• Τελευταία
  • Trending
  • All

Οι MΕΘ δεν αρκούν, οι ιδιώτες δεν; βοηθούν: Το παρασκήνιο της επίταξης

20 Νοεμβρίου 2020

Ο Τραμπ μπορεί να αναγκαστεί σε λειτουργικό συμβιβασμό με το Ιράν… άμεσα!

18 Μαρτίου 2026

Fed διατηρεί τα επιτόκια, δείχνει να ελέγχει την κατάσταση

18 Μαρτίου 2026

«Παγώνει» η διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ – Φόβοι για νέο ενεργειακό σοκ

18 Μαρτίου 2026
fear, φόβος

Οι βόμβες χτύπησαν τα χρηματιστήρια – Ο φόβος εδραιώνεται!

18 Μαρτίου 2026

Στα ύψη το ρίσκο: Το Ιράν θα ανταποδόσει το πλήγμα στο South Pars

18 Μαρτίου 2026

Νέο ράλι στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη

18 Μαρτίου 2026

Συμμετοχή του Ούζου Βαρβαγιάννη στην έκθεση ProWein

18 Μαρτίου 2026
Τζερόμ Πάουελ

Η Fed θα μείνει ακίνητη… υπό την απειλή στασιμοπληθωρισμού

18 Μαρτίου 2026
Νέο ράλι στο πετρέλαιο προκαλεί το πρώτο πλήμα σε ενεργειακές υποδομές στο Ιράν

Νέο ράλι στο πετρέλαιο προκαλεί το πρώτο πλήμα σε ενεργειακές υποδομές στο Ιράν

18 Μαρτίου 2026

Καύσιμα: Στο όριο η αγορά – Φόβοι για ελλείψεις και γενικευμένη πίεση

18 Μαρτίου 2026

COSMOTE Telekom: Data Center για ανάγκες AI

18 Μαρτίου 2026

Cosmote – Nvidia – HPE: Συνεργασία για AI data center και business cloud

18 Μαρτίου 2026

O Χάρης Βαφειάς αναδείχθηκε EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025

18 Μαρτίου 2026

PwC: Τράπεζες και ασφαλιστικές στίβουν την αγορά με deals

18 Μαρτίου 2026

ΔΕΗ: Νέα αναβάθμιση στη βιωσιμότητα από S&P Global – Βελτίωση έως 51 μονάδες στο ESG

18 Μαρτίου 2026

ΕΕ: Στροφή σε επενδύσεις και παραγωγή στη βιοοικονομία έως το 2040

18 Μαρτίου 2026

ΣΓΥ ΕΕ: Προετοιμασία για το Ευρωσυμβούλιο με επίκεντρο MFF και οικονομία

18 Μαρτίου 2026

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΕΣΣΑΗΕ

18 Μαρτίου 2026

Στις 26-29 Μαρτίου το Συμβούλιο ΕΕ – ΠΟΕ για το εμπόριο και τις μεταρρυθμίσεις

18 Μαρτίου 2026

Οριακή πτώση στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο – Πιέσεις στη μεταποίηση

18 Μαρτίου 2026

Έβρος: Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ – Κελέτσης καρφώνει Δερμεντζόπουλο για το ΚΥΤ Φυλακίου και το 1 εκατ. ευρώ

18 Μαρτίου 2026

Χρυσός: Σε χαμηλό ενός μήνα και το βλέμμα σε Fed και Ιράν

18 Μαρτίου 2026
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 2026
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Management

Οι MΕΘ δεν αρκούν, οι ιδιώτες δεν; βοηθούν: Το παρασκήνιο της επίταξης

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
20 Νοεμβρίου 2020
Στις Crisis Management, Crisis Zone, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
26 0
0
71
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σε διαρκές stress test υποβάλλεται καθημερινά πλέον το ΕΣΥ, εικόνα που αναδεικνύουν πλέον καθημερινά τα media, στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειας για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ενίσχυση της πρόληψης. Παράλληλα όμως δημιουργείται η αίσθηση της επιβεβλημένης αναγκαιότητας για την εμπλοκή των “απρόθυμων” ιδιωτών, συνθήκη που δεν φαίνεται να είναι απόλυτα αληθής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας οι κλίνες ΜΕΘ σε όλη την επικρατεί επαρκούν για το πολύ μία εβδομάδα ακόμα, με βάση τον τρέχοντα ρυθμού εξάπλωσης του covid-19 και τα κρούσματα στις ευπαθείς ομάδες. Οι ιδιώτες εμφανίζονται απρόθυμοι να βοηθήσουν το ΕΣΥ, το οποίο καρκινοβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Σχετικάθέματα

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ

18 Μαρτίου 2026

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τρίτη

17 Μαρτίου 2026

Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα με χαμηλότερες δαπάνες και υστέρηση εσόδων

16 Μαρτίου 2026

Τα στοιχεία που παρέχει το υπουργείο Υγείας σκιαγραφούν την εικόνα ενός ΕΣΥ που παραπαίει αλλά δεν καταρρέει και σε συνδυασμό με την ημερήσια επιδημιολογική έρευνα, συνθέτουν ένα μάλλον ζοφερό σκηνικό, η διαχείριση του οποίο τις απαιτεί ήδη τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, όμως, φαίνεται ότι οι ιδιώτες δεν θέλουν να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία διαχείρισης του κορονοϊού, ούτε με την διακομιδή των πιο ελαφρών non-covid περιστατικών.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι χθες στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε η επίταξη δύο κλινικών, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα του υπουργείου Υγείας για τη χορήγηση 200 κλινών ΜΕΘ από τους ιδιώτες. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο περιστατικό που καταδεικνύει την απροθυμία των ιδιωτών να συμβάλλουν στο φορτίο του ΕΣΥ. Προ ολίγων ημερών είχε διαρρεύσει εσωτερικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο θα έπρεπε να σταματήσουν οι διακομιδές ασθενών χωρίς σχετική ασφαλιστική κάλυψη σε ιδιωτικές κλινικές αν και υπήρχαν συμβάσεις για το λόγο αυτό. Τα περιστατικά αυτά συνθέτουν μια μάλλον προβληματική εικόνα. Τα αίτια όμως δεν είναι πάντα προφανή. Πολλές φορές απαιτείται μια πιο διεξοδική ανάλυση των γεγονότων.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Υγείας, δεν προέβη ποτέ στην εξαγγελθείσα ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με κλίνες και προσωπικό ΜΕΘ, ούτε στη λειτουργία του πρωτοβάθμιου δικτύου νοσηλείας Covid-19 που θα συνέβαλε στην απομόνωση ακόμα και ελαφρών κρουσμάτων από τον γενικό πληθυσμό, ώστε να περιοριστεί η δυναμική μετάδοσης του κορονοϊού. Αντιθέτως, καιρό τώρα το υπουργείο Υγείας προετοιμάζει μεθοδικά το έδαφος ώστε να καταστεί αδήριτη η ανάγκη εμπλοκής των ιδιωτών στη διαχείριση του Covid-19.

Συμπτώσεις και αντιφάσεις

Φαινομενικά, Δημόσιο και ιδιώτες φαίνεται να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, τη στιγμή της κρίσης, με αποτέλεσμα το κράτος να φτάνει στο έργο της επίταξης κλινών, η οποία όμως δεν είναι τυπική με τη νομική έννοια του όρου καθώς οι ιδιώτες αποζημιώνονται και μάλιστα με αυξημένο αντίτιμο 1600 ημερησίως. Εδώ όμως γεννάται το ερώτημα: Τί είναι αυτό που αναγκάζει τους ιδιώτες να δηλώνουν αντίθετοι στη συμμετοχή τους στη διαχείριση της πανδημίας σε καιρό κρίσης;

Προφανείς απαντήσεις δεν υπάρχουν. Με δεδομένο όμως ότι οι ιδιωτικές κλινικές έχουν συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρίες, έχουν προδεσμευμένες κλίνες ΜΕΘ και απλές με συμβόλαια, ακόμα και δεσμεύσεις για τα περιστατικά που διαχειρίζονται ή και ακατάλληλες εγκαταστάσεις για τη διαχείριση βαρέων περιστατικών -αν και δεν επιτρέπεται-, η αντίδρασή τους θα μπορούσε να είναι… δικαιολογημένη. Αυτά τα γεγονότα, και πολλά ακόμα τα γνωρίζουν στο υπουργείο Υγείας. Έτσι, αναγκάζονται να προβούν σε επίταξη των ΜΕΘ, παρέχοντας στις ιδιωτικές κλινικές το απαραίτητο νομικό άλλοθι της ανωτέρας βίας, ώστε να ξεφύγουν από τις ρήτρες των συμβολαίων και να επωμισθεί το Δημόσιο τον κίνδυνο της διαχείρισης εγκαταστάσεων και προσωπικού.

Τα στοιχεία για τις ΜΕΘ

  • Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 569, οι 445 είναι κατειλημμένες και οι 124 κενές (ποσοστό 22%).
  • Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 651. Από αυτές, 555 είναι κατειλημμένες και 96 κενές (ποσοστό 15%).
  • Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 218. Από αυτές, 210 είναι κατειλημμένες και 8 κενές (ποσοστό 4%).
  • Στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 218. Από αυτές, 173 είναι κατειλημμένες και 45 κενές (ποσοστό 20,5%).

Κατανομή των ΜΕΘ-COVID ανά Υγειονομική Περιφέρεια:

  • 1η ΥΠΕ (Αττικής): 167 κλίνες, εκ των οποίων 128 κατειλημμένες και 39 κενές (ποσοστό 23%)
  • 2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου): 53 κλίνες, εκ των οποίων 39 κατειλημμένες και 14 κενές (ποσοστό 26,5%)
  • 3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 138 κλίνες, εκ των οποίων 137 κατειλημμένες και 1 κενή
  • 4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης): 137 κλίνες, εκ των οποίων 125 κατειλημμένες και 12 κενές (ποσοστό 9%)
  • 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας): 73 κλίνες, εκ των οποίων 71 κατειλημμένες και 2 κενές (ποσοστό 3%)
  • 6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας): 47 κλίνες, εκ των οποίων 24 κατειλημμένες και 23 κενές (ποσοστό 49%)
  • 7η ΥΠΕ (Κρήτης): 18 κλίνες, εκ των οποίων 14 κατειλημμένες και 4 κενές (ποσοστό 22%)
  • Στρατιωτικά Νοσοκομεία: 18 κλίνες, εκ των οποίων 17 κατειλημμένες και 1 κενή (ποσοστό 5.5%)

Σχετικά

Tags: Coronavirus-Effectcovid-19ΕλλάδαΕΟΔΥΕΣΥΚοροναϊόςπανδημίαυπουργειο Υγείας
Share28Tweet18Share5Send

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Απεγγραφή από τις ειδοποιήσεις
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ

18 Μαρτίου 2026
The Wire

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τρίτη

17 Μαρτίου 2026
The Wire

Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα με χαμηλότερες δαπάνες και υστέρηση εσόδων

16 Μαρτίου 2026
Επόμενο άρθρο
Coronavirus Alert sign

Τα κρούσματα δε λένε όλη την αλήθεια: Χειροτερεύει η κατάσταση στους άνω των 40 και τους 65+.

State Department

Χαλινάρι "της πλάκας" από State Department στον Ερντογάν για τα Βαρώσια

Μετάφραση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

MostPopular

  • Η στρατηγική Δένδια για την ΕΑΒ: Ο Κένταυρος και δύο μικρά του αδερφάκια που κάνουν θραύση

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • Το Bloomberg ανοίγει μέτωπο με τον εσωτερικό κύκλο του Τραμπ

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Cash is the king… ξανά! Κι ας λέτε ότι δεν έχουμε 2008!

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Σε ποιες χώρες οδηγεί ο Τραμπ τους ταξιδιώτες για καλοκαιρινές διακοπές

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Παραίτηση βόμβα του διευθυντή αντιτρομοκρατίας χτυπάει τον Τραμπ

    55 shares
    Share 22 Tweet 14

Διαφήμιση

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Τραμπ μπορεί να αναγκαστεί σε λειτουργικό συμβιβασμό με το Ιράν… άμεσα!
  • Fed διατηρεί τα επιτόκια, δείχνει να ελέγχει την κατάσταση
  • «Παγώνει» η διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ – Φόβοι για νέο ενεργειακό σοκ
  • Οι βόμβες χτύπησαν τα χρηματιστήρια – Ο φόβος εδραιώνεται!
  • Στα ύψη το ρίσκο: Το Ιράν θα ανταποδόσει το πλήγμα στο South Pars

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr