• Τελευταία
  • Trending
  • All
Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα

Τρέχει η συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτια: Έρχεται εθελουσία και ανακατατάξεις

14 Αυγούστου 2024

Γερουλάνος: «Ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια»

12 Μαρτίου 2026

Προϋπολογισμός ΕΕ 2028‑2034: Οι γνώμες του ΕΕΣ για Erasmus+ και AgoraEU

12 Μαρτίου 2026
Businessman against black bear on red arrow downward trend line with sky cityscape background. Fight back bearish market concept.

Νέο… αίμα στις αγορές απανταχού, τραπεζικό sell off στο Χ.Α.

12 Μαρτίου 2026

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Στην πρώτη θέση παραμένει ο Musk

12 Μαρτίου 2026

Τα 98α βραβεία OSCARS® έρχονται στην COSMOTE TV

12 Μαρτίου 2026

CAFF Work powered by Viohalco: Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος

12 Μαρτίου 2026

IEA: Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή προκαλεί τη μεγαλύτερη διαταραχή στην προσφορά πετρελαίου

12 Μαρτίου 2026
Greenpeace activists empty sacks of genetically modified corn in giant toilets outside the US embassy in Greece. The action takes place on the eve of the World Trade Organisation (WTO) Conference in Cancun, Mexico where the US is trying to impose GMO's on consumers and farmers all over the world. Here the activists are dressed in orange suits with signs around their necks saying "GMO's: We just don't want them" in Greek and English.

Greenpeace και φορείς κατά των νέων μεταλλαγμένων στην Ευρώπη

12 Μαρτίου 2026
Κομισιόν

Κομισιόν: Προς προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur από τον Μάιο

12 Μαρτίου 2026
lng carriers

Ινδία: Στροφή σε Ευρώπη και ΗΠΑ για LPG μετά το κλείσιμο του Περσικού

12 Μαρτίου 2026

Ο Jannik Sinner και ο όμιλος Allianz ανακοινώνουν πολυετή παγκόσμια συνεργασία

12 Μαρτίου 2026

ΔΕΗ: Ξεκινά η διάθεση ομολόγου για κατοίκους Κοζάνης και Φλώρινας με απόδοση 8%

12 Μαρτίου 2026

Το Ιράν κλείνει τα Στενά του Ορμούζ – Φόβοι για πετρέλαιο στα 250 δολ.

12 Μαρτίου 2026

Τουρκία για Patriot στην Κάρπαθο: «Παράνομη ενέργεια» – «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα»

12 Μαρτίου 2026
Drone

Λίβανος: Ισραηλινές επιθέσεις με 8 νεκρούς στο παραλιακό μέτωπο της Βηρυτού

12 Μαρτίου 2026

Ινδία: Σε υψηλό 11 μηνών ο πληθωρισμός – Ανησυχία για πιέσεις από το πετρέλαιο

12 Μαρτίου 2026

Zalando: Κέρδη 591 εκατ. ευρώ το 2025 – Επαναγορά μετοχών έως 300 εκατ.

12 Μαρτίου 2026

Aegean: Αύξηση 14% των καθαρών κερδών – Επιφυλάξεις με το Μεσανατολικό

12 Μαρτίου 2026
gazprom

Ουκρανική επίθεση σε σταθμούς της Gazprom – Καταδικάζει το Κρεμλίνο

12 Μαρτίου 2026

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S26 ήρθε στη Nova

12 Μαρτίου 2026

Bitget: «Crypto Anti-Bias Pledge» για ένα πιο συμπεριληπτικό μέλλον στα κρύπτο

12 Μαρτίου 2026
φωτ.: Marine Traffic

Περσικός: Χτύπημα σε ελληνόκτητο τάνκερ – Στις 15 οι επιθέσεις σε πλοία από τις 28/2

12 Μαρτίου 2026
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Τρέχει η συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτια: Έρχεται εθελουσία και ανακατατάξεις

NewsRoomΑπόNewsRoom
14 Αυγούστου 2024
Στις On the Radar, The Wire, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
194 4
0
Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα
538
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ενώ η νομική συγχώνευση των Attica Bank και Παγκρήτιας βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή, ταυτόχρονα “τρέχει” και η διαδικασία λειτουργικής ενοποίησης, η οποία αποτελεί πρόκληση, καθώς το προσωπικό που έχει συσσωρευθεί αριθμεί σχεδόν 1500 άτομα.

Σημαντική μείωση του προσωπικού μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου και ενδεχομένως spin-offs μονάδων, προβλέπει το οργανόγραμμα για τη νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας. Παράλληλα, προβλέπεται η αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων, αν και θα διατηρηθεί η τρέχουσα γεωγραφική κάλυψη.

Σχετικάθέματα

Zalando: Κέρδη 591 εκατ. ευρώ το 2025 – Επαναγορά μετοχών έως 300 εκατ.

12 Μαρτίου 2026

Puratos: Εξαγορά της Dawn Foods

11 Μαρτίου 2026

Η CrediaBank στην 31η Διεθνή Έκθεση AGROTICA

10 Μαρτίου 2026

Από την απορρόφηση της HSBC το προσωπικό της Παγκρήτιας αυξήθηκε κατά 250 άτομα, αλλά ικανό μέρος αυτών έχουν ήδη αποχωρήσει. Επίσης προσωπικό εισέρευσε με την απορρόφηση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι, το προσωπικό της Παγκρήτιας έφτασε στις αρχές του 2024 στα 900 άτομα περίπου.

Στην Attica Bank η κατάσταση είναι πιο “μαζεμένη”, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό ανέρχεται στα 568 άτομα. Στην Attica είχαν εφαρμοστεί πολλαπλά προγράμματα εθελούσιας εξόδου, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της διοίκησης από την Ελένη Βρεττού.

Όπερ σημαίνει ότι μετά τη συγχώνευση των δύο τραπεζών -που αθροίζουν συνολικά περί τους 1.500 εργαζομένους- θα απαιτηθεί περαιτέρω, σημαντική μείωση του προσωπικού η οποία θα επιτευχθεί μέσα από νέα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης.

Από τα στοιχεία του νέου οργανογράμματος προκύπτει μείωση προσωπικού σε ανώτατο επίπεδο κατά 60% στον συνδυασμένο φορέα, 40% σε ανώτερο και 30% σε ανώτερο στελεχειακό δυναμικό. Το διοικητικό downsizing θα μειώσει αισθητά τις δαπάνες, θα βελτιώσει την ευελιξία και θα ενισχύσει τη συνοχή. Έτσι, το νέο σχήμα θα αριθμεί συνολικά 40-50 άτομα λιγότερα στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια συγκριτικά με την υφιστάμενη δομή των δύο τραπεζών αθροιστικά.

Μεγαλύτερες είναι οι επικαλύψεις προσωπικού σε επίπεδο διευθυντών και αναπληρωτών διευθυντών στις λειτουργικές διευθύνσεις των τραπεζών. Σε αυτό το επίπεδο θα εστιαστούν τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Ήτοι πρόκειται για στελέχη ηλικίας 42-55 ετών. Κίνητρα για την παραμονή θα προσφερθούν σε στελέχη που διαθέτουν εμπειρία στο τραπεζικό σύστημα συνολικά.

Με δεδομένο ότι το εύρος και η γεωγραφική κάλυψη του δικτύου θα διατηρηθούν και ότι καταστήματα θα κλείσουν κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ενδεχομένως σε άλλες μεγάλες πόλεις, το προσωπικό που εργάζεται εκεί δεν θα γνωρίσει ουσιαστικές ανακατατάξεις. Δεδομένες θεωρούνται οι αλλαγές όμως στις κεντρικές υπηρεσίες. Σε αυτές το Crisis Monitor έχει αναφερθεί εκτενώς.

Αρχικά θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένα ακόμη, ίσως και δύο, καθώς στελέχη που είναι απαραίτητα για τη συγχώνευση θα βρεθούν χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο στη συνέχεια. Κεντρικό στοιχείο στις εθελούσιες θα είναι η ηλικιακή ομάδα. Επίσης, για την ενοποίηση των τραπεζών θα απαιτηθεί η διαμόρφωση ενιαίου μισθολογίου, το οποίο θα αποτελέσει και πήχη για την αξιολόγηση της ακαταλληλότητας του προσωπικού.

Ζήτημα θα υπάρξει στις νομικές υπηρεσίες, όπου -αν και δεν υπάρχουν επικαλύψεις και απαιτείται προσωπικό- εν τούτοις υπάρχουν ζητήματα διαλειτουργικότητας και εργασιακού υποδείγματος. Ήδη, στο πλαίσιο της διαδικασίας συγχώνευσης διαπιστώνεται σημαντικές δυσλειτουργίες και προβλήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των δύο τραπεζών, στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η σχέση ανταλλαγής

Η σχέση αξιών μεταξύ της Τράπεζας και της Παγκρήτιας Τράπεζας συμφωνήθηκε σε 9 για την Τράπεζα και 1 για την Παγκρήτια Τράπεζα και κατά συνέπεια η σχέση συμμετοχής των μετόχων των συγχωνευόμενων πιστωτικών ιδρυμάτων στο εκ της Συγχώνευσης διαμορφούμενο νέο ποσό μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, αφού ληφθεί υπόψη και η ακύρωση των μετοχών που κατέχει η Παγκρήτια Τράπεζα στην Τράπεζα, θα ανέρχεται σε 89,5275695920128% για τους μετόχους της Τράπεζας και 10,4724304079872% για τους μετόχους της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Επομένως, ως δίκαιη και εύλογη σχέση ανταλλαγής (η «Σχέση Ανταλλαγής») για τις μετοχές της Παγκρήτιας Τράπεζας προτείνεται η αναλογία 0,0292156343836978 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας για κάθε μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή της Παγκρήτιας Τράπεζας ενώ οι μέτοχοι της Τράπεζας θα διατηρήσουν και μετά τη Συγχώνευση τον ίδιο αριθμό των μετοχών που κατέχαν πριν τη Συγχώνευση.

Για τον καθορισμό του εύρους αξιών και της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων πιστωτικών ιδρυμάτων, η Τράπεζα ανέθεσε στην ελεγκτική εταιρεία «PRICEWATERHOUSECOOPERS ΑΕ» (ο «Εμπειρογνώμονας») και η Παγκρήτια Τράπεζα στην ελεγκτική εταιρεία «KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε.» τον έλεγχο του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και τη διατύπωση γνώμης για το αν η σχέση ανταλλαγής των μετοχών είναι δίκαιη και λογική.

 

Σχετικά

Tags: CrediaBankΕξαγορέςΠαγκρήτια Τράπεζα
Share215Tweet135Share38Send

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Απεγγραφή από τις ειδοποιήσεις
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Zalando: Κέρδη 591 εκατ. ευρώ το 2025 – Επαναγορά μετοχών έως 300 εκατ.

12 Μαρτίου 2026
On the Radar

Puratos: Εξαγορά της Dawn Foods

11 Μαρτίου 2026
The Wire

Η CrediaBank στην 31η Διεθνή Έκθεση AGROTICA

10 Μαρτίου 2026
Επόμενο άρθρο
Καύσωνας

Πότε θα τελειώσει ο καύσωνας στην Ευρώπη;

Περισσότερο CO2 λόγω των πυρκαγιών παγκοσμίως

Μετάφραση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

MostPopular

  • Οι αγορές σορτάρουν τον Τραμπ – Στα ύψη το ρίσκο, ξανά στα 100 το πετρέλαιο

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • K-Patriot… η νέα «μόδα» στον πόλεμο του Ιράν

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ο Τραμπ τα έκανε μπάχαλο: Οι αγορές τον αγνοούν, ο πόλεμος δεν τελειώνει

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Τρία πλοία χτυπήθηκαν στο Ορμούζ – Το ένα του Παππά

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • Τα σήματα του Ιράν για εκεχειρία με εγγυήσεις

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πρόσφατα άρθρα

  • Γερουλάνος: «Ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια»
  • Προϋπολογισμός ΕΕ 2028‑2034: Οι γνώμες του ΕΕΣ για Erasmus+ και AgoraEU
  • Νέο… αίμα στις αγορές απανταχού, τραπεζικό sell off στο Χ.Α.
  • Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Στην πρώτη θέση παραμένει ο Musk
  • Τα 98α βραβεία OSCARS® έρχονται στην COSMOTE TV

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr