• Τελευταία
  • Trending
  • All

Οι αγορές αντέδρασαν… πάλι! Τα γραφήματα λένε άλλη ιστορία

24 Μαρτίου 2020

Τα 98α βραβεία OSCARS® έρχονται στην COSMOTE TV

12 Μαρτίου 2026

CAFF Work powered by Viohalco: Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος

12 Μαρτίου 2026

IEA: Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή προκαλεί τη μεγαλύτερη διαταραχή στην προσφορά πετρελαίου

12 Μαρτίου 2026
Greenpeace activists empty sacks of genetically modified corn in giant toilets outside the US embassy in Greece. The action takes place on the eve of the World Trade Organisation (WTO) Conference in Cancun, Mexico where the US is trying to impose GMO's on consumers and farmers all over the world. Here the activists are dressed in orange suits with signs around their necks saying "GMO's: We just don't want them" in Greek and English.

Greenpeace και φορείς κατά των νέων μεταλλαγμένων στην Ευρώπη

12 Μαρτίου 2026
Κομισιόν

Κομισιόν: Προς προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur από τον Μάιο

12 Μαρτίου 2026
lng carriers

Ινδία: Στροφή σε Ευρώπη και ΗΠΑ για LPG μετά το κλείσιμο του Περσικού

12 Μαρτίου 2026

Ο Jannik Sinner και ο όμιλος Allianz ανακοινώνουν πολυετή παγκόσμια συνεργασία

12 Μαρτίου 2026

ΔΕΗ: Ξεκινά η διάθεση ομολόγου για κατοίκους Κοζάνης και Φλώρινας με απόδοση 8%

12 Μαρτίου 2026

Το Ιράν κλείνει τα Στενά του Ορμούζ – Φόβοι για πετρέλαιο στα 250 δολ.

12 Μαρτίου 2026

Τουρκία για Patriot στην Κάρπαθο: «Παράνομη ενέργεια» – «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα»

12 Μαρτίου 2026
Drone

Λίβανος: Ισραηλινές επιθέσεις με 8 νεκρούς στο παραλιακό μέτωπο της Βηρυτού

12 Μαρτίου 2026

Ινδία: Σε υψηλό 11 μηνών ο πληθωρισμός – Ανησυχία για πιέσεις από το πετρέλαιο

12 Μαρτίου 2026

Zalando: Κέρδη 591 εκατ. ευρώ το 2025 – Επαναγορά μετοχών έως 300 εκατ.

12 Μαρτίου 2026

Aegean: Αύξηση 14% των καθαρών κερδών – Επιφυλάξεις με το Μεσανατολικό

12 Μαρτίου 2026
gazprom

Ουκρανική επίθεση σε σταθμούς της Gazprom – Καταδικάζει το Κρεμλίνο

12 Μαρτίου 2026

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S26 ήρθε στη Nova

12 Μαρτίου 2026

Bitget: «Crypto Anti-Bias Pledge» για ένα πιο συμπεριληπτικό μέλλον στα κρύπτο

12 Μαρτίου 2026
φωτ.: Marine Traffic

Περσικός: Χτύπημα σε ελληνόκτητο τάνκερ – Στις 15 οι επιθέσεις σε πλοία από τις 28/2

12 Μαρτίου 2026

Θα υπάρξουν αγροτικές κινητοποιήσεις τις ημέρες του East Macedonia Thrace Forum IV στην Αλεξανδρούπολη;

12 Μαρτίου 2026

ΟΛΘ Α.Ε. και Five Senses Consulting ενισχύουν την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη

12 Μαρτίου 2026

Η Samsung Electronics φέρνει τα Galaxy S26 και Buds4 σε Ελλάδα & Κύπρο

12 Μαρτίου 2026
Χερσαία εισβολή, πτώση καθεστώτος και εκεχειρία

Τα στοιχήματα για την εξέλιξη του πολέμου στο Ιράν: Χερσαία εισβολή, πτώση καθεστώτος και εκεχειρία

12 Μαρτίου 2026
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Αγορές

Οι αγορές αντέδρασαν… πάλι! Τα γραφήματα λένε άλλη ιστορία

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
24 Μαρτίου 2020
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
81 1
0
223
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ημέρα δυναμικής αντίδρασης για τα Χρηματιστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η ομόθυμη αντίδραση πολιτικών και τραπεζιτών αποτέλεσε το ιδανικό έναυσμα για τεχνική αντίδραση στις αγορές που είχαν υποχωρήσει βίαια, καθώς στον πανικό του covid-19 προστέθηκαν οι αυτόματες εντολές stop-loss και το short selling.

Εκρηκτικά είναι τα κέρδη της τάξης του 8-10% σημείωσαν οι ευρωαγορές, εντυπωσιακό ήταν το φινάλε στη Wall Street σήμερα, ενώ ηπιότερη αντίδραση εκδήλωσαν τα ασιατικά χρηματιστήρια. Προσπάθεια αντίδρασης γίνεται και πετρέλαιο, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη ανταπόκριση.

Σχετικάθέματα

IEA: Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή προκαλεί τη μεγαλύτερη διαταραχή στην προσφορά πετρελαίου

12 Μαρτίου 2026
lng carriers

Ινδία: Στροφή σε Ευρώπη και ΗΠΑ για LPG μετά το κλείσιμο του Περσικού

12 Μαρτίου 2026

Το Ιράν κλείνει τα Στενά του Ορμούζ – Φόβοι για πετρέλαιο στα 250 δολ.

12 Μαρτίου 2026

Αυτό που προβληματίζει όμως η σημαντική άνοδος του χρυσού, η περιορισμένη πτώση του δείκτη μεταβλητότητας VIX, που βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και η άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα, παρα την αθρόα παροχή χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες.

Η ανοδική κίνηση στα Χρηματιστήρια, αν και δίνει ανάσες, ακόμα δεν πιστοποιεί ουσιαστική μεταστροφή, καθώς οι δείκτες παραμένουν στα όρια της πλαγιολίσθησης. Ενδεχόμενη αλλαγή τάσης, τώρα, προϋποθέτει είτε εκτεταμένο ανοδικό σερί, είτε διαμόρφωση μοτίβου συσσώρευσης. Το δεύτερο σενάριο είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ο VIX είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, καταδεικνύοντας έντονη μεταβλητότητα.

Μπορεί η αντίδραση να είναι μεν εντυπωσιακή, ωστόσο τέτοιες διακυμάνσεις έχουν καταστεί η νέα “κανονικότητα” στα χρηματιστήρια αξιών και εμπορευμάτων μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Coronavirus Impact

Καθώς οι ΗΠΑ εισέρχονται σε κατάσταση lockdown, αποφεύγοντας όμως την αναστολή της διαπολιτειακής κίνησης, ο έλεγχος της πορείας της νόσου στο εσωτερικό της χώρας καθίσταται πρακτικά αδύνατος, ιδιαίτερα κάτω από μοντέλο που ακολουθείται. Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, κάθε πολιτεία εξετάζεται αυτόνομα ως προς την καμπύλη κορύφωσης και αποδρομής, με τον μέσο χρόνο να είναι μεταξύ τεσσάρων και οκτώ εβδομάδων. Ωστόσο, η ελεύθερη κίνηση μεταξύ πολιτειών μπορεί να δημιουργήσει πυρήνες πρόσμιξης, διαφοροποιώντας ουσιωδώς την επιδημιολογική εικόνα και εκτροχιάζοντας τη διαδικασία παρακολούθησης.

Στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο μέρος των επιβατηγών εσωτερικών μετακινήσεων έχει ανασταλεί, ωστόσο είναι μέτρο που ελήφθη μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία, γεγονός που θολώνει την εικόνα.

Η δυναμική απεμπόλησης των περιορισμών στην Κϊνα και η καλή εικόνα του ιού στη Ρωσία, συμβάλλουν στη διαμόρφωση νέας προοπτικής για την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, είναι ακόμα νωρίς για να σταθμιστεί ο αντίκτυπος της επανάκαμψης.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι ακόμα πιο σύνθετη, καθώς ο κορονοϊός πλήττει τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες υποχωρούν, με αποτέλεσμα μαζικές απολύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου.

Η διακοπή εμπορίου με την Ευρώπη, με την πρόφαση του κορονοϊού για ένα μήνα πλήττει επίσης αυτοκινητοβιομηχανίες για γεωργία, ενώ, το lockdown στοιχίζει περί τα 10 εκατ. θέσεις απασχόλησης στην εστίαση. Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται οι επιπτώσεις στον Τουρισμό. Η Morgan Stanley υπολόγισε το Impact scenario για την αγορά εργασίας ΗΠΑ, το Crisis Monitor έβαλε μια πινελιά ακόμη.

Η αποκλιμάκωση του δολαρίου συνέβαλε βέβαια στην ενίσχυση της τιμής του χρυσού, ο οποίος όμως έχει το δικό του στίγμα και σημειολογία και η άνοδός του σε τέτοιες περιόδους, δεν αποτελεί ποτέ θετική ένδειξη.

Η εικόνα των αγορών

Στη Wall Street, o Dow Jones σημείωσε τη μεγαλυτερη ποσοστιαία άνοδο από το 1933, με ράλι 11,37% ή 2.112 μονάδων, για α κλείσει στις 20.704. Ο S&P κατέγραψε κέρδη 9,38% στις 2.447 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 8,12% στις 7.417 μονάδες.

 

Η πορεία των ευρωαγορών

1 Του 2
- +

Στις ευρωαγορές, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 8,4% στις 304 μονάδες.

  • Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 9% κλείνοντας στις 5.446 μονάδες.
  • Ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη έγραψε κέρδη 10,98% για να τερματίσει στις 9.700 μονάδες.
  • Ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 8,39%, διαμορφούμενος στις 4.242 μονάδες.
  • Ο MIB στο Μιλάνο ανέκτησε 8,93%, σκαρφαλώνοντας στις 16.948 μονάδες.

 

Αντίδραση σε ΧΑ και ομόλογα

Η πορεία του Γενικού Δείκτη

1 Του 2
- +

Ο Γενικός Δείκτης με άλμα 7,68% σκαρφάλωσε στις 552,45 μονάδες, αφού δεν κατάφερε να παραμείνει στα υψηλά ημέρας στις 556,38 μονάδες.

Ο τζίρος ανήλθε στα 102,2 εκατ., όμως από αυτά τα 44,6 εκατ. αφορούσαν πακέτα.

Το σύνολο των μετοχών του FTSE25, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, ενώ δεν υπήρξε Δεικτοβαρής τίτλος που να κλείσει στο υψηλό, ή στο χαμηλό ημέρας.

Τέλος, προβληματισμό δημιουργεί η εικόνα του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, η απόδοση του οποίου αρχικά πιέστηκε, εν τέλει όμως ενισχύθηκε, παρά τη δεδηλωμένη πρόθεση και δραστηριοποίηση της ΕΚΤ επί της καμπύλης.

Σχετικά

Tags: cacdax-30ftse-100Wall StreetΓενικός ΔείκτηςεμπορεύματαισοτιμίεςΠετρέλαιοΧρηματιστήριο
Share89Tweet56Share16Send

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Απεγγραφή από τις ειδοποιήσεις
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

IEA: Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή προκαλεί τη μεγαλύτερη διαταραχή στην προσφορά πετρελαίου

12 Μαρτίου 2026
lng carriers
Crisis Zone

Ινδία: Στροφή σε Ευρώπη και ΗΠΑ για LPG μετά το κλείσιμο του Περσικού

12 Μαρτίου 2026
Crisis Zone

Το Ιράν κλείνει τα Στενά του Ορμούζ – Φόβοι για πετρέλαιο στα 250 δολ.

12 Μαρτίου 2026
Επόμενο άρθρο

Covid-19: Οι τρύπες του ΕΣΥ και οι συστάσεις του ΠΟΥ στον Τσιόδρα

ΗΠΑ: Πακέτο 2 τρισ. κατά του κορονοϊού

Μετάφραση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

MostPopular

  • Group of soldiers or spies in dark room with large monitors and advanced satellite communication technology launching a missle. Includes flashing yellow light.

    Ο Τραμπ τα έκανε μπάχαλο: Οι αγορές τον αγνοούν, ο πόλεμος δεν τελειώνει

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Οι αγορές σορτάρουν τον Τραμπ – Στα ύψη το ρίσκο, ξανά στα 100 το πετρέλαιο

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • K-Patriot… η νέα «μόδα» στον πόλεμο του Ιράν

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Τρία πλοία χτυπήθηκαν στο Ορμούζ – Το ένα του Παππά

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • Στραγγίζουν το Χ.Α – Το άγχος έκοψε την όρεξη για trading

    54 shares
    Share 22 Tweet 14

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα 98α βραβεία OSCARS® έρχονται στην COSMOTE TV
  • CAFF Work powered by Viohalco: Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος
  • IEA: Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή προκαλεί τη μεγαλύτερη διαταραχή στην προσφορά πετρελαίου
  • Greenpeace και φορείς κατά των νέων μεταλλαγμένων στην Ευρώπη
  • Κομισιόν: Προς προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur από τον Μάιο

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr