάδα, ακόμη, επενδυτική βαθμίδα, στάση που έχει ιδιαίτερη αξία.

Ωστόσο, ενδεχόμενη αναβάθμιση από οίκο που έχει ήδη την Ελλάδα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, θα δημιουργήσει νέα δυναμική επιβεβαιώνοντας ότι η δυναμική βελτίωσης εμπεδώνεται και ότι η ελληνική οικονομία παραμένει σε τροχιά περαιτέρω αναβαθμίσεων, μέσα στο κλαμπ των χωρών με επενδυτική βαθμίδα.

Η δυναμική αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί θα έρθει τη στιγμή που χώρες εντός της Ευρωζώνης όπως το Βέλγιο και η Γαλλία χάνουν βαθμίδες, ενισχύοντας έτι περαιτέρω την ελκυστικότητα του ελληνικού χρέους. Έτσι, θα δημιουργηθεί δυναμική… αρμπιτράζ η οποία μπορούσε να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ζήτηση ελληνικών χρεογράφων.

Τα τέσσερα προαπαιτούμενα

Κομβική σημασία στη διαδρομή αυτή θα έχουν τέσσερις παράγοντες:

  • H διαπίστωση πως η Ελλάδα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διατηρήσει το χρέος σε πτωτική τροχιά, να περιορίσει το λόγο χρέους προς ΑΕΠ αλλά και το χρέος σε απόλυτα νούμερα.

Πρόκειται μεν για ένα μέγεθος που είναι ελεγχόμενο καθώς έχει γίνει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση για την εξυπηρέτηση του μακροπρόθεσμα, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να διαχειρίζεται η χώρα τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ αναμένεται στο 133% το 2028 με στόχο τότε η χώρα να μην είναι εκείνη με το μεγαλύτερο χρέος στην ευρωζώνη.

Σημαντικό αναμένεται να είναι το σήμα που θα δοθεί το Δεκέμβριο για το ξεκλείδωμα του σκληρού πυρήνα του «μαξιλαριού ασφαλείας» για την πρόωρη αποπληρωμή 8 δισ. ευρώ.

  • Η δυνατότητα η χώρα να διατηρήσει υπεραπόδοση στην ανάπτυξη η οποία τρέχει με σαφώς υψηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τους εταίρους δεν παύει όμως να στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό σε παραμέτρους όπως η κατανάλωση και ο τουρισμός με διαρκές ζητούμενο την αύξηση των επενδύσεων και τη στροφή σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.
  • Η συνέχιση μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν ουσιωδώς τη χώρα ως έναν φιλικό προς τις επενδύσεις προορισμό ενώ θα θωρακίσουν τα φορολογικά έσοδα περιορίζοντας τη δυνατότητα φοροδιαφυγής.
  • Η δυνατότητα συνέχισης της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα καθώς σε μια τριετία η χώρα θα πρέπει να προσφύγει σε εκλογές μετά από 8 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εκλογές θα βρουν τη χώρα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την οικονομία καθώς θα τελειώνει σιγά – σιγά η δεξαμενή του ΤΑΑ και η όποια πολιτική ηγεσία θα κληθεί να σταθεροποιήσει την οικονομία σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων εισροών δωρεάν ρευστότητας προκειμένου να διατηρηθεί η ανάπτυξη σε επίπεδα που να μπορούν να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη βελτίωση των δημοσιονομικών.

Αυτό θα είναι ένα ισχυρό διακύβευμα καθώς η χώρα θα έχει ήδη περάσει τότε πάνω από 15 χρόνια σκληρής προσαρμογής, στα οποία απαιτήθηκαν και θα απαιτηθούν θυσίες από όλους προκειμένου να κτιστούν τα θηριώδη πλεονάσματα που στηρίζουν τη βελτίωση του χρέους.

Αυτό το πλαίσιο, η ύπαρξη δηλαδή μιας κυβέρνησης ικανής αλλά και σταθερής, είναι ένας δείκτης που όπως εκτιμούν αναλυτές θα αρχίσει να μετράει ολοένα περισσότερο καθώς θα πλησιάζουμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ να παρακολουθούνται ολοένα και πιο στενά…

Σχετικά

Tags: Standard and Poor'sαξιολόγησηελληνική οικονομίαΟίκοι ΑξιολόγησηςΟικονομίαπολιτικό ρίσκορίσκο
Share29Tweet18Share5Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

Άλμα επί κοντώ
On the Radar

Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

21 Μαΐου 2025
On the Radar

Scope: Τί έδειξε το review 7000 αμοιβαίων! – Roller coaster οι αγορές

21 Μαΐου 2025
Spotlight

ΤΟ PKK διαλύθηκε η ειρήνη παραμένει στοίχημα για τον Ερντογάν

21 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Καιρός: Πολύ ισχυροί βοριάδες με χαμηλές θερμοκρασίες την επόμενη εβδομάδα

Ξεκίνησε στα ράφια των Σούπερ-Μάρκετ η πρωτοβουλία Μείωσης Τιμής Βασικών Καταναλωτικών προϊόντων

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    941 shares
    Share 376 Tweet 235
  • Απειλή επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν τρομάζει τις αγορές

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Motor Oil και Shell αλλάζουν αποτύπωμα με δυναμική είσοδο στη λιανική

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    201 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    261 shares
    Share 104 Tweet 65

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr