• Τελευταία
  • Trending
  • All

Αν δεν ουρλιάζετε ακόμα, δεν ξέρετε που βρίσκεστε!

Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

25 Μαΐου 2025
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

25 Μαΐου 2025
Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ προσπαθεί να “στραγγαλίσει” το Χάρβαρντ

25 Μαΐου 2025

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Αγορές

Αν δεν ουρλιάζετε ακόμα, δεν ξέρετε που βρίσκεστε!

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
13 Νοεμβρίου 2018
Στις Crisis Zone, On the Radar, The Wire, Trump-effect, Αναδυόμενες Κρίσεις, Δελτία Τύπου, Επιχειρήσεις
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
65 1
0
179
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Μπροστά στη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί το Trump-effect και οι αυξήσεις επιτοκίων σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται τώρα τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρώπη αποσύρουν την πλεονάζουσα ρευστότητα τη στιγμη που οι συγκρούσεις εξαιτίας της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ εντείνονται, αναγκάζοντας τους επενδυτές να επακεκτιμήσουν τις θέσεις και τα ανοίγματα που έχουν.

Οι δείκτες φόβου (δείκτης μεταβλητότητας VIX, του Χρηματιστηρίου του Σικάγο-CBOE και ο δείκτης μεταβλητότητας του S&P) κινούνται πλέον σταθερά πάνω από τις 15 μονάδες, που αποτελούν όριο για τον χαρακτηρισμό της αγοράς ως “επικίνδυνης”, ενώ οι υπερβάσεις των 20 μονάδων και οι εκρήξεις μεταβλητότητας συμπίτουν, σχεδόν σε όλες τους τις εκφάνσεις, με τα ρητορικά και πολιτικά ξεσπάσματα του Ντόναλντ Τραμπ.S&P VIX Chart

Σχετικάθέματα

Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025

Η Wall Street μετά τον χειρότερο Οκτώβρη της 10ετίας, αποδεικνύεται ιδιαίτερα εύθραυστη, αν και οι βασικοί δείκτες παραμένουν σε θετική περιοχή τόσο σε ετήσια βάση, όσο και από τις αρχές του έτους, κυρίως λόγω του επιπρόσθετου μαξιλαριού ασφαλείας που δημιούργησαν οι φοροαπαλλαγές του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια έχουν ήδη εισέλθει σε αρνητική περιοχή σε ετήσια βάση αλλά και από τις αρχές του 2018, προσφέροντας σαφή ένδειξη για το πρόκειται να επακολουθήσει και στις ΗΠΑ, καθώς οι φοροελαφρύνσεις εξανεμίζονται σε ζημιές και αγορές ασφαλών περιουσιακών στοιχείων.

Risk factors

Η σταθερά επιδεινούμενη ιταλική κρίση, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και οι εντάσεις στις σχέσεις με τις ΗΠΑ αποτελούν ζητήματα που επιδρούν αρνητικά στις αγορές, ενώ οι επικείμενες ευρωεκλογές του 2019 αποτελούν μια ακόμη πηγή ανησυχίας, καθώς το μέλλον της ΕΕ παραμένει θολό.

Το πλαίσιο που διαμορφώνεται είναι τόσο περίπλοκο, που το Brexit δεν αποτελεί πλέον παράγοντα ρίσκου, αλλά ίσως μια από τις λίγες ενδελεχώς αποτιμημένες και προσδιορισμένες εξελίξες.

Η κατάσταση στα Βαλκάνια παραμένει ελεγχόμενα προβληματική, ωστόσο ο έλεγχος μπορεί εύκολα να χαθεί από την κλιμάκωση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών, καθώς οι ρεβανσισμοί των μεγάλων δυνάμεων στη βαλκανική αρένα εκμεταλλεύονται εθνικισμούς και θρησκευτικά πάθη τα οποία βρίσκοινται σε λανθάνουσα κατάσταση αλλά υποδαυλίζονται τις συνέπειες της παρατεταμένης περιόδου υπανάπτυξης.

Οι κρίσεις όμως είναι η νέα κανονικότητα και στην περιφέρεια, η Τουρκία στην ασιατική πλευρά της Ευρώπης, η και Ουκρανία στην Ευρασιατική, είναι μόνο ενδεικτικές αυτών. Επιδεινούμενη είναι και η συγκυρία στη Λατινική Αμερική, με τη Βραζιλία να διολισθαίνει στον ακραίο εθνικισμό τη στιγμή που η Βενεζουέλα έχει εγωκλωβιστεί σε έναν οιονεί εμφύλιο πόλεμο, ενώ το ΔΝΤ φαίνεται να μην μπορεί να κάνει αρκετά για να σώσει και να κερδίσει την Αργεντινή.

Σε κρίση βρίσκεται και η Ρωσία, ενώ σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί η Ινδία, τη στιγμή που το Πακιστάν ταλανίζεται από το προοίμιο ενός εμφυλίου πολέμου. Στη Μέση Ανατολή Σαουδική Αραβία και Ισραήλ ισχυροποιούνται, αλλά το τοπικό τους αποτύπωμα είναι αποσταθεροποιητικό.

Επικίνδυνη είναι και η κατάτση στην Αφρική, καθώς η διεθνής οικονομική βοήθεια μειώνεται, με τις ΗΠΑ να ηγούνται στην αναδίπλωση, ενώ η προσπάθεια Κίνας και ΕΕ να αναπληρώσουν το κενό στερείται στρατηγικού βάθους, μηχανισμών και έλλειψης πολιτικής βούλησης. Το πάντα επικίνδυνο κοκτέιλ πανδημιών και εθνοτικών συγκρούσεων μπορεί να αποδειχθεί θασάνιμο για την Ευρώπη καθώς τεράστιοι πληθυσμοί αναγκάζονται σε βίαιη μετακίνηση εξαιτίας των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Πιο επικίνδυνη είναι όμως η κρίση που δεν φαίνεται: Η Κίνα. Το Πεκίνο ευνοείται από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ για την προώθηση της ατζέτας μεταρρυθμίσεων του Σι Ζινπίνγκ, οι ισορροπίες είναι όμως λεπτές και ενδεχόμενο να χαθεί ο έλεγχος του άγνωστου αλλά τεράστιου εσωτερικού χρέους υπαρκτός. Οι αντιδράσεις των αγορών σε μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορούν να προβλεφθούν, ενώ για τους περισσότερους, η σοβούσα κρίση χρέους της Κίνας θα είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακόμα και αν ξεσπάσει.

Flight to safety

Παράλληλα, η επιδείνωση του πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ, για τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απώλεια του ελέγχου στηΒουλή των αντιπροσώπων, αποτελεί μια ακόμη πηγή ρίσκου, καθώς οι αγορές αναγνωρίζουν πλέον τα εμπόδια στην αύξηση της οροφής του χρέους, ενώ η προώθηση νέου πακέτου φοροαπαλλαγών θεωρείται ανεδαφική.

Η αναδιάρθρωση θέσεων σε θεσμικά και λιανικά χαρτοφυλάκια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και είναι γνωστή ως “πτήση σην ασφάλεια”, τώρα αποτυπώνεται στις αποτιμήσεις των μετοχών, καθώς οι επενδυτές είναι αναγκασμένοι να περιορίσουν τον αέρα, λόγω της εκθετικής αύξησης του αναλαμβανόμενοι ρίσκου, η οποία πυροδοτείται από τις συγκρούσεις σε πολιτικό και γεωπολιτικό επίπεδο και την απόσυρση των μηχανισμών διαμοιρασμού και απορρόφησης κινδύνου (risk sharing and absorbing mechanisms) των κεντρικών τραπεζών.

Πως φτάσαμε εδώ

Από το 2008 μέχρι το 2015 η Fed και μέχρι τις αρχές του 2018 η ΕΚΤ απορροφούσαν μέσω των προγραμμάτων Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) και απευθείας παρεμβάσεων στις αγορές ομολόγων, το ρίσκο που δημιουργούσε η έλλειψη αξιοπιστίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία είχε καταστεί δομικό στοιχείο στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης που οδήγησε στην κατάρρευση της Lehman Brothers, της Bear Sterns και των διαδοχικών σκανδάλων με τα δομημένα ομόλογα και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.


Στη συνέχεια και ιδιαίτερα μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην εξίσωση προστέθηκε το γεωπολιτικό ρίκο, το οποίο λόγω της πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων και του QE δεν αποτιμήθηκε στις πραγματικές του διαστάσεις. Η ελληνική κρίση προκάλεσε επίσης τριγμούς, η παρέμβαση του ESM και τα κεφάλαια που αυτός απέκτησε, καθησύχασαν τις αγορές.

Τώρα, όμως, από το 2016 και έπειτα το Trump-effect εδραιώνεται ως η βασική και μεγαλύτερη πηγή ρίσκου όλων των κατηγοριών, το οποίο είναι δύσκολα προβλέψιμο και άρα αποτιμήσιμο, ενώ η είναι η πρώτη φορά που οι αγορές αντιμετωπίζουν με καχυποψία ή ακόα και φόβο πολιτικές προώθησης των αμερικανικών εξαγωγών.

Η προσπάθεια ανατροπής του Status quo στη Μέση Ανατολή, οι εντάσεις με την Ευρώπη, την Κίνα και την Ιαπωνία σε συνδυασμό με τη μόνιμη αντιπαράθεση με τη Ρωσία, καθώς και την αδυναμία συντονισμού των ΗΠΑ με βασικούς συμμάχους, αποτελούν ενδείξεις μιας γενικευμένης παγκόσμιας ανισορροπίας.

Η επιχείρηση υποβάθμισης του ρόλου του Ιράν και αναβάθμισης του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας ως νέο δίπολο σταθερότητας, αποδεικνύεται μακρόπνοη και φιλόδοξη στρατηγική, την επιτυχία της οποίας δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς, ενώ παράλληλα τα απορρέοντα ρίσκα επηρεάζουν πολυεπίπεδα τις αγορές.

Τέλος, η προοπτική εισόδου των ΗΠΑ στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, ως εξαγωικής δύναμης στο σχιστοληθικό αέριο και αργότερα πετρέλαιο, αποτελεί μια ιδιαίτερα φιλόδοξη πολιτική, η οποία παράγει όμως, βραχυπρόθεσμα, δύσκολα διαχειρίσιμους κινδύνους.

Η Αξιολόγηση

Markets

80% Score

Ανάδειξη, πρόβλεψη και προβολή κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι αγορές το επομενο 6μηνο

PROS

  • Συσπείρωση δυνάμεων
  • Μεταρρύθμιση Ευρωζώνης
  • Νέες ευκαιρίες από την ανατροπή του Status Quo

CONS

  • Trump Effect
  • Κρίση στη Μέση Ανατολή
  • Γεωπολιτικός ανταγωνισμός στα Βαλκάνια
  • Αύξηση του κόστους του χρήματος
  • Άνοδος της Ακροδεξιάς
  • Ευρωεκλογές

Ανάλυση αξιολόγησης

  • Market Risk 0%
  • Political Risk 0%
  • Financial Conditions 0%
  • Trade Conditions 0%

Σχετικά

Tags: Wall Street
Share72Tweet45Share13Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ
On the Radar

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025
On the Radar

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Χρηματιστής, Χρηματιστήριο, εξουθενωμένος χρηματιστής
On the Radar

Μήνυμα-χαλινάρι της αγοράς ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Brexit: Έτοιμο το προσχέδιο συμφωνίας, κλιμακώνονται οι πιέσεις

Άσυλο από τον Ορμπάν ζητά ο καταζητούμενος Γκρουέφσκι

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    980 shares
    Share 392 Tweet 245
  • Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2043 shares
    Share 817 Tweet 511
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    237 shares
    Share 95 Tweet 59

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr