Ζωντανές κάηκαν τέσσερις εργαζόμενες στη φωτιά που ξέσπασε σε εργοαστάσιο της μπισκοβιομηχανίας Βιολάντα στα Τρίκαλα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και από την ανακοίνωση της εταιρίας, στις τέσσερις τα ξημερώματα ακούστηκε μια πολύ δυνατή έκρηξη, στη βιομηχανία Βιολάντα, την οποία ακολούθησε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, αυτομάτως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Tρικάλων.
Από τα 13 άτομα που βρίσκονταν εκεί εντοπίστηκαν τρεις σοροί ενώ αργότερα εντοπίστηκε μία ακόμη σορός, με την ΕΡΤ να σημειώνει ότι παραμένει αγνοούμενη μία ακόμη εργαζόμενη.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν οκτώ εργαζόμενοι και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.
Απόλυτη καταστροφή
Πυροσβεστικά οχήματα από όλη τη Θεσσαλία έσπευσαν στην παλαιά Εθνική οδό, με τις φλόγες να είναι ακόμη ορατές και ήδη να έχει καταρρεύσει η σκεπή και ένας τοίχος του εργοστασίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου που δικαιολογούν τόσο μεγάλη έκρηξη, η οποία ακούστηκε και μέσα στην πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.
Η ανακοίνωση της Βιολάντα
Στην ανακοίνωσή της η Βιολάντα αναφέρει:
«Σήμερα σημειώθηκε σοβαρό περιστατικό στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν.
Υπάρχουν 5 αγνοούμενοι εργαζόμενοι και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό τους.
Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας απασχολεί είναι οι άνθρωποί μας. Στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς και στις οικογένειές τους και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους στηρίξουμε. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες αρχές και παρέχουμε κάθε διαθέσιμη βοήθεια».






























