• Τελευταία
  • Trending
  • All

Creta Farms: Επενδυτής ante portas, οι τράπεζες “στον κόσμο τους”

25 Ιουνίου 2019 - Ενημερώθηκε: 21 Ιουλίου 2019

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Επιχειρήσεις

Creta Farms: Επενδυτής ante portas, οι τράπεζες “στον κόσμο τους”

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
25 Ιουνίου 2019 - Ενημερώθηκε: 21 Ιουλίου 2019
Στις On the Radar, The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Επιχειρήσεις
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
48 2
0
135
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σε “αιματοχυσία” οδηγείται το power game των μετόχων για τον έλεγχο της Creta Farms, καθώς οι τράπεζες που κρατούν τα κλειδιά, καθώς διαθέτουν νομικά εργαλεία που μπορούν να τους δώσουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν όρους και λύσεις, δεν επιδεικνύουν ισχυρή βούληση για την άμεση επίλυση της κατάστασης, αλλά επιμένουν σε αποσπασματικές, χωρίς συντονισμό κινήσεις που υπονομεύουν τις προοπτικές της εταιρίας και κατ’ επέκταση τα συμφέροντά τους.

Με τη μετοχή να παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης για δεύτερο συνεχή μήνα και σε θολό τοπίο, ο Κώστας Δομαζάκης ανέλαβε πρωτοβουλία παρουσιάζοντας στην Εθνική Τράπεζα, ενώ είχε νωρίτερα ενημερώσει την Τράπεζα Πειραιώς, σχέδιο απομάκρυνσης του Μανώλη Δομαζάκη και υποψήφιο επενδυτή που θα αναλάβει τη διοίκηση της εταιρίας.

Σχετικάθέματα

Οι τράπεζες αλλάζουν πρότυπο για τις μεταφορές – Το λάθος που διορθώνουν

23 Μαΐου 2025
Χωρίς εθνική στρατηγική για τον τουρισμό οδεύει η Ελλάδα, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σήμερα έχει στα χέρια της για ανάπτυξη,

Τουρισμός: Νέα ρεκόρ το 2025 – Στρατηγική και προκλήσεις 

21 Μαΐου 2025

ΕΤΕ: Αποκωδικοποιώντας τα οφέλη ESG δράσεων για τις μικρές επιχειρήσεις

16 Μαΐου 2025

Παρ’  όλα αυτά η κίνηση του Κώστα Δομαζάκη, δεν φαίνεται ικανή να άρει τα αδιέξοδα και να επισπεύσει την αποκατάσταση της ομαλότητας στη λειτουργία της εταιρίας, καθώς ο Μανώλης Δομαζάκης, από την πλευρά του υποστηρίζει ότι το πόρισμα του ελέγχου της PWC δεν αποδεικνύει τα όσα καταλογίζει ο αδερφός του, ενώ επίκεινται σειρά δικαστικών μαχών.

Οι τράπεζες, με πρώτη την Εθνική, κινούνται κατά μόνας, χωρίς συνεκτικό σχέδιο, επιχειρώντας να δεσμεύσουν περιουσιακά στοιχεία για την βελτίωση των δεικτών κάλυψης απαιτήσεων. Η στρατηγική αυτή, όμως, υπονομεύει την εταιρία, ενώ οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με μετόχους, πολιτικά πρόσωπα, τοπικούς παράγοντες και άλλες εταιρίες συνεχίζονται. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στάση στελεχών, από αρκετές διευθύνσεις έναντι των μετόχων, καθώς σε επαφές τους φαίνεται να έχουν λάβει θέσεις και να προωθούν συγκεκριμένα σενάρια και…”λύσεις”, τακτική που συνήθως υπονομεύει την προοπτική επίτευξης λύσεων και τα συμφέροντα των τραπεζών.

Ο Κώστας Δομαζάκης, επιχειρώντας να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και απαντώντας στα αιτήματα των τραπεζών για λύση που να απεξαρτά διοικητικά την εταιρία από τη διαμάχη των δύο αδερφών, φέρνει ως επενδυτή την SCDGROUP Ltd, εταιρία Κύπρου, με μέλη του διοικητικού συμβουλίου εμφανίζονται η Μαρία Έλενα Δουζόγλου και ο  Θεόδωρος Δουζόγλου καθώς και μια ακόμη εταιρία. Ο εν λόγω επενδυτής προτίθεται να επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms, σύμφωνα με το letter of intent που προσκόμισε για στην Εθνική Τράπεζα ο Κώστας Δομαζάκης. Κατά τη συνάντηση, αναφέρεται, ότι συζητήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του επενδυτή στην εταιρία, οι οποίοι όμως δεν έχουν ακόμα κοινοποιηθεί, στους επενδυτές, την Κεφαλαιαγορά και το Χρηματιστήριο.

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου είναι ομογενής από την Βενεζουέλα και έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δραστηριοποιείται κυρίως στον τουριστικό κλάδο, ενώ στο ΄παρελθόν υπήρχαν διάφορες φήμες για τις σχέσεις του με το καθεστώς Μαδούρο και για ενδεχόμενες επιπλοκές στις δραστηριότητές του εξαιτίας της. Αν ισχύουν οι φήμες για τις σχέσεις του επιχειρηματία με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του, τότε η πρότασή του, δεν αποκλείεται να έχει εξασφαλίσει το πράσινο φως από το Μαξίμου, κάτι που ωστόσο, μόνο οι τραπεζίτες θα μπορούσαν να έχουν πληροφορηθεί, μέσω συγκριμενων διαύλων επικοινωνίας που ενεργοποιούνται σε τέτοιες περιστάσεις, ώστε να πιστοποιούνται εικόνες, ισχυρισμοί και να διασφαλίζεται η αξιοπιστία. Για τον κ. Δουζόγλου, πάντως, η Creta Farms φαίνεται ότι αποτελεί τη νοητή συνέχεια της πρώτης εταιρίας συσκευασίας σαλτσών και τροφίμων που δημιούργησε ο πατέρας του στη Βενεζουέλα,,,,,

Ο Μανώλης Δομαζάκης, από την άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι ο έλεγχος της PwC δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Κ. Δομαζάκη, με τους οποίους αξίωνε περί τα 11,6 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Creta Farms είχε εκδώσει για ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του επενδυτικού κοινού την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Από τις 2/4/2019 ο κ. Κ. Δομαζάκης είχε προβάλει αξιώσεις κατά της Εταιρείας ύψους 11,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αφορούσαν ταμειακές διευκολύνσεις από τον ίδιο προς την Εταιρεία για το χρονικό διάστημα 2005 – 2006.

Ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό, ότι σήμερα η Εταιρεία γνωστοποίησε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την τελική έκθεση από τον διενεργηθέντα έλεγχο από την PWC σχετικά με τα ανωτέρω.

Από την έκθεση αυτή προκύπτουν τα ακόλουθα:

Εντοπίστηκε η ροή του χρήματος επί του συνόλου του ποσού των 11,6 εκατ. ευρώ.
Από τις χρηματοοικονομικές αυτές ροές δεν επιβεβαιώθηκε καμιά υποχρέωση της Εταιρείας προς τον κ. Κ. Δομαζάκη.
Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί και ενστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με τους ισχυρισμούς του κ. Κ. Δομαζάκη για τις μετά 13 χρόνια απαιτήσεις του από την Εταιρεία ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.
Αποδείχθηκε ότι 3 εκατ. Ευρώ από το συνολικό ποσό των δήθεν απαιτήσεων του, αφορά προσωπικό του δάνειο, στο οποίο φυσικά, ουδόλως εμπλέκεται η Creta Farms.
Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή της προβολής των φερόμενων μέχρι σήμερα απαιτήσεων του κ. Κ. Δομαζάκη έπραξε τα δέοντα, ώστε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και να προασπίσει τη φήμη της, με τον πλέον αξιόπιστο και εμπεριστατωμένο τρόπο.»

Τούτων δοθέντων, καταλυτικό ρόλο για το μέλος της εταιρίας θα έχουν οι τράπεζες, οι οποίες έχουν πολλάκις αποδείξει ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοια projects, καθώς τα μεσαία στελέχη, οι εταιρίες συμβούλων και το θεσμικό πλαίσιο είναι ανεπαρκή για να δώσουν έγκαιρες και βιώσιμες λύσεις.

Σχετικά

Tags: Creta FarmsΕθνική Τράπεζα
Share54Tweet34Share9Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Οι τράπεζες αλλάζουν πρότυπο για τις μεταφορές – Το λάθος που διορθώνουν

23 Μαΐου 2025
Χωρίς εθνική στρατηγική για τον τουρισμό οδεύει η Ελλάδα, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σήμερα έχει στα χέρια της για ανάπτυξη,
The Wire

Τουρισμός: Νέα ρεκόρ το 2025 – Στρατηγική και προκλήσεις 

21 Μαΐου 2025
On the Radar

ΕΤΕ: Αποκωδικοποιώντας τα οφέλη ESG δράσεων για τις μικρές επιχειρήσεις

16 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Public: Τεχνολογία και κλιματισμός μαζί "Τόσο απλά"

East Med Act: Πιό κοντά οι ΗΠΑ με Ελλάδα-Κύπρο, χαλινάρι σε Τουρκία

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    977 shares
    Share 391 Tweet 244
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2041 shares
    Share 816 Tweet 510
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    233 shares
    Share 93 Tweet 58

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr