• Τελευταία
  • Trending
  • All
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ελλάδα: Από ποιές χώρες έρχονται οι περισσότεροι τουρίστες – Τί γίνεται με τη Ρωσία

23 Ιουλίου 2024

Πιέσεις στον χρυσό μετά τις back-to-back συμφωνίες το Σαββατοκύριακο

12 Μαΐου 2025
Risk, Ρίσκο

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week Ahead: Διαπραγματεύσεις και… macro στο επίκεντρο

12 Μαΐου 2025
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

11 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 12 Μαΐου 2025

Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

11 Μαΐου 2025

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει το 3ο Συνέδριο Women in Law στης 14 Μαΐου

11 Μαΐου 2025

Η Κίνα κρατάει την Ευρώπη απ’ τα… λιμάνια

11 Μαΐου 2025

Athex TEch Summit 2025: Οι ηγέτες της επόμενης μέρας συζητούν

11 Μαΐου 2025

ATHEX Tech Summit 2025: Empowering Digital Transformation for a Competitive Future

11 Μαΐου 2025
Weather news, Καιρός

Αίθριος ο καιρός το πρώι-Χαλάει από το μεσημέρι

11 Μαΐου 2025

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι “κλείδωσαν” στήριξη Τραμπ σε μήνυμα στον Πούτιν

10 Μαΐου 2025

BIS: Οι τραπεζίτες επιμηκύνουν τις κρίσεις… από φόβο

10 Μαΐου 2025

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Επιστροφή στην κορυφή

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Ελλάδα: Από ποιές χώρες έρχονται οι περισσότεροι τουρίστες – Τί γίνεται με τη Ρωσία

Οι 3 πρώτες χώρες στον κόσμο με το μεγαλύτερο μερίδιο τουριστών και εισπράξεων στον ελληνικό τουρισμό

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
23 Ιουλίου 2024
Στις On the Radar, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
49 0
0
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

133
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία είναι οι τρείς πρώτες χώρες με το μεγαλύτερο μερίδιο τουριστών στην Ελλάδα το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαίου 2024 με τάσεις αύξησης.

Αντίθετα μία από τις ανερχόμενες άλλοτε κύριες αγορές της Ελλάδας η Ρωσία πάτησε φρένο, σημειώνοντας πτώση που φτάνει στο 66%. Στις πρώτες χώρες σε επίπεδο ταξιδιωτικών εισπράξεων μακράν των άλλων δύο χωρών που ακολουθούν η Γερμανία και ακολουθούν με τεράστια διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Σχετικάθέματα

Πιέσεις στον χρυσό μετά τις back-to-back συμφωνίες το Σαββατοκύριακο

12 Μαΐου 2025
Risk, Ρίσκο

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025

Πάνω από 1 εκ. οι Γερμανοί τουρίστες, φρένο από Ρωσία

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία στο πεντάμηνο παρουσίασε αύξηση κατά 22,2% και διαμορφώθηκε σε 1.064,4 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 17,0% και διαμορφώθηκε σε 469,4 χιλ. ταξιδιώτες. Αύξηση κατά 68,3% σημείωσε επίσης η ταξιδιωτική κίνηση από την Ιταλία, η οποία διαμορφώθηκε σε 353,2 χιλ. ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις λοιπές χώρες, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 4,1% και διαμορφώθηκε σε 665,8 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 23,0% σε 392,5 χιλ. ταξιδιώτες. Τέλος, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία σημείωσε μείωση κατά 65,9% και διαμορφώθηκε σε 2,6 χιλ. ταξιδιώτες.

Αύξηση 21% στα αεροδρόμια και 20% οδικά

Συνολικά κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2024, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 20,6% και διαμορφώθηκε σε 6.943,9 χιλ. ταξιδιώτες, έναντι 5.759,5 χιλ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 21,5% και αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών κατά 19,9%. Κατά την επισκοπούμενη περίοδο, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 διαμορφώθηκε σε 4.018,3 χιλ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 25,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις λοιπές χώρες αυξήθηκε κατά 14,3% και διαμορφώθηκε σε 2.925,6 χιλ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 30,2%, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 13,2%.

Οι Γερμανοί μακράν μπροστά στις ταξιδιωτικές εισπράξεις

Κατά την ίδια χρονική περίοδο άνοδο κατά 16,2%, παρουσίασαν ταξιδιωτικές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, και διαμορφώθηκαν στα 3.806,3 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της αύξηση των εισπράξεων από τις χώρες της . ΕΕ-27 κατά 24,7%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.102,8 εκατ. ευρώ, καθώς και στην αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών κατά 6,4% στα 1.543,2 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 15,1% στα 700,4 εκατ. ευρώ, όπως και αυτές από τη Γαλλία κατά 3,4% στα 281,8 εκατ. ευρώ. Αυξημένες κατά 98,4% ήταν οι εισπράξεις από την Ιταλία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 184,1 εκατ. ευρώ. Από τις λοιπές χώρες, μείωση κατά 3,4% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 399,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 23,4% και διαμορφώθηκαν στα 397,0 εκατ. ευρώ. Τέλος, οι εισπράξεις από τη Ρωσία σημείωσαν μείωση κατά 75,7% και διαμορφώθηκαν στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 2.691,4 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2024.

Νέες επενδύσεις στον τουρισμό στην Ελλάδα

Ευθυγραμμισμένες οι επιχειρήσεις με τις τάσεις στον ελληνικό τουρισμό, πραγματοποιούν νέες επενδύσεις για να απορροφήσουν την αύξηση της ζήτηση. Στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων ο κλάδος της ξενοδοχείας με επενδύσεις σε νέα brands ακόμα και σε υπάρχουσες υποδομές σε νέες ή σε ήδη υπάρχουσες ξενοδοχειακές υποδομές σε νησιά όπως είναι η Σκιάθος, η Ρόδος, αλλά και σε σημεία άλλα της ενδοχώρας.

Αεροπορικές

Στο μεταξύ οι αεροπορικές προσθέτουν δρομολόγια και αυξάνουν την διαθεσιμότητα των θέσεων τους. Παράλληλα εν όψει της τουριστικής περιόδου ξεκίνησε νέες πτήσεις από την Γερμανία προς την Ελλάδα η Condor, αλλά και τελευταία η Air Arabia με νέες πτήσεις σε όλη την διάρκεια του χρόνου από την Σάρτζα προς το αεροδρόμιο των Αθηνών. Την ίδια στιγμή και η Wizz Air προωθεί πτήσεις από το Αμπού Ντάμπι προς την Ελλάδα.

Στις χώρες της Μέσης Ανατολής  πετά και η Aegean με πτήσεις προς το Ριάντ, Τζέντα, Αμάν, Ντουμπάι, την Βηρυτό ενώ προσθέτει νέα πτήση προς τις Κανάριους Νήσους, Λα Πάλμας και νέα πτήση προς το Αμστερνταμ από την Θεσσαλονίκη. Στο προσεχές Φθινόπωρο η Aegean προσθέτει και την πτήση προς Αμπου Ντάμπι ενώ ετοιμάζει βάση στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαελληνική οικονομίαρίσκοτουρισμός
Share53Tweet33Share9Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Πιέσεις στον χρυσό μετά τις back-to-back συμφωνίες το Σαββατοκύριακο

12 Μαΐου 2025
Risk, Ρίσκο
On the Radar

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025
Spotlight

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Οι κίνδυνοι από την κρίση της πανώλης στα αιγοπρόβατα

Η Softweb μπήκε στην ΕΝ.Α του Χρηματιστηρίου

MostPopular

  • Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Η Κίνα κρατάει την Ευρώπη απ’ τα… λιμάνια

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    1939 shares
    Share 776 Tweet 485

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr