• Τελευταία
  • Trending
  • All
nato soldiers

Σενάριο NATO για εισβολή της Ρωσίας στη Λετονία

21 Μαρτίου 2022

Πίσω από τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας – Ουκρανίας

25 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week ahead: Τα πρακτικά της Fed, ο πληθωρισμός στην Ευρώπη και τα στοιχεία από την Ασία

25 Μαΐου 2025

Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

25 Μαΐου 2025
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

25 Μαΐου 2025
Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ προσπαθεί να “στραγγαλίσει” το Χάρβαρντ

25 Μαΐου 2025

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Σενάριο NATO για εισβολή της Ρωσίας στη Λετονία

Ετοιμάζεται αλλαγή στρατηγικού δόγματος και η μεγαλύτερη κούρσα αμυντικών δαπανών στην ιστορία

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
21 Μαρτίου 2022
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
37 0
0
nato soldiers
101
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σενάρια, που αποπνέουν τρόμο και οδηγούν σε συσπείρωση, τροφοδοτώντας παράλληλα αύξηση αμυντικών δαπανών και στρατιωτικής κινητοποίησης, για συνέχιση της επιθετικής πολιτικής της Ρωσίας ακόμα και κατά χωρών που είναι στο NATO διαρρέεται από τις ΗΠΑ ανεβάζοντας το διακύβευμα, λίγες ώρες πριν τις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Βρυξέλλες, στις οποίες θα παραστεί ο Τζο Μπάιντεν.

Σενάρια για ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στις χώρες της Βαλτικής και συγκεκριμένα την Λετονία διακινούν αμερικανικοί κύκλοι και δημοσιεύονται σε διεθνή media. Με τον τρόπο αυτό το NATO θέτει την ΕΕ σε κατάσταση αυξημένου γεωπολιτικού ρίσκου…

Σχετικάθέματα

Πίσω από τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας – Ουκρανίας

25 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week ahead: Τα πρακτικά της Fed, ο πληθωρισμός στην Ευρώπη και τα στοιχεία από την Ασία

25 Μαΐου 2025
Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το NATO φαίνεται να εμφορείται -πλέον- από την πεποίθηση ότι η Ουκρανία δεν θα είναι ο τελευταίος στόχος της Ρωσίας. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, η προσέγγιση αυτή, που μοιάζει να είναι κοινή για πολλές μεγάλες χώρες συμβάλλει αφενός στην επίτευξη των στόχων για τις αμυντικές δαπάνες και αφετέρου ωριμάζει ταχύτερα στην αναδιατύπωση του κειμένου στρατηγικής.

Η προοπτική ενίσχυσης της δομής, αναβάθμισης του ρόλου και διεύρυνσης του πεδίου δράσης και παρουσίας του NATO μοιάζει δρομολογημένη. Όπως είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ήθελε λιγότερο NATO στα σύνορά του, αλλά πλέον θα έχει περισσότερο.

Το μείζον θέμα, όμως είναι ακριβώς το κόστος της προετοιμασίας του NATO και η επόμενη ημέρα της Συμμαχίας. Η αυξημένη ετοιμότητα των εθνικών στρατών θα σημάνει επιπλέον δαπάνες, σε μια στιγμή που οι οικονομίες δοκιμάζονται από αλληλεπικαλυπτόμενες κρίσεις και η απειλή κοινωνικών εντάσεων είναι… παραπάνω από ορατή.

Αναμενόμενη αντίδραση

Ωστόσο, η αντίδραση αυτή δεν ήταν απρόβλεπτη, αλλά αναμενόμενη και πιθανώς προεξοφλημένη από τη Ρωσία. Συνεπώς, η Μόσχα φαίνεται ότι έχει σταθμίσει το μείζον κόστος της αντίδρασης του NATO, έναντι της εισβολής στην Ουκρανία.

Η ανάδειξη του σεναρίου, τώρα, αποτελεί όμως κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το έδαφος για τη αποδοχή του από τις κοινωνίες στη Δύση, καθώς θα οδηγήσει σε μεσοπρόθεσμη αναδιανομή πόρων από τους προϋπολογισμούς, τη στιγμή που η ΕΕ βρίσκεται στην τέλεια καταιγίδα εν τω μέσω αλληλεπικαλυπτόμενων κρίσεων.

Το NATO έχει συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις στην περιοχή από τη Μεσόγειο μέχρι τη Βαλτική με πέντε αεροπλανοφόρα. Πρόκειται για κίνηση επίδειξης δύναμης προς τη Ρωσία και αναγκαιότητας στο εσωτερικό, δικαιολογώντας έτσι την προοπτική εκτόξευσης των αμυντικών δαπανών.

Ήδη, η Γερμανία ανακοίνωσε τεράστιο πρόγραμμα επανεξοπλισμού ύψους 100 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την απόκτηση 35 μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ για την αντικατάσταση του γηρασμένου στόλου των Tornado και να καλύψει τις χαμηλές διαθεσιμότητες στα Eurofighter – Typhoon.

Η πρωτοβουλία της Γερμανίας αποτελεί σημαντικό βήμα για την κάλυψη του κενού που αφήνει η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα εξαιτίας της αγοράς των S-400.

Το σενάριο: Κινδυνεύει η Λετονία

Μερικές ώρες αφότου ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν για πρώτη φορά ουκρανικές πόλεις στις 24 Φεβρουαρίου, ο Γερμανός ναυτικός διοικητής Terje Schmitt-Eliassen έλαβε ειδοποίηση να αποπλεύσει με πέντε πολεμικά πλοία υπό τη διοίκηση του στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Λετονίας για να βοηθήσει στην προστασία του πιο ευάλωτου τμήματος της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ.

Αν και το σενάριο είναι παλιό και δουλεμένο σε όλα τα επίπεδα, τόσο επί ψυχρού πολέμου όσο και στη συνέχεια, η κατάσταση θα μπορούσε να εκφύγει του ελέγχου εξαιτίας ατυχήματος και υπερσυγκέντρωσης δυνάμεων.

Η εσπευσμένη αποστολή ήταν μέρος της προσπάθειας της Γερμανίας να στείλει «ό,τι επιπλέει στη θάλασσα», όπως το διατύπωσε ο αρχηγός του ναυτικού, για να υπερασπιστεί μια περιοχή που οι στρατηγοί θεωρούσαν εδώ και καιρό το πιο αδύναμο σημείο της συμμαχίας.

Ο άξαφνος και μαζικός απόπλους πολεμικών σκαφών αποτελεί ένδειξη πώς το ΝΑΤΟ και η Γερμανία, ωθήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας σε μια νέα πραγματικότητα και αντιμετωπίζουν αυτό που πλέον χαρακτηρίζεται ως η πιο σοβαρή απειλή για τη συλλογική ασφάλεια της συμμαχίας από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Συνολικά 12 πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ με 600 περίπου ναύτες πρόκειται να ξεκινήσουν επιχείρηση εκκαθάρισης ναρκοπεδίων τις επόμενες ημέρες.

Στις 16 Φεβρουαρίου, όταν οι πληροφορίες έδειξαν ότι μια εισβολή στην Ουκρανία ήταν επικείμενη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε την τρέχουσα εποχή «νέα κανονικότητα».

Βγάζει το NATO από την ανυποληψία

Αφού για χρόνια, ακόμα και μετά το 2001 και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, το NATO έμοιαζε να περιμένει το αναπόφευκτο και ιδιαίτερα μετά την εκλογή Τραμπ, το τέλος έμοιαζε πολύ κοντά. Η ΕΕ θέλοντας να ενισχύσει το γεωπολιτικό της εκτόπισμα και να επανεκκινήσει τη διαδικασία πολιτικής ολοκλήρωσης, όντας σε εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, επιτάχυνε τη δημιουργία του ευρωστρατού.

Στο μεταξύ μεσολάβησαν η αναδίπλωση από τη Συρία, με την εγκατάλειψη των Κούρδων και η ατιμωτική αναδίπλωση απόσυρση από το Αφγανιστάν. Το κύρος του NATO είχε πιάσει πάτο.

Η Γερμανία αρνούνταν να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες, ενώ την ίδια στιγμή προωθούσε μαζί με τη Γαλλία το ευρωπαϊκό  ταμείο Άμυνας, ενώ ο Μακρόν χαρακτήριζε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία… εγκεφαλικά νεκρή.

Η εκλογή Μπάιντεν, όμως, ανάσχεσε τη δυναμική των εξελίξεων.

Η συμμαχία του ΝΑΤΟ, που ιδρύθηκε το 1949 για να αμυνθεί ενάντια στη σοβιετική απειλή, αντιμετωπίζει μια επιστροφή στον μηχανοποιημένο πόλεμο, μια τεράστια αύξηση των αμυντικών δαπανών και ενδεχομένως ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που πέφτει σε όλη την Ευρώπη. Αφού η Συμμαχία αγωνίστηκε να βρει έναν νέο ρόλο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, εστιάζοντας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας μετά τον Σεπτέμβριο του 2001. Μετά από τις επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001 και την ταπεινωτική απόσυρση από το Αφγανιστάν το 2021, το ΝΑΤΟ αμύνεται ξανά ενάντια στον αρχικό του εχθρό.

Άλλαξαν τα δεδομένα

Αλλά υπάρχει μια διαφορά. Η Κίνα, η οποία διασπάστηκε με τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αρνήθηκε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Τα απαρχαιωμένα σχέδια του Ψυχρού Πολέμου δεν λειτουργούν πλέον, καθώς το ΝΑΤΟ έχει επεκταθεί ανατολικά από τη δεκαετία του 1990, εντάσσοντας πρώην σοβιετικά κράτη – συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας το 2004.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Κίνα και η Ρωσία εξέδωσαν μια ισχυρή κοινή δήλωση απορρίπτοντας την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και αμφισβητώντας τη Δύση.

Η άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια σύγκρουση.

Σήμερα, οι ρόλοι του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας έχουν αντιστραφεί: Μια τολμηρή Μόσχα θα μπορούσε να περικυκλώσει τα νέα μέλη του ΝΑΤΟ στη Βαλτική και να τα αποκόψει από τη συμμαχία. Εάν πρόκειται να πέσει ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα, το ΝΑΤΟ πρέπει να διασφαλίσει ότι τα μέλη του δεν βρίσκονται πίσω από αυτό.

Οι τρεις μικροσκοπικές χώρες, με συνολικό πληθυσμό περίπου έξι εκατομμυρίων ανθρώπων,
έχουν μια ενιαία χερσαία σύνδεση με την κύρια επικράτεια της συμμαχίας. Ένας διάδρομος περίπου 65 χιλιομέτρων (40 μίλια) συμπιέζεται μεταξύ του βαριά οπλισμένου ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ στα δυτικά και της Λευκορωσίας στα ανατολικά.

Ο στόχος λοιπόν του Schmitt-Eliassen είναι να κρατήσει ανοιχτή την πλωτή οδό, ως γραμμή ανεφοδιασμού και για χώρες εκτός ΝΑΤΟ, Φινλανδία και Σουηδία. Εκατομμύρια τόνοι παλαιών ναρκών, πυρομαχικών και χημικών όπλων πιστεύεται ότι βρίσκονται στον πυθμένα της ρηχής Βαλτικής Θάλασσας, μια κληρονομιά δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Απονακροθέτηση

Οι νάρκες – είτε παλιές και μη εκραγείς είτε πρόσφατα τοποθετημένες – μπορούν να έχουν αντίκτυπο πέρα ​​από την καταστροφή, είπε ο Schmitt-Eliassen. Μια παρατήρηση ναρκών ή μια φημολογούμενη παρατήρηση,
μπορεί να κλείσει λιμάνια για μέρες ενώ η περιοχή σαρώνεται. Εάν συμβεί αυτό στη Βαλτική, υπάρχει κίνδυνος «τα ράφια των σούπερ μάρκετ να παραμείνουν άδεια».

Σενάρια ναυτικού αποκλεισμού

Ακόμη και τα εμπορικά πλοία μπορούν να γίνουν στρατιωτικός παράγοντας στη στενή δυτική είσοδο στη Βαλτική, είπε, αναφερόμενος σε σενάρια όπως το περιστατικό του Μαρτίου 2021 όταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given απέκλεισε την κυκλοφορία μέσω της Διώρυγας του Σουέζ για μέρες.

«Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε κανέναν για αυτό (είδος περιστατικού), δεν μπορεί να αποδοθεί», δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός του γερμανικού ναυτικού, αντιναύαρχος Γιαν Κρίστιαν Κάακ.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ;
Κρίσιμη για τη Βαλτική είναι η χερσαία σύνδεση μεταξύ του Καλίνινγκραντ και της Λευκορωσίας. Ονομάζεται Χάσμα Σουβάλκι, η κατάσχεσή του θα απέκοψε τα κράτη της Βαλτικής.

«Ο Πούτιν θα μπορούσε γρήγορα να καταλάβει το χάσμα του Σουβάλκι», είπε ο Ντομρόουζ, ο απόστρατος Γερμανός στρατηγός, προσθέτοντας ότι αυτό δεν θα συμβεί σήμερα ή αύριο, «αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε λίγα χρόνια».

 

Σχετικά

Tags: NATONATO-ΡωσίαΑμυντικές δαπάνεςγεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΕξοπλιστικά προγράμματαρίσκο
Share40Tweet25Share7Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Πίσω από τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας – Ουκρανίας

25 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας
On the Radar

Week ahead: Τα πρακτικά της Fed, ο πληθωρισμός στην Ευρώπη και τα στοιχεία από την Ασία

25 Μαΐου 2025
Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ
On the Radar

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Hellenic Post Logo

Κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ: Εκτός λειτουργίας το Data center

fear, φόβος

Ο φόβος πάγωσε το Χρηματιστήριο

MostPopular

  • Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    983 shares
    Share 393 Tweet 246
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2048 shares
    Share 819 Tweet 512
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    239 shares
    Share 96 Tweet 60

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr