• Τελευταία
  • Trending
  • All
Τέλος πετρέλαια - East Med: Η Ελλάδα βάζει την Αν. Μεσόγειο στην κατάψυξη

Τέλος πετρέλαια – East Med: Η Ελλάδα βάζει την Αν. Μεσόγειο στην κατάψυξη

22 Μαΐου 2021

Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

22 Μαΐου 2025

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025
Stockmarket Correction

Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χ.Α. – Κοντά στις 1.830 μονάδες ο Γ.Δ. 

22 Μαΐου 2025
L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία... υπεραξία

L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία… υπεραξία

22 Μαΐου 2025

Ημερίδα εμψύχωσης οινοποιών Πιερίας στις 26 Μαΐου

22 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Η Πειραιώς πούλησε τη θυγατρική διαχείρισης off-site ATM στην Printec

22 Μαΐου 2025

Wings of Command: Τα αεροσκάφη που μετέφεραν τους προέδρους των ΗΠΑ

22 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις φέρνει τη Chloé στην καρδιά της Αθήνας

22 Μαΐου 2025

ΗΠΑ: Φρουροί πυροβόλησαν άτομο έξω από τα κεντρικά γραφεία της CIA

22 Μαΐου 2025

Γάζα: Πείνα, αποβολές και πάνω από 30 ευρώ για ένα κιλό αλεύρι

22 Μαΐου 2025

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025

Με διπλάσιο μέρισμα για τη χρήση του 2024 η ΕΥΑΘ

22 Μαΐου 2025

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Ινδία: Απάτη υπαλλήλων φέρνει ζημία-ρεκόρ στην IndusInd

22 Μαΐου 2025

Ο Χίτλερ όριο. Των συντηρητικών… Λέει ο Βέμπερ

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025

Υποτροφίες για θέσεις co-working στο WHEN Hub

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα – επιστροφή σε ύφεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Ο πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

IDEAL Holding: +45% τα καθαρά κέρδη στο Q1

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Τέλος πετρέλαια – East Med: Η Ελλάδα βάζει την Αν. Μεσόγειο στην κατάψυξη

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
22 Μαΐου 2021
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
167 3
0
Τέλος πετρέλαια - East Med: Η Ελλάδα βάζει την Αν. Μεσόγειο στην κατάψυξη

Τέλος πετρέλαια - East Med: Η Ελλάδα βάζει την Αν. Μεσόγειο στην κατάψυξη

462
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Πριν από ένα μήνα περίπου, στις 20 Απριλίου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκεπτόμενος τη Σαουδική Αραβία για να υπογράψει μια χρονίζουσα και αμφιλεγόμενη συμφωνία αμυντικής υποστήριξης, επεφύλασσε μια έκπληξη, καθώς αποστασιοποιήθηκε από το πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Η στάση του Νίκου Δένδια βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής από τα media, παρέμεινε όμως στο απυρόβλητο πολιτικά. Σε μια δεύτερη ανάγνωση και υπολογίζοντας όλα τα συναφή γεγονότα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να επιβεβαιώνει την κυβερνητική στροφή στα ενεργειακά, με την οποία ταυτίζεται όλη ή μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης. Η γραμμή όμως είχε έρθει νωρίτερα, στο πλαίσιο της πρώτης επικοινωνίας του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, τον Φεβρουάριο. Το θέμα μάλιστα διακοίνωσε με δηλώσεις του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Σχετικάθέματα

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό δεν παρατηρείται καμία κινητικότητα για τον East Med, ενώ αντιθέτως εντείνονται οι διεργασίες για το Terminal FSRU στην Αλεξανδρούπολη.

Η διαφοροποίηση της ενεργειακής στρατηγικής της Ελλάδας θα έχει αντίκτυπο στον στρατηγικό σχεδιασμό για της ένοπλες δυνάμεις, στο Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας Κύπρου και κατ επέκταση στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Υπ αυτό το πρίσμα, είναι προφανές ότι οι κινήσεις στη σκακιέρα της ανατολικής Μεσογείου έχουν ξεκινήσει. Η επιλογή των φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό θα αποτελέσει ένα ακόμη σημείο στον ευρύτερο χάρτη το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει έτι περαιτέρω το τοπίο.

Τα δεδομένα ήταν πάντα εκεί, η σύνδεση των -φαινομενικά- ατάκτως ερριμμένων στοιχείων επιχειρείται στην ανάλυση που ακολουθεί.

Συνολικά, οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε μείωση του γεωπολιτικού κινδύνου στην περιοχή.

Οι δηλώσεις Δένδια

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών περί μη εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Μεσογείου, αναδείχθηκαν από τα media ως προοίμιο αλλαγής της ενεργειακής στρατηγικής της Ελλάδας. Εν συνέχεια, όμως, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα κάνοντας λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων,

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκεπτόμενος τη Σαουδική Αραβία για την υπογραφή αμυντικής συνεργασίας μέσω της οποίας η Ελλάδα στέλνει μια συστοιχία πυραύλους Patriot PAC-3 στη χώρα, δήλωσε ότι:

“Η Ελλάδα πιστεύει στις ΑΠΕ. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεκινήσει να εξορύσσει στο βυθό της θάλασσας της Μεσογείου προκειμένου να βρει φυσικό αέριο και πετρέλαιο για έναν πολύ απλό λόγο.

Χρειαζόμαστε 10 ή 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε και από πλευράς κόστους θα ήταν πολύ πιο ακριβό σε σύγκριση για παράδειγμα με το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας. Οπότε από οικονομικής πλευράς, δεν βλέπω την Ελλάδα να γίνεται πετρελαιοπαραγωγός χώρα.

Και με όλο το σεβασμό, το Αιγαίο για παράδειγμα αποτελεί έναν παράδεισο στη γη. Δε σχεδιάζουμε να μετατραπεί σε Κόλπο του Μεξικού. Κατά συνέπεια η Ελλάδα επιθυμεί να έχει ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού.

Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει πολύ καλές σχέσεις με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αλλά η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου” τόνισε ο υπουργός εξωτερικών.

Η ερμηνεία

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο εσωτερικό ερμηνεύτηκαν μόνο επιδερμικά και οριακά στο σκέλος του impact assessment. Ήτοι, δημοσιογράφοι και αναλυτές επικέντρωσαν στο θέμα αποσπασματικά και μόνο στο πλαίσιο των επιπτώσεων της δήλωσης αυτή στο ενεργειακό πλάνο της χώρας και στις προοπτικές των ενεργειακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ,και προσβλέπουν στις εξορύξεις ως αναπτυξιακή προοπτική.

Τα media -ούτε τα αντιπολιτευτικά- δεν ανέδειξαν την ταύτιση των δηλώσεων Δένδια με τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, που εστιάζει στην περιβαλλοντική καταστροφή και το υψηλό κόστος.

Η στάση αυτή δημιουργεί ερωτηματικά για το ενδεχόμενο να μην υπήρχε εξ αρχής πραγματικό πλάνο εξορύξεων, αλλά να επρόκειτο για τακτικισμό προκειμένου να διευρυνθεί η διαπραγματευτική ατζέντα ευθυγραμμιζόμενη με το γεωοικονομικό και ενεργειακό δόγμα Τραμπ. Συνεπώς, η υπαναχώρηση της Ελλάδας από τα ανακοινωθέντα σχέδια ενδέχεται να αποτελεί συνεπακόλουθο της αλλαγής του δόγματος των ΗΠΑ στην περιοχή της MENA.

Πότε, πού και γιατί

Χρονικά, οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια για αλλαγή της ενεργειακής στρατηγικής της Ελλάδας και την επανεστίαση στον Τουρισμό, ακολουθούν τη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, προηγούνται τις άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό και της επικείμενης νέας συνάντησης με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Η επιλογή της Σαουδικής Αραβίας ως καλύτερο φόρουμ για τη δήλωση αυτή, έχει τη δική του σημειολογική αξία. Ο Νίκος Δένδιας επέλεξε χώρα που βρίσκεται σε παραδοσιακό ανταγωνισμό με την Τουρκία, έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ και παίζει καταλυτικό ρόλο στην περιοχή. Επίσης, κρίθηκε ότι μια δήλωση για τα ενεργειακά εκεί, με περιορισμένη και ελεγχόμενη δημοσιογραφική κάλυψη από την Ελλάδα θα περιόριζε τον αντίκτυπο στο εσωτερικό. Γι αυτό άλλωστε το ΥΠΕΞ δεν ανάρτησε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Νίκου Δένδια.

Στο μεταξύ, από τις δηλώσεις Δένδια για τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει ουκ ολίγες συναντήσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, με επίκεντρο την περιοχή της MENA. Στο ευρύτερο πλαίσιο τοποθετούνται οι προστριβές και εν τέλει η επίλυση διαφορών οριοθέτησης και ερμηνειών με την Αίγυπτο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι δηλώσεις Δένδια αποτελούν ενδεχομένως προϊόν πολιτική συναντίληψης της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση ή ακόμα και με το σύνολο της. Η κυβερνητική σιωπή δείχνει πως ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί ή επιθυμεί να διαφοροποιηθεί από αυτές.

Η στάση των εταιριών

Τα δεδομένα δεν είναι ευοίωνα. Πρώτη αποχώρησε από τα project η Repsol ενώ ΕΛΠΕ και Energean επανεξετάζουν τη στάση τους. Σιγή ιχθύος τηρεί η αμερικανική Exxon, η οποία εκφράζεται ούτως άλλως από τον εκάστοτε πρέσβη των ΗΠΑ. Επίσης, στο ψυγείο -αν όχι στην κατάψυξη- έχει μπει και η πρωτοβουλία ενοποίησης μικρών ενεργειακών εταιριών υπό την ομπρέλα ισραηλινής εταιρίας, ρόλο που υπό προϋποθέσεις προαλειφόταν να παίξει η Energean.

Ειδικά σε κάποιες χερσαίες περιοχές, όπως οι παραχωρήσεις στη Δυτική Ελλάδα (ΒΔ Πελοπόννησος, Αιτωλοακαρνανία και Άρτα Πρέβεζα), όπου οι έρευνες ακόμη δεν έχουν ουσιαστικά ξεκινήσει και υπάρχουν σημαντικές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις για την έκδοση των απαραίτητων αδειών αλλά και τοπικές αντιδράσεις, η ζυγαριά φαίνεται να κλίνει προς την αποχώρηση.

Τα μηνύματα

Η τιμή του πετρελαίου έχει τώρα -μετά την εκλογή Μπάιντεν- ανατιμηθεί. Νωρίτερα, κατά τα χρόνια του Τραμπ η τάση ήταν σταθεροποιητική ή ακόμα και πτωτική. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, η αύξηση παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ και η προσπάθεια των ΗΠΑ να αναδειχθούν και να παίξουν ρόλο ως εξαγωγικός παίχτης στο πετρέλαιο, είχαν διαφοροποιήσει δυναμικά τις ισορροπίες. Έτσι, παρά την απουσία της Βενεζουέλας και της Λιβύης από το διεθνές -νόμιμο- εμπόριο πετρελαίου, το κενό υπερκαλυπτόταν. Τώρα, παρά την ύφεση των εντάσεων στις δύο χώρες και την μερική αποκατάσταση των εξαγωγών τους, η τιμή ανεβαίνει.

Σε όλο τον κόσμο, λόγω της κρίσης της πανδημίας, αλλά και της γενικότερης πράσινης στροφής του ενεργειακού τομέα, οι εταιρίες του πετρελαϊκού κλάδου αναθεωρούν τα επενδυτικά τους πλάνα, ακυρώνουν ερευνητικά προγράμματα ιδίως σε νέες περιοχές και κατευθύνουν τις επενδύσεις τους προς την ανανεώσιμη ενέργεια.

Αυτό επισήμανε και σε δηλώσεις του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου, τις οποίες ανέδειξε το Crisis Monitor ως μήνυμα στροφής της ενεργειακής πολιτικής και εγκατάλειψης του project των εξορύξεων.

Στο μεταξύ, μέσα από διαρροές, το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας ανακοίνωσε την εγκατάλειψη του σχεδιασμού για τη δημιουργία νέου-δεύτερου ναυστάθμου στην Κρήτη καθώς και την ιδέα για στόλο Μεσογείου.

Η πορεία του πετρελαίου

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή πετρελαίου έχει ενισχυθεί κατά 88,3% το τελευταίο έτος και κυρίως μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν. Το οξύμωρο είναι ότι η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει καθώς οι ηγέτες διακηρύσσουν την προσπάθεια απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και προάγουν ενεργά τις ανανεώσιμες πηγές. Αντιστρόφως, η τιμή υποχωρούσε όσο ο Τραμπ υπονόμευε τις ΑΠΕ και αδειοδοτούσε εχθρικά προς το περιβάλλον έργα.

Σχετικά

Tags: country riskEastmedMENAΑνατολική Μεσόγειοςγεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκογεωτρήσειςενεργειακή διπλωματίαΕξοπλιστικά προγράμματαΝίκος Δένδιαςρίσκο
Share185Tweet116Share32Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025
On the Radar

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025
The Wire

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Ευρωπαϊκό Δικστήριο

Τορπίλη σε στήριξη KLM - TAP από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Αποτυχία της ΕΥΠ η απαγωγή του Λευκορώσου δημοσιογράφου

Αποτυχία της ΕΥΠ η απαγωγή του Λευκορώσου δημοσιογράφου

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Επικίνδυνα fake news από τη Google για τον σεισμό στην Κρήτη! – Τον δείχνει στη Λιβαδειά

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    218 shares
    Share 87 Tweet 55

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr