• Τελευταία
  • Trending
  • All
Ο Νετανιάχου βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας: Το παρασκήνιο της έντασης

Σοκ και δέος από το Ιρσαήλ: Χτύπησε ασθενοφόρα και το γαλλικό ινστιτούτο

3 Νοεμβρίου 2023

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Σοκ και δέος από το Ιρσαήλ: Χτύπησε ασθενοφόρα και το γαλλικό ινστιτούτο

Διεθνή κατακραυγή κατά του Ισραήλ προκάλεσαν δύο νέα πλήγματα σε κομβόι ασθενοφόρων και στο γαλλικό Ινστιτούτο στη Γάζα την Παρασκευή.

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
3 Νοεμβρίου 2023
Στις Crisis Zone, The Wire, Αμυνα & Διπλωματία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
28 0
0
Ο Νετανιάχου βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας: Το παρασκήνιο της έντασης
77
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Διεθνή κατακραυγή κατά του Ισραήλ προκάλεσαν δύο νέα πλήγματα σε κομβόι ασθενοφόρων και στο γαλλικό Ινστιτούτο στη Γάζα την Παρασκευή.

Πλήγμα σε κομβόι ασθενοφόρων σκότωσε πολλούς ανθρώπους κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Σχετικάθέματα

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025

Δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου AFP μετέδωσε ότι είδε πολλά πτώματα δίπλα σ’ ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο. Πλάνα δείχνουν ματωμένες γυναίκες και παιδιά στο έδαφος.

Η Χαμάς λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο. Αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε αργότερα ότι πράγματι ένα από τα αεροσκάφη του χτύπησε ένα ασθενοφόρο το οποίο -όπως εκτίμησαν οι στρατιώτες- χρησιμοποιούνταν από μονάδα της Χαμάς κοντά στη θέση τους στη ζώνη μάχης.

Ανέφερε ότι αρκετοί μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν, ενώ επισήμανε ότι έχει πληροφορίες πως η οργάνωση χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για τη μεταφορά μαχητών και όπλων.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο κέντρο διοίκησης της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Σίφα, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Τα ασθενοφόρα μετέφεραν 15 με 20 βαριά τραυματίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας Al-Qudra. Οι ασθενείς κατευθύνονταν προς το συνοριακό πέρασμα της Ράφας, προκειμένου μέσω Αιγύπτου να αναζητήσουν θεραπεία στο εξωτερικό, μεταδίδει το Al Jazeera.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι επρόκειτο για ιατρική μεταφορά», είπε ο Al-Qudra. Ισραηλινό drone χτύπησε την πύλη του νοσοκομείου Αλ Σίφα, το οποίο νοσηλεύει πάνω από 5.000 ασθενείς και παράλληλα φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους στις αυλές του, γράφει το Al Jazeera. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι κάλεσε το Ισραήλ να παράσχει «απτούς» λόγους για τους οποίους το γαλλικό ινστιτούτο στη Γάζα χτυπήθηκε από επίθεση. Κανένας εργαζόμενος ή Γάλλος υπήκοος δεν βρισκόταν στο κτίριο όταν χτυπήθηκε, ανέφερε το υπουργείο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τί είδε και τί είπε ο Μπλίνκεν

Φρικιαστικές εικόνες από την επίθεση της Χαμάς έδειξαν οι Ισραηλινοί στον Αντονι Μπλίνκεν, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου μετά τις συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι εργάζεται για να αποφύγει κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή αλλά ξεκαθάρισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα απαντούν σε τυχόν επιθέσεις που δεχτούν.

Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους αμάχους. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά έχει σημασία το πώς το κάνει, σημείωσε. Υποστήριξε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί πολίτες ως «ανθρώπινες ασπίδες», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες. Εδωσα έμφαση στο ότι η προστασία των Παλαιστινίων δεν πρέπει να περιοριστεί στη Γάζα αλλά και στη Δυτική Οχθη, συμπλήρωσε.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Γάζα αλλά και στο να υπάρξουν «παύσεις» στις επιχειρήσεις. Τόνισε δε ότι έχει σημασία αυτές οι «παύσεις» να συνδυαστούν με την προσπάθεια να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Είπε ότι το βλέπει ως τρόπο να φτάσει περισσότερη βοήθεια στους ανθρώπους και επίσης ως τρόπο να δημιουργηθεί ένα «καλύτερο περιβάλλον», που θα επιτρέψει να απελευθερωθούν οι όμηροι. Οι συζητήσεις για το θέμα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Για τον Αντ. Μπλίνκεν μεγάλη σημασία έχει να προωθηθεί και μια μακροπρόθεσμη λύση, η οποία θα εντάσσεται στη λογική των «δύο κρατών».

Η γραμμή Νετανιάχου

Απορρίπτει οποιαδήποτε προσωρινή διακοπή του αγώνα κατά της Χαμάς που δεν περιλαμβάνει «την απελευθέρωση των ομήρων» ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή ήταν η θέση που διατύπωσε στη συνάντηση με τον Αντ. Μπλίνκεν ενώ παράλληλα ανέφερε ακόμη ότι το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα».

Ο Νετανιάχου λέει ότι οι εχθροί του Ισραήλ έχουν στόχο να καταστρέψουν τη χώρα και θα αποτύχουν. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη νίκη», αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι αυτό σημαίνει «να καταστρέψουμε τη Χαμάς, [και να επιτύχουμε] την επιστροφή των ομήρων και την αποκατάσταση της ασφάλειας για τους πολίτες και τα παιδιά μας».

Ο ίδιος επαινεί τους γενναίους στρατιώτες του Ισραήλ, λέγοντας ότι σκοτώνουν τρομοκράτες «όλο το εικοσιτετράωρο» στη Γάζα, με στενή συνεργασία μεταξύ των χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων του IDF.

Προειδοποίησε δε τους «εχθρούς του Ισραήλ στο βορρά» να μην κάνουν το λάθος της κλιμάκωσης του πολέμου. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα σας κοστίσει αυτό» σημείωσε.

Σχετικά

Tags: γεωπολιτικήΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΜέση ΑνατολήΠαλαιστίνηΠαλαιστινιακόΠόλεμος στη ΓάζαΧαμάς
Share31Tweet19Share5Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

Spotlight

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025
On the Radar

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
The Wire

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
MOEX

Ανοδικά σε ταραγμένα νερά ο MOEX στη Μόσχα

Weather Alert, ΄Έκτακτο δελτίο

Χαλάζι και μποφόρ και κύμα φέρνει η κακοκαιρία

MostPopular

  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    975 shares
    Share 390 Tweet 244
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2040 shares
    Share 816 Tweet 510
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    277 shares
    Share 111 Tweet 69

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr