Στην ενίσχυση της διασύνδεσης των οικοσυστημάτων καινοτομίας προχώρησαν Ελλάδα και Κύπρος, με περισσότερες από 150 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις και σαφείς προοπτικές νέων συνεργασιών να προκύπτουν από το Συνέδριο Υψηλής Τεχνολογίας και Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Το συνέδριο, που φιλοξενήθηκε στο UNIC Athens, συγκέντρωσε ισχυρή συμμετοχή από θεσμικούς φορείς, επιχειρήσεις και επενδυτές, επιβεβαιώνοντας το αυξημένο ενδιαφέρον για κοινές πρωτοβουλίες στον χώρο της τεχνολογίας.
Συνολικά, 22 επιχειρήσεις από την Κύπρο και 51 από την Ελλάδα συμμετείχαν σε πάνω από 150 B2B συναντήσεις, δημιουργώντας απτές προοπτικές συνεργασίας και επενδύσεων.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθήνας – Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τον Σύνδεσμο Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας (ΣΚΕΕ), σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, το ΚΕΒΕ, το UNIC Athens και το Enterprise Europe Network.
Στο συνέδριο έδωσαν το «παρών» ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου, Θεόδωρος Λουκαΐδης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Δημήτρης Τερζής, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, μαζί με ανώτατα στελέχη, θεσμικούς φορείς και διπλωματικές αποστολές.
Σε μήνυμά του, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρος Αυγουστίδης, χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο χωρών στην καινοτομία στρατηγική επιλογή που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και δημιουργεί νέες επενδυτικές ευκαιρίες.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, σημείωσε ότι το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας καταγράφει πλέον μετρήσιμα αποτελέσματα, με τις δαπάνες R&D να φτάνουν το 1,5% του ΑΕΠ και τις startups να έχουν προσελκύσει επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ.
Η CEO της Tototheo Global και Πρόεδρος του ΣΚΕΕ, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, στάθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής σύγκλισης των δύο αγορών, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι η ύπαρξη ταλέντου – που ήδη υπάρχει – αλλά η αξιοποίησή του σε κλίμακα. Όπως ανέφερε, Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να διαμορφώσουν ένα ενιαίο οικοσύστημα που θα γεφυρώνει έρευνα, επιχειρηματικότητα και αγορά.
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, αναφέρθηκε στη διαχρονικά στενή συνεργασία των επιμελητηρίων των δύο χωρών.
Υποστηρικτής: CYSOFT Keeping IT Simple
Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ





























