• Τελευταία
  • Trending
  • All

Τζανερίκος για κυβερνητικό παράγοντα: Θα μιλήσει αυτός ή θα τα πω εγώ

12 Απριλίου 2023

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Τζανερίκος για κυβερνητικό παράγοντα: Θα μιλήσει αυτός ή θα τα πω εγώ

Σε crisis mode έχει τεθεί πλέον η κυβέρνηση, καθώς παρά την ψήφιση της τροπολογίας για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη και την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου,

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
12 Απριλίου 2023
Στις Crisis Zone, The Wire, Διαφθορά, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
22 0
0
62
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σε crisis mode έχει τεθεί πλέον η κυβέρνηση, καθώς παρά την ψήφιση της τροπολογίας για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη και την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, από το δικαστικό σώμα, οι τριγμοί δεν φαίνεται να σταματούν και ο κίνδυνος μετεξέλιξής τους σε κλυδωνισμούς είναι σοβαρός.

Έτοιμος να αποκαλύψει πρόσωπα και πρόσωπα και πράγματα δηλώνει τώρα ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 τμήματος, Χρήστος Τζανερίκος, ζητώντας από τον παράγοντα με τον οποίο συναντήθηκε -εκτός του Γ. Γεραπετρίτη- να το πράξει αυτοβούλως.

Σχετικάθέματα

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Μπούμερανγκ για την κυβερνητική πλειοψηφία αποδεικνύονται οι νομοθετικές μεθοδεύσεις για την απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, με την αποφυγή της διατύπωσης που θα έθετε  τη φασιστική και ναζιστική ιδεολογία ως υπόβαθρο για τις εγκληματικές πράξεις, ποινοκοποιώντας έτσι τον φασισμό. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση επιμένει να προσπαθεί με μια νομικά ασαφή ρύθμιση να θέσει εκτός νόμου ένα κόμμα, ενώ η ίδια θα μπορούσε σε επόμενη φάση να χρησιμοποιηθεί κατά οποιουδήποτε άλλου κόμματος.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανερίκος επανέρχεται μετά τη διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, δηλώνοντας στο iEidiseis.gr, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, πιo ψηλά και από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προσπάθησε να τον επηρεάσει για να αποκλειστεί το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ του Ηλία Κασιδιάρη, ο τέως ανώτατος δικαστής άρχισε μάλιστα να αποδεσμεύει και περισσότερες λεπτομέρειες, για όσα έγιναν.

Ο αντιπρόεδρος ΑΠ, ο οποίος παραιτήθηκε προχτές Δευτέρα, καταγγέλλοντας πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση, ήταν κατηγορηματικός και αποφασισμένος να προχωρήσει, λέγοντας ξεκάθαρα:

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!»

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τζανερίκος αναφέρεται με λεπτομέρειες στη στην πρόσκληση του Γ. Γεραπετρίτη και εν τέλει στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου και στα όσα ειπώθηκαν εκεί. Η συνάντηση αυτή, που τελικά επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έλαβε χώρα στις 31 Μαρτίου.

Ακολούθως όμως, 8 ημέρες μετά έγινε επαφή και με άλλον ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, μάλιστα ιεραρχικά ανώτερο από τον υπουργό Επικρατείας. Ο κ. Τζανερίκος αναφέρει ότι δεν ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλία ούτε για τη δεύτερη συνάντηση, ενώ εγείρει ερωτικά γιατί δεν ενημερώθηκε, από τη στιγμή που επελέγη να του ζητηθεί η άποψή του. Τέλος, υποστηρίζει ότι του προτάθηκαν ανταλλάγματα, όπως η ηγεσία ανεξάρτητων αρχών, εφόσον βοηθούσε αποτελεσματικά στην απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη.

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις του κ. Τζανερίκου στο iEidiseis.gr

Auditor’s note: Κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών

Οι εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση πλήττουν όχι μόνο την αξιοπιστία της κυβέρνησης, αλλά απλώνουν βαριά σκιά πάνω από την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Αν τα όσα ισχυρίζεται ο ανώτατος δικαστικός ισχύουν, έστω και στο ελάχιστο, είναι προφανές ότι οι πιέσεις σε δικαστικούς χαμηλότερων βαθμίδων είναι μεγαλύτερες και το περιθώριο αντίστασής τους πολύ μικρότερο.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι από τις περιγραφές του Χρ. Τζανερίκου και με δεδομένο το επί τάπητος ζήτημα, τα βλέμματα στρέφονται σε κυβερνητικό παράγοντα με θητεία ανώτατου δικαστικού, για το δεύτερο ραντεβού της 8ης Απριλίου. Η θεωρία αυτή επιβεβαιώνεται από την ήδη γνωστή σύγκρουση με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος ιεραρχικά είναι μεν ανώτερος του Γεραπετρίτη, αλλά η σύγκρουση με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου εκδηλώθηκε και χωρίς… περαιτέρω επιπλοκές.
Τα γεγονότα αυτά ξυπνούν μνήμες από τις μαζικές παραιτήσεις δικαστικών που ανέλαβαν τον φάκελο του Noor One και τελικά την προαγωγή σε Εισαγγελέα της ΕΥΠ της Βασιλικής Βλάχου, της λειτουργού δηλαδή που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση, αφού είχαν προηγουμένως παραιτηθεί και αφυπηρετήσει δικαστικοί και είχαν σκοτωθεί πάνω από 12 μάρτυρες.

Σε ένα τεταμένο και διαρκώς οξυνόμενο πολιτικό κλίμα, η απαγόρευση της συμμετοχής κόμματος σε εκλογές -και μάλιστσα ακροδεξιού- θα μπορούσε να ρίξει νερό στον μύλο της αντισυστημικής ακροδεξιάς.

Σε τεταμένο περιβάλλον και με δεδομένη τη γεωγραφική συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ηλία Κασιδιάρη, στη Βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές με καταγεγραμμένη δράση πυρήνων που πρόσκεινται, τροφοδοτούνται ή κατευθύνονται από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, υπό την ανοχή εθνικών και τοπικών αρχών και πολλές φορές υπό τη σκέπη και με τη συνεργασία της Εκκλησίας, το ενδεχόμενο κοινωνικών αναταραχών μπορεί να καταστεί απολύτως ρεαλιστικό,

Σχετικά

Tags: Δικαιοσύνηκυβέρνηση ΝΔπολιτικό ρίσκορίσκο
Share24Tweet15Share4Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο
The Wire

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Ζεστό χρήμα 1 δισ. στα αμοιβαία κεφάλαια στο Q1 - Άνοδος και στα ομολογιακά α/κ 

ΗΠΑ: Καλύτερα από τις προσδοκίες ο πληθωρισμός - Προβληματίζει ο δομικός

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    60 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr