Μπέντζαμιν Νετανιάχου
ISIS Terror
Στις 24 Μαΐου 2023 – όταν η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia κυμαινόταν γύρω στα 750 δισ. δολάρια – ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2024.
High and low impact for business security, Risk management control. Businessman write on indicator rating chance level to increase exposure for danger financial investment, Reduction strategy.
MYTOULA XANTHI, TERNA ENERGY, 13APR2020
Beta Weekender: Κόντρα στο ρεύμα
yoga rebalancing

Η Ελβετία αύξησε τα επιτόκια – Θα κάνει και άλλη αύξηση

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας αύξησε το επιτόκιο πολιτικής της κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στο 1,75% κατά τη συνεδρίασή της τον Ιούνιο

Σχετικάθέματα

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας αύξησε το επιτόκιο πολιτικής της κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στο 1,75% κατά τη συνεδρίασή της τον Ιούνιο και είπε ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετες αυξήσεις για να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη αύξηση του επιτοκίου από τότε που η τράπεζα ξεκίνησε τον κύκλο πεζοπορίας της πέρυσι, φέρνοντας το δανεισμό στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2002.

Η κεντρική τράπεζα κατέβασε τον πήχη για τον πληθωρισμό για το 2023, αλλά αύξησε την πρόβλεψη για το 2024 λόγω των συνεχιζόμενων δευτερογενών επιπτώσεων, των υψηλότερων τιμών και των ενοικίων ηλεκτρικής ενέργειας και της πιο επίμονης πληθωριστικής πίεσης από το εξωτερικό. Η νέα πρόβλεψη θέτει τον μέσο ετήσιο πληθωρισμό στο 2,2% για το 2023 και το 2024 και 2,1% για το 2025. Η SNB ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει μέτρια ανάπτυξη για το υπόλοιπο του έτους, μετά από ένα σταθερό πρώτο τρίμηνο.