• Τελευταία
  • Trending
  • All

Οι “δαίμονες” του Μαξίμου που μπλοκάρουν την πρόσβαση στις αγορές

18 Ιανουαρίου 2019

Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

25 Μαΐου 2025
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

25 Μαΐου 2025
Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ προσπαθεί να “στραγγαλίσει” το Χάρβαρντ

25 Μαΐου 2025

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Οι “δαίμονες” του Μαξίμου που μπλοκάρουν την πρόσβαση στις αγορές

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
18 Ιανουαρίου 2019
Στις Crisis Zone, On the Radar, The Wire, Αγορές, Ελληνική κρίση, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
33 0
0
91
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σε τροχιά εξόδου στις αγορές φαίνεται ότι έχει τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, καθώς το πολιτικό ρίσκο δείχνει να αποκλιμακώνεται καθώς η κυβέρνηση σταθεροποιείται και οι πολιτικές μάχες στη Βουλή δεν παράγουν απροσδόκητα αποτελέσματα, κάτι που αν και διαφαίνεται, μένει να πιστοποιηθεί και με την ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα απελευθερώσει πολιτικό κεφάλαιο και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να επανεστιάσει την προσοχή της στις μεταρρυθμίσεις.

Υπ’ αυτό το πρίσμα και σε συνδυασμό με τις εγγυήσεις της καγκελαρίου Μέρκελ για ενεργή στήριξη της πορείας επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, δημιουργούνται προσδοκίες για σημαντική κάμψη στις τιμές των ομολόγων, αμέσως μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί το παράθυρο ευκαιρίας, ώστε να πραγματοποιήσει επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, με επιτόκιο που θα υποχωρήσει κάτω από το 4% για το 10ετές, που σημαίνει ότι το 5ετές θα πέσει ακόμα περισσότερο στο εύρος 2,65-2,8%.

Για την κυβέρνηση η έξοδος έχει αναχθεί σε ορόσημο, στην πορεία αποκατάστασης της κανονικότητας, η οποία, ωστόσο, υποσκάπτεται από την ατζέντα αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού και τις διαρκείς και αλληλεπικαλυπτόμενες κρίσεις που μαστίζουν την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης, τριβές υπάρχουν και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, καθώς το οικονομικό επιτελείο ζητά μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία και ο πρωθυπουργός συνεχίζει να ζητά μικρά βήματα, επιχειρώντας να διαπραγματευτεί πολιτικά, όσα περισσότερα θέματα μπορεί.

Σχετικάθέματα

Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025

Παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου ακολουθεί σταθερά πολιτική υποβάθμισης των συνδεδεμένων με το πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης ζητημάτων, στην πραγματικότητα, αυτά έχουν εξελιχθεί σε “ερινύες” που καταδιώκουν το οικονομικό επιτελείο. Οι τράπεζες, οι αποκρατικοποιήσεις και οι πρωτοβουλίες τόνωσης της επιχειρηματικότητας και μείωσης των εμποδίων για νέες επενδύσεις, αποτελούν ζητήματα που έχουν τεθεί σε δεύτερη μοίρα από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, αλλά βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα αγορών και εταίρων-δανειστών.

Auditor’s note Ο Αλέξης Τσίπρας, πιέζεται όμως και από το κόμμα και ιδιαίτερα από την σιωπή των “53+”, την οποία διαδέχεται συνήθως σφοδρή κριτική, τόσο για τις πολιτικές πρωτοβουλίες και την έλλειψη διαβούλευσης, όσο και για την ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων που προκαλούν αντιδράσεις. Το πεδίο αυτό προσπαθεί, μάλιστα, να εκμεταλλευθεί η αντιπολίτευση πιέζοντας σε συγκεκριμένα σημεία, όπως το project του ελληνικού και τις αποκρατικοποιήσεις.

Το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και της απελευθέρωσης επενδύσεων, τίθενται κατ’ επανάληψη, όμως, από κοινοτικούς αξιωματούχους και πολιτικούς ηγέτες τόσο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης των ΕΛ.ΠΕ, καθώς η κυβέρνηση ζητά μεγαλύτερο τίμημα, το ελληνικό, η ΔΕΠΑ, οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και τα projects εκμετάλλευσης της Δημόσιας περιουσίας, όπως το Ελληνικο, προκαλούν προστριβές, οι οποίες με τη σειρά τους μετασχηματίζονται σε εμπόδια στο δρόμο για τις αγορές.

Το μείζον πρόβλημα όμως, είναι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, καθώς τα σχέδια για τη διαχείριση των NPL’s, προωθούνται από κοινούμε τις προβλέψεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τον εξωδικαστικό και τους πλειστηριασμούς, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα σύνθετο πλαίσιο, η περάτωση του οποίου ενέχει επίσης πολιτικό κόστος, το οποίο αντλείται από τα θετικά μέτρα που ακολούθησαν την έξοδο από τα Μνημόνια και δημοσιονομικό που θα πλήξει το απόθεμα των 24 δισ. του υπουργείου Οικονομικών.

Η αντίδραση των αγορών

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην αγορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με το 5ετές να βρίσκεται στο επίκεντρο, απρροφώντας το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος, στη δευτερογενή αγορά, ενώ η απόδοσή του υποχωρεί στα χαμηλά 4μήνου.

Την ίδια στιγμή, έχει σταματήσει το… φαινόμενο του προηγούμενου διαστήματος, όπου οι ελληνικοί τίτλοι ήταν στενά συνδεδεμένοι με τις διαθέσεις που επικρατούσαν για τους ιταλικούς τίτλους και οι οποίες είχαν στήσει εμπόδια στον δρόμο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Ωστόσο, οι πολιτικές κόντρες και οι διεθνείς κρίσεις δεν είναι τα μόνα ανοιχτά μέτωπα που εμποδίζουν την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές, αν και η κυβέρνηση σε αυτά, θέλοντας να αποφύγει σπατάλη πολιτικού κεφαλαίου, που ενδεχομένως να μη διαθέτει, για την αντιμετώπιση άλλων προκλήσεων.

Αυτή την εβδομάδα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έχει σημειώσει πτώση της τάξης του 1,8% και διαμορφώθηκε χθες στο 4,209%, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, ενώ η πτώση στην απόδοση του 5ετούς ομολόγου σημείωσε βουτιά της τάξης σχεδόν του 5% και διαμορφώθηκε χθες στο 3,125%, επίπεδο που «συναντήσαμε» τελευταία φορά στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2018.

Χρονικά, η κυβέρνηση βρίσκεται ένα χρόνο μετά την τελευταία έκδοση χρέους, που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου του 2018, όταν εξέδωσε 7ετές ομόλογο.

Τεχνικά, η έκδοση ενός 5ετούς ομολόγου θα μπορούσε να αποδειχθεί μια καλή πρωτοβουλία, καθώς θα επιτύχει ασφαλώς χαμηλότερα επιτόκια από 7ετές και το 10ετές, η λήξη του τοποθετείται ενός της διάρκειας του μεταμνημονιακού προγράμματος και η κυβέρνηση θα μπορούσε να εκδώσει δύο σειρές, μια για νέο χρέος και μια για την αναχρηματοδότηση παλαιού ή την αναδιάρθρωση ομολόγων που λήγουν εντός της επόμενης διετίας.

Σημειολογικά, η έξοδος του Δημοσίου στις αγορές, με τη στήριξη των εταίρων της χώρας, όπως αυτή μεταφράζεται μέσα από το ενδιαφέρον κορυφαίων οίκων και τραπεζών για τα ομόλογα. θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και την ομαλή εξέλιξη της μεταμνημονιακής περιόδου, που με τη σειρά του θα έδινε ώθηση στη ΔΕΗ και τις τράπεζες, ώστε να εκδώσουν επίσης ομόλογα, αυξάνοντας τη ροή φρέσκου χρήματος προς την ελληνική οικονομία και επαναφέροντας τη χώρα στα διεθνή επενδυτικά ραντάρ.

Σχετικά

Tags: Αλέξης ΤσίπραςΑποκρατικοποιήσειςΕυκλείδης ΤσακαλώτοςομόλογαΧρηματιστήριο
Share36Tweet23Share6Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ
On the Radar

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025
On the Radar

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025
On the Radar

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Αναδιάρθρωση στον Στρατό: Λιγότερες σειρές νεοσύλλεκτων

Χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα της DUR!

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    981 shares
    Share 392 Tweet 245
  • Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2045 shares
    Share 818 Tweet 511
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    237 shares
    Share 95 Tweet 59

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr