• Τελευταία
  • Trending
  • All

D-Day για Τουρκία – Ερντογάν: Το παιχνίδι παίζεται και στη Δύση

28 Μαΐου 2023

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

D-Day για Τουρκία – Ερντογάν: Το παιχνίδι παίζεται και στη Δύση

Η ημέρα της κρίσης για το τουρκικό πολιτικό σύστημα έφτασε. Συνολικά 64 εκατ. Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τις δημοσκοπήσεις πλέον να έχουν γυρίσει πλέον υπέρ του Ερντογάν,

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
28 Μαΐου 2023
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
14 1
0
41
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Η ημέρα της κρίσης για το τουρκικό πολιτικό σύστημα έφτασε. Συνολικά 64 εκατ. Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τις δημοσκοπήσεις πλέον να έχουν γυρίσει πλέον υπέρ του Ερντογάν, ο οποίος έλαβε τη στήριξη και του τρίτου κόμματος, ενώ ο συνασπισμός AKP – Γκρίζων Λύκων ελέγχει ήδη το Κοινοβούλιο. Οι εκλογές όμως είναι κρίσιμες και διεθνώς, καθώς κρίνουν την προοπτική της Τουρκίας και θα επηρεάσουν την εν εξελίξει αανδιάταξη σφαιρών επιρροής στην Ευρασία.

Στις κάλπες προσέρχονται ξανά περισσότεροι από 64 εκατομμύρια Τούρκοι για να επιλέξουν, μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον 13ο πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σχετικάθέματα

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

Στις εκλογές της Κυριακής 14 Μαΐου ο απερχόμενος πρόεδρος επικράτησε με 49,5% έναντι του Κεμαλιστή αντιπάλου του, επικεφαλής ενός συνασπισμού έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκαλώντας πολιτικό και οικονομικό σεισμό: Ο Κιλιτσντάρογλου, που ήταν αρχικά το φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και τα στοιχήματα των επενδυτών, περιορίστηκε στο 44,8% – ενώ τρίτος με 5,2% αναδείχθηκε ο εθνικιστής Σινάν Ογκάν, ο οποίος προ ημερών ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο.

Η ανατροπή στον πρώτο γύρο δεν ήταν εντελώς απρόσμενη. Μπορεί οι δημοσκοπήσεις και το κλίμα στη Δύση να έδειχναν Κιλιτσντάρογλου, αλλά ο σαλαφιστής αντίπαλος του Ερντογάν είχε συμμαχίσει με τους Κούρδους και την Αριστερά, επιτρέποντας στον Ερντογάν να ανακτήσει τις σεισμοπαθείς περιοχές, ενώ δεν κατάφερε να αμφισβητήσει την επιρροή του απερχόμενου προέδρου στην ηπειρωτική Τουρκία. Από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου καταγράφεται η επανάληψη του σκηνικού των δημοτικών εκλογών.

Η θεαματική επικράτηση του Ερντογάν έναντι του Κιλιτσντάρογλου, που έχει ως αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παραμονή του στο ανώτατο αξίωμα της Τουρκίας για άλλα πέντε χρόνια, έστειλε τη Δευτέρα 15 Μαΐου το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σε κατακόρυφη βουτιά, με τους επενδυτές να φοβούνται ότι ο αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα συνεχίσει την ανορθόδοξη οικονομική πολιτική των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, παρά τον καλπάζοντα πληθωρισμό (43.68% τον Απρίλιο). Οι φόβοι για την κατάσταση και την πορεία της οικονομίας με την επανεκλογή Ερντογάν πιέζουν τη λίστα σε ιστορικό χαμηλό.

Για τη Δύση, η απομάκρυνση της Τουρκίας επί Ερντογάν είναι πολυεπίπεδη. Εκτός από τα προφανή ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ισορροπίας δυνάμεων, τα Erdoganomics έπαιξαν επίσης καταλυτικό ρόλο. Η Κεντρική Τράπεζα έχασε την ανεξαρτησίας της, κατά οικονομικό παράδοξο πληθωρισμός και επιτόκια συμπορεύονται και η λίρα καταρρέει. Ο Ταγίπ Ερντογάν όμως έχει και οικονομικές επιτυχίες, καθώς κατάφερε να ενδυναμώσει τη βιομηχανία, να αποφύγει τη μαζική κατάρρευση τραπεζών και παρά τις αναταράξεις να κρατήσει το Χρηματιστήριο σε ανοδική τροχιά.

Κάτι οι σχέσεις με τη Ρωσία, κάτι οι αγορές χρυσού, το φθηνό πετρέλαιο από το ιρακινό Κουρδιστάν και το Ιράν,  ο Τούρκος πρόεδρος έχει καταφέρει μέσα από μια επώδυνη για τον κόσμο διαδικασία να αλλάξει τη διάρθρωση της τουρκικής οικονομίας.

Εσωτερική κόντρα για τα Erdoganomics

Σε αποκλειστικό του δημοσίευμα την Πέμπτη 15 Μαΐου το Reuters υποστήριζε, επικαλούμενο εννέα πηγές (κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλα πρόσωπα με γνώση του θέματος), ότι υπάρχει διαφωνία στους ηγετικού κύκλους του AKP αναφορικά με την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει μια πιθανή νέα κυβέρνηση του κόμματος Ερντογάν. Όπως ανέφερε το πρακτορείο, μια άτυπη ομάδα μελών του κυβερνώντος κόμματος έχει συγκεντρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες για να συζητήσει πώς θα μπορούσε να υιοθετήσει μια νέα πολιτική σταδιακής αύξησης των επιτοκίων και ένα στοχευμένο πρόγραμμα δανεισμού.

Από την μία πλευρά των συνομιλιών – στις οποίες δεν εμπλέκεται άμεσα ο Ερντογάν – φέρονται να βρίσκονται αξιωματούχοι και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δηλώνουν δημοσίως ότι θέλουν να επιμείνουν στο τρέχον πρόγραμμα ενίσχυσης των εξαγωγών και της οικονομικής ανάπτυξης μέσω των χαμηλών των επιτοκίων και του «παιχνιδιού» με τις αγορές συναλλάγματος, πιστώσεων και χρέους. Από την άλλη, βρίσκονται στελέχη που τάσσονται υπέρ μιας στροφής στην οικονομική πολιτική με σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.

Το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό: Με τα συναλλαγματικά αποθέματα να καταρρέουν, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει άλλο ένα οικονομικό κραχ ήδη από φέτος, το οποίο θα εκτοξεύσει και πάλι τον πληθωρισμό και θα επιβαρύνει το ισοζύγιο πληρωμών της – εκτός αν η κυβέρνηση αλλάξει πορεία.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο Ερντογάν έχει υπονομεύσει τη νομισματική πολιτική για περισσότερο από μια δεκαετία τώρα, στηριζόμενος σε μεγάλο βαθμό στην κεντρική τράπεζα για να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια, παρά την εκτόξευση του πληθωρισμού, ο οποίος έφθασε σε υψηλό 24 ετών πάνω από το 80% τον περασμένο Οκτώβριο. Έχει προσπαθήσει να ανακουφίσει την αναπόφευκτη καθοδική πίεση στη συναλλαγματική ισοτιμία με μια σειρά παρεμβάσεων, που οδήγησαν τα ακαθάριστα συναλλαγματικά αποθέματα και τα αποθέματα χρυσού της Τουρκίας σε υποχώρηση 15% κατά τις έξι εβδομάδες που προηγήθηκαν του πρώτου γύρου των εκλογών, στις 14 Μαΐου. Πλέον, χωρίς δανεισμό από τις τράπεζες τα αποθέματα βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στο μηδέν. Σύμφωνα με το Reuters, από τον Μάρτιο η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει πουλήσει χρυσό αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνησή του Ερντογάν προσπάθησε να σταματήσει τη φυγή των επενδυτών προς τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια, αποζημιώνοντας τους κατόχους τραπεζικών λογαριασμών σε λίρες για το ενδεχόμενο πτώσης του τοπικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, δημιουργώντας έτσι υποχρεώσεις σε δολάρια για τον δημόσιο τομέα. Όπως τονίζουν οι FT, «οι περισσότερες κυβερνήσεις των αναδυόμενων αγορών έχουν προσπαθήσει να μειώσουν τις υποχρεώσεις σε δολάρια – το δημόσιο χρέος της Ινδίας και της Βραζιλίας είναι πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου σε τοπικό νόμισμα – αλλά της Τουρκίας αυξάνονται».

Πρόταγμα για τον Κιλιτσντάρογλου η Κεντρική Τράπεζα

Στο πλαίσιο της ευρύτερης καμπάνιας επαναπροσέγγισης με τη Δύση, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πρόταξε και την ανάκτηση της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας.

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης υπό τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει υποσχεθεί να αντιστρέψει το πρόγραμμα του Ερντογάν με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων και επιστροφή στις αρχές της ελεύθερης αγοράς, μια προοπτική που χαροποίησε τους διεθνείς επενδυτές πριν από τις εκλογές.

Στο επιτελείο του Ερντογάν, η άτυπη ομάδα που επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο δεν εξετάζει – σύμφωνα με το Reuters – επιθετική νομισματική σύσφιξη, αλλά μάλλον μια πιο σταδιακή πορεία που δίνει και πάλι έμφαση στο επιτόκιο πολιτικής στις αγορές δανεισμού. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση ενός δημόσιου οργανισμού και κρατικών επιδοτήσεων για την παροχή επιλεκτικών πιστώσεων.

Ο ίδιος ο Ερντογάν πάντως εξακολουθεί να δηλώνει ότι, όσο ο ίδιος παραμένει στην εξουσία, τα επιτόκια θα παραμένουν χαμηλά – και παρόλαυτα, ο πληθωρισμός θα τεθεί υπό έλεγχο.

«Παρακαλώ ακολουθήστε με μετά τις εκλογές και θα δείτε ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί μαζί με τα επιτόκια», δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN. «Έχω μια θέση ότι τα επιτόκια και ο πληθωρισμός, συσχετίζονται άμεσα. Όσο χαμηλότερα είναι τα επιτόκια, τόσο χαμηλότερος θα είναι ο πληθωρισμός», πρόσθεσε. «Σε αυτή τη χώρα, το ποσοστό του πληθωρισμού θα μειωθεί μαζί με τα επιτόκια, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι άνθρωποι θα ανακουφιστούν. Το λέω αυτό μιλώντας ως οικονομολόγος. Αυτό δεν είναι μια ψευδαίσθηση», κατέληξε.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα μπορούσε να συνεχιστεί τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, καθώς μια πιθανή επικράτησή του στις εκλογές θα έπειθε το επιτελείο του ότι δεν χρειάζεται μια γρήγορη αλλαγή, ενώ μπροστά στον νυν Τούρκο πρόεδρο υπάρχει άλλος ένας εκλογικός σκόπελος – οι δημοτικές εκλογές, τον Μάρτιο του 2024.

Άλλωστε οι υποστηρικτές της ακολουθούμενης πολιτικής εκτιμούν ότι οι επενδύσεις στην τεχνολογία, την ενέργεια, τους φυσικούς πόρους και τον τουρισμό θα συμβάλουν σωρευτικά περίπου 289 δισεκατομμύρια δολάρια στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μέχρι το 2030, στηρίζοντας έτσι το νόμισμα.

Τα παράδοξα οικονομικά αποδίδουν

Σε κάθε περίπτωση, παρά την καταβαράθρωση του επιπέδου ζωής των οικονομικά ευάλωτων Τούρκων, η τουρκική έχει αποδεχτεί, όπως υπογραμμίζουν οι FT, «μια αρκετά ισχυρή εμπορική οικονομία για να αντέξει την ζημιά».

Με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να έχει αυξηθεί περίπου στο διπλάσιο από αυτό της Βραζιλίας, η γειτονική χώρα «διαθέτει έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό μεταποιητικό τομέα, ο οποίος ενισχύεται από τις ισχυρές εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων. Οι εταιρείες της πωλούν στις πλούσιες καταναλωτικές αγορές της ΕΕ, με την οποία συνδέεται με τελωνειακή ένωση για βιομηχανικά προϊόντα.»

Έτσι – όπως σημειώνει το βρετανικό έντυπο – παρά την εκκεντρική νομισματική πολιτική, η τουρκική οικονομία έχει επιτύχει καλή ανάπτυξη, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της να αυξάνεται από κάτω από το 40% του μέσου όρου του ΟΟΣΑ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 σε πάνω από 60%.

Η Τουρκία είναι τυχερή ως προς τη γεωγραφική της θέση αφού βρίσκεται δίπλα στην ΕΕ, η οποία, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, απορροφά περίπου το ήμισυ των εξαγωγών της. Βρίσκεται όμως κοντά και στις χώρες του Κόλπου, οι κυβερνήσεις των οποίων βοήθησαν στην ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της.

Τα πλεονεκτήματα όμως δεν αρκούν για να αντισταθμίσουν τα «πειράματα» της διακυβέρνησης Ερντογάν: Σύμφωνα με τους FT, ο ασταθής πληθωρισμός και συναλλαγματικές ισοτιμίες, και οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις αποθαρρύνουν τις εγχώριες και διεθνείς εταιρείες. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια και η σύγκλιση της οικονομίας με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ έχει σταματήσει από το 2015 περίπου.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η υποκείμενη ισχύς της οικονομίας σημαίνει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση και να αρχίσει να αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα. Αλλά η επανέναρξη του ταξιδιού της χώρας προς την ευημερία θα σημαίνει ότι ο Ερντογάν «θα υποχωρήσει από τις οικονομικές και νομισματικές ατασθαλίες του. Αυτό απέχει πολύ από το να είναι ένα ασφαλές στοίχημα.»

 

Σχετικά

Tags: country riskΕκλογέςπολιτικό ρίσκορίσκοΤαγίπ ΕρντογάνΤουρκία
Share16Tweet10Share3Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.
On the Radar

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

10 χρόνια Βραβεία Βιβλίου Public: Γιορτάζουμε ψηφίζοντας το βιβλίο που μας μεταμόρφωσε!

Νέο white paper από την Ogilvy Greece

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    977 shares
    Share 391 Tweet 244
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2041 shares
    Share 816 Tweet 510
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Το βιογραφικό του Ντόναλντ Τραμπ

    2826 shares
    Share 1130 Tweet 707

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr