• Τελευταία
  • Trending
  • All

Κίνδυνος αναζωπύρωσης του πληθωρισμού από την απόφαση των OPEC+

3 Απριλίου 2023

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025

G7: Στοχεύει τις παγκόσμιες ανισορροπίες – Αιχμές κατά Ρωσίας και Κίνας

23 Μαΐου 2025

Ισχυρό Ξεκίνημα για την Premia Properties στο 2025

23 Μαΐου 2025
πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου

Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

23 Μαΐου 2025

Επανεκκίνηση για τη γερμανική οικονομία στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Eurobank: Στα top picks της Deutsche Bank για την Ευρώπη – Σύσταση buy

23 Μαΐου 2025

Θεσμική αντεπίθεση της Ευρώπης στις δασμολογικές πιέσεις των ΗΠΑ

23 Μαΐου 2025
Ο Σι Ζινπίνγκ

Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

23 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ εκβιάζει το Χάρβαρντ και… πυροβολάει τα πόδια του…

23 Μαΐου 2025

Οι τράπεζες αλλάζουν πρότυπο για τις μεταφορές – Το λάθος που διορθώνουν

23 Μαΐου 2025

Κ. Παπαζάχος: Ο χθεσινός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν «μοναχικός»

23 Μαΐου 2025
ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καιρός: Μεταφορά αφρικανικής σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες

23 Μαΐου 2025

Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

22 Μαΐου 2025

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Κίνδυνος αναζωπύρωσης του πληθωρισμού από την απόφαση των OPEC+

Σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης νέας παγκόσμιας γεωοικονομικής κρίσης δημιουργεί η αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής που αποφάσισαν οι OPEC+ την Κυριακή.

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
3 Απριλίου 2023
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
15 0
0
41
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης νέας παγκόσμιας γεωοικονομικής κρίσης δημιουργεί η αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής που αποφάσισαν οι OPEC+ την Κυριακή.

Η απόφαση των OPEC+ δημιουργεί διπλό πρόβλημα: Αφενός ως απρόσμενη σοκάρει τις αγορές, οι οποίες αντιδρούν τώρα νευρικά και σπασμωδικά, ενώ επαναπροσδιορίζονται οι προσδοκίες αντί για πλεόνασμα προσφοράς, σε έλλειμμα. Έτσι, οι αναλυτές επαναφέρουν επί τάπητος την προοπτική των 100 δολαρίων το βαρέλι για το πετρέλαιο. Αφετέρου, οι OPEC+ φαίνεται ότι επιχειρούν επιθετικά να αμφισβητήσουν τις δομημένες γεωοικονομικές ισορροπίες και την ισχύ της συνεννόησης σε μακρο-πολιτικό επίπεδο.

Σχετικάθέματα

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου

Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

23 Μαΐου 2025

Πριν από την ανακοίνωση, τα στοιχεία του ίδιου του καρτέλ υποδήλωναν ότι η ομάδα θα χρειαστεί να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο, όχι λιγότερο, στο δεύτερο εξάμηνο. Με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας να αναμένει αύξηση της ζήτησης αργότερα φέτος, υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος ανάφλεξης των πληθωριστικών πιέσεων σε παγκόσμια κλίμακα.

«Υπάρχει μια ανοδική αφήγηση», δήλωσε ο Μπομπ ΜακΝάλι, πρόεδρος της Rapidan Energy Group και πρώην ενεργειακός αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg τη Δευτέρα. «Αν μειώσουν σε μια ανοδική αφήγηση, τότε $100 – θα το περάσουμε με μεγάλη ταχύτητα».

Auditor’s note: Τα αποθέματα στο μικροσκόπιο

Πέρα από την αρχική αντίδραση της αγοράς τις ώρες μετά την ανακοίνωση των OPEC+, ο βασικός δείκτης για τις φυσικές επιπτώσεις των περικοπών και τις τάσεις των τιμών τους επόμενους μήνες θα είναι τα αποθέματα πετρελαίου.Υπήρχαν ενδείξεις ότι τα αποθέματα μειώνονταν τις τελευταίες εβδομάδες. Στις ΗΠΑ – όπου τα επίσημα στοιχεία είναι πιο διάφανα επειδή δημοσιεύονται εβδομαδιαία – τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά περισσότερα από 20 εκατομμύρια βαρέλια τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τα παγκόσμια αποθέματα ξηράς μειώθηκαν τις επτά από τις τελευταίες εννέα εβδομάδες, σύμφωνα με τη Vortexa.

Υπάρχει όμως πολύς δρόμος ακόμα. Στις αρχές Απριλίου, τα παγκόσμια χερσαία αποθέματα αργού εξακολουθούσαν να είναι περίπου 140 εκατομμύρια βαρέλια πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, δείχνουν τα στοιχεία της Kayrros. Η απόσυρση ενός επιπλέον εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα από την προσφορά από την αγορά σε μια περίοδο που η ζήτηση θα πρέπει να αυξάνεται σταθερά θα διαβρώσει αυτό το πλεόνασμα.

Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν θα προκαλέσει πληθωριστικές πιέσεις. Μια τέτοια εξέλιξη θα απαιτούσε ανατροπή του βασικού σεναρίου για την αμερικανική οικονομία και την Ευρώπη. Κάτι που δεν φαίνεται ρεαλιστικό σε αυτή τη φάση.

Σοκ και short-covering

Η απόφαση των OPEC+ που ανακοινώθηκε την Κυριακή προκάλεσαν σοκ τόσο στους traders όσο και στους αναλυτές. Επιπλέον ενεργοποίησαν άμεσα διαδικασίες κλεισίματος θέσεων short, ενώ το ανοδικό gap της Δευτέρας προκάλεσε το τελειωτικό short squeeze.

Δεν ήταν απλώς μια έκπληξη, επειδή η απόφαση να περικοπεί ήταν τόσο αυστηρά προστατευμένη. Ήρθε επίσης σε μια εποχή που η τιμή του πετρελαίου γύριζε υψηλότερα μετά από ένα υποτονικό πρώτο τρίμηνο και οι υπουργοί των OPEC+ έδιναν διαβεβαιώσεις δημοσίως, ότι θα τηρήσουν τους στόχους παραγωγής τους για ολόκληρο το έτος.

Ανατροπή

Ωστόσο, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του έχουν πιάσει τις αγορές πετρελαίου εξαπίνης και στο παρελθόν. Η επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της RBC Capital Markets, Helima Croft, έχει μάλιστα αποκαλέσει τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Abdulaziz bin Salman ως «πρίγκιπα των ανατροπών».

Την τελευταία φορά που οι OPEC+ επικρίθηκαν για μια απροσδόκητη μείωση της παραγωγής, η προσέγγισή τους τελικά δικαιώθηκε. Η μείωση της προσφοράς κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο προέτρεψε μια ήπια ανανέωση της παγκόσμιας ζήτησης. Τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν σταθερά τους επόμενους μήνες, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει μεγαλύτερες μειώσεις των τιμών χωρίς τα περιοριστικά μέτρα.

Αυτή τη φορά, η κίνηση της ομάδας παραγωγών υποκινήθηκε εν μέρει από την επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας και την τραπεζική κρίση, δύο πράγματα που συνδέονται στενά με τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

«Βλέπουμε πολλές αβεβαιότητες σήμερα, και αυτό επισημάνθηκε στη συνάντηση, είπε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, μετά τις διαδικτυακές συνομιλίες της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης του OPEC+. «Βλέπουμε ότι η τραπεζική κρίση στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάζει έντονα την αγορά πετρελαίου».

Η απόφαση για μείωση της παραγωγής θα μειώσει την πιθανότητα ύφεσης εάν μια πλήρης η ύφεση πλήξει τη διεθνή οικονομία σε δεύτερη φάση φέτος. Ωστόσο, αυξάνει επίσης τις πιθανότητες για μια βραχυπρόθεσμη άνοδο της τιμής του αργού, η οποία θα πυροδοτούσε τις πληθωριστικές δυνάμεις που έχουν προκαλέσει τέτοιο όλεθρο στην παγκόσμια οικονομία.

Η Citigroup βλέπει προσωρινή άνοδο

«Οι ενέργειες των OPEC+ επικεντρώνονται σαφώς στη στήριξη μιας αγοράς που έμοιαζε όλο και πιο αδύναμη», αναφέρει σε report η Citigroup Inc. «Δεδομένης της θέσης στην αγορά και της σύντομης κάλυψης, μια άνοδος φαίνεται πλέον αναπόφευκτη, αλλά θα μπορούσε να ακολουθηθεί από τη συνειδητοποίηση ότι η αγορά είναι πολύ πιο αδύναμη από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι». Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι δεν διακρίνουν θεμελιώδη που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το σενάριο εκτόξευσης του πετρελαίου στα 100 δολάρια.

Η συμφωνία των OPEC+ είναι πιθανό να αποτρέψει τους κερδοσκόπους από το να στοιχηματίσουν σε υψηλότερες τιμές βραχυπρόθεσμα.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, οι διαχειριστές κεφαλαίων είχαν τη μεγαλύτερη short θέση τους σε αργό πετρέλαιο Brent και West Texas Intermediate από τον Νοέμβριο του 2020.
Την τελευταία φορά που είχαν καταγραφεί τόσο πολλά short open interest, ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι ήθελε να αφήσουν αυτούς τους κερδοσκόπους ” να καίγονται σαν την κόλαση”.

Οι αγορές δικαιωμάτων προαίρεσης παρουσιάζουν τώρα μια ανοδική μετατόπιση στο κλίμα. Το συμβόλαιο δικαιωμάτων προαίρεσης αργού πετρελαίου Brent που διακρατείται περισσότερο στους επόμενους 12 μήνες επιτρέπει στον κάτοχο να αγοράσει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα 100 δολάρια, με ισοδύναμο σχεδόν 140 εκατομμυρίων βαρελιών open interest, σύμφωνα με τα στοιχεία του ICE Futures Europe.

 

Σχετικά

Tags: OPEC+γεωοικονομίαεμπορεύματαΕνέργειαΠετρέλαιοΠληθωρισμόςρίσκο
Share16Tweet10Share3Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
The Wire

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου
On the Radar

Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Το Χ.Α διόρθωσε. Η Πειραιώς καταλύτης για την επόμενη εβδομάδα

Αντίδραση με δυναμική και σερί 4-0 στο Χρηματιστήριο

Ο Robert Holzmann

Μήνυμα Holzmann / ΕΚΤ: Αντέχουμε 50άρα αύξηση τον Μάιο εκτός εάν...

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    226 shares
    Share 90 Tweet 57

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr