• Τελευταία
  • Trending
  • All

Η Ελλάδα απειλεί με ενεργοποίηση του Ευρωστρατού

15 Φεβρουαρίου 2018 - Ενημερώθηκε: 16 Φεβρουαρίου 2018

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ξενοδόχοι: Η Αθήνα χάνει τουρισμό λόγω προβλημάτων σε Μουσεία – Ακρόπολη

9 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

9 Μαΐου 2025

Σε τροχιά υλοποίησης ο ΒΟΑΚ – Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 Μαΐου 2025

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Συνάντηση Παπασταύρου–Chevron με φόντο τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

9 Μαΐου 2025

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025

Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Ανακάλυψε ουγγρικό δίκτυο κατασκόπων

9 Μαΐου 2025

Eurobank: Ανεβάζει τον πήχυ στα €3,20 η Citi

9 Μαΐου 2025

Οι αλουμινάδες δεν τρέχουν στις ΗΠΑ… παρά τους δασμούς

9 Μαΐου 2025

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025
Ψάλτης: Το deal Alpha - Unicredit ανοίγει το δρόμο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών εταιριών

Τρίμηνο ρεκόρ το Q1 για την Alpha Bank – Ανεβάζει τον πήχη ο Ψάλτης

9 Μαΐου 2025

Πάνω από τις προβλέψεις οι εξαγωγές της Κίνας

9 Μαΐου 2025

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025

Αντώνης Πετρόπουλος και Γιώργος Αλεξόπουλος στο pre-game show του Πάμε Στοίχημα Football Party by Gazzetta

9 Μαΐου 2025

Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

9 Μαΐου 2025

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας

9 Μαΐου 2025

Flame – Meteo: Μειώνονται οι πυρκαγιές, όχι όμως και τα καμμένα

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Η Ελλάδα απειλεί με ενεργοποίηση του Ευρωστρατού

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
15 Φεβρουαρίου 2018 - Ενημερώθηκε: 16 Φεβρουαρίου 2018
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Βαλκάνια, Ελληνοτουρκικά
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
21 0
0
56
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Το διπλωματικό και πολιτικό οπλοστάσιο της ξεσκονίζει η ελληνική κυβέρνηση καθώς αναζητά τρόπους χαλιναγώγησης της τουρκικής επιθετικότητας, με γνώμονα την αποφυγή στρατιωτικών εντάσεων και εμπλοκών που καταναλώνουν πολιτικό, οικονομικό και ψυχολογικό κεφάλαιο, οδηγώντας σε εθνικιστικές εξάρσεις που ενεργοποιούν επικίνδυνες αντιδράσεις εκατέρωθεν.

Η ελληνική κυβέρνηση διαρρέει πλέον ότι επεξεργάζεται το σενάριο ενεργοποίησης της «ρήτρας κοινής άμυνας» της ΕΕ, κίνηση που σε επίπεδο διαρροών ακολουθεί τις χλιαρές και ίσων αποστάσεων αντιδράσεις των ΗΠΑ, του NATO και του ΟΗΕ, ενώ επενδύει στην διακηρυγμένη ανάγκη της ΕΕ και ιδιαίτερα των Βρυξελλών να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο οσον αφορά την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων και τη διαμόρφωση ενιαίας εξωτερικής πολιτικής.

Η διαρροή και μόνο της πρόθεσης αυτής, από ελληνικής πλευράς, ενδέχεται να αποτελέσει ικανό πυροκροτητή για την ενεργοποίηση συμμάχων, οι οποίοι δεν θα ήθελαν να αναλάβει η ΕΕ τέτοιο ρόλο και ιδιαίτερα ως προς την Τουρκία, καθώς οι ΗΠΑ και το NATO επιδιώκουν να διατηρήσουν το ρόλο ρυθμιστή στις σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ. Επίσης, πολλαπλούς πονοκεφάλους προκαλεί και μόνο η θεωρητική επεξεργασία ενεργοποίησης της συγκεκριμένης ρήτρας, καθώς θα έδινε χώρο για την εκδήλωση φωνών από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που βλέπουν ιδιαίτερα επικριτικά την Τουρκία, ενώ εντάσσονται στους κόλπους του NATO.

Σχετικάθέματα

Μυτιληναίος: Ο Ευρωστρατός δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα…

17 Μαρτίου 2025
Σήμα περαιτέρω ανανέωσης της δυναμικής διμερούς συνεργασίας Γαλλίας - Γερμανίας, στη σκιά της έξαρσης των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ,

Μακρόν και Σολτς ανοιγοκλείνουν την πόρτα στην Τουρκία για… αμυντικές προμήθειες

8 Μαρτίου 2025
Το ReArm EU μπορεί να σπρώξει την οικονομία... αρκετά

Το ReArm EU μπορεί να σπρώξει την οικονομία… αρκετά

8 Μαρτίου 2025

Το ενδεχόμενο να τεθεί κεντρικά θέμα για την Τουρκία και το ρόλο της αποτελεί από μόνο του ισχυρό μοχλό πίεσης, καθώς η αμφισβήτηση της Τουρκίας είναι έντονη στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ενώ η χρησιμότητά της για τις ΗΠΑ και το NATO λόγω της εγγύτητάς στη Μέση Ανατολή αδιαμφισβήτητη. Υπ αυτό το πρίσμα η εκδήλωση διαιρέσεων στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι σενάριο τρόμου για τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενώ αποτελεί ευχής έργον για τη Ρωσία.

Η ρήτρα αυτή, την ενεργοποίηση της οποίας είχε ζητήσει και η Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν, ορίζει ότι σε περίπτωση κατά την οποία κράτος-μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα υπόλοιπα κράτη-μέλη έχουν ρητή υποχρέωση να παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Οι δεσμεύσεις και η συνεργασία σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ.  Ωστόσο μετά την υπογραφή της δημιουργίας του Ευρωστρατού στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, το πλαίσιο έχει μεταβληθεί και η ΕΕ είναι αναγκασμένη να ανταποκριθεί ενεργά.

Το σημείο αυτό αποτελεί διπλωματικό και πολιτικό εφιάλτη, ενώ ενταγμένο μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο του Ευρωστρατού, η άρνησή εξέτασής του, θα υπέσκαπτε τα θεμέλια και την αξιοπιστία του και μάλιστα έναντι τρίτης χώρας.

Συνεπώς η ελληνική κυβέρνηση, γνωρίζοντας τους συνειρμούς που προκαλεί το ενδεχόμενο και μόνο υποβολής αιτήματος, διαρρέει τις προθέσεις της σε media που τυγχάνουν ευρωπαϊκής αποδοχής με στόχο να ενεργοποιήσει παράγοντες και διαύλους επικοινωνίας που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον έγκαιρο περιορισμό της τουρκικής προκλητικότητας που τροφοδοτείται από τη Ρωσία.

Με τα εθνικά θέματα στην κορυφή της ατζέντας, την ευρύτερη περιοχή Βαλκανίων και Μέσης Ανατολής να βιώνει εντάσεις, ως αποτέλεσμα της διελκυστίνδας NATO-Ρωσίας και του νέου στρατηγικού δόγματος των ΗΠΑ, τα περιθώρια κινήσεων είναι ασφυκτικά περιορισμένα, καθώς μεγαλύτεροι σχηματισμοί αναζητούν τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή για να επιτύχουν γεωστρατηγικές συμπράξεις. Ωστόσο η χαμηλή βάση συναίνεσης και ο ευκαιριακός χαρακτήρας των περισσότερων νέων στρατηγικών συμμαχιών καθιστούν την προσπάθεια αναδιάταξης ευεπίφορη σε παρεμβάσεις και ανατροπές, ανεβάζοντας το γεωπολιτικό ρίσκο.

Αυτό το πολυπαραγοντικό περιβάλλον επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, ανοίγοντας μέτωπα με γνώμονα την κατοχύρωση της υπεραξίας από χαρτιά που τώρα εμφανίζεται έτοιμη να παίξει στο πλαίσιο ευρύτερης στρατηγικής επαναπροσέγγισης με το NATO αλλά με προϋπόθεση τη νομιμοποίηση του καθεστώτος Ερντογάν και των πρακτικών τους αλλά και της χώρας ως περιφερειακής υπερδύναμης.

Η ελληνική κυβέρνηση με γνώμονα την περιφερειακή σταθερότητα, και τη μεγιστοποίηση του οφέλους από την στρατηγική αποκατάστασης της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων τόσο σε επίπεδο διμερών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες, όσο και σε κεντρικό με τους εταίρους και συμμάχους στα διεθνή φόρα και τους υπερεθνικούς οργανισμούς, εφαρμόζει στρατηγική “αξιόπιστου” εταίρου, κινούμενη μέσα στο πλαίσιο που οριοθετείται από τις ευρωπαϊκές και διακρατικές συνθήκες και συμφωνίες.

Η “απειλή” ενεργοποίησης της ρήτρας κοινής άμυνας της ΕΕ εξυπηρετεί, ωστόσο, και τους σχεδιασμούς της Άγκυρας καθώς επιδιώκει επαναπροσέγγιση με την Ευρώπη, έχοντας όμως “ξεπληρώσει” τα γραμμάτια της στήριξης της Ρωσίας στην κρίσιμη καμπή των πολιτικών εκκαθαρίσεων, ενώ θέλει να διαπραγματεύεται με την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το NATO από θέση ισχύος.

Το ενδεχόμενο χρήσης από την Ελλάδα του μόνου όπλου που η ενεργοποίησή του προκαλεί διπλωματικές και πολιτικές επιπλοκές αποτελεί το ιδανικό σενάριο για την πρόκληση διαβουλεύσεων και την επίτευξη συναινέσεων.

Η κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ

Η κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας (ΚΠΑΑ) αποτελεί την πολιτική ασφάλειας και άμυνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Συνιστά αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).

Σύνοψη

Η κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας (ΚΠΑΑ) αποτελεί την πολιτική ασφάλειας και άμυνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Συνιστά αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).

Τι προβλέπει η ΚΠΑΑ;

Δημιουργεί ένα πλαίσιο για τις στρατιωτικές και αμυντικές πλευρές της πολιτικής της ΕΕ. Η ΚΠΑΑ, η οποία δημιουργήθηκε όταν υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λισαβόνας το 2009, αντικαθιστά και επεκτείνει την προγενέστερη ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνας (ΕΠΑΑ). Στόχος της πολιτικής είναι η δημιουργία κοινών ευρωπαϊκών αμυντικών ικανοτήτων.

Βασικά Σημεία

—

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να θέτουν τις πολιτικές και στρατιωτικές ικανότητές τους στην υπηρεσία της ΕΕ για την εφαρμογή της ΚΠΑΑ.
—

Η ΚΠΑΑ περιλαμβάνει την προοδευτική χάραξη μιας κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής, η οποία θα οδηγήσει σε κοινή άμυνα μετά από ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίουη πολιτική της ΕΕ δεν θίγει τον ειδικό χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας κάποιων χωρών της ΕΕ και σέβεται τις υποχρεώσεις κάποιων χωρών της ΕΕ απέναντι στο NATO. Στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λισαβόνας, δημιουργήθηκε μια ρήτρα αμοιβαίας άμυνας, η οποία αποτελεί το βασικό στοιχείο της ΚΠΑΑ.
—

Οι χώρες της ΕΕ θα λάβουν μέτρα για τη βελτίωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων τους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (ΕΟΑ) είναι το όργανο που έχει ως στόχο να βοηθήσει στη διευκόλυνση των εν λόγω μέτρων. Υποβάλλει έκθεση στο Συμβούλιο της ΕΕ σχετικά με τις εργασίες του, οι οποίες αφορούν:
—

τον καθορισμό κοινών στόχων για τις χώρες της ΕΕ σε θέματα στρατιωτικών δυνατοτήτων·
—

τη δημιουργία και τη διαχείριση προγραμμάτων προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει·
—

την εναρμόνιση των επιχειρησιακών αναγκών των χωρών της ΕΕ και τη βελτίωση, έτσι, των μεθόδων προμηθειών στρατιωτικού εξοπλισμού·
—

τη διαχείριση των ερευνητικών δραστηριοτήτων σε θέματα αμυντικής τεχνολογίας (22 τομείς προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, των συστημάτων κατά των ναρκών και της φυσικής προστασίας)·
—

την ενίσχυση της βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης του αμυντικού τομέα και
—

τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών δαπανών.
—

Η μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία στην άμυνα (PSCD) (που προστέθηκε επίσης στη Συνθήκη της Λισαβόνας -άρθρα 42 και 46της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση) αναφέρεται σε μια βαθύτερη μορφή συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, οι χώρες της ΕΕ δεσμεύονται να αναπτύξουν ακόμη πιο εντατικά τις αμυντικές τους δυνατότητες και να παρέχουν μάχιμες μονάδες για τις προβλεπόμενες αποστολές. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας αξιολογεί τις συνεισφορές, ενώ το Συμβούλιο εγκρίνει τη συνεργασία.
—

Η ΕΕ μπορεί να χρησιμοποιήσει μη στρατιωτικά και στρατιωτικά μέσα εκτός της ΕΕ για τη διατήρηση της ειρήνης, την πρόληψη συγκρούσεων και την ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας. Τα είδη αποστολών που διεξάγονται στο πλαίσιο της ΚΠΑΑ είναι:
—

ανθρωπιστικές αποστολές και αποστολές διάσωσης·
—

αποστολές πρόληψης συγκρούσεων·
—

αποστολές επέμβασης μάχιμων δυνάμεων στη διαχείριση κρίσεων·
—

κοινές δράσεις αφοπλισμού·
—

αποστολές με στόχο την παροχή συμβουλών και αρωγής επί στρατιωτικών θεμάτων· και
—

επιχειρήσεις σταθεροποίησης μετά το πέρας των συγκρούσεων.
—

Το Συμβούλιο της ΕΕ καθορίζει τους στόχους και τις γενικές ρυθμίσεις εφαρμογής των αποστολών αυτών. Μπορεί να αναθέτει την εκτέλεση αποστολής σε ομάδα χωρών της ΕΕ που το επιθυμούν και δύνανται να πραγματοποιήσουν την εν λόγω αποστολή. Τα κράτη μέλη που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τις επιχειρήσεις ενεργούν σε συνεργασία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και πρέπει να ενημερώνουν τακτικά το Συμβούλιο για την πορεία της αποστολής.
ΠΛΑΊΣΙΟ

Η ιδέα της κοινής αμυντικής πολιτικής για την Ευρώπη χρονολογείται από το 1948 με τη Συνθήκη των Βρυξελλών (που υπογράφτηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις χώρες της Μπενελούξ), η οποία εμπεριείχε μια κοινή ρήτρα αμοιβαίας άμυνας που άνοιξε τον δρόμο για τη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση (ΔΕΕ). Έκτοτε, η Ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας πέρασε από πολλά διαφορετικά στάδια και αναπτύχθηκε ταυτόχρονα στο πλαίσιο της ΔΕΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σχετικά

Tags: Ευρωστρατός
Share22Tweet14Share4Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Μυτιληναίος: Ο Ευρωστρατός δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα…

17 Μαρτίου 2025
Σήμα περαιτέρω ανανέωσης της δυναμικής διμερούς συνεργασίας Γαλλίας - Γερμανίας, στη σκιά της έξαρσης των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ,
The Wire

Μακρόν και Σολτς ανοιγοκλείνουν την πόρτα στην Τουρκία για… αμυντικές προμήθειες

8 Μαρτίου 2025
Το ReArm EU μπορεί να σπρώξει την οικονομία... αρκετά
Spotlight

Το ReArm EU μπορεί να σπρώξει την οικονομία… αρκετά

8 Μαρτίου 2025
Επόμενο άρθρο

Μήνυμα Τσίπρα από το Λιμενικό: Ελληνο-ευρωπαϊκά τα σύνορα με την Τουρκία

Bilateral meeting between NATO Secretary General Jens Stoltenberg and the Minister of Defence of Greece, Panos Kammenos

Πιέσεις NATO σε Καμμένο για το Σκοπιανό: "Ευελιξία" ζητάει ο Στόλτενμπεργκ

MostPopular

  • Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Underdog DEFEA 2025 Edition: Η Qualco μπαίνει και στα αμυντικά έργα

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    261 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Ημιτελή εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

    60 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr