• Τελευταία
  • Trending
  • All

Το Χρηματιστήριο δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη… μόνο του

22 Απριλίου 2024 - Ενημερώθηκε: 23 Απριλίου 2024

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ξενοδόχοι: Η Αθήνα χάνει τουρισμό λόγω προβλημάτων σε Μουσεία – Ακρόπολη

9 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

9 Μαΐου 2025

Σε τροχιά υλοποίησης ο ΒΟΑΚ – Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 Μαΐου 2025

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Συνάντηση Παπασταύρου–Chevron με φόντο τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

9 Μαΐου 2025

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025

Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Ανακάλυψε ουγγρικό δίκτυο κατασκόπων

9 Μαΐου 2025

Eurobank: Ανεβάζει τον πήχυ στα €3,20 η Citi

9 Μαΐου 2025

Οι αλουμινάδες δεν τρέχουν στις ΗΠΑ… παρά τους δασμούς

9 Μαΐου 2025

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025
Ψάλτης: Το deal Alpha - Unicredit ανοίγει το δρόμο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών εταιριών

Τρίμηνο ρεκόρ το Q1 για την Alpha Bank – Ανεβάζει τον πήχη ο Ψάλτης

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Το Χρηματιστήριο δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη… μόνο του

Τί είπαν σε πάνελ συνεδρίου της Νομικής Βιβλιοθήκης Γ. Χατζηνικολάου, Σωκράτης Λαζαρίδης, Βασιλική Λαζαράκου και Χρήστος Χατζηεμμανουήλ

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
22 Απριλίου 2024 - Ενημερώθηκε: 23 Απριλίου 2024
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
63 0
0
172
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης στις ανεπτυγμένες αγορές, προοπτική που αν και αποτελεί κυβερνητικό στόχο, δεν θα είναι αρκετή για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό διεθνοποιημένο περιβάλλον με αγορές γίγαντες και σκληρά γεωοικονομικά τρίγωνα.

Ημερομηνία λήξης φαίνεται ότι έχει η αυτόνομη πορεία του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, καθώς ανεξάρτητα από την προοπτική αναβάθμισης, η βιωσιμότητα της αγοράς εξαρτάται από τη διαρκή πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια, η οποία δεν είναι διασφαλισμένη για τις αγορές της περιφέρειας εξαιτίας και του κατακερματισμού των αγορών.

Σχετικάθέματα

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025

Φέτος το 2024, η διοίκηση του Χ.Α έχει δηλώσει ότι αναμένει την απόδοση status “under review for possible upgrade” από τουλάχιστον έναν οίκο, με πιθανότερη την S&P, η οποία μετέβαλε ήδη σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ακόμα και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναβάθμισης του Χ.Α στις ανεπτυγμένες αγορές δεν θα είναι αρκετή για να διασφαλίσει την βιωσιμότητα της αγοράς, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί ουσιαστικές παρεμβάσεις στο sell side, ήτοι στις εισηγμένες εταιρίες για την εδραίωση σχέσης εμπιστοσύνης με το buy side και τη διασφάλιση διαρκούς ροής κεφαλαίων. Σε αυτό άλλωστε συμφώνησαν τόσο ο πρόεδρος του Χ.Α Γιώργος Χατζηνικολάου, όσο και ο πρώην CEO Σωκράτης Λαζαρίδης στο πλαίσιο του συνεδρίου Εισηγμένες Εταιρίες που διοργάνωσε η Νομική Βιβλιοθήκη.

Η βασική πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σήμερα είναι ο κατακερματισμός των ευρωπαϊκών αγορών, ο οποίος έχει περιορίσει τις περιφερειακές αγορές στην πρόσβαση σε adhoc κερδοσκοπικά κεφάλαια, που δεν επιτρέπει την προσέλκυση πιο μακροπρόθεσμων κεφαλαίων σε μαζική βάση, στερώντας βάθος και δημιουργώντας ένα μοτίβο υψηλής μεταβλητότητας και ευθραυστότητας, το οποίο θέτει αυτομάτως περιορισμούς στη διάθεση των μετόχων να αυξήσουν τη διασπορά. Το ίδιο το ζήτημα του κατακερματισμού των ευρωπαϊκών αγορών έθεσε και ο Χρήστος Χατζηεμμαουήλ μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, στο συνέδριο της Νομικής Βιβλιοθήκης. Από την πλευρά του ο Γ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στη διαφορά λειτουργίας με τα αμερικανικά χρηματιστήρια, η οποία εντοπίζεται στους φορείς εκκαθάρισης και διακανονισμού συναλλαγών (clearing and settlement). Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Χ.Α, στις ΗΠΑ υπάρχουν δύο ενιαίοι φορείς, με πολλούς stakeholders, ενώ στην Ευρώπη η κάθε χώρα -σχεδόν- έχει δικούς της, με αποτέλεσμα να περιπλέκονται οι διαδικασίες, να αυξάνεται το κόστος και να καθίσταται ασύμφορη η επένδυση σε μικρές και περιφερειακές αγορές. Επίσης, ο κ. Χατζηνικοάου κατέδειξε τη ρηχή αγορά Παραγώγων, ως ένδειξη απουσίας ισχυρών μακροχρόνιων επενδυτών, καθώς οι προθεσμιακές αγορές αποτελούν διεθνώς το προοίμιο της τοποθέτησης στις αγορές αξιών και το βασικό εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου.

Το “Σουηδικό θαύμα”

Στη Σουηδία, η μεταρρύθμιση του κανονισμού λειτουργίας αγορών πλαισιώθηκε από μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης της επενδυτικής κουλτούρας, διασφαλίζοντας τη διαρκή εσωτερική ροή κεφαλαίων προς το Χρηματιστήριο, το οποίο τροφοδοτείται με κεφάλαια από καταθέσεις, συνταξιοδοτικά ταμεία και τη δημιουργία εσωτερικών συντεχνειακών επενδυτικών funds. Επίσης, δόθηκαν επενδυτικά φορολογικά κίνητρα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς, που συνέβαλε στην σταθεροποίησή της. Οι Σουηδοί, αν και δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν δικές τους μεγάλες εταιρίες που προτίμησαν τη Wall Street ως μείζονα αγορά, εν τούτοις κατάφεραν να προσελκύσουν μικρότερες εταιρίες και ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, από τη γειτονική Γερμανία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, σε ευρωπαϊκό επίπεδο φαίνεται να δημιουργείται δυναμική αντιμετώπισης προβλημάτων που έχουν καταστήσει τον κατακερματισμό κανονικότητα, με νέες ντιρεκτίβες να αναμένονται εντός του έτους. Η ίδια δήλωσε ότι στην Ευρώπη, αυτή την περίοδο μελετάται προσεκτικά το μοντέλο που υιοθέτησε το Σουηδικό Χρηματιστήριο, το οποίο έφτασε να πραγματοποιήσει πάνω από 500 IPO’s την τελευταία 10ετία. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι το Χρηματιστήριο της Σουηδίας εντάσσεται στον όμιλο του Nasdaq, διαθέτοντας έτσι προνομιακές προσβάσεις σε υποδομές, προϊόντα, τεχνογνωσία και επενδυτικά pools.

Ο νέος κανονισμός λειτουργίας

Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αυτή την εβδομάδα αναμένεται η έγκριση του νέου Κανονισμού Λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος θέτει νέα όρια για τη βελτίωση του προφίλ ελεύθερης διασποράς στην αγορά, ενώ διαφοροποιεί και τα όρια για είσοδο νέων εταιριών και βελτιστοποιεί τις διαδικασίες, σε μια προσπάθεια να καταστήσει το Χ.Α πιο ολοκληρωμένη και ελκυστική αγορά. Ωστόσο, η έναρξη εφαρμογής του νέου κανονισμού λειτουργίας παραπέμπεται για το 2025.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πάντως, τροποποιείται το όριο του free float των εισηγμένων ανά κεφαλαιοποίηση, με τις μικρές -έως 200 εκατ.- να υποχρεούται σε ελεύθερη διασπορά τουλάχιστον 25%, και τις μεγαλύτερες 15%. Παράλληλα περιλαμβάνει κινήσεις για την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας, υποχρεώνοντας εταιρίες με χαμηλή διασπορά και περιορισμένη κινητικότητα να προσλάβουν δύο market makers. Πρέπει να σημειωθεί ότι για εταιρίες που έχουν αυξημένους όγκους συναλλαγών και κατατάσσονται στην κατηγορία μεγάλης συναλλακτικής δραστηριότητας δεν θα ισχύουν τα κριτήρια διασποράς, ανεξαρτήτως κεφαλαιοποίησης. Παράλληλα, αίρεται ο περιορισμός των κερδοφόρων χρήσεων για την εισαγωγή εταιριών στο Χ.Α, με την προϋπόθεση να υποβάλλουν αξιόπιστο αναπτυξιακό business plan. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει η πόρτα για εισαγωγή εταιριών με υψηλούς τζίρους, από κλάδους που δεν αντιπροσωπεύονται στο Χ.Α, καθώς εμφανίζουν ζημιές και αρκούνται στην τραπεζική χρηματοδότηση και σε εξωχρηματιστηριακά μετοχικά σχήματα, περιορίζοντας τη διαφάνεια.

Σχετικά

Tags: Γιώργος ΧατζηνικολάουεπενδύσειςρίσκοΧρηματιστήριο
Share69Tweet43Share12Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025
On the Radar

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025
On the Radar

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ σήμερα στην Αθήνα

Geo Economy on the Mechanism of Golden Cog Gears with Glow Effect. Geo Economy Golden Metallic Cog Gears. 3D Rendering.

Ο χρυσός πέφτει, οι αγορές δεν βλέπουν πόλεμο Ιράν - Ισραήλ

MostPopular

  • The Underdog

    Underdog DEFEA 2025 Edition: Η Qualco μπαίνει και στα αμυντικά έργα

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    279 shares
    Share 112 Tweet 70
  • Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

    60 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr