• Τελευταία
  • Trending
  • All

Deep dive στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

15 Αυγούστου 2018 - Ενημερώθηκε: 17 Αυγούστου 2018

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Ινδία: Απάτη υπαλλήλων φέρνει ζημία-ρεκόρ στην IndusInd

22 Μαΐου 2025

Ο Χίτλερ όριο. Των συντηρητικών… Λέει ο Βέμπερ

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025

Υποτροφίες για θέσεις co-working στο WHEN Hub

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα – επιστροφή σε ύφεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Ο πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

IDEAL Holding: +45% τα καθαρά κέρδη στο Q1

22 Μαΐου 2025

Μεγάλη αύξηση κερδών της ElvalHalcor στο Q1 λόγω…

22 Μαΐου 2025

Follow the… money ή τον Τραμπ… το ίδιο κάνει

22 Μαΐου 2025

Πιέζονται τα Supermarket – Οι κινήσεις της METRO το 2025

22 Μαΐου 2025

Η Ρωσία κατέρριψε 23 drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα

22 Μαΐου 2025
Smoke rises from an Israeli airstrike in Dahiyeh, Beirut, Sunday, Oct. 27, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Τρεις νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο

22 Μαΐου 2025
Weather report, δελτίο καιρού, καιρός

Καιρός: 30άρια, λίγες βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα έως το Σάββατο

22 Μαΐου 2025

Η “τελική λύση” πίσω από το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα

22 Μαΐου 2025

Εκτέλεση δύο υπαλλήλων της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον

22 Μαΐου 2025

Επικίνδυνα fake news από τη Google για τον σεισμό στην Κρήτη! – Τον δείχνει στη Λιβαδειά

22 Μαΐου 2025
Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

22 Μαΐου 2025

Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
Σε bull market τα crypto: Ιστορικά ρεκόρ για Bitcoin και Ethereum

Νέο ράλι και ιστορικό υψηλό για το Bitcoin

21 Μαΐου 2025

Οι ΗΠΑ αποδέχονται το δώρο 400 εκατ. του Κατάρ στον Τραμπ

21 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Deep dive στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
15 Αυγούστου 2018 - Ενημερώθηκε: 17 Αυγούστου 2018
Στις The Wire
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
17 0
0
59
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο που δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού περιβάλλει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, μεσούσης της έντασης στις σχέσεις της γειτονικής χώρας με τις ΗΠΑ και την κατάρρευση της λίρας.

Οι έως τώρα δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, υπουργών και οι διαρροές υπηρεσιακών παραγόντων προς τα media δεν βοηθούν στην αποκρυστάλλωση της εικόνας και στο φωτισμό των συνθηκών και την αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων και κινήσεων που οδήγησαν στην άνευ περιοριστικών όρων απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σχετικάθέματα

Μήνυμα Παπαχελά σε Μητσοτάκη: Μη βιαστείς να δεις τον Τραμπ…

31 Μαρτίου 2025

Στεγνή η συνάντηση Ρούμπιο – Φιντάν στο State Department

26 Μαρτίου 2025

Επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν: Η ατζέντα και πρώτη εκτίμηση αντικτύπου

16 Μαρτίου 2025

Συνεπώς η “αποκρυπτογράφηση” του μηνύματος που κρύβει η κίνηση του Ταγίπ Ερντογάν, έγκειται στην συνδυαστική ερμηνεία, δηλώσεων, κινήσεων και παρεμβάσεων κάτω από τα ιστορικά, πολιτικά και κλιματικά φίλτρα, με την επιφύλαξη, όμως, των άγνωστων παρασκηνιακών διεργασιών.

Αν και για τον σχηματισμό πλήρους και καθαρής εικόνας απαιτούνται πληροφορίες και στοιχεία, πιθανώς διαβαθμισμένα και σίγουρα “ανομολόγητα”, τα σημεία των καιρών, οι ενδείξεις και τα σενάρια απολήξεων, συντείνουν στη διαμόρφωση της άποψης ότι η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς περιοριστικούς όρους, αποτέλεσε την κεφαλίδα του μηνύματος του Ταγίπ Ερντογάν προς τη Δύση, μη θέλοντας να υποκύψει απευθείας στον αμερικανικό εκβιασμό, αλλά δηλώνοντας την πρόθεσή του να συνεργαστεί και αποδεικνύοντας ισχυρή πολιτική βούληση.

Από Ελληνικής πλευράς, η Αθήνα επέλεξε τους εν γένει χαμηλούς τόνους, με περιοδικές εξάρσεις, ενώ κινήθηκε διπλωματικά στα συνεκτικά φόρα, ενίσχυσε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και ενδεχομένως να έπαιξε και ρόλο διαύλου επικοινωνίας με την Ευρώπη και άλλους παράγοντες σε δύσκολες στιγμές. Όπως είναι προφανές, η βελτίωση των σχέσεων σε πολιτικό, εμπορικό, ενεργειακό και αμυντικό επίπεδο με τις ΗΠΑ, για τις οποίες κατηγορήθηκε εξ αριστερών η κυβέρνηση, αποτέλεσαν καταλύτη για τις εξελίξεις, ακόμα και για την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να στείλει μήνυμα μέσω της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών.

Οι αμυντικές δαπάνες, η συνεργασία με το NATO και η ενεργητική συμμετοχή στην εδραίωση του νέου αμερικανικού γεωοικονομικού δόγματος στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που βασίζεται στους αγωγούς ενέργειας από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, αποτέλεσαν συστατικά για την σύσφιξη και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων που έδωσαν πρόσβαση στο “αυτί” του Ντόναλντ Τραμπ.

Η μεγάλη εικόνα

Ανεξαρτήτως της προοπτικής ή όχι άμεσης εξομάλυνσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ, η Τουρκία δεν θα μπορούσε να απωλέσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα ως γεωπολιτικού παίκτη στη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής, που δεν είναι άλλο από τις προσβάσεις (φυσικές, διπλωματικές, οικονομικές και ιδεολογικές) με τη Δύση. Ό Ταγίπ Ερντογάν, αναγνωρίζοντας νωρίτερα τα σημάδια των οιωνών για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, επιχείρησε επαναπροσέγγιση με την Ευρώπη, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εξομάλυνσης στις διμερείς σχέσεις με την Αυστρία και επισκεπτόμενος Γερμανία και Γαλλία, καθώς και επιχειρώντας βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη στη στιγμή της κορύφωσης της έντασης με τις ΗΠΑ και ενώ η Ευρώπη τηρούσε αποστάσεις ασφαλείας από την κρίση της λίρας, θέλοντας να αποφύγει την άμεση πολιτική εμπλοκή, παρά το γεγονός ότι η αποκάλυψη της έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών καθιστά την ΕΕ αναπόδραστα παράγοντα του προβλήματος, άρα και συμμέτοχο της λύσης.

Τα τελευταία μέτρα

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO, ακόμα και υπό την παραδοχή ότι η δημόσια αίσθηση απείχε από την πραγματική κατάσταση και ότι η υποβόσκουσα ένταση έδειχνε στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν η προεργασία σε διμερές επίπεδο είχε γίνει στο υψηλότερο επίπεδο, η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε να είχε αλλάξει, καθυστερήσει ή τοποθετηθεί σε διαφορετικό πλαίσιο. Τη στιγμή, όμως, που τα φώτα του διεθνούς Τύπου είναι στραμμένα στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν αποφασίζει -μέσω της ανεξάρτητης τουρκικής Δικαιοσύνης- την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων.

Η χρησιμότητα της έντασης

Οι δηλώσεις, μάλιστα, του Μελβούτ Τσαβούσογλου, κατά της Ελλάδας για υποκίνηση της έντασης στο Αιγαίο, τις προηγούμενες ημέρες, η ενίσχυση της τουρκικής παραβατικότητας και το πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από την Ελλάδα, έδειχναν στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης.

Η επικοινωνιακή διαχείριση των διμερών εντάσεων, όμως, σπανίως βρίσκεται σε ευθεία αντιστοίχιση με το κλίμα που επικρατεί, ενώ οι εντάσεις έχουν κατ επανάληψη χρησιμοποιηθεί ως προοίμιο για την ανάληψη διπλωματικών και πολιτικών πρωτοβουλιών αποκλιμάκωσης.

Υπό την αβίαστη -σχετικά- παραδοχή ότι, η επιλογή της χρονικής στιγμής, του πολιτικού πλαισίου και του διπλωματικού μηνύματος, πέραν πάσης αμφιβολίας, αποτελεί πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου, ακόμα και στο ακραίο σενάριο που ο Ταγίπ Ερντογάν γνώριζε από τις Βρυξέλλες τις επικείμενες εξελίξεις με τις ΗΠΑ, η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, αποτελεί επιβεβαίωση της ανεξαρτησίας της τουρκικής Δικαιοσύνης.

Προπέτασμα καπνού

Αν σε αυτό προστεθεί η απορριπτική απάντηση του εφετείου της Σμύρνης στο αίτημα άρσης περιοριστικών όρων του πάστορα Μπράνσον, αίτημα του οποίου εκκρεμεί και στο Ανώτατο Δικαστήριο, τότε διαπιστώνεται μια νωχελική κινητικότητα, στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Δύση.

Το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων από τον Ταγίπ Ερντογάν και η αύξηση των δασμών σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ, αποτελούν κινήσεις που απαντούν στις κυρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά σε χαμηλότερους τόνους και με πολύ περιορισμένο αντίκτυπο. Συνεπώς, φαίνεται ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες εσωτερικής κατανάλωσης, για τις οποίες ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον είχε ενημερώσει τον Σύμβουλο Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ.

Σχετικά

Tags: κρίση ΗΠΑ-Τουρκίαςυπόθεση δυο Ελλήνων στον Έβρο
Share31Tweet12Share3Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Μήνυμα Παπαχελά σε Μητσοτάκη: Μη βιαστείς να δεις τον Τραμπ…

31 Μαρτίου 2025
The Wire

Στεγνή η συνάντηση Ρούμπιο – Φιντάν στο State Department

26 Μαρτίου 2025
The Wire

Επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν: Η ατζέντα και πρώτη εκτίμηση αντικτύπου

16 Μαρτίου 2025
Επόμενο άρθρο

Back door επαφές Τραμπ-Πούτιν

The Legend of Zelda: Breath of the Wild gameplay on the Nintendo Switch

MostPopular

  • Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    208 shares
    Share 83 Tweet 52
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    945 shares
    Share 378 Tweet 236

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr