• Τελευταία
  • Trending
  • All

Ανάλυση: Wake up call για την Ευρώπη οι εξελίξεις στην Ουκρανία

29 Νοεμβρίου 2018 - Ενημερώθηκε: 30 Νοεμβρίου 2018

Ο Πούτιν βάζει όρους στο τραπέζι – Οι Ευρωπαίοι απαντούν με… πυραύλους

28 Μαΐου 2025
Jan Karras

Αύξηση κερδών με καλύτερα περιθώρια πέτυχε ο ΟΠΑΠ στο Q1

28 Μαΐου 2025

Το deal Ορτσέλ – Χόλτερμαν ισχυροποιεί Ψάλτη και ξεκλειδώνει… δυναμική

28 Μαΐου 2025
Rally

Νέο τραπεζικό πάρτι στο Χ.Α. που βλέπει και τις 1.900 μονάδες

28 Μαΐου 2025
Το ταμπλό του Χρηματιστηρίου

Αλλαγές στους δείκτες του Χ.Α: Οι φοβικοί και οι επιθετικοί επιχειρηματίες σε όρους… ταμπλό!

28 Μαΐου 2025

AmCham: Στρατηγική παρουσία του Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ

28 Μαΐου 2025

Ο Μερτς ανεβάζει την πίεση στον Πουτιν… Σπρώχνει για deal στα παρασκήνια

28 Μαΐου 2025

Πώς να διαβάζω σωστά τον λογαριασμό ρεύματος;

28 Μαΐου 2025

Η σειρά realme GT 7 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Παρίσι

28 Μαΐου 2025

Μέλη των Τούρκων Ντάλτον πίσω από την επίθεση σε στελέχη της ΕΥΠ

28 Μαΐου 2025
Nord Stream 2 unerwater

Ο Nord Stream διχάζει (πάλι) τη Δύση

28 Μαΐου 2025

ΕΕ και ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις κατά της Συρίας

28 Μαΐου 2025

Ελαφρά άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων της Eυρωζώνης

28 Μαΐου 2025

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,74% υποχώρησε η απόδοση των 6μηνων εντόκων

28 Μαΐου 2025

Άνοδος στα καταλύματα, πτώση στην εστίαση το α’ τρίμηνο 2025

28 Μαΐου 2025
Elon Musk

Το «μεγάλο και όμορφο» ν/σ του Τραμπ απογοητεύει τον Μασκ

28 Μαΐου 2025

Πρώτο βήμα για την υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γαλλία

28 Μαΐου 2025

Έρευνα Mastercard: Οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν τις ΜμΕ στην Ευρώπη

28 Μαΐου 2025

Η Cosmos Sport αποκτά νέα γραφεία

28 Μαΐου 2025
χρυσός, gold

Ο χρυσός ανακάμπτει με φόντο οικονομικά στοιχεία και εμπορικές συνομιλίες

28 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η UniCredit αυξάνει τη συμμετοχή της στην Alpha Bank στο 20% – αποχωρεί η Reggeborgh

28 Μαΐου 2025

Πειραιώς: Σε διεθνείς θεσμικούς το 80% του πράσινου ομολόγου

28 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 28 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Ανάλυση: Wake up call για την Ευρώπη οι εξελίξεις στην Ουκρανία

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
29 Νοεμβρίου 2018 - Ενημερώθηκε: 30 Νοεμβρίου 2018
Στις Crisis Zone, The Wire, Trump-effect, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Ελληνική κρίση, Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας, Πολιτική & Οικονομία, Προσφυγικό
Χρόνος ανάγνωσης2 mins read
47 1
0
130
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Η Ρωσία, εκμεταλλευόμενη, πιθανώς, την πολιτική αδυναμία και απομόνωση του Πέτρο Ποροσένκο, πέτυχε -αναμφίβολα- να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, για ακόμη μια φορά, ενώ επιχειρεί να σύρει το διεθνή παράγοντα σε μια ευρεία, πολυμέτωπη και από μηδενική βάση διαπραγμάτευση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα Γιάλτα*.

Από τη Συρία μέχρι τη Μολδαβία και από το Αφγανιστάν μέχρι το Ιράν, την Τουρκία και τα Βαλκάνια η Μόσχα ξεδιπλώνει το γεωπολιτικό της δόγμα επιχειρώντας όχι μόνο να αποκομίσει οικονομικά οφέλη αλλά να αποσταθεροποιήσει και να ανατρέψει το υφιστάμενο γεωπολιτικό status quo, θέλοντας να το αντικαταστήσει μια διαρκή κυκλική ρευστότητα, η οποία θα καθιστά τις κυβερνήσεις χειραγωγήσιμες και τις χώρες ευάλωτες στις ρωσικές βουλές.

Σχετικάθέματα

Ο Πούτιν βάζει όρους στο τραπέζι – Οι Ευρωπαίοι απαντούν με… πυραύλους

28 Μαΐου 2025
Nord Stream 2 unerwater

Ο Nord Stream διχάζει (πάλι) τη Δύση

28 Μαΐου 2025

Ελαφρά άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων της Eυρωζώνης

28 Μαΐου 2025

Η Ρωσία επιχειρεί τώρα να ξεπαγώσει και να αναδείξει όλα τα μέτωπα, παίζοντας όχι απαραίτητα το δικό της χαρτί, αλλά οποιοδήποτε βοηθά στην κατεύθυνση της αποσταθεροποίησης και διατηρώντας τη δυνατότητα να αλλάξει θέση, στάση και ιδιότητα στη συνέχεια.

Η χρονική περίοδος και συγκυρία μέσα στην οποία επιλέγει να αναπτύξει τις δυνάμεις της η Μόσχα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο, δεν είναι τυχαία αλλά προσεκτικά επιλεγμένη, καθώς το ρήγμα στο NATO είναι όχι μόνο υπαρκτό αλλά και επισήμως διαπιστωμένο από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Εμμάνουελ Μακρόν και την Άγκελα Μέρκελ. Επίσης και το Brexit, αν και δρομολογημένο αφήνει ουλές στο σώμα της ΕΕ, τις οποίες επιδεινώνουν οι φυγόκεντρες τάσεις που αναπτύσσονται στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και την Ιταλία.

Ο Ευρωστρατός, από την άλλη πλευρά, αν και αποτελεί ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, παραμένει σε εμβρυακό στάδιο, ενώ η ωρίμανση της ΕΕ, εξαιτίας της απειλής από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, σκοντάφτει στους έξωθεν πυροδοτούμενους εθνικισμούς και στην αποτυχία της Γερμανίας να ηγεμονεύσει.

Η Ευρώπη θέλει και προσπαθεί να ωριμάσει, η Γερμανία, όμως, αποδεικνύει ότι παραμένει στην εφηβεία και ότι η επίδραση του Μαξ Βέμπερ είναι πολύ βαθιά στην πολιτική της κουλτούρα και πρακτική, καθώς εμφορείται από σύνδρομα κονφορμισμού και θρησκευτικού τύπου εμμονές που καθηλώνουν και υπονομεύουν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ατζέντα. Η Γαλλία, τελεί εν μετρία συγχύσει, καθώς παρά τη νίκη του Μακρόν έναντι της Λε Πεν, στην πραγματικότητα η κοινωνία παραμένει βαθιά διχασμένη και βυθισμένη στον εαυτό της, αδυνατώντας να εμπνεύσει αλλαγή.

Την ίδια στιγμή οι λαϊκιστικές-εθνικιστικές κυβερνήσεις στην Ιταλία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Αυστρία και τη Ρουμανία, αποτελούν επιχειρούν ενεργά να αναστρέψουν δεκαετίες προόδου και μεταρρυθμίσεων, να αποδομήσουν και εν τέλη να υποσκάψουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, στο βωμό ενός έξωθεν τροφοδοτούμενου εθνικισμού, που ευδοκιμεί στα νεκρά σημεία που διαμορφώνει η βεμπερική αντίληψη της Γερμανίας για την οικοδόμηση της οικονομικής σταθερότητας και πολιτικής ανεξαρτησίας της ΕΕ.

Η Ευρώπη σε κίνδυνο: Ο Τραμπ, ο Πούτιν και κακός εαυτός της

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επενδύοντας στην ανάγκη της Γερμανίας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης για σταθερότητα, εμφανίζεται ως ο “μπαρουτοκαπνισμένος” πωλητής της ειρήνης. Προσφέρει λύσεις, ζητώντας ανταλλάγματα, η αποδοχή των οποίων όμως, κρύβει ολοένα και περισσότερα προβλήματα. Όπως για παράδειγμα το Συριακό, το οποίο η Ρωσία χρησιμοποιεί ως όχημα για την ανατροπή του status quo στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, στρατηγική, πανομοιότυπη με αυτή που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αυτό που θα έλεγε κανείς ο “τίμιος” εχθρός της ΕΕ, που ενδεχομένως μακροσκοπικά να συμβάλλει στην ωρίμανση και ατσάλωσή της. Οι εμπορικοί πόλεμοι, η πολιτική αντιπαλότητα και οι διαρκείς και δημόσιες αντεγκλήσεις δίνουν στην Ευρώπη τη δυνατότητα του επαναπροσδιορισμού της, προοπτική φιλόδοξη αλλά και δύσκολη, καθώς τόσο ο Τραμπ όσο και ο Πούτιν επιδιώκουν με την πολιτική τους να επηρεάσουν ακριβώς αυτή την ατζέντα.

Αμφότεροι οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας πιέζουν ασφυκτικά την Ευρώπη σε όλα τα μέτωπα, υποστηρίζουν και προωθούν τις ευρωφοβικές κυβερνήσεις, ενδυναμώνουν τις φυγόκεντρες τάσεις στον πυρήνα και την περιφέρεια της Ευρώπης. Η νωχελικές και υποδεέστερες των περιστάσεων, απαντήσεις της Γερμανίας και των Βρυξελλών στις προκλήσεις, όμως, έχουν δημιουργήσει ικανό χώρο, που τώρα δύσκολα περιορίζεται.

Το δίλημμα της Ευρώπης

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα χωρίς σωστή απάντηση: Θα αποδεχθεί τις απαιτήσεις των ακροδεξιών στο μεταναστευτικό, τη νομή της εξουσίας και την οικονομική αυτονομία, με στόχο να κερδίσει χώρο, χρόνο και να διατηρήσει τα προσχήματα της ευρωπαϊκής συνοχής ή θα απαντήσει σκληρά απορρίπτοντας τις λαϊκιστικές φωνές που έχουν φωλιάσει μέσα στις καθημαγμένες, από την κρίση, κοινωνίες, ρισκάροντας τη διάχυση και εμβάθυνση των κρίσεων, στέλνοντας μήνυμα στιβαρής ηγεσίας απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς.

Τόσο το Βερολίνο όσο και οι Βρυξέλλες αν και αρχικά κινήθηκαν στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της Ευρώπης, αναβιώνοντας τις προοπτικές των βαλκανικών χωρών, στη συνέχεια έκαναν πίσω, διαψεύδοντας για ακόμη μια φορά τις ελπίδες και τροφοδοτώντας και στην πλέον ευαίσθητη περιοχή αντιευρωπαϊκές τάσεις. Το ενοχικό άνοιγμα της ΕΕ που εξελίσσεται σε παταγώδη αποτυχία αποκαλύπτει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την αδυναμία της ΕΕ να κινηθεί συντεταγμένα και έγκαιρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναδύονται, πριν αυτά καταστούν απειλητικά.

Το μοντέλο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης, ή ακόμα και της κυπριακής ή της πορτογαλικής έχει αποτύχει και η επιστροφή σε αυτό θα σήμαινε ότι η ΕΕ δεν έμαθε από τα λάθη της, κάτι που είναι αντιληπτό στις Βρυξέλλες. Στο Βερολίνο όμως γνωρίζουν ότι αν και οι Πέντε Αστέρες στην Ιταλία είναι μια λαϊκιστική πλην όμως συνεννοήσιμη και διαχειρίσιμη δύναμη, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι είναι ακριβώς το αντίθετο, ενώ το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία κατακερματισμένο. Οι λύσεις συνεπώς που ορίζονται σε αυτό το πεδίο κάθε άλλο παρά εύκολες είναι.

Φυγή προς τα μπρος

Η Ευρώπη πλέον δεν μπορεί να ελπίζει, αλλά επιβάλλεται να δράσει, να κινηθεί συνεκτικά, και να περιορίσει τις έξωθεν παρεμβάσεις στα εσωτερικά πολιτικά και οικονομικά της ζητήματα. Πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη αναληφθεί, τόσο μέσω της νομοθεσίας για πρόληψη και αποτροπή των fake news και της προπαγάνδας, αλλά και με την ενίσχυση δομών, ελέγχων και αρχών για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος.

Τα πρώτα αποτελέσματα παρήχθησαν από έρευνες της OLAF που οδήγησαν στο πάγωμα των λογαριασμών της Λέγκας, στην Ιταλία, και του Εθνικού Μετώπου της Λε Πεν στη Γαλλία, καθώς και στους ελέγχους στη Danske και τη Deutsche Bank. Παράλληλα όμως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε νόμο για τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων στα κόμματα, θέλοντας να μπλοκάρει τις δωροδοκίες και την ανάδειξη επιδοτούμενων από τρίτες χώρες, ευροφοβικών κομματων.


* Κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως 11 Φεβρουαρίου του 1945 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούζβελτ ο ηγέτης της ΕΣΣΔ Ιωσήφ Στάλιν και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ, οι τρεις νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συναντήθηκαν στην Γιάλτα της Ρωσίας για την πραγματοποίηση της δεύτερης συνόδου κορυφής (είχε προηγηθεί ανάλογη διάσκεψη στην Τεχεράνη από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου του 1943).

Η διάσκεψη αυτή έμεινε στην ιστορία ως «Η Διάσκεψη της Γιάλτας» καθώς πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο της Λιβάντια (Livadia) που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Γιάλτας. Η σύνοδος αυτή θεωρείται μεγάλης σπουδαιότητας, κυρίως λόγω των θεμάτων που διαπραγματεύτηκαν οι “Τρεις Μεγάλοι” (The big three, όπως ήταν τότε το προσωνύμιό τους) και είχε να κάνει με την μεταπολεμική πολιτική που θα ακολουθούσαν σχετικά με τις χώρες που είχε καταλάβει η Ναζιστική Γερμανία αλλά και με την τύχη των χωρών που είχαν συμμαχήσει με αυτήν. Ο Ρούσβελτ επιθυμούσε η σύνοδος να πραγματοποιηθεί σε κάποιο σημείο της Μεσογείου, αλλά ο Στάλιν επέμενε ότι οι γιατροί του δεν του επέτρεπαν μεγάλα ταξίδια και ο Ρούζβελτ υποχώρησε, αν και η υγεία του ήταν πολύ περισσότερο κλονισμένη. Έτσι, επί επτά ημέρες οι αρχηγοί των κρατών – νικητών καθόριζαν την μορφή που θα είχε ο μεταπολεμικός κόσμος. Για καθέναν από τους ηγέτες η διάσκεψη είχε εξαιρετική σημασία, ο πόλεμος όδευε προς το τέλος του καθώς ο Κόκκινος Στρατός απείχε μόλις 100 χλμ. από το Βερολίνο και η κατάρρευση της Γερμανικής κυριαρχίας ήταν ζήτημα χρόνου. Οι Βρετανοί ήθελαν να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν από την προπολεμική “υγειονομική ζώνη” γύρω από την ΕΣΣΔ, τις ΗΠΑ απασχολούσε κυρίως ο παράγοντας Ιαπωνία και ο Ειρηνικός Ωκεανός και η είσοδος της ΕΣΣΔ στον πόλεμο κατά της Ιαπωνίας κάτι που επιθυμούσαν διακαώς. Έτσι, λοιπόν, στην Διάσκεψη της Γιάλτας:

  • Επισημοποιήθηκε η πρόθεση για τη δημιουργία του Ο.Η.Ε.
  • Απορρίφθηκε η πρόταση των Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ για διαμελισμό της Γερμανίας
  • Αποφασίστηκε η εκμηδένιση του γερμανικού μιλιταρισμού και ναζισμού, για να μην μπορέσει ξανά η Γερμανία να απειλήσει την παγκόσμια ειρήνη.

Σχετικά

Tags: NATO-ΡωσίαΒλάντιμιρ ΠούτινΓερμανίαΕυρωζώνηΕυρωπαϊκή Ένωσηκρίση ΕΕ-ΡωσίαςΝτόναλντ Τράμπσχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ
Share52Tweet33Share9Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Ο Πούτιν βάζει όρους στο τραπέζι – Οι Ευρωπαίοι απαντούν με… πυραύλους

28 Μαΐου 2025
Nord Stream 2 unerwater
The Wire

Ο Nord Stream διχάζει (πάλι) τη Δύση

28 Μαΐου 2025
On the Radar

Ελαφρά άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων της Eυρωζώνης

28 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Ανησυχία για την ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης

Σωκράτης Κόκκαλης

Μήνυμα(;) στον Κόκκαλη, χτύπημα στην Intralot

MostPopular

  • Woman IT specialist in elegant suit working on notebook computer in data center next to server racks

    Moody’s: Ωρολογιακή βόμβα τα Data Centers – Προειδοποτεί τραπεζίτες και REITS

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Alpha Bank – ΕΛΤΑ: Το άνοιγμα Ψάλτη στην κοινωνία δεν έρχεται χωρίς …ρίσκα

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    292 shares
    Share 117 Tweet 73
  • Όταν οι χαμηλές τιμές διαλύουν τις αγορές – Η στρατηγική της Κίνας στις σπάνιες γαίες

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Η Ευρωπαία Εισαγγελέας βγάζει στη σέντρα τον Μητσοτάκη – Κίνδυνος απώλειας κονδυλίων και… θέσης

    120 shares
    Share 48 Tweet 30

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr