• Τελευταία
  • Trending
  • All
Ο Νίκος Κοτζιάς

Νίκος Κοτζιας: Η Ελλάδα υποχώρησε σε πέντε σημεία με την Αίγυπτο

7 Αυγούστου 2020 - Updated On 8 Αυγούστου 2020
Χρηματιστήριο

Απόσυρση πωλητών και νέα ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο

10 Αυγούστου 2022

Ο Ντογιάκος ψάχνει το βαθύ λαρύγγι στην ΕΥΠ

10 Αυγούστου 2022
ΟΠΑΠ, OPAP

Το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει 5 εκατ. ευρώ

10 Αυγούστου 2022

Απόψε κρίνεται ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της σεζόν με το Super Cup ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης  

10 Αυγούστου 2022
Lamda Development Commercial Hub

Lamda Development: Εκδόθηκε η άδεια του Riviera Tower

10 Αυγούστου 2022

Έσοδα 1,4 δισ. δολάρια για την eXp World Holdings στο β’ τρίμηνο του 2022

10 Αυγούστου 2022
inflation, πληθωρισμός

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιούλιο δείχνουν οι προβλέψεις

10 Αυγούστου 2022
Alexis Patelis

Πατέλης VS φημών για τη β’ δόση: Το βρόμικο παιχνίδι

10 Αυγούστου 2022

Ιρανικό δορυφόρο εκτόξευσε η Ρωσία- Στα κάγκελα οι ΗΠΑ

10 Αυγούστου 2022
Επιταχύνθηκε μεν, λιγότερο από τις προβλέψεις δε, ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Ιούλιο, φτάνοντας όμως σε υψηλά 2ετίας.

Κίνα: Σε υψηλό 2ετίας ο πληθωρισμός λόγω… κρέατος

10 Αυγούστου 2022
Πετρέλαιο, oil

Υπό πίεση το πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων

10 Αυγούστου 2022
Oil tanks

Πολύ πάνω από τις προβλέψεις τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ

10 Αυγούστου 2022
Weather report, δελτίο καιρού, καιρός

Καιρός: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες

10 Αυγούστου 2022

Πέμπτη και Τετάρτη οι κρίσιμες ρεβάνς στα Κύπελλα Ευρώπης και ο τελικός του Ευρωπαϊκού Super Cup  

10 Αυγούστου 2022
Αν και μέχρι σήμερα τα deals που αφορούσαν αφρικανικές εταιρίες αφορούσαν συνήθως την... εξαγορά τους από εταιρίες στον υπόλοιπο κόσμο, αυτό φαίνεται ότι άλλαξε άρδην το 2022!

Έκρηξη deals στην Αφρική το 2022!

9 Αυγούστου 2022

Η Ρωσία έκοψε το πετρέλαιο σε Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία λόγω… κυρώσεων

9 Αυγούστου 2022 - Updated On 10 Αυγούστου 2022
Υπεγράφη η σύμβαση με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει πλέον την ωρίμανση του έργου κατασκευής νέου σωφρονιστικού καταστήματος και μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού

Στο ΤΑΙΠΕΔ με ΣΔΙΤ η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

9 Αυγούστου 2022
Tο Amore Mio, παρέλαβε η Capital Shipping συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάνη, το πρώτο από τα δύο VLCC δεξαμενόπλοια που αναμένει εντός του 2022.

Η Capital Ship Management: Παρέλαβε το VLCC Amore Mio

9 Αυγούστου 2022
Annita Hipper

ΕΥΠGate: Η Κομισιόν δεν πατάει στα κάρβουνα

9 Αυγούστου 2022
Το νέο ενεργειακό δόγμα της Τουρκίας επιχειρεί να συμβολίσει με την πρώτη έξοδο του γεωτρύπανου Adbulhamid Han ο Ταγίπ Ερντογάν,

Το Abdulhamid Han δεν θα ενοχλήσει… ακόμα

9 Αυγούστου 2022
trader

«Ανακωχή» long και sort στο Χρηματιστήριο ενόψει 15αύγουστου 

9 Αυγούστου 2022

Τα Public ετοιμάζουν τη σχολική λίστα για εσένα

9 Αυγούστου 2022
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Νίκος Κοτζιας: Η Ελλάδα υποχώρησε σε πέντε σημεία με την Αίγυπτο

NewsRoomΑπόNewsRoom
7 Αυγούστου 2020 - Updated On 8 Αυγούστου 2020
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία
Reading Time: 1 min read
46 1
0
Ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Νίκος Κοτζιάς

127
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Πολυεπίπεδη κριτική και ανάλυση της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου επιχειρεί με άρθρο-παρέμβαση ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας λόγο για σημαντικές υποχωρήσεις που πλήττουν μακροχρόνια τα συμφέροντα της Ελλάδας και υπονομεύουν τη διαπραγματευτική της θέση απέναντι στην Τουρκία, ιδιαίτερα μπροστά στο -ιδιαίτερα πιθανό πλέον- ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη.

Μέχρι στιγμής, η ανάλυση του Νίκου Κοτζιά είναι η πλέον ενδελεχής, με βάση τα δημοσίως διαθέσιμα δεδομένα, ενώ επί του θέματος της συμφωνίας δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί εκτενώς κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχετικάθέματα

Ιρανικό δορυφόρο εκτόξευσε η Ρωσία- Στα κάγκελα οι ΗΠΑ

10 Αυγούστου 2022
Πετρέλαιο, oil

Υπό πίεση το πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων

10 Αυγούστου 2022
Oil tanks

Πολύ πάνω από τις προβλέψεις τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ

10 Αυγούστου 2022

Συνεπώς, η τοποθέτηση του επικεφαλής του Πράττω, αποτελεί σε αυτή τη φάση, τη μοναδική κριτική του κειμένου και των πρακτικών του υπουργείου Εξωτερικών και ως τέτοια αναδεικνύεται.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι η επήρεια καθορίστηκε σε 55% για την Αίγυπτο και 45 για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι αμέσως αυτό σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήθηκε “σκέτη” η αρχή της μέσης γραμμής.

Επίσης, ο Νίκος Κοτζιάς, υπογραμμίζει ότι ούτε η ΑΟΖ της Ελλάδας με την Ιταλία, ούτε με την Αίγυπτο φτάνουν στα νότια όρια της Λιβύης, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά και δημιουργεί μελλοντικά γκρίζες ζώνες.

Στα σημεία, που αναδεικνύει ο Νίκος Κοτζιάς είναι και η συστάδα βραχονησίδων, τα οποία εκλαμβάνονται, συνήθως, ως σημεία βάσης, αλλά εν προκειμένω δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αν και όπως αναφέρει το κουφονήσι έχει αυτόνομη οικονομική ζωή, η οποία αποδεικνύεται.

Ακολουθεί η ανάλυση του Νίκου Κοτζιά για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών

Οι Πέντε πληγές: δεν είναι συμβιβασμός, είναι υποχώρηση

Η Αίγυπτος είναι μια φίλη και σύμμαχος χώρα. Έχουμε κοινή ΑΟΖ και καλά είναι να την προσδιορίσουμε, οριοθετήσουμε και ανακηρύξουμε. Πολλά χρόνια διαπραγματευόμαστε μαζί της, καλή τη πίστη. Διότι και εκείνη είναι μια χώρα που πιστεύει και εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, αναγνωρίζει ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και άλλες θαλάσσιες ζώνες.
Σε κάθε διαπραγμάτευση, που γίνεται με την κοινή αποδοχή του διεθνούς δικαίου, εμφανίζονται διαφωνίες για τις προβλέψεις εφαρμογής του. Το νόημα της διαπραγμάτευσης είναι να βρεθεί ένα πακέτο έντιμου συμβιβασμού, όπου η κάθε πλευρά θα «κερδίζει» μέρος των αντικειμένων διαφωνίας. Στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ έχουμε το καταπληκτικό φαινόμενο ότι ως προς τα υπό διαπραγμάτευση θέματα, εξετάζοντας τους χάρτες, η Ελλάδα αποδέχτηκε το σύνολο των αιγυπτιακών αιτιάσεων και αιτημάτων και δεν πήρε τίποτα από τα υπό διαπραγμάτευση θέματα. Ουσιαστικά, όπως έκανε και με την ΑΟΖ με την Ιταλία, έδωσε στην άλλη πλευρά ότι ζητούσε και δεν πήρε τίποτα στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης.
Στις πολύχρονες διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο είχαν προκύψει 5 σοβαρά ζητήματα που επειδή δεν είχε βρεθεί ακόμα συμβιβασμός, δεν έγινε δυνατό να υπογραφεί μια συμφωνία. Επειδή μερικοί με ρωτούν και «γιατί δεν την κλείσατε εσείς» η απάντηση είναι πολύ απλή: διότι τέτοιες συμφωνίες δεν κλείνονται άρον-άρον με υποχώρηση σε όλη τη γραμμή. Αλλιώς δεν χρειάζεται διπλωματία. Δηλώνεις ότι δεν ζητάς τίποτα, ότι θα παραχωρήσεις ότι σου ζητηθεί και η συμφωνία είναι έτοιμη. Τέτοιες συμφωνίες εγώ δεν έκανα ποτέ και δεν θα υπέγραφα ποτέ. Ασφαλώς σε μια διαπραγμάτευση πακέτο δεν θα τα έπαιρνε κανείς όλα. Σωστό. Αλλά δεν θα έπαιρνε και η άλλη μεριά όλα, ως συνέβη.
Η Αίγυπτος με την Κύπρο έχει συμφωνήσει σε ΑΟΖ με την εφαρμογή της αρχής της μέσης γραμμής. Με την Ελλάδα, «παραδόξως», δεν ήθελε να κάνει ανάλογη συμφωνία. Ήθελε να εφαρμοστεί και η αρχή της αναλογικότητας (των ακτών, δηλαδή, των σημείων βάσης). Η αρχή αυτή επιδιώκεται, σε ορισμένα σημεία, από την Τουρκία. Η συμφωνία της ΑΟΖ με την Αίγυπτο δεν χωρίζει την μεταξύ μας ΑΟΖ σε δύο ίσα τμήματα, αλλά δίνει σε αυτήν 55% και σε μας 45%. Άρα δεν εφαρμόστηκε «σκέτη» η αρχή της μέσης γραμμής.
Δεύτερο, η συμφωνία με την Αίγυπτο δεν είναι τμηματική μόνο προς Ανατολάς, όπως εκείνη πάντα ζητούσε, αλλά στη συμφωνίας και ως προς τα δυτικά. Δεν φτάνει μέχρι τα σύνορα Αιγύπτου και Λιβύης. Αυτό σημαίνει ότι είναι κουτσουρεμένη προς τα δυτικά χωρίς να υπάρχει το επιχείρημα ότι δεν θέλει «η Αίγυπτος εντάσεις με Τουρκία». Αυτό το κουτσούρεμα έγινε και στην ΑΟΖ με την Ιταλία. Η τελευταία δεν έφτασε μέχρι το νότο, εκεί που νοητά ξεκινά η ΑΟΖ της Λιβύης προκειμένου να μην της αφήσει περιθώρια να πράξει και άλλες παρανομίες.
Τρίτο και πολύ σημαντικό, στα νότια του νομού Λασιθίου ανήκει συστάδα νησιών και βραχονησίδων. Τρία από αυτά, Τρόχιλος, Στρογγυλό και Κουφονήσι, έχουν μεγάλη σημασία ως σημεία βάσης καθορισμού της ΑΟΖ με την Αίγυπτο (το ίδιο ισχύει για το Γαϊδουρονήσι ή, αλλιώς, Χρυσή) . Το μεγαλύτερο από αυτά, το Κουφονήσι, έχει δική του οικονομική ζωή. Με μεγάλο, κόπο, χάρη και στη βοήθεια του «Πράττω» Ιεράπετρας, συνέλεξα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Φωτογραφίες, διαφημιστικά φυλλάδια από την επιχείρηση επί του νησιού, φυλλάδια των πλεούμενων που μεταφέραν τους τουρίστες στο Κουφονήσι κοκ. Δηλαδή, είχαμε αποδείξεις ότι το νησί διέθετε αυτοτελή οικονομική ζωή και άρα είχε όλα τα δικαιώματα των νησιών όπως προβλέπει το Δίκαιο της Θαλάσσης. Όπως διαβάζω τους χάρτες που δημοσιεύτηκαν, δεν αποδόθηκε επήρεια σε αυτή τη συστάδα νησιών, ούτε καν στο Κουφονήσι. Μετά τον περιορισμό των διαπόντιων νησιών πάνω από Κέρκυρα σε επήρεια 70% και στις Στροφάδες (δύο νησιά στη διαγώνιο ανάμεσα σε Πελοπόννησο και Ζάκυνθο) στο 32%, τώρα η Κυβέρνηση συμφώνησε για το Κουφονήσι στο 0%. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι επιπτώσεις έχει αυτό για νησιά που στην πλάτη τους δεν έχουν ελληνική ακτογραμμή αλλά εκείνη τρίτης χώρας, είναι το λιγότερο ανόητος και το περισσότερο επικίνδυνος. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στον χάρτη, από το σημείο Ε προς D, η ΑΟΖ κινείται σε αντίστροφη φορά από εκείνη της γεωγραφίας!
Τέταρτο, τα μεγάλα ελληνικά νησιά, όπως η Κάρπαθος και η Κάσος, ακόμα και η Ρόδος έχουν περιορισμένη επήρεια. Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για μια υποχώρηση άνευ αρχών και στοιχειώδη διαπραγμάτευση.
Πέμπτο, εξίσου σημαντικό και προβληματικό με τα δύο προηγούμενα. Προς ανατολάς, η χάραξη της ΑΟΖ γίνεται μέχρι τον 28ο μεσημβρινό. Τέμνει δε στη μέση την Ρόδο (άλλο κατόρθωμα και αυτό). Όταν μας το προτείναν αυτό οι Αιγύπτιοι το απορρίψαμε χωρίς καμία δεύτερη κουβέντα. Θα πει η κυβέρνηση ότι αφού κατέληξε σε μια τμηματική οριοθέτηση, τι πειράζει που δεν συμπεριλαμβάνει και ολόκληρη τη Ρόδο; Η απάντηση είναι απλή: (α) Η Τουρκία πάντα αμφισβητούσε ότι υπάρχουν ελληνικά δικαιώματα από τον 28ο μεσημβρινό μέχρι τον 32ο. Κατά συνέπεια η Ελλάδα ντε φάκτο αποδέχεται ότι πρόκειται για αμφισβητούμενη περιοχή, με την δική της υπογραφή. (β) Ακριβώς δίπλα εκεί που τελειώνει η χαραχθείσα γραμμή ξεκινά η χάραξη της ΑΟΖ που έχει προτείνει η Τουρκία στην Αίγυπτο. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, η Αίγυπτο δεν χάνει η ίδια σπιθαμή ΑΟΖ. Απώλειες έχει μόνο η Ελλάδα και σημαντικές. Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας υπονόμευσης της θέσης των ελληνικών νησιών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συμπέρασμα: σε όλα τα υπό διαπραγμάτευση θέματα η Ελλάδα έκανε υποχωρήσεις. Παραχώρησε δικαιώματα σε τρίτους. Όπως και με την Ιταλία δεν πήρε τίποτα από τα «αμφισβητούμενα», ενώ τα έδωσε όλα. Η συμφωνία που έκανε, όπως και με την Ιταλία αποδυναμώνει κάθε μελλοντική διαπραγματευτική της θέση, τόσο με την Αλβανία, όσο και πολύ περισσότερο με την Τουρκία.
Η συμφωνία δεν είναι ένας καλός συμβιβασμός με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Μακάρι να ήταν. Στην πραγματικότητα υποχωρήσεις έκανε μόνο η μία πλευρά σε βάρος των μακρόχρονων συμφερόντων και δικαιωμάτων της. Οι μονομερείς υποχωρήσεις δεν συνιστούν συμβιβασμό. Διότι σε κανένα σημείο η Αίγυπτος δεν έκανε πίσω από τις θέσεις που πρόβαλε εδώ και χρόνια στις διαπραγματεύσεις. Αντίθετα, η Ελλάδα έκανε πίσω απ’ όλες τις διαπραγματευτικές της θέσεις. Δυστυχώς.
ΥΓ.1 Διαβάζω σοβαρούς ανθρώπους που δέχονται, όπως λένε τους συμβιβασμούς, καλά κάνουν. Απλά να μας πουν και σε μας σε πιο σημείο της συμφωνίας έγιναν συμβιβασμοί. Που ακριβώς έκανε η Αίγυπτος πίσω, όπως έκανε η Ελλάδα.
ΥΓ.2 Είναι καταπληκτικό πώς οι ψευδομακεδονομάχοι προκειμένου να καλύψουν τις υποχωρήσεις της δεξιάς τους, ανακάλυψαν την λέξη συμβιβασμό.
ΥΓ.3 Παιδιά, άλλο συμβιβασμός και άλλο υποχώρηση. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να το μάθετε.
ΥΓ.4 Η συμφωνία αυτή, είναι ως η Ελλάδα, που σήμερα έχει 6 μίλια αιγιαλίτιδα ζώνη σε όλα τα νησιά της, να παραιτηθεί από το δικαίωμα επέκτασης σε όλα τα σημεία, και, ταυτόχρονα, να πανηγυρίζει ότι τα «βρήκε» με την Τουρκία. Αλλά αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση, αλλά παράδοση. Σημειώνω δε, ότι υπήρξε ελληνική κυβέρνηση έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία σε αυτή τη βάση.

Σχετικά

Tags: Ανατολική ΜεσόγειοςΑΟΖΑπόψειςγεωοικονομίαγεωπολιτικήΝίκος Κοτζιάς
Share51Tweet32Share9Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

Αμυνα & Διπλωματία

Ιρανικό δορυφόρο εκτόξευσε η Ρωσία- Στα κάγκελα οι ΗΠΑ

10 Αυγούστου 2022
Πετρέλαιο, oil
Αγορές

Υπό πίεση το πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων

10 Αυγούστου 2022
Oil tanks
Πολιτική & Οικονομία

Πολύ πάνω από τις προβλέψεις τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ

10 Αυγούστου 2022
Επόμενο άρθρο
ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου και Τουρκίας-Λιβύης

Συμφωνία συνεκμετάλλευσης υπέγραψαν Ελλάδα και Αίγυπτος: Αυτό είναι το κείμενο

Ινδία: Αεροσκάφος με 191 επιβάτες κόπηκε στα δύο

MostPopular

  • Alexis Patelis

    Πατέλης VS φημών για τη β’ δόση: Το βρόμικο παιχνίδι

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Παναγιώτης Κοντολέων: Το βιογραφικό του διοικητή της ΕΥΠ

    1777 shares
    Share 711 Tweet 444
  • Σενάριο αποσταθεροποίησης με γερμανικό δάκτυλο τροφοδότησε ο Μητσοτάκης

    142 shares
    Share 57 Tweet 36
  • ΕΥΠGate: Η Κομισιόν δεν πατάει στα κάρβουνα

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Θεμιστοκλής Δεμίρης: Το βιογραφικό του νέου διοικητή της ΕΥΠ

    373 shares
    Share 149 Tweet 93

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για αυτές τις τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και τους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}