• Τελευταία
  • Trending
  • All

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τουρισμού

25 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

22 Μαΐου 2025

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025
Stockmarket Correction

Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χ.Α. – Κοντά στις 1.830 μονάδες ο Γ.Δ. 

22 Μαΐου 2025
L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία... υπεραξία

L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία… υπεραξία

22 Μαΐου 2025

Ημερίδα εμψύχωσης οινοποιών Πιερίας στις 26 Μαΐου

22 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Η Πειραιώς πούλησε τη θυγατρική διαχείρισης off-site ATM στην Printec

22 Μαΐου 2025

Wings of Command: Τα αεροσκάφη που μετέφεραν τους προέδρους των ΗΠΑ

22 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις φέρνει τη Chloé στην καρδιά της Αθήνας

22 Μαΐου 2025

ΗΠΑ: Φρουροί πυροβόλησαν άτομο έξω από τα κεντρικά γραφεία της CIA

22 Μαΐου 2025

Γάζα: Πείνα, αποβολές και πάνω από 30 ευρώ για ένα κιλό αλεύρι

22 Μαΐου 2025

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025

Με διπλάσιο μέρισμα για τη χρήση του 2024 η ΕΥΑΘ

22 Μαΐου 2025

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Ινδία: Απάτη υπαλλήλων φέρνει ζημία-ρεκόρ στην IndusInd

22 Μαΐου 2025

Ο Χίτλερ όριο. Των συντηρητικών… Λέει ο Βέμπερ

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025

Υποτροφίες για θέσεις co-working στο WHEN Hub

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα – επιστροφή σε ύφεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Ο πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

IDEAL Holding: +45% τα καθαρά κέρδη στο Q1

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τουρισμού

NewsRoomΑπόNewsRoom
25 Σεπτεμβρίου 2024
Στις The Wire, Δελτία Τύπου
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
17 1
0
48
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Περισσότερες από 130 Β2Β πολλά υποσχόμενες επαφές μεταξύ Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων και τουριστικών παραγόντων της Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκαν 16 με 20 Σεπτεμβρίου, στο Βόλο, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής από τη Γερμανία. Η αποστολή διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με σκοπό τη στήριξη του τουρισμού στη Θεσσαλία, περιοχή η οποία πριν από ένα χρόνο υπέστη ισχυρό πλήγμα από την έλευση του καταστροφικού φαινομένου Daniel.

– 130 Β2Β επαφές 9 γερμανικών ταξιδιωτικών πρακτόρων με 45 τουριστικούς παράγοντες της Θεσσαλίας
– Eurowings GmbH: Εξετάζει και δεύτερη απευθείας πτήση από Στουτγκάρδη στο Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Την πρωτοβουλία στήριξαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΕΟΤ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και οι Δήμοι Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Τεμπών.

Σχετικάθέματα

Ο Όμιλος Φάις φέρνει τη Chloé στην καρδιά της Αθήνας

22 Μαΐου 2025

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για την IFA Berlin 2025

21 Μαΐου 2025
Χωρίς εθνική στρατηγική για τον τουρισμό οδεύει η Ελλάδα, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σήμερα έχει στα χέρια της για ανάπτυξη,

Τουρισμός: Νέα ρεκόρ το 2025 – Στρατηγική και προκλήσεις 

21 Μαΐου 2025

Στην ομάδα των Γερμανών επαγγελματιών, μετείχε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Eurowings GmbH, ο οποίος ξεκίνησε ουσιαστικές συζητήσεις με παράγοντες της τοπικής αγοράς και αρμόδιους φορείς προκειμένου η εταιρεία να εντάξει νέα τακτική πτήση από τη Στουτγκάρδη στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Οι εν λόγω επαφές αναμένεται να εντατικοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και όπως σημείωσαν κύκλοι της τουριστικής αγοράς της Μαγνησίας, η προοπτική αυτή είναι βέβαιο, ότι θα κινητοποιήσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και άλλων αεροπορικών εταιρειών για περισσότερες απευθείας πτήσεις από τη Γερμανία, οδηγώντας σε αύξηση της επισκεψιμότητας Γερμανών τουριστών στη Θεσσαλία, όπως και σε πολλούς άλλους προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας.

Σε ότι αφορά τις Β2Β συναντήσεις, σε αυτές συμμετείχαν εκπρόσωποι 45 ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων, ξενοδοχείων και καταλυμάτων της Θεσσαλίας, που είχαν την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν επαφές και συζητήσεις με εννέα Γερμανούς Tour Operators. Τα πρώτα μηνύματα από τις επαφές αυτές καταγράφηκαν ενθαρρυντικά, καθώς οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες εκδήλωσαν ισχυρό ενδιαφέρον για την περιοχή, ώστε να συμπεριλάβουν στα σχέδιά τους, μεταξύ άλλων, το Πήλιο και τις Σποράδες, δημιουργώντας νέα πακέτα διακοπών που θα μπορούσαν να συνδυάσουν πλούσιες εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλατικές διαδρομές, ιστιοπλοΐα, κατάδυση, καθώς και σε πεδία του θρησκευτικού και ιαματικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, οι εκπρόσωποι των Γερμανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων, είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν για ένα τετραήμερο σε χωριά του Πηλίου, ώστε να αποκτήσουν παραστάσεις από επιμέρους τοποθεσίες, να γευθούν την τοπική γαστρονομία, καθώς και να εξετάσουν μελλοντικές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, διοργανώθηκε το πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τουρισμού, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos, όπου παρουσιάσεις έκαναν εκπρόσωποι της Θεσσαλίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας, ενώ πραγματοποιήθηκε ένας ευρύς κύκλος Β2Β επαφών. Στο φόρουμ τοποθετήθηκαν ο κ. Γιάννης Αναστασίου, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Χρήστος Ζώρος, Ειδικός Σύμβουλος Δήμου Μετεώρων, η κα Μάρη Μουντζούρη, Στέλεχος Διεύθυνσης Τουρισμού Π.Ε. Μαγνησίας, ο κ. Γιώργος Παπαμακάριος, εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου, η κα Βασιλική Κοιμτζίδου, συνοδός βουνού από τα Άγραφα και η κα Θέκλα Καμμένου εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Τοποθετούμενος στο Φόρουμ, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, επεσήμανε ότι οι «γέφυρες» επιχειρηματικότητας που στήνει το Επιμελητήριο με τη Γερμανία επεκτείνονται σε κλάδους αιχμής με υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Όπως υπογράμμισε «όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του εγχώριου ΑΕΠ, καθότι η Ελλάδα προσφέρει αμέτρητες φυσικές ομορφιές, που της δίδουν τη δυνατότητα να κυριαρχεί στη παγκόσμια τουριστική αγορά, αποτελώντας έναν εκ των ελκυστικότερων διεθνών τουριστικών προορισμών. Διαθέτει επίσης όλες τις αναγκαίες υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας ξένων τουριστών, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, όπως αρμόζει σε μια χώρα η οποία φημίζεται διεθνώς για το φιλόξενο πνεύμα της».

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία για την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής Γερμανικών τουριστικών παραγόντων στον Βόλο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Γρηγόρης Τάσιος, επεσήμανε τις μεγάλες δυνατότητες προσέλκυσης στη χώρα περισσότερων Γερμανών επισκεπτών σε δωδεκάμηνη βάση, σε προορισμούς, όπως είπε, της «άλλης Ελλάδας». «Η ισχυρή συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού της Θεσσαλίας στις διμερείς επαφές, το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες και το περιεχόμενο των συζητήσεων, διαμορφώνουν ένα πρόσφορο έδαφος για περισσότερες διμερείς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την επιχειρηματική αποστολή οργάνωσε ο κ. Γιάννης Πατσιαβός, Senior Manager του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της συζήτησης που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του πρώτου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τουρισμού.

Σχετικά

Tags: content from partnersΕλληνογερμανικό Επιμελητήριοτουρισμός
Share19Tweet12Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Ο Όμιλος Φάις φέρνει τη Chloé στην καρδιά της Αθήνας

22 Μαΐου 2025
The Wire

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για την IFA Berlin 2025

21 Μαΐου 2025
Χωρίς εθνική στρατηγική για τον τουρισμό οδεύει η Ελλάδα, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σήμερα έχει στα χέρια της για ανάπτυξη,
The Wire

Τουρισμός: Νέα ρεκόρ το 2025 – Στρατηγική και προκλήσεις 

21 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Εντός του Οκτωβρίου η ΑΜΚ 735 εκατ. της Attica Bank - Η επόμενη μέρα

Aegean Air

Στο κόκκινο ο Λίβανος - Αναστέλλει της πτήσεις η Aegean

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Επικίνδυνα fake news από τη Google για τον σεισμό στην Κρήτη! – Τον δείχνει στη Λιβαδειά

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    218 shares
    Share 87 Tweet 55

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr