Παρασκευή, Μάι 7, 2021

Crisis is the new normal

Ρίσκο, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, τρομοκρατία, υβριδικοί πόλεμοι και βιολογικές απειλές. Επιθέσεις τρομοκρατών, χάκερς, χρεοκοπίες τραπεζών, πόλεμοι, αλλαγές συνόρων και ιοί που μολύνουν την υφήλιο προκαλώντας την κατάρρευση των αγορών και της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτές είναι οι λέξεις και τα θέματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα μας. Κρίσεις σε όλα τα επίπεδα, νέα δεδομένα και παίχτες.

Τη στιγμή που η γεωπολιτική σκακιέρα στα Βαλκάνια στην Ευρασία και εν τέλει στην Ευρώπη φλέγεται, οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Η ενημέρωση δεν μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται σε παρωχημένες αντιλήψεις και αποσπασματικές προσεγγίσεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ο κόσμος σήμερα βρίσκεται σε φάση δομικού μετασχηματισμού. Οι εν εξελίξει κρίσεις και τα ανοιχτά γεωπολιτικά μέτωπα διαμορφώνουν την επόμενη ημέρα.

Οι ειδήσεις δεν αρκούν, αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ένα εγχειρίδιο επιβίωσης. Οι μάχες δεν είναι μόνο στρατιωτικές και δεν διεξάγονται σε απομακρυσμένες ερήμους.

Η τρομοκρατία θερίζει σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταβάλλοντας ριζικά τον τρόπο που ταξιδεύουμε αλλά και την ίδια τη διαδικασία ενοποίησης.

Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες θέτουν σε δοκιμασία τα αντανακλαστικά. Κοινωνικά και επιχειρηματικά οικοσυστήματα βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και κανένα στοιχείο δεν δείχνει ότι όλα αυτά θα υποχωρήσουν.

Το Crisismonitor.gr έρχεται να γεμίσει το κενό της ζωντανής, πλήρους και σφαιρικής ενημέρωσης. Στόχος είναι να παράσχει πληροφορίες και ενημέρωση ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεκτονικές αυτές αλλαγές με καλύτερους όρους.

Το μείζον ζήτημα είναι η ανάδειξη πολλαπλών οπτικών στα θέματα, η αποφυγή της πόλωσης και έγκαιρη προειδοποίηση. Μόνο έτσι μπορούν να σωθούν ζωές και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κρίσεις.

Μια ομάδα δημοσιογράφων, αναλυτών και παραγόντων συγκεντρώνει αναλύει και προσφέρει ειδήσεις που συμβαδίζουν με τις εξελίξεις, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη να είναι ενημερωμένος την ώρα που χρειάζεται να λάβει αποφάσεις.

Για την ομάδα
του CrisisMonitor.gr

Χρήστος Φράγκου
Intelligence Director

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.