• Τελευταία
  • Trending
  • All

Ποιοί, πως και γιατί βραχυκύκλωσαν τις αγορές

4 Σεπτεμβρίου 2019
Risk, Ρίσκο

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week Ahead: Διαπραγματεύσεις και… macro στο επίκεντρο

12 Μαΐου 2025
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

11 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 12 Μαΐου 2025

Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

11 Μαΐου 2025

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει το 3ο Συνέδριο Women in Law στης 14 Μαΐου

11 Μαΐου 2025

Η Κίνα κρατάει την Ευρώπη απ’ τα… λιμάνια

11 Μαΐου 2025

Athex TEch Summit 2025: Οι ηγέτες της επόμενης μέρας συζητούν

11 Μαΐου 2025

ATHEX Tech Summit 2025: Empowering Digital Transformation for a Competitive Future

11 Μαΐου 2025
Weather news, Καιρός

Αίθριος ο καιρός το πρώι-Χαλάει από το μεσημέρι

11 Μαΐου 2025

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι “κλείδωσαν” στήριξη Τραμπ σε μήνυμα στον Πούτιν

10 Μαΐου 2025

BIS: Οι τραπεζίτες επιμηκύνουν τις κρίσεις… από φόβο

10 Μαΐου 2025

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Επιστροφή στην κορυφή

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Αγορές

Ποιοί, πως και γιατί βραχυκύκλωσαν τις αγορές

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
4 Σεπτεμβρίου 2019
Στις Analytics, Crisis Zone, On the Radar, Trump-effect, Αγορές
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
30 1
0
84
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Αν οι traders βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, τότε το αποτύπωμά τους στις αγορές χρήζει εξέτασης από ψυχίατρο αντί για τεχνικούς αναλυτές. Πόσα γεγονότα και σε τί χρονικό διάστημα μπορούν αποτελεσματικά να διαχειριστούν άνθρωποι και μοντέλα, σε ποιό βαθμό οι αντιδράσεις των αγορών είναι προβλέψιμες και πότε γίνονται επικίνδυνες για την κοινωνία; Αυτό σημαίνει ότι η παράλληλη αύξηση των τιμών περιουσιακών στοιχείων και των κινδύνων πολιτικής που απορρέουν από τις δράσεις των κυβερνήσεων στρεβλώνουν την εικόνα, βραχυκυκλώνουν τους μηχανισμούς των αγορών ΄διαμορφώνουν αίσθημα πλασματικής ευφορίας και εικονικής ευμάρειας στους πολίτες.

Τα ερωτήματα δεν είναι συχνά σε κείμενα δημοσιογράφων, έχουν αναφερθεί σε αναλύσεις οίκων και εξετάζονται βαθύτερα σε πανεπιστήμια. Τώρα όμως οι αγορές χρειάζονται απαντήσεις και επειγόντως, καθώς οι αντιδράσεις τους και ο τρόπος που διαχειρίζονται τις καταστάσεις κρίνει τη βαρύτητά τους ως μηχανισμούς.

Σχετικάθέματα

Risk, Ρίσκο

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

11 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 12 Μαΐου 2025

Athex TEch Summit 2025: Οι ηγέτες της επόμενης μέρας συζητούν

11 Μαΐου 2025

Μπορεί αυτά να ακούγονται πολύ θεωρητικά αλλά δεν είναι. Οι αγορές, αντέδρασαν στις εξαγγελίες των Ελλήνων πολιτικών για χρεοκοπία, ξανά στα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ και το ίδιο έπραξαν κατ΄ αρχή στο Brexit. Το περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων σε Ευρώπη και Ασία, το αρκετά υψηλότερο κόστος του χρήματος στις ΗΠΑ (που εξισορροπείται από τις εκτεταμένες φοροαπαλλαγές) και η πολιτικοποίηση οικονομικών διαδικασιών και φαινομένων από Τραμπ, Πούτιν και Σι, μεταλλάσσουν βίαια την οικονομική πραγματικότητα όπως αυτή είναι γνωστή σήμερα. Το επιτοκιακό και ομολογιακό spread έχει καταφέρει μέχρι τώρα να απομονώσει τις αγορές από τις πολιτικές αναταράξεις, καθώς το Δημόσιο απορροφά με προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης και φρέσκο χρήμα σημαντικό μέρος του ρίσκου που παράγει. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει με μια περίεργη αντιστροφή ρόλων: Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπεύθυνος για την “εμπόλεμη κατάσταση στο εμπόριο”, ο Πούτιν για την καχεξία στην Ανατολική Ευρώπη και ο Σι για τις ανωμαλίες στην τεχνολογία και τα φάρμακα, Ευρώπη και Ιαπωνία με μηδενικά και αρνητικά επιτόκια διευκολύνουν την οικονομική δραστηριότητα, δρώντας ως πυλώνες σταθερότητας εν μέσω παγκόσμιου πολιτικού ρεφορμισμού.

Οι αγορές όμως, σύμφωνα με τις αναλύσεις, δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αυτά ολιστικά και με βάση την προοπτική τους, αλλά ad hoc και μόνο για το σκέλος που ο κίνδυνος επιδρά στα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια, μετά το risk-off λόγω του φθηνού χρήματος. Αυτό σημαίνει ότι ενώ βλέπουν όλη την εικόνα αντιδρούν μόνο για το κομμάτι που υπερβαίνει τον κίνδυνο που απορροφούν οι κυβερνήσεις. Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχουν τυφλά σημεία (blind spots) τα οποία είναι δυνητικά πιο επικίνδυνα από το ρίσκο που θα αναλάμβαναν πραγματικά οι επενδυτές, καθώς άπαντες αγνοούν την ύπαρξή τους.

Τα παραπάνω δεν είναι παρά ένα εύγλωττο σχήμα για να περιγράψουμε μια κρατικά επιχορηγούμενη, σχεδόν παγκόσμια, χρηματιστηριακή φούσκα, η οποία δεν περιορίζεται στις μετοχές, αλλά επεκτείνεται στα ομόλογα και επιδρά στις ισοτιμίες. Αυτή η θεώρηση αποδεικνύεται από την παράλληλη και πολλές φορές ταυτόχρονη άνοδο μετοχών και του χρυσού, δολαρίου και πετρελαίου και το ράλι στα ομόλογα παρά την επερχόμενη παγκόσμια επιβράδυνση που θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε εκτεταμένη περίοδο υπανάπτυξης ή ακόμα και ύφεσης, αν και η στασιμότητα είναι συνήθως χειρότερη από τη συρρίκνωση, τουλάχιστον σε όρους συνταγής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στην Ελλάδα η μετοχή της ΔΕΗ ανεβαίνει καθώς η κυβέρνηση “ξύνει τις πληγές” και δημοσιοποιεί έως και τραγικοποιεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ενώ ο πρωθυπουργός φαίνεται να αναζητά υποψήφιους αγοραστές από τη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να έχουν γυρίσει σελίδα καθώς επωφελούμενες από την αύξηση των καταθέσεων κατάφεραν να “στρώσουν” τους δείκτες ανθεκτικότητας και βιωσιμότητάς τους προσεγγίζοντας ή και ευθυγραμμιζόμενες με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης αμφιταλαντεύεται, η οικονομική δυναμική είτε έχει προεξοφληθεί, είτε δεν επιβεβαιώνεται. Στην πρώτη περίπτωση γεννάται το ερώτημα μέχρι ποιού σημείου οι αγορές έχουν προβλέψει την ανάκαμψη, ενώ αν ισχύει τότε οι αποτιμήσεις των τραπεζών δεν αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω καθώς η ανάπτυξη θα εμπεδώνεται. Αν πάλι η δυναμική δεν επιβεβαιώνεται, τότε το φαινόμενο της φούσκας αναδύεται απειλητικά και προκαλεί ανησυχίες.

Σήμερα, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αποτυπώθηκε ακριβώς αυτή η ανησυχία, καθώς η αγορά άνοιξε σε θετικό έδαφος, δέχθηκε πιέσεις και πέρασε ακόμα και σε αρνητική περιοχή για να κλείσει οριακά σε θετικό έδαφος, με τη νευρικότητα πρόδηλη και τη μεταβλητότητα έντονη.

Στη Wall Street ο δείκτης “φόβου”, δηλαδή ο δείκτης VIX που μετρά τη μεταβλητότητα, ήτοι τις πιθανότητες ανατροπής του σκηνικού, κινείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 6μηνου στις 5 Αυγούστου όταν έφτασε στις 24,59 μονάδες, με άλμα διάρκειας δύο ημερών.

Τότε καταγράφηκε η έκρηξη της τιμής του χρυσού, η μεγάλη βουτιά της Wall Street και ακολούθησαν οι αποφάσεις Fed και ΕΚΤ για τα επιτόκια, διαφοροποιώντας το σκηνικό. Έκτοτε ο VIX έχει υποχωρήσει από τα υψηλά, απέχει όμως αισθητά από τα χαμηλά 6μηνο και κινείται σωρευτικά σε ζώνη αυξημένου κινδύνου μεταξύ 16 και 22 μoνάδων, με μεγαλύτερη ένταση όμως μέχρι τις 20.

 

O Dow Jones έχει προσφέρει έντονες συγκινήσεις το τελευταίο 6μηνο, διαμορφώνοντας όμως εικόνα αυξημένης νευρικότητας, καθώς κλήθηκε να “χωνέψει” τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας, τις γεωπολιτικές στο Ιράν και τον ανταγωνισμό Τραμπ-ΕΕ, καθώς και τον αντίκτυπο όλων αυτών στα κέρδη των επιχειρήσεων, τις προοπτικές τους και την επίδραση του νέου πλαισίου πολιτικού-εμπορικού ανταγωνισμού στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Στην Ασία, o δείκτης Hang Seng του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε σήμερα μετά την απόφαση της πρωθυπουργού της κινεζικής ημιαυτόνομης επαρχίας να αποσύρει το νομοσχέδιο-θρυαλλίδα για τις διαδηλώσεις που διήρκεσαν 13 εβδομάδες και παρέσυραν την οικονομία στο βάλτο της ύφεσης, Πριν απ αυτό όμως είχε σημειώσει απώλειες της τάξης του 20% από τα τοπικά υψηλά και έντονες διακυμάνσεις, οι οποίες αύξησαν την αβεβαιότητα και δημιούργησαν σταθερή τάση εκροής κεφαλαίων.

Η εικόνα διαφοροποιείται ως προς τις περιόδους υφέσεων και αντιδράσεων για τον γερμανικό Dax 30,  οποίος έδειξε να επηρεάζεται περισσότερο από γεωπολιτικά και εσωτερικές πολιτικές εντάσεις, αλλά συμπίπτει ως προς την αύξηση της μεταβλητότητας που είναι ενδεικτική της ανασφάλειας.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αγορές και οικονομίες πιο ευάλωτες, όπως η ελληνική ή η ιταλική, που ανακάμπτουν και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη διαφορά φάσης για να προσελκύσουν κεφάλαια, μπορεί με τον τρόπο αυτό να ανοίγουν την πόρτα σε φαινόμενα η χαρτογράφηση των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί και να καθίστανται ακόμα πιο επιρρεπείς σε πολιτικού και γεωπολιτικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις, δεδομένου ότι τα νέα κεφάλαια αντιδρούν εύκολα και αυξημένο βαθμό ευαισθησίας σε διεθνείς πολεμικές αντιπαραθέσεις εξαιτίας ακριβώς της διασποράς του χαρτοφυλακίου τους. Συνεπώς, η αβεβαιότητα αυτή δεν προστίθεται στις οικονομικές αδυναμίες αλλά δρα πολλαπλασιαστικά επάνω της, εκτοξεύοντας τη δυνητική επικινδυνότητα και λόγω περιορισμένης πρόσβασης σε “πισίνες” διαμοιρασμού ρίσκου.

Σχετικά

Tags: dax-30ftse-100Wall StreetΑναλύσειςΓενικός ΔείκτηςεμπορεύματαΕμπορικός πόλεμοςισοτιμίεςπόλεμος ισοτιμιώνΧρηματιστήριο
Share34Tweet21Share6Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Risk, Ρίσκο
On the Radar

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές
Crisis Zone

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

11 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 12 Μαΐου 2025
On the Radar

Athex TEch Summit 2025: Οι ηγέτες της επόμενης μέρας συζητούν

11 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Η Βουλή "ξεφτιλίζει" τον Τζόνσον

Πήρε το πρώτο ΟΚ από το Ευρωκοινοβούλιο η Λαγκάρντ για ΕΚΤ

MostPopular

  • Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    325 shares
    Share 130 Tweet 81
  • ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    85 shares
    Share 34 Tweet 21

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr