• Τελευταία
  • Trending
  • All

Η δύναμη της Κίνας είναι τα λιμάνια που ελέγχει εκτός συνόρων

10 Νοεμβρίου 2023 - Ενημερώθηκε: 11 Νοεμβρίου 2023

Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

25 Μαΐου 2025
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

25 Μαΐου 2025
Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ προσπαθεί να “στραγγαλίσει” το Χάρβαρντ

25 Μαΐου 2025

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Η δύναμη της Κίνας είναι τα λιμάνια που ελέγχει εκτός συνόρων

Ενώ το Road and Belt Initiative θεωρείται από πολλούς η αιχμή του δόρατος για την κινεζική γεωοικονομική πολιτική, στην πραγματικότητα αυτό αποτελεί έναν σημαντικό αλλά -όχι ακόμα- κυρίαρχο- πυλώνα.

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
10 Νοεμβρίου 2023 - Ενημερώθηκε: 11 Νοεμβρίου 2023
Στις On the Radar, Spotlight, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
29 1
0
80
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ενώ το Road and Belt Initiative θεωρείται από πολλούς η αιχμή του δόρατος για την κινεζική γεωοικονομική πολιτική, στην πραγματικότητα αυτό αποτελεί έναν σημαντικό αλλά -όχι ακόμα- κυρίαρχο- πυλώνα. Η παρουσία της Κίνας στο διεθνές γεωοικονομικό στερέωμα είναι πολυδιάστατη και στο εμπορικό της σκέλος εδραιώθηκε κυρίως μέσα από τον έλεγχο λιμανιών.

Η Κίνα λειτουργεί ή έχει ιδιοκτησία σε τουλάχιστον ένα λιμάνι σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική. Από τα 101 έργα, τα 92 είναι ενεργά, ενώ τα υπόλοιπα 9 λιμενικά έργα έχουν καταστεί ανενεργά λόγω ακύρωσης ή αναστολής έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023. Οι λόγοι ακύρωσης ή αναστολής περιλαμβάνουν περιβαλλοντικές ανησυχίες, επιδείνωση των πολιτικών σχέσεων, οικονομικά προβλήματα και ζητήματα ασφάλειας που εγείρονται εγχώρια και διεθνώς. Τα έργα που έχουν ανασταλεί, όπως η κατασκευή του λιμανιού Khalifa στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την Κίνα, θα μπορούσαν συνεχιστούν.

Σχετικάθέματα

Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025

Η Κίνα έχει γίνει η μεγαλύτερη εμπορική χώρα στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία και διεξάγει περίπου το 95% του διεθνούς εμπορίου της μέσω θαλάσσιων οδών. Η έναρξη της Πρωτοβουλίας Belt and Road από τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping το 2013 και η εισαγωγή του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού του εικοστού πρώτου αιώνα, που συνδέει την Κίνα με την Ευρώπη και τον Αρκτικό Ωκεανό μέσω της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και του Ινδικού Ωκεανού, έχουν κατευθύνει τις επενδύσεις και τις κατασκευαστικές δραστηριότητες της Κίνας στο εξωτερικό.

Τα λιμάνια στο επίκεντρο

Ο Σι Ζινπίνγκ έχει προσωπικά τονίσει τη σημασία των λιμανιών για την οικονομική ανάπτυξη. Επισκεπτόμενος το λιμάνι Tieshan στην επαρχία Guangxi τον Απρίλιο του 2017, ο Σι τόνισε τη σημασία των λιμανιών στην οικονομική ανάπτυξη: «Συχνά λέμε ότι για να πλουτίσουμε πρέπει πρώτα να φτιάξουμε δρόμους. αλλά στις παράκτιες περιοχές, για να πλουτίσουμε πρέπει πρώτα να φτιάξουμε λιμάνια».

Εως τον Σεπτέμβριο του 2023, η Κίνα είχε υπογράψει 70 διμερείς και περιφερειακές ναυτιλιακές συμφωνίες με 66 χώρες και περιοχές. Σήμερα, οι ναυτιλιακές διαδρομές και τα δίκτυα υπηρεσιών της Κίνας καλύπτουν μεγάλες χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Αν και η Κίνα δεν είναι ακόμη παγκόσμια ναυτική δύναμη και επί του παρόντος έχει περιορισμένες υπερπόντιες ναυτικές βάσεις, έχει γίνει ηγετική εμπορική δύναμη που ασκεί σημαντική γεωοικονομική επιρροή στους διεθνείς θαλάσσιους δρόμους και στα εμπορικά λιμάνια που στηρίζουν την παγκόσμια ροή αγαθών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον χάρτη του Council on Foreign Relations των ΗΠΑ δεν εμφανίζονται τα εσωτερικά λιμάνια της Κίνας, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει διαθέτει τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη συνδεσιμότητας Liner Shipping, ο οποίος μετρά την ενσωμάτωση των χωρών στα παγκόσμια ναυτιλιακά δίκτυα τακτικών γραμμών. Μέχρι και το 2022 η Σαγκάη κατείχε τα σκήπτρα ως το πιο πολυσύχναστο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο για δεκατρία συναπτά έτη, και αρκετά από τα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων της Κίνας κατατάσσονται μεταξύ των πιο συνδεδεμένων στον κόσμο.

Μπορεί η Κίνα να στρατιωτικοποιήσει λιμάνια;

Σχετική ορολογία:

  • Προκυμαία: η περιοχή για να αγκυροβολούν τα πλοία. κάθε τερματικός σταθμός θα έχει πολλές κουκέτες για τη διακίνηση φορτίου.
  • Βύθισμα (βύθισμα): το μέγιστο βάθος οποιουδήποτε σκάφους ή το ελάχιστο βάθος που μπορεί να φτάσει ένα σκάφος χωρίς να χτυπήσει το κάτω μέρος του κύτους. (Σημείωση: Το βύθισμα διαφέρει από το βάθος του νερού, αλλά προσφέρει παρόμοια μέτρηση.)
  • Quay: τροποποιημένη ακτογραμμή ποταμού που επιτρέπει στα πλοία να ελλιμενίζονται παράλληλα με την ακτή.

Κατά την αξιολόγηση της δυνατότητας ενός λιμανιού για στρατιωτική χρήση, λήφθηκαν υπόψη οι φυσικοί περιορισμοί και οι κατασκευαστικές προδιαγραφές του λιμανιού (π.χ. μήκος και αριθμός θέσεων ελλιμενισμού, βύθισμα, στάθμη βαθέων υδάτων και διαθεσιμότητα δικτύων μεταφοράς και τροφοδοσίας καυσίμων).
Ενώ αυτή η αλληλεπίδραση εστιάζει στο φυσικό δυναμικό για στρατιωτική χρήση, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σκοπιμότητα και η πιθανή πολιτική ατζέντα που συνδέονται με την επένδυση του λιμανιού (π.χ. ικανότητα να διαταράξει τους παγκόσμιους εμπορικούς δρόμους και την εγγύτητα με άλλες στρατιωτικές και ναυτικές βάσεις) θα επηρέαζε τελικά την απόφαση της Κίνας να επιλέξει ορισμένα λιμάνια για ναυτική χρήση. Για παράδειγμα, αν και το λιμάνι του Λος Άντζελες έχει τις φυσικές δυνατότητες να φιλοξενήσει κινεζικά ναυτικά πλοία, στην πραγματικότητα, είναι αδιανόητο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επέτρεπαν σε ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο να ελλιμενιστεί σε αμερικανικό λιμάνι, δεδομένης της τρέχουσας γεωπολιτικής έντασης. Αντίθετα, το λιμάνι του Πειραιά έχει τις φυσικές δυνατότητες για ναυτική χρήση και προηγουμένως φιλοξένησε έναν κινεζικό ναυτικό στόλο για «επίσκεψη φιλίας» το 2017. Ωστόσο, καθώς οι σχέσεις με ΕΕ και Κίνας έχουν επιδεινωθεί έκτοτε, η πιθανότητα να πραγματοποιηθούν τέτοιες επισκέψεις στο μέλλον είναι σαφώς περιορισμένη.

Auditor’s note: Επαναπροσέγγιση

Εσχάτως, πάντως, έγιναν κινήσεις επαναπροσέγγισης της Κίνας τόσο με τις ΗΠΑ και την ΕΕ όσο και με την Ελλάδα. Μάλιστσα, προγραμματίστηκε Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Κίνας για τον Δεκέμβριο και συνάντηση των προέδρων Μπάιντεν – Σι. Προηγουμένως, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πεκίνο όπου είχε επαφές υψηλού επιπέδου. Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε όμως να μη δώσει δημοσιότητα στην επίσκεψη.

Ως γενική κατευθυντήρια γραμμή, τα λιμάνια με βύθισμα μεταξύ 12 και 15 μέτρων θα μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά κινεζικά πλοία του πολεμικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των αντιτορπιλικών (τα οποία έχουν βύθισμα 6,5 μέτρων), των φρεγατών (6 μέτρα), των αεροπλανοφόρων (11 μέτρων) και των καταδρομικών ( 6,6 μέτρα).

Τα πετρελαιοφόρα και τα πλοία έχουν μέσο βύθισμα 16 μέτρα. Ως εκ τούτου, μπορεί να υποτεθεί ότι τα λιμάνια που μπορούν να φιλοξενήσουν πετρελαιοφόρα θα μπορούσαν επίσης να χειριστούν φυσικά πλοία του ναυτικού.

Πώς μπορεί η Κίνα να αξιοποιήσει τα υπερπόντια λιμάνια της;

Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πιθανή ανάπτυξη της Κίνας υπερπόντιων ναυτικών βάσεων.
Αν και ο αυξανόμενος έλεγχος από τη Δύση θα μπορούσε να σημαίνει ότι η κατασκευή ναυτικών βάσεων δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) και την κινεζική κυβέρνηση να προβάλουν την εξουσία παγκοσμίως, το CPC και η κυβέρνηση μπορούν ακόμα να επηρεάσουν το παγκόσμιο εμπόριο και τα logistics. Η μεγάλη επένδυση της Κίνας στον κόσμο, τα συνδεδεμένα λιμάνια υπογραμμίζουν την ισχυρή επιρροή του στις αλυσίδες εφοδιασμού του παγκόσμιου εμπορίου. Η πραγματική μόχλευση του ΚΚΚ και της κινεζικής κυβέρνησης στη Δύση δεν έγκειται απαραίτητα στην κατασκευή νεότερων και μεγαλύτερων ναυτικών βάσεων. Αντίθετα, η μόχλευση της Κίνας είναι στους ποικίλους βαθμούς επένδυσης και ιδιοκτησίας στα πιο πολυσύχναστα και συνδεδεμένα λιμάνια του κόσμου, που στηρίζουν την παγκόσμια ροή αγαθών.

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαΚίναΛιμάνιαρίσκο
Share32Tweet20Share6Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ
On the Radar

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025
On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Spotlight

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία μέχρι το βράδυ

Weather Alert, ΄Έκτακτο δελτίο

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    981 shares
    Share 392 Tweet 245
  • Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2046 shares
    Share 818 Tweet 512
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    237 shares
    Share 95 Tweet 59

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr