• Τελευταία
  • Trending
  • All
traders

Risk-off στις αγορές: Οι επενδυτές προετοιμάζονται για… κραδασμούς

2 Μαΐου 2022

Γενική Συνέλευση Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

30 Ιουνίου 2022

Η νίκη απόψε με τη Μ. Βρετανία φέρνει πιο κοντά στα τελικά την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ

30 Ιουνίου 2022
Evangelos Mytilineos

Μυτιληναίος: Μπάχαλο τα ESG – και η Πράσινη μετάβαση

29 Ιουνίου 2022

Η πολιτική ομίχλη καθήλωσε το Χρηματιστήριο

29 Ιουνίου 2022
Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν

Διπλό εξοπλιστικό deal Τουρκίας – ΗΠΑ: Αναβάθμιση και αγορά νέων F-16

29 Ιουνίου 2022

Intrakat: Ράλι άνω του +10% – Πάνω από 1,1 δισ. το ανεκτέλεστο

29 Ιουνίου 2022
Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΔΕ-αντιπύρ από Άδωνι για Turkaegean…

29 Ιουνίου 2022
Eurobank logo

Eurobank: Νέο δάνειο Green Fast Loan για οικιακών συσκευών, συσκευών κλιματισμού – θέρμανσης και ευέλικτων οικολογικών μέσων μετακίνησης

29 Ιουνίου 2022

Προσφορές σε αξεσουάρ και gadget τεχνολογίας από τον ΓΕΡΜΑΝΟ

29 Ιουνίου 2022

Η Τουρκία βάζει άγριο «χέρι» σε Σουηδία και Φινλανδία

28 Ιουνίου 2022 - Updated On 29 Ιουνίου 2022
Ν
α επιβάλλει διευρυμένη ατζέντα διαλόγου και να εξαναγκάσει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του NATO επιχειρεί η Τουρκία,

NATO: Η Τουρκία αίρει το veto για Σουηδία και Φινλανδία

28 Ιουνίου 2022

SKY express: στρατηγική συνεργασία με την Emirates

28 Ιουνίου 2022

Εκτός ευρωκλίματος το Χρηματιστήριο της Αθήνας

28 Ιουνίου 2022
Ο Κικίλιας «καρφώνει» Δένδια για «Turkaegean»

Ο Κικίλιας «καρφώνει» Δένδια για «Turkaegean»

28 Ιουνίου 2022
eldorado gold, ελληνικός χρυσός

Σημαντική διάκριση για την Ελληνικός Χρυσός και το πρωτοποριακό σύστημα εκπαίδευσης «FLAIM TRAINER»

28 Ιουνίου 2022
χρυσός, gold

Υπό πίεση ο χρυσός παρά τον πληθωρισμό και την αβεβαιότητα

28 Ιουνίου 2022
Ο δείκτης του δολαρίου έχει ανακτήσει έδαφος και κινείται στην περιοχή των 104,60, ανακάμπτωντας από τα ημερήσια χαμηλά

Ώθηση στο δόλαριο από τη NY Fed: Επιτόκια στο 3,5% και ανάπτυξη!

28 Ιουνίου 2022

Δυνατό πρόγραμμα με Κόπα Λιμπερταδόρες, Wimbledon και Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ

28 Ιουνίου 2022
πετρέλαιο

Τρίτη σερί άνοδος για το πετρέλαιο

28 Ιουνίου 2022
Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε ο δείκτης κατανλωτικού κλίματος στη Γερμανία για τον Ιούλιο, με επίδοση όμως ελαφρώς καλύτερη από τις προσδοκίες,

Γερμανία: Καταναλωτική… κατάθλιψη

28 Ιουνίου 2022

Νέα μοναδική υπηρεσία “Public now, Pay later” 

28 Ιουνίου 2022
Ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ερντογάν ζητά να συμμαζευτεί ο Μητσοτάκης… για να συναντηθούν

28 Ιουνίου 2022
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Αγορές

Risk-off στις αγορές: Οι επενδυτές προετοιμάζονται για… κραδασμούς

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
2 Μαΐου 2022
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές
Reading Time: 1 min read
51 1
0
traders
141
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Με βαριές απώλειες κάνουν ποδαρικό στον Μάϊο οι ευρωπαϊκές αγορές και η Wall Street, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και οι επικείμενες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed επιβάρυναν το κλίμα.

Κινήσεις risk-off κάνουν οι επενδυτές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, καθώς η προαναγγελθείσες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, τη BoE και την RBA αυτή την εβδομάδα και η εντατικοποίηση της συζήτησης για πρόωρη αύξηση από την ΕΚΤ επισπεύδουν το deleveraging των ισχυρών χαρτοφυλακίων και δίνουν ώθηση σε κινήσεις hedging.

Σχετικάθέματα

Evangelos Mytilineos

Μυτιληναίος: Μπάχαλο τα ESG – και η Πράσινη μετάβαση

29 Ιουνίου 2022

Η πολιτική ομίχλη καθήλωσε το Χρηματιστήριο

29 Ιουνίου 2022
Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν

Διπλό εξοπλιστικό deal Τουρκίας – ΗΠΑ: Αναβάθμιση και αγορά νέων F-16

29 Ιουνίου 2022

Τα μεγάλα χρηματιστήρια στην Ευρώπη έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας σημαντικά χαμηλότερα, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,5% και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί 2%. Ο δείκτης CAC 40 έκλεισε 1,7% χαμηλότερα στις 6.425 μονάδες τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας εν μέσω πίεσης από τους κλάδους των ειδών πολυτελείας και της τεχνολογίας

Υπό πίεση η Wall Street ελέω τεχολογικών

Και οι τρεις μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ ξεκίνησαν τον Μάιο στο κόκκινο, καθώς οι επενδυτές παλεύουν με τους κραδασμούς μιας επιθετικής σύσφιξης, που πιθανώς θα προκαλούσε ύφεση και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, πυροδοτώντας περαιτέρω τον πληθωρισμό.

Οι μετοχές της τεχνολογίας υψηλής ανάπτυξης παρέμειναν υπό μεγάλη πίεση, με ονόματα με μεγάλη κεφαλαιοποίηση όπως Amazon.com, Tesla, η Apple και η Microsoft υποχώρησαν μεταξύ 0,1% και 2,4%.

Η περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τα απογητευτικά αποτελέσματα της Amazon και της Apple, ενώ τα καυτά στοιχεία για τον πληθωρισμό υπογραμμίζουν το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Οι επενδυτές προσβλέπουν τώρα στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη, στοιχηματίζοντας ότι η Fed θα πραγματοποιήσει την πρώτη από τις πολλές αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Στην Ευρώπη

Στο μέτωπο των δεδομένων, το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη υποχώρησε απροσδόκητα στο χαμηλό 13 μηνών των 105, ενώ η αύξηση της εργοστασιακής δραστηριότητας τον Απρίλιο αναθεωρήθηκε ελαφρώς υψηλότερα.

Κλυδωνισμοί στη Φρανκφούρτη

Οι επενδυτές προετοιμάζονται τώρα για τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, δηλαδή της Fed την Τετάρτη και της Τράπεζας της Αγγλίας την επόμενη μέρα, με μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης να αναμένεται ευρέως στις ΗΠΑ και 25 μβ στη Μεγάλη Βρετανία.

Όσον αφορά την κίνηση των τιμών των μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη, η Vestas Wind Systems σημείωσε βουτιά σχεδόν 8% μετά την επί τα χείρω αναθεώρηση του guidance για τα ετήσια αποτελέσματα.

Οι μάρκες πολυτελείας βύθισαν το Παρίσι

Οι βαριές μάρκες πολυτελείας στο Παρίσι έκλεισαν απότομα χαμηλότερα, με την Hermes να υποχωρεί 2,8% και η LVMH έκλεισε με απώλειες που υπερβαίνουν τις δύο ποσοστιαίες μονάδες. Τα δεδομένα PMI από την Κίνα ήταν κατώτερα των προβλέωεων, προδιαγράφοντας χαμηλότερη ζήτηση από έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες του κλάδου, καθώς η χώρα αυστηροποιεί τα lockdown για τον Covid.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο γαλλικός μεταποιητικός PMI αναθεωρήθηκε υψηλότερα τον Απρίλιο, αποτελώντας μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που επιτάχυναν την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιταλία

Ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε 1,6% χαμηλότερα στις 23.857 τη Δευτέρα, επεκτείνοντας την πτώση της περασμένης εβδομάδας καθώς τα νέα οικονομικά στοιχεία υπογράμμισαν την αναταραχή στην ανάπτυξη στην Κίνα και τους φόβους για τον πληθωρισμό στην Ευρώπη ενόψει της συνεδρίασης της Fed αυτήν την εβδομάδα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε μεγάλες απώλειες, με τον Stellantis να σημειώνει πτώση 3% και την Pirelli να κλείνει με πτώση 2,8% καθώς οι επενδυτές πέτυχαν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία PMI από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το οικονομικό κλίμα υποχώρησε στην Ευρωζώνη.

Ο τομέας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ξεπέρασε τις επιδόσεις του ευρύτερου δείκτη μετά την είδηση ​​ότι η ιταλική κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο τόνωσης ύψους 7 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τις εταιρίες να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας. Η Italgas οδήγησε τα κέρδη στον κλάδο μετά την αύξηση των εσόδων κατά 6,2% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο.

Σχετικά

Tags: cacdax-30Wall StreetγεωοικονομίαρίσκοΧρηματιστήριο
Share56Tweet35Share10Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

Evangelos Mytilineos
Crisis Zone

Μυτιληναίος: Μπάχαλο τα ESG – και η Πράσινη μετάβαση

29 Ιουνίου 2022
Αγορές

Η πολιτική ομίχλη καθήλωσε το Χρηματιστήριο

29 Ιουνίου 2022
Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν
Αμυνα & Διπλωματία

Διπλό εξοπλιστικό deal Τουρκίας – ΗΠΑ: Αναβάθμιση και αγορά νέων F-16

29 Ιουνίου 2022
Επόμενο άρθρο
Kadri Simson

Ρούβλια για φυσικό αέριο: Η Ευρώπη συμφώνησε ότι είναι... μπερδεμένη

FSRU

Ανάλυση FSRU: Τα γεωπολιτικά... κουτσομπολιά και ο Μητσοτάκης

MostPopular

  • Evangelos Mytilineos

    Μυτιληναίος: Μπάχαλο τα ESG – και η Πράσινη μετάβαση

    154 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Διπλό εξοπλιστικό deal Τουρκίας – ΗΠΑ: Αναβάθμιση και αγορά νέων F-16

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ο Κικίλιας «καρφώνει» Δένδια για «Turkaegean»

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Intrakat: Ράλι άνω του +10% – Πάνω από 1,1 δισ. το ανεκτέλεστο

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΕΔΕ-αντιπύρ από Άδωνι για Turkaegean…

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για αυτές τις τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και τους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}