• Τελευταία
  • Trending
  • All

Όταν ο Καραμανλής έπαθε… Σημίτη: Οι “σοφοί” προειδοποιούν τον Μητσοτάκη

29 Οκτωβρίου 2019

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025

G7: Στοχεύει τις παγκόσμιες ανισορροπίες – Αιχμές κατά Ρωσίας και Κίνας

23 Μαΐου 2025

Ισχυρό Ξεκίνημα για την Premia Properties στο 2025

23 Μαΐου 2025
πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου

Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

23 Μαΐου 2025

Επανεκκίνηση για τη γερμανική οικονομία στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Eurobank: Στα top picks της Deutsche Bank για την Ευρώπη – Σύσταση buy

23 Μαΐου 2025

Θεσμική αντεπίθεση της Ευρώπης στις δασμολογικές πιέσεις των ΗΠΑ

23 Μαΐου 2025
Ο Σι Ζινπίνγκ

Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

23 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ εκβιάζει το Χάρβαρντ και… πυροβολάει τα πόδια του…

23 Μαΐου 2025

Οι τράπεζες αλλάζουν πρότυπο για τις μεταφορές – Το λάθος που διορθώνουν

23 Μαΐου 2025

Κ. Παπαζάχος: Ο χθεσινός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν «μοναχικός»

23 Μαΐου 2025
ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καιρός: Μεταφορά αφρικανικής σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες

23 Μαΐου 2025

Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

22 Μαΐου 2025

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Όταν ο Καραμανλής έπαθε… Σημίτη: Οι “σοφοί” προειδοποιούν τον Μητσοτάκη

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
29 Οκτωβρίου 2019
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Βαλκάνια, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
127 1
0
348
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Είναι λίγες οι φορές που οι θέσεις, αντιλήψεις και απολήξεις της σκέψης κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών παραγόντων, που προέρχονται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους και επιδιώκουν διαφορετική ατζέντα, συγκλίνουν, ακόμα λιγότερες ταυτίζονται και όταν αυτό συμβαίνει σίγουρα δεν μπορεί να παραβλέπεται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα εθνικά θέματα.

Η Ελλάδα “Συμβούλιο Σοφών” δεν διαθέτει, οι δομές χάραξης εξωτερικής πολιτικής παραμένουν υποτυπώδεις και ανενεργές, οι ευρείες ανακατατάξεις σε ΕΥΠ, υπουργείο Εξωτερικών, υπουργείο Άμυνας και η επιβολή νέας διοικητικής πυραμίδας δημιουργούν κενά εξουσίας, τριβές και προβλήματα επικοινωνίας, υπονομεύοντας τη δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης απάντησης σε προκλήσεις, αίσθηση που μπορεί να αποτελέσει “πυροκροτητή” για την εκδήλωση τουρκικής προβοκάτσιας στο Αιγαίο ή και την Κύπρο.

Σχετικάθέματα

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025

Τις ενδείξεις αυτές αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο και σε συνδυασμό με το διεθνές γεωπολιτικό και γεοικονομικό σκηνικό σε τοποθετήσεις με χρονική απόσταση δύο Έλληνες πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Κώστας Σημίτης, οι οποίοι προειδοποιούν για τη συγκυρία, τις κινήσεις των γειτόνων, τη στάση εταίρων και συμμάχων και ζητούν ανάληψη πρωτοβουλιών από την ελληνική κυβέρνηση.

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στις 27 Οκτωβρίου στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, περιέγραψε το διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, ανέδειξε τις πιέσεις από τον γεωοικονομικό ανταγωνισμό και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για εταίρους και συμμάχους, βάσει των έως τώρα κινήσεών τους.

Η βασική διαφορά των δύο τοποθετήσεων είναι ότι η προσέγγιση του Κώστα Σημίτη έγκειται στις εξελίξεις στον θαλάσσιο χώρο, ενώ του Κώστα Καραμανλή στην αναβάθμιση της γεωστρατηγικής αξίας της Μακεδονίας-Θράκης μέσα από λιμάνια και τον TAP.

Η ομάδα ανάλυσης του Crisis Monitor στις 20 Αυγούστου, έχοντας ήδη αξιολογήσει την παρέμβαση Σημίτη και εστιάζοντας την προσοχή στους συμμάχους αναγνώρισε απτή ένδειξη αλλαγής της συμπεριφοράς των ΗΠΑ έναντι της Κύπρου και κατ’ επέκταση της Ελλάδας σε θέμα με τίτλο: Οι ΗΠΑ αδειάζουν; την Κύπρο: Αφήνουν έκθετη την ΑΟΖ, με δηλώσεις εκπροσώπου του State Department.

Το Crisis Monitor επισήμανε τα εμφανή και υποδόρια μηνύματα της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τα οποία μπορούν να αποκωδικοποιηθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες, με τα απαραίτητα εργαλεία και την κατάλληλη ώρα.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής είπε

«έχουμε περάσει σε φάση αυξανόμενης αβεβαιότητας που επιτείνεται από τη συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά των ΗΠΑ που εγείρει ερωτηματικά συνέπειας και αξιοπιστίας».

Η απρόβλεπτη αυτή συμπεριφορά των ΗΠΑ σημείωσε πως «αποτυπώνεται σε μείζονα θέματα: από τη λεγόμενη Αραβική ‘Ανοιξη και τις αντιφάσεις της υπερδύναμης στο ζήτημα της Συρίας έως την ανακόλουθη συμπεριφορά της έναντι της Τουρκίας».

Συνεχίζοντας αναγνώρισε το ασταθές της περιόδου και επέστησε την προσοχή στις εξελίξεις και στα σημεία πίεσης προς την Ελλάδα:

«Ανταγωνισμοί, περιφερειακές συγκρούσεις, εμπορικοί πόλεμοι και συχνές μεταβολές δυνάμεων, συμπεριφορών και ευθυγραμμίσεων καθιστούν τη διεθνή σκηνή πολύ πιο ασταθή από οποιαδήποτε άλλη φάση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πραγματικότητα αυτή αποτυπώνεται με ιδιαίτερη ενάργεια στην ευρύτερη γειτονιά μας, τον χώρο δηλαδή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής»,

είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε

“Στα χρόνια που έρχονται, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, οι οποίες θα απαιτήσουν συγκροτημένες πολιτικές, αποφασιστικότητα και τόλμη, θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να τις εφαρμόσουμε με συνέπεια και πειθαρχία”.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή αναδεικνύει όμως και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η ενδελεχής ανάλυση και προβολή των οποίων οδηγεί στο σκεπτικό και τα συμπεράσματα ενός άλλου Έλληνα πρώτην πρωθυπουργού, του Κώστα Σημίτη, ο οποίος παρενέβη στα δρώμενα εστιάζοντας επίσης στην εξωτερική πολιτική στις 9 Ιουνίου του 2019 με άρθρο του στην Καθημερινή.

Αμφότεροι οι πρώην πρωθυπουργοί αναγνωρίζουν το νέο πλαίσιο με τον Κώστα Σημίτη να γράφει

 “Τα προβλήματα είναι γνωστά, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα είναι διαφορετικές από εκείνες που επικρατούσαν επί δεκαετίες μέχρι πρόσφατα. Η αποφασιστική διαφορά προέκυψε από την ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και την πιθανολόγηση ότι υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου σε περιοχές της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας”,

τοποθετώντας το πλαίσιο ασφυκτικά στα ελληνοτουρκικά και τις τουρκικές βλέψεις, ενώ συνεχίζοντας αναφέρεται ξεκάθαρα για την προοπτική εκδήλωσης νέων τουρκικών σχεδίων, τα οποία δεν θα βρουν την αντίθεση των συμμάχων και εταίρων:

“Η Τουρκία μπορεί να θεωρήσει ότι η περίοδος αυτή προσφέρεται για να επιβάλει τις απόψεις της στα θέματα των ορίων τόσο της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης όσο και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ενα τουρκικό πλοίο με στόχο την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου πλέει ήδη επί της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Μπορεί πιθανότατα η Τουρκία να στείλει πλοίο σε τμήμα της υφαλοκρηπίδας, που η Ελλάδα θεωρεί ελληνική αλλά η Τουρκία τουρκική.

Το γεγονός αυτό, αντί να προκαλέσει την αρνητική στάση και τη διαμαρτυρία των συμμάχων της Ελλάδας, πιθανόν να τους οδηγήσει σε μια επιφυλακτική στάση. Να θεωρήσουν ότι έχουν την ευκαιρία να τελειώνουν με τις ελληνοτουρκικές διαφορές και έτσι να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που σε ερωτήσεις σχετικά με «τις προκλήσεις της Τουρκίας» στην κυπριακή ΑΟΖ, «σημείωσε την ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» και «μίλησε για συμφωνίες εξίσου επωφελείς για τα εμπλεκόμενα μέρη», μία απάντηση που υποδηλώνει πρωτοβουλίες που ίσως δεν θα είναι συμφέρουσες για τη χώρα μας”.

καταλήγει, δε, σε μια σειρά συμπερασμάτων

“Πολλοί πιθανώς θα θεωρήσουν ότι μια τέτοια στάση των «συμμάχων» δεν είναι επιτρεπτή. Θα εκφράσουν την πεποίθησή τους ότι όλοι «όπως συνήθως» στρέφονται κατά της Ελλάδας. Αγνοούν όμως, όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι ακολουθήσαμε και ακολουθούμε μέχρι τώρα συνειδητά μια πολιτική στην οποία κυριαρχεί η επίκληση των δικαιωμάτων μας, αλλά αποφεύγουμε να τα κατοχυρώσουμε για να μην προκαλέσουμε αμφισβητήσεις. Αναγνωρίζουμε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά εν γνώσει μας δεν επιδιώξαμε την εφαρμογή τους γιατί θεωρούμε πιθανό να προκύψουν αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα. Υπογράψαμε και κυρώσαμε τη διεθνή σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982, η οποία προβλέπει ότι η αιγιαλίτιδα ζώνη μιας χώρας έχει εύρος 12 μίλια. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε αυξήσει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια”.

και αφήνει, στην κατακλείδα, υποσημείωση για την κυβέρνηση που θα εκλέγονταν από τις εκλογές του Ιουλίου:

“Πιστεύω ότι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μετά τις εκλογές είναι αναγκαία. Ο κίνδυνος επεισοδίων με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή. Σε μια τέτοια προσπάθεια η Ελλάδα θα έχει, πιστεύω, την συμπαράσταση τόσο της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και των ΗΠΑ”.

Ο Κώστας Σημίτης στο άρθρο του χρεώνει ευθύνες για την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας και στη χαλαρή πολιτική προσέγγισης που ακολούθησε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, τοποθέτηση που τότε φαινόταν ως μικροπολιτική, σήμερα όμως και μετά την ομιλία του τελευταίου, φαίνεται ως μήνυμα, το οποίο λαμβάνει ο ίδιος ο αναφερόμενος και προσπαθεί να το περάσει στη σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο άρθρο του Κώστα Σημίτη αντέδρασε τότε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ με μπαράζ ανακοινώσεων της πρεσβείας και εν συνεχεία συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό. Ο Κώστας Σημίτης αργότερα προειδοποίησε την αυξημένη πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, αιχμή που είχε αφήσει και στο πρώτο άρθρο του, ίσως όχι τόσο ξεκάθαρα.

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των ΗΠΑ απρόβλεπτη, αναγνωρίζοντας το εσωτερικό χάσμα του κρατικού μηχανισμού και της Γερουσίας με την ατζέντα του Λευκού Οίκου και την οπορτουνιστική στρατηγική του Ντόναλντ Τραμπ. Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Σημίτης, εστιάζοντας στον κρατικό μηχανισμό των ΗΠΑ διατύπωσε την ανησυχία για την εκδήλωσε συντεταγμένης πίεσης στην κατεύθυνση της αναθεώρησης του status quo.

Έτσι διαμορφώνεται η εικόνα μιας επικίνδυνης για τα ελληνικά συμφέροντα σύγκλισης κράτους-Τραμπ που θα ενισχύσει τις τουρκικές θέσεις και θα εντείνει την προκλητικότητά της Άγκυρας, καθιστώντας ως εκ τούτου τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου ιδιαίτερα αυξημένο.

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί τα ζητήματα αυτά στην ένταση που τίθενται από τους πρώην πρωθυπουργούς και εφαρμόζει στρατηγική προσέγγισης με την Άγκυρα τη στιγμή που ο αναθεωρητισμός και η “βουλιμία” της Άγκυρας βρίσκεται στο απόγειο, θέτοντας σε κίνδυνο την εδραιωμένη διαπραγματευτική θέση και ανοίγοντας ενδεχομένως την “όρεξη” γειτόνων και εταίρων για μια νέα προσέγγιση.

Σχετικά

Tags: ΑιγαίοΑνατολική Μεσόγειοςγεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοθερμό επεισόδιο στο ΑιγαίοΚώστας Καραμανλής
Share139Tweet87Share24Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Spotlight

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025
On the Radar

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
The Wire

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Πάει σε πρόωρες εκλογές η Μεγάλη Βρετανία

Euro-Arab Summit: Ο Μητσοτάκης ανεβάζει το προσφυγικό-μήνυμα στην Άγκυρα

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    226 shares
    Share 90 Tweet 57

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr