• Τελευταία
  • Trending
  • All

Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής οικονομίας – Τα νέα… ελλείμματα κεφαλαίου

21 Δεκεμβρίου 2023

Η Ρωσία κατέρριψε 23 drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα

22 Μαΐου 2025
Smoke rises from an Israeli airstrike in Dahiyeh, Beirut, Sunday, Oct. 27, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Τρεις νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο

22 Μαΐου 2025
Weather report, δελτίο καιρού, καιρός

Καιρός: 30άρια, λίγες βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα έως το Σάββατο

22 Μαΐου 2025

Η “τελική λύση” πίσω από το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα

22 Μαΐου 2025

Εκτέλεση δύο υπαλλήλων της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον

22 Μαΐου 2025

Επικίνδυνα fake news από τη Google για τον σεισμό στην Κρήτη! – Τον δείχνει στη Λιβαδειά

22 Μαΐου 2025
Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

22 Μαΐου 2025

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Σε bull market τα crypto: Ιστορικά ρεκόρ για Bitcoin και Ethereum

Νέο ράλι και ιστορικό υψηλό για το Bitcoin

21 Μαΐου 2025

Οι ΗΠΑ αποδέχονται το δώρο 400 εκατ. του Κατάρ στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025
Άλμα επί κοντώ

Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

21 Μαΐου 2025

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για την IFA Berlin 2025

21 Μαΐου 2025
Αριστοτέλης Παντελιάδης

Metro: Οι αυξήσεις μισθών ροκκάνισαν κέρδη και περιθώρια- Οι προβλέψεις για το 2025

21 Μαΐου 2025

Η ΕΕ απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους της για τις επικουρικές συντάξεις

21 Μαΐου 2025

Πειραιώς: Συμμετοχή στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

21 Μαΐου 2025

Bolt: Νέα λειτουργία για προγραμματισμένες διαδρομές από και προς τον ΔΑΑ

21 Μαΐου 2025
Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS και Ρενάτα Βαλμά, Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα 50 χρόνια των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα

21 Μαΐου 2025

ΖΑΓΟΡΙ: Το 2025 σηματοδοτεί την αλλαγή. Νέα εικόνα, ίδια πηγή ζωής

21 Μαΐου 2025

Foundever: Πέντε βασικές στρατηγικές για την ενίσχυση του brand loyalty

21 Μαΐου 2025

Μίνι έμφραγμα λόγω Bloomberg στις αγορές

21 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής οικονομίας – Τα νέα… ελλείμματα κεφαλαίου

Πόσο καλά η ελληνική οικονομία; Σύμφωνα με τον Economist η Ελλάδα είναι η χώρα που το 2023 εμφάνισε σωρευτικά τη μεγαλύτερη βελτίωση και δεν έχει άδικο, απλώς φωτίζει τη μια μόνο πλευρά του φεγγαριού...

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
21 Δεκεμβρίου 2023
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
31 1
0
86
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Πόσο καλά η ελληνική οικονομία; Σύμφωνα με τον Economist η Ελλάδα είναι η χώρα που το 2023 εμφάνισε σωρευτικά τη μεγαλύτερη βελτίωση και δεν έχει άδικο, απλώς φωτίζει τη μια μόνο πλευρά του φεγγαριού…

Στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού κάνει πάντα κρύο και σκοτάδι. Η ελληνική οικονομία είναι κατακερματισμένη:

Σχετικάθέματα

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Άλμα επί κοντώ

Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

21 Μαΐου 2025

Τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων αυξάνονται, η ανεργία μειώνεται, το χρέος υποχωρεί και πολύ χρήμα μπαίνει στη χώρα. Αυτή είναι η φωτεινή πλευρά. Στη σκοτεινή, το brain drain συνεχίζεται, οι πραγματικές θέσεις εργασίας είναι λιγότερες από το 2009, το χρέος έχει αυξηθεί σε ονοματικές τιμές και το επενδυτικό χάσμα διευρύνεται, με τη χώρα να οδηγείται πρακτικά σε αποεπένδυση.

Η ανεργία υποχωρεί σταθερά, πέφτοντας ακόμη και κάτω από το 10% -μετά από 14 χρόνια-, η κυβέρνηση περνά νόμο για την νομιμοποίηση μεταναστών στη βάση της ανάγκης προσέλκυσης εργατών γης, όπου υπάρχει έλλειμμα προσωπικού. Την ανάγκη για προσωπικό “διαδηλώνουν” και οι κατασκευαστικές εταιρίες, δηλώνοντας αδυναμία να ανταποκριθούν στην έκταση του κατασκευαστικού αντικειμένου λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Η πληθυσμός της χώρας όμως μειώνεται, τόσο από την υπογεννητικότητα, όσο και από την συνεχιζόμενη εκροή νέων.

Η Ελλάδα θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει πολλαπλά ελλείματα που θα προκύπτουν από την επενδυτική και εργατική απομόχλευση της χώρας. Για την ώρα, η κρίση του covid και ο πακτωλός κεφαλαίων από το Ταμείο ανάκαμψης εξωράισαν την πραγματικότητα. Καθώς όμως η πλημμυρίδα ευρωπαϊκών κεφαλαίων θα υποχωρεί και η ώρα τις αποπληρωμής των δανείων θα πλησιάζει, το αναπτυξιακό θαύμα θα αρχίσει να προσομοιάζει με φούσκα, η οποία ιδανικά θα ξεφουσκώσει, αλλά το ενδεχόμενο να σκάσει δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τί συμβαίνει

Σίγουρα το brain drain έχει ανακόψει ρυθμούς και η κατάσταση απέχει παρασάγγας από αυτό που συνέβαινε τα χρόνια της κρίσης, Τότε όμως η Ελλάδα βίωνε τις συνέπειες της εσωτερικής υποτίμησης, σήμερα διολισθαίνει. Οι νέοι συνεχίζουν να φεύγουν, όχι όμως αμέσως μετά τις σπουδές, αλλά όταν έρχεται η ώρα της προαγωγής, τότε οι τίτλοι μπορεί να αλλάξουν, οι μισθοί όμως δεν ανεβαίνουν επαρκώς ώστε να είναι σε θέση οι νέοι να εξασφαλίσουν αυτόνομα το επιθυμητό επίπεδο διαβίωσης,

Αυτό το φαινόμενο αποτελεί στρέβλωση. Η ανεργία μειώνεται γιατί περί τους 300 χιλ ανέργους έχουν αφαιρεθεί από τα μητρώα, καθώς η Στατιστική Αρχή μετέβαλε τη μέθοδο υπολογισμού του ενεργού πληθυσμού. Παράλληλα, οι νέοι που φεύγουν για το εξωτερικό ή δουλεύουν απομακρυσμένα για ξένες επιχιερήσεις δεν καταγράφονται στα μητρώα ανέργων. Άρα στην πραγματικότητα τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ καταγράφουν μόνο ένα σκέλος της πραγματικότητας.

Από την άλλη πλευρά, οι ποιοτικές μετρήσεις δείχνουν χαμηλότερους μισθούς, περισσότερες ώρες εργασίας, υποχρησιμοποίηση ανθρώπινου κεφαλαίου και glass seiling στην άνοδο των γυναικών σε διοικητικές και εκτελεστικές θέσεις στις εταιρίες και την κυβέρνηση…

Την ίδια στιγμή οι καταστροφές από τις φωτιές και τις πλημμύρες έχουν απονευρώσει την επαρχία, η οποία ζει βασιζόμενη σε εισοδηματικές ενισχύσεις και με εν μέσω αβεβαιότητας. Καθώς η πρωτογενής παραγωγή έχει υποχωρήσει, αυτό αντικατοπτρίζεται στις εξαγωγές, που ιδιαίτερα μετά την αφαίρεση των καυσίμων, υποχωρούν και μάλιστα ραγδαία.

Το επενδυτικό κενό

Το αναπτυξιακό θαύμα της Ελλάδας βασίζεται στα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στο ΑΕΠ και κατ επέκταση στο λόγω του χρέους προς το ΑΕΠ. Με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα να παραμένουν στα προ-δεκαετίας επίπεδα και τις τριετίες παγωμένες, η υπεραξία που παράγεται από τις επιχειρήσεις, που επιστρέφουν ή διευρύνουν την κερδοφορία τους, μεταφέρεται στους μετόχους και μάλιστα με μειωμένο συντελεστή φορολόγησης.

Με τη λογική των trickle down economics αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις που θα υποστήριζαν τη διατήρηση της ανοδικής δυναμικής. Ούτε αυτό συνέβη όμως: Η Τράπεζα της Ελλάδος κατέβασε τον πήχη για την ανάπτυξη το 2023 από το 3 στο 2,4%, επίπεδο που προβλέπεται να διατηρήσει και για το 2025 και 2026. Ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο θα παραμείνει πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%, όπου αναμένεται να υποχωρήσει το 2026.

Το επενδυτικό κενό που δημιουργήθηκε από την κρίση χρέους είναι τόσο μεγάλο που με τον υφιστάμενο ρυθμό νέων επενδύσεων, η ελληνική οικονομία οδηγείται πρακτικά σε αποεπένδυση. Όπερ σημαίνει ότι στν επόμενη φάση του οικονομικού κύκλου και μετά την επίδραση της μαζικής εισροής κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια γηρασμένη και εκτός ανταγωνισμού βιομηχανία, έναν αποστεωμένο επενδυτικό ιστό και την ανεργία να καλπάζει ξανά.

Τα στοιχεία για το επενδυτικό κενό, την πραγματική ανεργία, την εκροή ανθρώπινου κεφαλαίου και την αποστράγγιση των επενδυτικών αποθεματικών παρουσιάζουν πολλές μελέτες διεθνών οργανισμών όπως το ΔΝΤ και οι μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες, καθώς και ελληνικών πανεπιστημίων.

Η αγορά εργασίας

Η εικόνα της απασχόλησης στην Ελλάδα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Οι θέσεις εργασίας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, στα 4,257 εκατομμύρια άτομα και αφετέρου, είναι σημαντικά μειωμένη, κατά περίπου 300.000 εργαζόμενους, σε σχέση με τον αριθμό των απασχολούμενων (4,551 εκατ.) κατά τον Αύγουστο του 2009.

Γεγονός που καταδεικνύει ότι το πρόβλημα στην αγορά εργασίας είναι πολυδιάστατο και απαιτούνται ουσιαστικά αναπτυξιακά μέτρα που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε αύξηση των μισθών και, βέβαια, σε αύξηση του εργατικού δυναμικού, επαναπατρίζοντας σημαντικό αριθμό εργαζόμενων που εγκατέλειψαν τη χώρα.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι άλλωστε αποκαλυπτικά. Δείχνουν ότι οι απασχολούμενοι ανήλθαν τον Οκτώβριο σε 4.257.939 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 145.353 εργαζόμενους σε σχέση τον Οκτώβριο του 2022 (+3,5%), αλλά και κατά 55.348 εργαζόμενους (+1,3%) σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, Σεπτέμβριο.

Αυτό δείχνουν και τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, για το ποσοστό απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, ενώ στην Ευρωζώνη παρατηρήθηκε αύξηση κατά 0,6% και στις χώρες της ΕΕ κατά 0,5%, η Ελλάδα συγκαταλέγεται σε μία από τις τέσσερις χώρες στις οποίες καταγράφηκε μείωση (-0,3%). Αλλά και τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν πως και τον επόμενο χρόνο θα συνεχιστεί η σημαντική επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των απασχολούμενων από το +2,5% το 2022, στο +1,4% το 2023 και στο μόλις +0,9% το 2024.

Όπως επισημαίνει μάλιστα πρόσφατη έκθεση της Alpha Βank, παρά την τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που υπαγορεύεται από την ισχυρή δυναμική των επενδύσεων, το ποσοστό της ανεργίας προσεγγίζει το φυσικό του επίπεδο, δηλαδή εκείνο που οφείλεται στη διαρθρωτική ανεργία και όχι σε διαταραχές του οικονομικού κύκλου.

Πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας έως 24 ετών, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις του Δημοτικού. Το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικού δυναμικού παρατηρείται στους άνδρες, στα άτομα ηλικίας 30-44 ετών, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα άτομα ξένης ιθαγένειας.

Οι τάσεις στην αγορά εργασίας

Τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή όσοι δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.264.694. Ειδικότερα, τα άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού κάτω των 75 ετών ανέρχονται σε 3.032.538. Το ποσοστό τους μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Κατά το Γ’ τρίμηνο του 2023, το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων εργάζονται ως μισθωτοί (69,1%), ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό (20,0%).

Το ποσοστό μερικής απασχόλησης ανέρχεται σε 6,6%, μειωμένο κατά 10,5% σε σχέση με το Β’ τρίμηνο του έτους και κατά 8,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αντίθετα, αυξήθηκαν οι θέσεις προσωρινής εργασίας, με το ποσοστό πλέον να φθάνει το 8,1% (+5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο).

Τα επαγγέλματα

Τα επαγγέλματα που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό απασχολουμένων είναι η παροχή υπηρεσιών και πωλητές (22,6%) και οι επαγγελματίες (21,6%). Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στους ειδικευμένους γεωργούς, κτηνοτρόφους, δασοκόμους και αλιείς (3,4%) ενώ η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στους τεχνικούς και ασκούντες συναφή επαγγέλματα (2,6%).

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στα ανώτερα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη (8%) ενώ η μεγαλύτερη μείωση στους τεχνικούς και ασκούντες συναφή επαγγέλματα (3,6%).

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πως ένας στους 5 εργαζόμενους εργάζεται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων (49,2%) δηλώνει ότι εργάστηκε 40-47 ώρες την εβδομάδα αναφοράς, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (21,0%) δηλώνει ότι εργάστηκε 48 ή περισσότερες ώρες. Η πλειονότητα των απασχολουμένων (77,1%) δηλώνει ότι εργάστηκε τις συνήθεις ώρες κατά την εβδομάδα αναφοράς.

Σχετικά

Tags: country riskγεωοικονομίαελληνική οικονομίαΟικονομίαρίσκο
Share34Tweet22Share6Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής
On the Radar

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Άλμα επί κοντώ
On the Radar

Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

21 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Breaking News

Μακελειό στο πανεπιστήμιο της Πράγας - Πολλοί οι νεκροί

Εφέτος τα Χριστούγεννα μοιράζουμε παιδικά χαμόγελα με τα Ευχοστολίδια

MostPopular

  • Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    942 shares
    Share 377 Tweet 236
  • Motor Oil και Shell αλλάζουν αποτύπωμα με δυναμική είσοδο στη λιανική

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Απειλή επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν τρομάζει τις αγορές

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    202 shares
    Share 81 Tweet 51

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr