• Τελευταία
  • Trending
  • All
ΔΝΤ

ΔΝΤ: Περισσότερες γυναίκες, υψηλότεροι μισθοί για τους άντρες!

1 Μαρτίου 2019

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

ΔΝΤ: Περισσότερες γυναίκες, υψηλότεροι μισθοί για τους άντρες!

Statistics DepartmentΑπόStatistics Department
1 Μαρτίου 2019
Στις Spotlight, The Wire, Αναδυόμενες Κρίσεις, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
19 0
0
ΔΝΤ

ΔΝΤ

51
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Παρά την πρόοδο, τα κενά μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά στη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, παραμένουν μεγάλα. Για να λάβουμε μόνο ένα παράδειγμα, καμία προηγμένη ή μεσαίου εισοδήματος οικονομία δεν μείωσε το χάσμα των φύλων κάτω από 7 ποσοστιαίες μονάδες, αναφέρει σε post στο blog του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Τζόναθαν Όστι, αναφερόμενοι στα αποτελέσματα νέας έρευνας για το εργατικό δυναμικό και την αναπροσαρμογή των ποιοτικών δεικτών.


Αυτός ο άνισος ανταγωνισμός μεταξύ γυναικών και ανδρών έχει σημαντικό οικονομικό κόστος, καθώς περιορίζει την παραγωγικότητα και υπονομεύει την ανάπτυξη. Μια πρόσφατη μελέτη προσωπικού του ΔΝΤ διαπιστώνει ότι οι φραγμοί για τις γυναίκες που εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό – σκεφτείτε τις φορολογικές στρεβλώσεις, τις διακρίσεις και τους κοινωνικούς και πολιτισμικούς παράγοντες – είναι δαπανηρότερες από όσο τους υπολόγιζε προγενέστερη έρευνα και τα οφέλη από τη την αντιμετώπιση του γενετικού χάσματος είναι ακόμη μεγαλύτερα από στο παρελθόν. Συνεπώς, οι φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να επικεντρωθούν στην κατεπείγουσα άρση των φραγμών αυτών.

Η γενετική διαφόροποίηση παίζει ρόλο

Σχετικάθέματα

Συναγερμός ΔΝΤ για τα data centers – Καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τη Γαλλία

20 Μαΐου 2025

Ποιά επαγγέλματα δουλεύουν… εξ αποστάσεως

13 Μαΐου 2025

Η ακτινογραφία του εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό στην Ευρώπη

4 Μαΐου 2025

Μελέτες έχουν δείξει ότι η οικονομική απόδοση των εταιριών βελτιώνεται με περισσότερες μγαλύτερη ισότητα στα εταιρικά συμβούλια.

Παραδόξως, προηγούμενες μελέτες δεν εξέτασαν τις μακροοικονομικές επιπτώσεις αυτών των μικροπιστωτικών στοιχείων. Στην τυπική ακαδημαϊκή ανάλυση, το εργατικό δυναμικό είναι το άθροισμα των εργαζομένων ανδρών και γυναικών. Επειδή, σε αυτό το πλαίσιο, η αντικατάσταση ενός άνδρα από μια γυναίκα, δεν επηρεάζει το εργατικό δυναμικό, δεν υπάρχουν κέρδη από την ποικιλομορφία των φύλων: οι άνδρες και οι γυναίκες υποτίθεται ότι είναι τέλεια υποκαταστάσιμοι.

 

Auditor’s note Η ανάλυσή μας προέρχεται από την παρατήρηση – υποστηριζόμενη από σημαντικά μικροοικονομικά στοιχεία – ότι οι γυναίκες και οι άνδρες φέρνουν διαφορετικές δεξιότητες και προοπτικές στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών στάσεων απέναντι στον κίνδυνο και τη συνεργασία.

Τα οφέλη από το κλείσιμο των κενών μεταξύ των φύλων είναι ακόμη μεγαλύτερα από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.Ωστόσο, τα στοιχεία μας – από μακροοικονομικά, τομεακά και εταιρικά δεδομένα – δείχνουν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες αλληλοσυμπληρώνονται στην παραγωγική διαδικασία, δημιουργώντας ένα πρόσθετο όφελος από την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στην ανάπτυξη.

Με άλλα λόγια, η προσθήκη περισσότερων γυναικών στο εργατικό δυναμικό θα πρέπει να αποφέρει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από την ισόποση αύξηση των ανδρών εργαζομένων (γεγονός που αντανακλά το γεγονός ότι η ελαστικότητα της υποκατάστασης μεταξύ γυναικών και ανδρών στην παραγωγή είναι χαμηλή στη φρασεολογία των οικονομολόγων).Βασικά οφέλη από τη μείωση των κενών μεταξύ των φύλων. Οι επιπτώσεις αυτού του ευρήματος είναι σημαντικές.

Μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη: Επειδή οι γυναίκες φέρνουν νέες δεξιότητες στον εργασιακό χώρο, η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης από την προσθήκη γυναικών στο εργατικό δυναμικό (με τη μείωση των εμποδίων στη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό) είναι μεγαλύτερη από ό, τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί. Πράγματι, η προσπάθεια βαθμονόμησης δείχνει ότι, για το κάτω μισό των χωρών στο δείγμα μας όσον αφορά την ανισότητα των φύλων, το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ των φύλων θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ κατά μέσο όρο 35%. Τα τέσσερα πέμπτα αυτών των κερδών προέρχονται από την προσθήκη εργατικού δυναμικού στο εργατικό δυναμικό, αλλά το ένα πέμπτο των κερδών οφείλεται στην επίδραση της ποικιλίας των φύλων στην παραγωγικότητα.

 

Auditor’s note Η έκθεση του ΔΝΤ έχει τώρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρά ποτέ, καθώς οι εμπορικές εντάσεις και το γεωπολιτικό ρίσκο επαναφέρουν στο προσκήνιο ζητήματα που περνούσαν απαρατήρητα σε περιόδους ευμάρειας, αλλά οι ενδείξεις επανεμφάνισης της κρίσης αναγκάζουν άπαντες να στρέψουν την προσοχή τους σε ποιοτικά δεδομένα που μπορούν, εφόσον αξιοποιηθούν κατάλληλα να λύσουν προβλήματα και να δημιουργήσουν γέφυρες που θα οδηγήσουν σε αύξηση εισοδημάτων και καλύτερη κατανομή του πλούτου.

Υψηλότερη παραγωγικότητα: Κατά την ερμηνεία παλαιότερων δεδομένων σε καταστάσεις όπου το χάσμα μεταξύ των φύλων έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, η συμβολή στην ανάπτυξη από τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας (ή των συνολικών κερδών παραγωγικότητας συντελεστών) υπερεκτιμάται. Ένα μέρος του κέρδους που αποδίδεται στην παραγωγικότητα οφείλεται στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην πάροδο του χρόνου.

Υψηλότεροι μισθοί για τους άντρες: Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι οι μισθοί των ανδρών θα αυξηθούν επίσης ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ένταξης των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, καθώς η παραγωγικότητα θα αυξηθεί. Αυτό είναι σημαντικό επειδή αυτοί οι υψηλότεροι μισθοί θα πρέπει να ενισχύσουν τη στήριξη για την άρση των φραγμών που αποτρέπουν τις γυναίκες από αξιοπρεπή εργασία.Μια μεγαλύτερη αποδυνάμωση για τη μείωση των φραγμών μεταξύ των φύλων κατά μήκος των αναπτυξιακών δρόμων: Η άνοδος του τομέα των υπηρεσιών με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη φέρνει περισσότερες γυναίκες στο εργατικό δυναμικό. Αλλά η ανάλυση δείχνει ότι οι φραγμοί στην απασχόληση των γυναικών επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία. Τα εμπόδια αυτά ποικίλλουν μεταξύ των περιφερειών και των χωρών και είναι πολύ μεγάλα σε ορισμένα μέρη του κόσμου-ισοδύναμα με τα φορολογικά ποσοστά για την απασχόληση των γυναικών έως και 50%. Και οι αντίστοιχες απώλειες ευημερίας (που λαμβάνουν υπόψη την κατανάλωση και τον ελεύθερο χρόνο) είναι μεγάλες, ακόμη και όταν επιτρέπεται η μείωση της «εγχώριας παραγωγής» όταν οι γυναίκες εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό. Για παράδειγμα, διαπιστώνουμε ότι το κόστος κοινωνικής πρόνοιας υπερβαίνει το 20% στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και στη Νότια Ασία.

Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες παγκοσμίως εξακολουθούν να κερδίζουν 63% λιγότερα σε σχέση με τους άνδρες, ενώ συμμετέχουν σε αρκετά μικρότερο βαθμό στην αγορά εργασίας. Η έρευνα του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι εάν τα επίπεδα απασχόλησης των γυναικών ήταν ίσα με εκείνα των ανδρών η ανάπτυξη θα ήταν και ταχύτερη και πιο ανθεκτική. Για το 50% των χωρών με τις χειρότερες επιδόσεις σε θέματα ισότητας, το κλείσιμο της ψαλίδας θα μπορούσε να προσθέσει στο ΑΕΠ κατά μέσο όρο 35%. Ακόμη και σε επίπεδο εταιρειών τα στοιχεία δείχνουν πως η προσθήκη μίας και μόνο γυναίκας στο διοικητικό συμβούλιο ή άλλη ανώτερη διοικητική θέση συνδέεται με αύξηση της απόδοσης ενεργητικού (return on assets) κατά 7 με 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Σχετικά

Tags: Αγορά ΕργασίαςΔΝΤ
Share20Tweet13Share4Send
Statistics Department

Statistics Department

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Συναγερμός ΔΝΤ για τα data centers – Καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τη Γαλλία

20 Μαΐου 2025
Spotlight

Ποιά επαγγέλματα δουλεύουν… εξ αποστάσεως

13 Μαΐου 2025
Spotlight

Η ακτινογραφία του εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό στην Ευρώπη

4 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Προσφυγική κρίση

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε Γαλλία και Ελλάδα για εξετελιστική συμπεριφορά σε ανήλικους πρόσφυγες

Ο Νίκος Κοτζιάς

Μήνυμα Κοτζιά: Σύγκλιση συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ και γεωπολιτικά πολύγωνα

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    977 shares
    Share 391 Tweet 244
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2041 shares
    Share 816 Tweet 510
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    232 shares
    Share 93 Tweet 58

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr