• Τελευταία
  • Trending
  • All
Σεμπάστιαν Κούρτς

Η Αυστρία μπροστά σε πολιτική δίνη και το χάος

15 Μαΐου 2017
Το παρασκήνιο πίσω από τη "βόμβα" για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης Σινά στην Αίγυπτο

Το παρασκήνιο πίσω από τη “βόμβα” για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης Σινά στην Αίγυπτο

29 Μαΐου 2025

Στα κάγκελα ο Τραμπ με τη Δικαιοσύνη για την αναστολή δασμών – Πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο

29 Μαΐου 2025

ΞΕΕ και Ευρώπη κατά της Booking για καταστρατήγηση του ανταγωνισμού

29 Μαΐου 2025
Ο CEO του ΟΠΑΠ Jan Karas

Jan Karas / ΟΠΑΠ: Αθλητικός στοιχηματισμός και online πλατφόρμες άνοιξαν νέους ορίζοντες

29 Μαΐου 2025

Παρί Σεν Ζερμέν-Ίντερ: Ο μεγάλος τελικός του UEFA Champions League «κρίνεται» στην COSMOTE TV

29 Μαΐου 2025
Businessman against black bear on red arrow downward trend line with sky cityscape background. Fight back bearish market concept.

Έκαναν ταμείο μετά το τριήμερο πάρτι στο Χρηματιστήριο

29 Μαΐου 2025

Αλ. Βασιλικός/ΞΕΕ: Η βιωσιμότητα των ξενοδοχείων εξαρτάται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία

29 Μαΐου 2025
Antrea Orcel

H UniCredit πληρώνει πάνω από 600 εκατ. ευρώ για το νέο μερίδιο της Alpha Bank

29 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Ο Ορτσέλ ήθελε απεγνωσμένα μια νίκη… και την πλήρωσε 615 εκατ.!

29 Μαΐου 2025

9ο Women in Business Forum με τίτλο Impact Unleashed: Lead as a Rule Breaker

29 Μαΐου 2025

BofA: Η AI και οι δυνάμεις που επανακαθορίζουν το μέλλον

29 Μαΐου 2025

Η Wall Street αποκαλεί τον Τραμπ «TACO» και τον εξοργίζει

29 Μαΐου 2025
Πετρελαιοπηγές

Ανοδικά το πετρέλαιο μετά το νέο δικαστικό μπλόκο στον Trump

29 Μαΐου 2025
ESET: Μάστιγα οι προηγμένοι «επίμονοι» κυβερνοεγκληματίες

Κυβερνοεπίθεση στην crypto platform Cork Protocol – Χάθηκαν πάνω από 12 δισ. δολ.

29 Μαΐου 2025
ομόλογα

Ομόλογα: Ανοδικά οι αποδόσεις στην Ευρωζώνη μετά το «Όχι» στους δασμούς

29 Μαΐου 2025

Σλοβακία: Καταδίκη του κεντρικού τραπεζίτη για δωροδοκία

29 Μαΐου 2025

Νέα δικαστική σφαλιάρα στον Τραμπ για τους δασμούς – Οι επιπτώσεις

29 Μαΐου 2025

Ο Πούτιν βάζει όρους στο τραπέζι – Οι Ευρωπαίοι απαντούν με… πυραύλους

28 Μαΐου 2025
Jan Karras

Αύξηση κερδών με καλύτερα περιθώρια πέτυχε ο ΟΠΑΠ στο Q1

28 Μαΐου 2025

Το deal Ορτσέλ – Χόλτερμαν ισχυροποιεί Ψάλτη και ξεκλειδώνει… δυναμική

28 Μαΐου 2025
Rally

Νέο τραπεζικό πάρτι στο Χ.Α. που βλέπει και τις 1.900 μονάδες

28 Μαΐου 2025
Το ταμπλό του Χρηματιστηρίου

Αλλαγές στους δείκτες του Χ.Α: Οι φοβικοί και οι επιθετικοί επιχειρηματίες σε όρους… ταμπλό!

28 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 30 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Η Αυστρία μπροστά σε πολιτική δίνη και το χάος

NewsRoomΑπόNewsRoom
15 Μαΐου 2017
Στις The Wire
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
15 0
0
Σεμπάστιαν Κούρτς

Ο Σεμπάστιαν Κούρτς

41
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Θέμα ημερών είναι πλέον η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία μετά την πολιτική διαδοχή στο συγκυβερνών Λαϊκό Κόμμα, που έφερε στη θέση του προέδρου τον 30χρονο νυν υπουργό Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ζήτησε την άμεση διάλυση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Στις δηλώσεις του μετά την τρίωρη συνεδρίαση του ανώτερου αυτού οργάνου του κόμματός του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε πως αύριο θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Αυστριακό καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, όσο και με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, με τους οποίους θα συζητήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και την πρότασή του για πρόωρες εκλογές.

Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες φέρνει στο προσκήνιο τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς από τους οποίους, μετά τις προεδρικές, βέβαιη θεωρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, ενώ με βάση τις θέσεις του νέου προέδρου του Λαϊκού Κόμματος το ενδεχόμενο σχηματισμού νέου μεγάλου συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες φαντάζει απίθανο. Από την άλλη πλευρά με την άνοδο της ακροδεξιάς και τη επικίνδυνη στροφή στο μεταναστευτικό που έχει κάνει ο Σεμπάστιαν Κουρτς η προοπτική συγκυβέρνησης Δεξιάς-ακροδεξιάς αποκτά ιδιαίτερη δυναμική.

Σχετικάθέματα

Μηχανές αγοράζουν οι Έλληνες - Τα στοιχεία από τις ταξινομήσεις

ΕΕ: Ανέκαμψαν οι πωλήσεις οχημάτων τον Απρίλιο – Μειώθηκαν στο 4μηνο

27 Μαΐου 2025

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025

Κομισιόν και Λονδίνο εκβιάζουν το Ισραήλ με… δασμούς για τη Γάζα

20 Μαΐου 2025

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς στόχος είναι κατά πρώτο, η κατάθεση από κοινού, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, πρότασης για ταχεία προκήρυξη πρόωρων εκλογών ώστε να μην συνεχίζεται ο μακρύς προεκλογικός αγώνας που, κατά τη γνώμη του, διεξάγεται εδώ και πολύ καιρό. Κατά δεύτερο, ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχει αρκετός χρόνος ως το καλοκαίρι για την υλοποίηση αυτών που είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο κυβερνώντα κόμματα, ενώ κατά τρίτο ζητά να υπάρξει “ένας σύντομος, εντατικός και έντιμος προεκλογικός αγώνας, για το συμφέρον των πολιτών και της χώρας”. Προφανώς στο πλαίσιο της επικρινόμενης, από παρατηρητές, ήδη από καιρό, τακτικής του της κινδυνολογίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποίησε στις αποψινές δηλώσεις του – χωρίς βέβαια να εξηγεί το “γιατί” – πως εάν οι προτάσεις του αυτές δεν γίνουν δεκτές, τότε “η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χάος”.

Ο ίδιος ανέφερε πως η διοικούσα επιτροπή αποδέχθηκε το αίτημά του να καταγραφούν στο καταστατικό του κόμματος, οι νέες (ΣΣ επικρινόμενες από παρατηρητές ως “απολυταρχικές”) δικαιοδοσίες που δίνονται στον αρχηγό του κόμματος, ενώ ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως το Λαϊκό Κόμμα πρόκειται να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές με νέα ονομασία ως “Λίστα Σεμπάστιαν Κουρτς – το νέο Λαϊκό Κόμμα”, ουσιαστικά δηλαδή ως προσωποπαγής λίστα, με υποψήφιους αποκλειστικά και μόνον της δικής του επιλογής.

Διαφορετική θέση έχει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση νέων πλειοψηφιών στη Βουλή, έπειτα από τη σαφή απαίτηση για πρόωρες εκλογές που είχε διατυπώσει την Παρασκευή, ο τότε εκκολαπτόμενος ακόμη, για νέος αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

“Δεν θέλουμε πρόωρες εκλογές και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να πετύχουμε ουσιαστικές πολιτικές λύσεις στη Βουλή, ακόμη και αν είναι αναγκαία μία αλλαγή πλειοψηφίας, ή ακόμη και με σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας”

είχε τονίσει ο καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, προτείνοντας τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σοσιαλδημοκρατικό και στο Λαϊκό Κόμμα, στον Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος όμως λίγο αργότερα την απέρριψε.

Η απαίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς για πρόωρες εκλογές συνδέεται με τον κίνδυνο που ο ίδιος θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει, να υπάρξει δηλαδή μία φθορά του σε έναν μακρύ προεκλογικό αγώνα έως την κανονική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, το φθινόπωρο του 2018. Ο ίδιος θα ήταν αναγκασμένος να παραμείνει σε αυτό το χρονικό διάστημα μόνον “δεύτερος” στην κυβέρνηση συνασπισμού ως αντικαγκελάριος στη θέση του Ράινχολντ Μιτερλένερ, υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Κρίστιαν Κερν, ο οποίος θα είναι προφανώς και ο κύριος αντίπαλός του στις επόμενες εκλογές.

Λόγω της μεγάλης δημοτικότητας του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς – ο οποίος επικρίνεται από τους αντιπάλους για “άκρατο λαϊκισμό”, με τις θέσεις του να συναγωνίζονται σε σκληρότητα εκείνες της ακροδεξιάς – εκλαμβάνεται από τους “σκληροπυρηνικούς” του Λαϊκού Κόμματος ως το “μέλλον” του κόμματος που θα το οδηγήσει σε μεγάλη άνοδο των ποσοστών του ή ακόμη και στην πρώτη θέση σε πρόωρες εκλογές και στη συνέχεια σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, αντί των Σοσιαλδημοκρατών.

Το Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στην Αυστρία με ποσοστό πάνω από 30%, ζητά ήδη εδώ και πολύ καιρό πρόωρες εκλογές στις οποίες το ίδιο θα διεκδικήσει την ανάληψη σχηματισμού κυβέρνησης και το αξίωμα του καγκελάριου από τον αρχηγό του, τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος θεωρείται ως η σκληρότερη εκδοχή του διαβόητου πρώην αρχηγού των Ελευθέρων Γεργκ Χάιντερ.

Σχετικά

Tags: ΑυστρίαΕκλογέςΕυρωπαϊκή Ένωση
Share16Tweet10Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

Μηχανές αγοράζουν οι Έλληνες - Τα στοιχεία από τις ταξινομήσεις
The Wire

ΕΕ: Ανέκαμψαν οι πωλήσεις οχημάτων τον Απρίλιο – Μειώθηκαν στο 4μηνο

27 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Κομισιόν και Λονδίνο εκβιάζουν το Ισραήλ με… δασμούς για τη Γάζα

20 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Ο Τίλερσον παγώνει σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας με... συνέντευξη

Το πετρέλαιο αντέδρασε, τώρα κρίνεται η τάση

MostPopular

  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    317 shares
    Share 127 Tweet 79
  • Το παρασκήνιο πίσω από τη “βόμβα” για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης Σινά στην Αίγυπτο

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Αλλαγές στους δείκτες του Χ.Α: Οι φοβικοί και οι επιθετικοί επιχειρηματίες σε όρους… ταμπλό!

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Alpha Bank: Ο Ορτσέλ ήθελε απεγνωσμένα μια νίκη… και την πλήρωσε 615 εκατ.!

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Νέο τραπεζικό πάρτι στο Χ.Α. που βλέπει και τις 1.900 μονάδες

    52 shares
    Share 21 Tweet 13

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr