• Τελευταία
  • Trending
  • All

Αντοχές με… “πάγκο” επιδεικνύει το Χρηματιστήριο

9 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

22 Μαΐου 2025

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025
Stockmarket Correction

Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χ.Α. – Κοντά στις 1.830 μονάδες ο Γ.Δ. 

22 Μαΐου 2025
L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία... υπεραξία

L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία… υπεραξία

22 Μαΐου 2025

Ημερίδα εμψύχωσης οινοποιών Πιερίας στις 26 Μαΐου

22 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Η Πειραιώς πούλησε τη θυγατρική διαχείρισης off-site ATM στην Printec

22 Μαΐου 2025

Wings of Command: Τα αεροσκάφη που μετέφεραν τους προέδρους των ΗΠΑ

22 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις φέρνει τη Chloé στην καρδιά της Αθήνας

22 Μαΐου 2025

ΗΠΑ: Φρουροί πυροβόλησαν άτομο έξω από τα κεντρικά γραφεία της CIA

22 Μαΐου 2025

Γάζα: Πείνα, αποβολές και πάνω από 30 ευρώ για ένα κιλό αλεύρι

22 Μαΐου 2025

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025

Με διπλάσιο μέρισμα για τη χρήση του 2024 η ΕΥΑΘ

22 Μαΐου 2025

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Ινδία: Απάτη υπαλλήλων φέρνει ζημία-ρεκόρ στην IndusInd

22 Μαΐου 2025

Ο Χίτλερ όριο. Των συντηρητικών… Λέει ο Βέμπερ

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025

Υποτροφίες για θέσεις co-working στο WHEN Hub

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα – επιστροφή σε ύφεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Ο πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

IDEAL Holding: +45% τα καθαρά κέρδη στο Q1

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Αντοχές με… “πάγκο” επιδεικνύει το Χρηματιστήριο

Ήπια αποφόρτιση και νέο ανοδικό γύρισμα με ενεργειακή ώθηση - Ράλι σε διεθνή κλίμακας

Απόστολος ΣκουμπούρηςΑπόΑπόστολος Σκουμπούρης
9 Μαΐου 2024
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
39 0
0
107
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την ανθεκτικότητά του στα υψηλά 13 ετών το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς παρά το πολυήμερο ράλι και τα ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη που έχει αποκομίσει από τα χαμηλά της 16ης Απριλίου όταν ο Γ.Δ. βρέθηκε στις 1.357,30 μονάδες, εντούτοις όχι μόνο δεν βγαίνουν σοβαρές ρευστοποιήσεις, αλλά εν μέσω εναλλαγής πρωταγωνιστών, ο Γ.Δ. πλησιάζει ακόμη περισσότερο το κομβικό όριο των 1.500 μονάδων. 

  • Αντοχές στα υψηλά 13 ετών για το Χρηματιστήριο
  • Ξεχώρισαν οι Τιτάν, ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ, Lamda, Eurobank, ΟΤΕ και ΕΛΠΕ
  • Πτώση 7,33% λόγω του placement με σημαντικό discount στην Jumbo

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 13 συνεδριάσεις από τις 16/4, το Χ.Α. έχει κλείσει μόλις δύο φορές αρνητικά, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ράλι αυτό το διάστημα σε ποσοστό 8,84% ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 10,15%. Παράλληλα, εξαιρετικές είναι κάποιες αποδόσεις στο χώρο του Large Cap με τη Cenergy Holdings να ξεχωρίζει με άνοδο 22,81%, η Τιτάν είναι στο +20%, Viohalco +17,53%, Eurobank +14,47%, Εθνική +14,35%, ElvalHalcor +14,17%, Mytilineos +10,29% κ.ο.κ. 

Σχετικάθέματα

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025
Stockmarket Correction

Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χ.Α. – Κοντά στις 1.830 μονάδες ο Γ.Δ. 

22 Μαΐου 2025

Καταλύτης για αυτό το ράλι ήταν η εκτός προγράμματος αναβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard and Poor’s το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη την ημέρα ο Γ.Δ. ευρίσκονταν σταθερά κάτω από τις 1.400 μονάδες, κλείνοντας εκείνη την ημέρα στις 1.392,62 μονάδες, όμως έκτοτε, κάνει ράλι αντίδρασης, φτάνοντας σήμερα σε νέα υψηλά 13 ετών. 

Στη σημερινή συνεδρίαση επικράτησαν ήπιες διορθωτικές τάσεις έως τις 15:30 μ.μ. χωρίς όμως ακρότητες και χωρίς μεγάλες απώλειες για όλους τους δείκτες. Έκτοτε, δείκτες και μετοχές βελτίωσαν την εικόνα τους, συνδυαστικά με το ανοδικό γύρισμα και των ευρωπαϊκών δεικτών που έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά σήμερα. 

Η εικόνα της αγοράς

Ο Γ.Δ. διόρθωσε έως το -0,40% και τις 1.467,59 μονάδες, όμως τελικώς γύρισε θετικά, στο +0,25% με κλείσιμο στις 1.477,22 μονάδες που είναι νέο ρεκόρ από τον Απρίλιο του 2011. Πλέον, η απόσταση από τις 1.500 μονάδες είναι ελάχιστη. 

O FTSE έφτασε να διορθώνει έως 0,59% όμως έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% και σε υψηλά 10ετίας, ο Mid Cap διόρθωσε έως το -0,42% όμως έκλεισε στο +0,06%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διόρθωσε έως το -0,65%, όμως έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 1.279,27 μονάδες που είναι νέα υψηλά οκτώμισι ετών. 

Σήμερα πέρασαν και τα πακέτα για το placement της Jumbo όπου τελικώς ο επικεφαλής αποφάσισε να διπλασιάσει το ποσοστό πώλησης από 2 στα 4 εκατ. μετοχές, ήτοι από 1,50% στο 3% του μετοχικού κεφαλαίου. Η πώληση έγινε με σημαντικό discount 9,3% έναντι του χθεσινού κλεισίματος που ήταν στα 30 ευρώ, καθώς η τιμή ορίστηκε στα 27,20 ευρώ και τα έσοδα έφτασαν τα 110 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές διατέθηκαν από την Tanocerian Maritime, συμφερόντων Βακάκη. 

Η μετοχή της Jumbo κινήθηκε όλη την ημέρα έντονα πτωτικά, φτάνοντας έως το -7,73% ενώ έκλεισε με πτώση 7,33% στα 27,80 ευρώ. Ο συνολικός τζίρος της αγοράς σήμερα έφτασε στα 281,3 εκατ. ευρώ, με τα 140,6 εκατ. ευρώ να διακινούνται στη Jumbo. Στον Large Cap έγιναν συναλλαγές 260 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 74,3 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, με την Εθνική να διακινεί ξανά τις περισσότερες συναλλαγές με 34,1 εκατ. ευρώ. 

Στο χώρο του Large Cap ξεχώρισαν με άνοδο 3,65% και 3,62% αντίστοιχα οι Τιτάνας και ΔΕΗ, ενώ άνω του 1% ενισχύθηκαν οι Τέρνα Ενεργειακή (+1,84%), Lamda Development, Eurobank, OTE και HelleniQ Energy. Στον Mid Cap η εικόνα για ακόμη μια φορά ήταν υποτονική χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον. Κέρδη 3,10% είχε η ΕΧΑΕ και +1,26% η ΕΥΑΘ, ενώ πιέστηκαν τίτλοι όπως Αλουμύλ, Fourlis, AVAX, Τεχνική Ολυμπιακή, ΑΔΜΗΕ και Premia. 

To ράλι συνεχίζεται διεθνώς

Διεθνώς, οι αγορές αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι πλέον δεν επηρεάζονται από τις όποιες γεωπολιτικές αναταράξεις, αλλά εστιάζουν στα θεμελιώδη και στις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων, συνεχίζουν να ανακυκλώνουν την τεράστια ρευστότητα μέσα από τους μηχανισμούς που διαθέτουν, ανατροφοδοτώντας τη δυναμική σε επίπεδα που κανένας αναλυτής δεν ανέμενε πριν δύο ή τρία χρόνια. 

Οι δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε τροχιά να συναντήσουν εκ νέου τα ιστορικά υψηλά τους, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά τους, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν ξανά ανοδικά, με ορισμένους να βρίσκονται σε νέα ιστορικά ρεκόρ. Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας Bank of England (BoE), δεν προχώρησε σε μείωση επιτοκίων παρά τον έλεγχο του πληθωρισμού και κράτησε το επιτόκιο στο 5,25% – υψηλό 16 ετών – για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, όμως άφησε να εννοηθεί ότι ίσως τον Ιούνιο υπάρξει η πρώτη μείωση. 

Πάντως, ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε – ξανά – σε νέα ιστορικά υψηλά και στις 8.381,35 μονάδες με άνοδο 0,33% ενώ ενισχύονταν περισσότερο ενδοσυνεδριακά. Ο DAX της Φρανκφούρτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 1,02% στις 18.686,60 μονάδες που είναι νέα ιστορικά υψηλά, ενώ ο CAC 40 έκλεισε στις 8.187,65 μονάδες με άνοδο 0,69%. 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός FTSE MIB ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 34.339,32 μονάδες με άνοδο 0,55%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 διόρθωσε κατά 0,92% στις 11.050,10 μονάδες. Τέλος, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 516,77 μονάδες που είναι νέα ιστορικά υψηλά. 

 

Σχετικά

Tags: Γενικός ΔείκτηςρίσκοΧρηματιστήριο
Share43Tweet27Share7Send
Απόστολος Σκουμπούρης

Απόστολος Σκουμπούρης

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025
On the Radar

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025
Stockmarket Correction
On the Radar

Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χ.Α. – Κοντά στις 1.830 μονάδες ο Γ.Δ. 

22 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Πάνω από τις προβλέψεις οι εξαγωγές της Κίνας

Πάνω από τις προβλέψεις οι εξαγωγές της Κίνας

Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας τον Μάιο, δίνοντας παράλληλα σήμα για επικείμενες μειώσεις.

Έρχονται μειώσεις επιτοκίων στη Μεγάλη Βρετανία

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Επικίνδυνα fake news από τη Google για τον σεισμό στην Κρήτη! – Τον δείχνει στη Λιβαδειά

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    218 shares
    Share 87 Tweet 55

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr