• Τελευταία
  • Trending
  • All

Οι κεντρικοί τραπεζίτες δε νιώθουν… ασφαλείς

15 Οκτωβρίου 2025

Αναβιώνει το έθιμο του «Αράπη» στον Δορίσκο Έβρου

15 Φεβρουαρίου 2026

Ελβετία: Έντεκα τραυματίες σε έκρηξη κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εορτασμών

15 Φεβρουαρίου 2026
Χαρακτηριστικά και υφή ανοχτού πολέμου έχει αποκτήσει η σύγκρουση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από τη Λωρίδα της Γάζας

Εννέα νεκροί από βομβαρδισμούς στη Γάζα

15 Φεβρουαρίου 2026

Καιρός: Σαχαριανή σκόνη και θυελλώδεις άνεμοι

15 Φεβρουαρίου 2026

Δολοφονία ηλικιωμένου στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι και ένας ενήλικας

15 Φεβρουαρίου 2026

Προσωρινά κρατούμενος ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα»

14 Φεβρουαρίου 2026 - Ενημερώθηκε: 15 Φεβρουαρίου 2026

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

14 Φεβρουαρίου 2026

MSF αναστέλλει μη αναγκαίες υπηρεσίες στο νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα

14 Φεβρουαρίου 2026

Μια νεκρή σε επιδρομή drones της Ρωσίας στην Οδησσό

14 Φεβρουαρίου 2026
Weather news, Καιρός

Παροδικές νεφώσεις, καταιγίδες στα βορειοδυτικά και άνεμοι έως 8 μποφόρ

14 Φεβρουαρίου 2026

Bad Bunny ή Trump; Η δημοσκόπηση που άναψε φωτιά μετά το Super Bowl

14 Φεβρουαρίου 2026

Munich Security Report: Η αναξιοπιστία των ΗΠΑ χτυπάει κόκκινο

13 Φεβρουαρίου 2026

Κινεζικά J16 λόκαραν F22…ξανά!

13 Φεβρουαρίου 2026

Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων στη Ρωσία

13 Φεβρουαρίου 2026

Δύο κινήσεις Τραμπ ξαναβάζουν τη Βενεζουέλα στο παιχνίδι

13 Φεβρουαρίου 2026

Η Scope αναβάθμισε την Εθνική… υψηλότερα από την Ελλάδα

13 Φεβρουαρίου 2026

Στις αγορές για 250 εκατ. η Capital Clean Energy του Μαρινάκη

13 Φεβρουαρίου 2026

Zero Waste HORECA 2026: 3.200 επιχειρήσεις για ένα βιώσιμο μέλλον

13 Φεβρουαρίου 2026

Beta Weekender: Μηδενική ανοχή

13 Φεβρουαρίου 2026

50 χρόνια Μασούτης – 50 εβδομάδες «Σπάμε τις τιμές! Μόνο στον Μασούτη!»

13 Φεβρουαρίου 2026

Ρότας στο Allwyn Game Time: Στόχος η κορυφή

13 Φεβρουαρίου 2026

Τα τρακτέρ φτάνουν στο Σύνταγμα

13 Φεβρουαρίου 2026
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Οι κεντρικοί τραπεζίτες δε νιώθουν… ασφαλείς

Η ασυλία, η πολιτική εργαλειοποίηση και η ανεξαρτησία του θεσμού των κεντρικών τραπζών

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
15 Οκτωβρίου 2025
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
33 0
0
91
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Η ασφάλεια των κεντρικών τραπεζιτών είναι συνυφασμένη με την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών· η λογοδοσία, όμως, με την ποιότητα της δημοκρατίας και τη διαφάνεια. Συνδυαστικά, η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της ασφάλειας θέσης και ανεξαρτησίας πολιτικής και η διασφάλιση επαρκούς διαφάνειας είναι κρίσιμη για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του θεσμού.

Η ασφάλεια θέσης και η θεσμική αυτονομία θεωρούνταν επί δεκαετίες δομικά στοιχεία του ρόλου των διοικητών κεντρικών τραπεζών. Οι μακρές θητείες, η απόσταση από τον εκλογικό κύκλο και η ανεξαρτησία των θεσμών λειτουργούσαν ως ανάχωμα απέναντι σε πολιτικές παρεμβάσεις και ευκαιριακές διώξεις. Μόνο η κατάφωρα επιλήψιμη συμπεριφορά μπορούσε, θεωρητικά, να οδηγήσει σε απομάκρυνση.

Σχετικάθέματα

Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων στη Ρωσία

13 Φεβρουαρίου 2026

Δύο κινήσεις Τραμπ ξαναβάζουν τη Βενεζουέλα στο παιχνίδι

13 Φεβρουαρίου 2026

Στις αγορές για 250 εκατ. η Capital Clean Energy του Μαρινάκη

13 Φεβρουαρίου 2026

Η αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών στις ΗΠΑ, την Τουρκία και άλλες περιοχές και η προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησης των κεντρικών τραπεζών-ιτών στην Ευρώπη, επαναφέρει το ζήτημα των ορίων και της αποτελεσματικότητας της νομικής τους προστασίας εντός της ΕΕ, ιδιαίτερα ενόψει της ευρείας αναδιάταξης δυνάμεων στην ΕΚΤ την προσεχή διετία.

Η νέα πραγματικότητα

Το περιβάλλον έχει αλλάξει. Μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι κεντρικές τράπεζες ανέλαβαν πολλαπλούς ρόλους πέρα από τη σταθερότητα τιμών —από τη χρηματοπιστωτική εποπτεία έως την έκτακτη στήριξη ρευστότητας— και βρέθηκαν στο επίκεντρο πολιτικών και κοινωνικών συγκρούσεων. Σήμερα, οι διοικητές και τα στελέχη τους κατηγορούνται για «αντιληπτές» αποτυχίες πολιτικής, ενώ αυξάνονται οι προσπάθειες αποπομπής τους πριν από τη λήξη της θητείας.

Τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν: Σχεδόν τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στα Governance Benchmarks 2025 του Central Banking δηλώνουν ότι οι διοικητές τους δεν έχουν ασυλία από διώξεις, ενώ το 93,7% αναφέρει ότι μπορούν να απομακρυνθούν πριν από τη λήξη της θητείας. Έτσι, αναζωπυρώνεται η συζήτηση: χρειάζονται οι κεντρικοί τραπεζίτες ευρύτερη νομική προστασία ώστε να ασκούν απερίσπαστα τα καθήκοντά τους ή μήπως αυτό υπονομεύει τη λογοδοσία;

Η ανεξαρτησία δεν είναι… δεδομένη

Σύμφωνα με άνθρωπο με άμεση γνώση από πολυμερή θεσμό συνοψίζει τον πυρήνα: «Η νομική προστασία είναι η άλλη όψη της ανεξαρτησίας· εξασφαλίζει ότι το πολιτικό ή το δικαστικό σύστημα δεν μπορεί να επιτεθεί σε αξιωματούχους όταν λαμβάνουν μια απόφαση πολιτικής». Ο πρώην αξιωματούχος της BoE, Paul Fisher, το αποδίδει ωμά: «Η δουλειά μιας κεντρικής τράπεζας είναι να παρεμβαίνει στις αγορές και να καθορίζει τιμές. Αν το έκανε κάποιος άλλος, θα ήταν παράνομο». Για αυτό, κατά τον ίδιο, απαιτείται ασυλία από τους νόμους χειραγώγησης αγοράς και κάλυψη για τη χρήση εσωτερικής πληροφόρησης όταν υπηρετείται ο σκοπός της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και όχι προσωπικό όφελος.

Ο René Smits (Καθηγητής στο Παν. του Άμστερνταμ) σημειώνει ότι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια «γενικά έχουν υποστηρίξει την αρχή ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να έχουν “ασυλία” από αστικές διαδικασίες», αν και ο συχνότερος όρος είναι «προστασία». Προτείνει, δε, το Δικαστήριο της ΕΕ να υιοθετεί πενταετή περίοδο παραγραφής μετά την κατάρρευση εμπορικής τράπεζας, ώστε να μη διαβρώνεται η εμπιστευτικότητα και η συνεργασία με τις εποπτικές αρχές: «Αν πούμε δημόσια τι μας είπε μια τράπεζα, καμία άλλη δεν θα μοιράζεται πια δεδομένα μαζί μας».

Τα όρια: Λογοδοσία και απαγόρευση κατάχρησης

Κανείς από τους συνομιλητές δεν υπερασπίζεται «λευκή επιταγή». Ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της BoE John Gieve είναι ξεκάθαρος: «Δεν μπορείς να δώσεις γενική ασυλία από διώξεις μόνο και μόνο επειδή κάποιος εργάζεται στην Τράπεζα της Αγγλίας ή στη Fed». Υπενθυμίζει ότι ο ποινικός νόμος ισχύει κανονικά για εγκλήματα και ότι η προστασία πρέπει να στοχεύει σε αστικές αγωγές για τίμιες αποφάσεις πολιτικής. Η ίδια η πηγή από τον πολυμερή θεσμό θέτει το όριο: οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν μπορούν να υπερβαίνουν την εντολή πολιτικής, ούτε να τη χρησιμοποιούν για προσωπικό ή κομματικό όφελος.

Ο Fisher συμφωνεί ότι πρέπει να είναι δυνατή η αποπομπή για ανήθικες ή εγκληματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων «προσωπικών αδικημάτων» όπως σεξουαλική παρενόχληση ή φυλετική διάκριση. Όμως προειδοποιεί για τον κίνδυνο «κυβερνήσεις να απολύουν διοικητές για πολιτικούς λόγους». Η λογοδοσία, κατά τον ίδιο, πρέπει να εξασφαλίζεται με νόμους διαφάνειας και λογοδοσία στο κοινοβούλιο, «όχι μέσω των δικαστηρίων».

Case studies

Η υπόθεση Ilmārs Rimšēvičs (Λετονία) ανέδειξε τη γραμμή: η ΕΚΤ αρχικά τον στήριξε όταν η αναστολή του κρίθηκε από το ΔΕΕ (2019) παράνομη επειδή εμπόδιζε τα καθήκοντά του στο Συμβούλιο της ΕΚΤ. Όμως μεταγενέστερη απόφαση (2021) ξεκαθάρισε ότι η ασυλία δημοσίων λειτουργών καλύπτει μόνο πράξεις στο πλαίσιο των επίσημων καθηκόντων. Τελικά, ο Rimšēvičs καταδικάστηκε το 2023 σε έξι έτη φυλάκισης για δωροδοκία. Όπως το έθεσε ο Smits: «Το δικαστήριο έκανε διάκριση ανάμεσα σε νόμιμες τραπεζικές πράξεις και σε διαφθορά ή εύνοια προς συγκεκριμένο δανειστή».

Στην Πολωνία, ο πρωθυπουργός Donald Tusk κατηγόρησε το 2023 τον διοικητή Adam Glapiński ότι μείωσε αδικαιολόγητα τα επιτόκια προεκλογικά. Βουλευτές επιχείρησαν να τον απομακρύνουν, αλλά η κεντρική τράπεζα επικαλέστηκε την ίδια ευρωπαϊκή προστασία. Η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde προειδοποίησε με επιστολή ότι η ΕΚΤ μπορεί να προσφύγει εάν τεθεί θέμα ανεξαρτησίας. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας (Αύγ. 2024) έκρινε τις σχετικές διατάξεις αντισυνταγματικές· ο Glapiński παραμένει στη θέση του.

Το βρετανικό προηγούμενο: BCCI και SFO

Η υπ’ αριθμόν ένα αγωγή που μνημονεύεται στη βρετανική νομολογία είναι η BCCI. Οι εκκαθαριστές μήνυσαν την Τράπεζα της Αγγλίας για misfeasance in public office (κακοδιοίκηση δημόσιου λειτουργού), υποστηρίζοντας ότι γνώριζε τα προβλήματα και δεν ενήργησε. «Πρόκειται για αιωνόβιο αδίκημα που σημαίνει ότι ενήργησες με ανεύθυνη ανικανότητα», λέει ο Fisher. Οι διαδικασίες κράτησαν από το 1993 έως το 2006, όταν οι ενάγοντες εγκατέλειψαν την υπόθεση — «στην πράξη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μηνύσεις την Τράπεζα της Αγγλίας για οτιδήποτε», συνοψίζει ο Gieve.

Μετά την παγκόσμια κρίση, το Serious Fraud Office διερεύνησε αν οι δημοπρασίες ρευστότητας της BoE ευνόησαν κάποιες τράπεζες. Το SFO κατέληξε ότι δεν υπήρχε υπόθεση προς εκδίκαση. Ο Gieve σχολίασε πως, παρότι η έρευνα ήταν σοβαρή, ένα διαφορετικό αποτέλεσμα «θα οδηγούσε σε παράλογες διώξεις στελεχών της BoE».

Τάσεις και συμπεράσματα πολιτικής

Η σύγχρονη πραγματικότητα δείχνει μια σαφή συρρίκνωση των θεσμικών “μαξιλαριών” που προστάτευαν τους κεντρικούς τραπεζίτες, με τη νομική τους ασυλία να περιορίζεται και τις δυνατότητες απομάκρυνσης πριν από τη λήξη των θητειών να αυξάνονται. Παράλληλα, αναπτύσσεται μια ευρωπαϊκή εξειδίκευση στη νομολογία, η οποία διαχωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια το καθήκον πολιτικής από την αξιόποινη πράξη ή τη διαφθορά, διατηρώντας τον σεβασμό προς την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, παρατηρείται αυξανόμενη χρήση ειδικών αποζημιώσεων και ρητρών για τα στελέχη που αναλαμβάνουν τη διαχείριση κρίσεων ή εποπτικών παρεμβάσεων, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα χωρίς να πλήττεται η προσωπική τους ασφάλεια. Τέλος, απαιτείται η διαμόρφωση μοντέλου λογοδοσίας χωρίς ποινικοποίηση της πολιτικής, το οποίο θα αναγνωρίζει ότι η νομισματική και εποπτική δράση παράγει αναπόφευκτα «νικητές και ηττημένους», αλλά επιβάλλει η κρίση πολιτικής να μην μετατρέπεται εκ των υστέρων σε ποινική ή αστική ευθύνη — εκτός εάν αποδεικνύεται δόλος ή βαριά αμέλεια.

Επιχειρησιακή πραγματικότητα: αποφάσεις υπό πίεση

Ο Stefan Gannon (πρ. νομικός σύμβουλος, Νομισματική Αρχή Χονγκ Κονγκ) εξηγεί γιατί οι πρόνοιες είναι χρήσιμες: «Η εποπτεία σε κρίση σημαίνει ημέρες ή μήνες έντασης· η έγκαιρη εξακρίβωση όλων των κρίσιμων γεγονότων είναι απαιτητική». Χωρίς προστασία, «οι αξιωματούχοι μπορεί να φοβηθούν ότι θα θεωρηθούν προσωπικά υπεύθυνοι». Ελλείψει ρητού νόμου, κυβερνήσεις μπορούν να χορηγούν ειδικές αποζημιώσεις (specific indemnities): «Όταν ένας αξιωματούχος ορίζεται να διαχειριστεί μια πληγείσα τράπεζα, μια συγκεκριμένη αποζημίωση είναι χρήσιμη».

Ο Smits προκρίνει ευρωπαϊκή διάταξη που θα προστατεύει τις εποπτικές αποφάσεις που λαμβάνονται καλή τη πίστει και χωρίς βαριά αμέλεια — παραδέχεται, ωστόσο, ότι ο ορισμός της «καλής πίστης» είναι δύσκολος. Επιπλέον, η εμπιστευτικότητα δεδομένων που μοιράζονται οι εμπορικές τράπεζες με τις αρχές δεν πρέπει να υπονομεύεται από δικαστικές αξιώσεις, αλλιώς «οι τράπεζες θα πάψουν να μοιράζονται πληροφορίες», με κόστος για τη σταθερότητα.

Auditor’s note: Κρίσιμη ισορροπία

Το ζητούμενο δεν είναι η «ασυλία των ισχυρών», αλλά η λειτουργική ανεξαρτησία με σαφή όρια και δημόσια λογοδοσία. Ή όπως το είπε ο Fisher: «Αν κάθε φορά που μια τράπεζα αποτυγχάνει λέμε ότι υπήρξε εποπτική αποτυχία και ανοίγουμε τον δρόμο για αγωγές, οι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους». Από την άλλη, ο Gieve θυμίζει το αυτονόητο: «Δεν υπάρχει χώρος για γενική ασυλία· ο ποινικός νόμος ισχύει για όλους». Ανάμεσα σε αυτές τις δύο γραμμές χαράσσεται η σημερινή ευρωπαϊκή πρακτική. Αν η ασφάλεια των κεντρικών τραπεζιτών θυσιαστεί στο βωμό της πολιτικής κυριαρχίας, τότε η αξιοπιστία των κεντρικών τραπεζών θα χαθεί μαζί της. Αυτό συνεπάγεται ότι οι αγορές δεν θα εμπιστεύονται τις ρυθμιστικές αρχές, θα χρησιμοποιούν το πολιτικό lobbying για να επηρεάσουν αποφάσεις νομισματικής πολιτικής και θα διαβρώσουν το πλαίσιο της σταθερότητας. Η δυναμική αυτή οδηγεί αναπόδραστα σε… ζούγκλα.

 

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαΚεντρικές Τράπεζεςπολιτικό ρίσκορίσκο
Share36Tweet23Share6Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων στη Ρωσία

13 Φεβρουαρίου 2026
Crisis Zone

Δύο κινήσεις Τραμπ ξαναβάζουν τη Βενεζουέλα στο παιχνίδι

13 Φεβρουαρίου 2026
On the Radar

Στις αγορές για 250 εκατ. η Capital Clean Energy του Μαρινάκη

13 Φεβρουαρίου 2026
Επόμενο άρθρο

Χάσμα 30 δισ. στις εκτιμήσεις ΕΚΤ - PwC για το κόστος του digital euro

Η Κομισιόν αδειάζει Μητσοτάκη - Προχωράει η έγκριση της Τουρκίας για SAFE

Μετάφραση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

MostPopular

  • Δύο κινήσεις Τραμπ ξαναβάζουν τη Βενεζουέλα στο παιχνίδι

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Σεισμικές μετατοπίσεις στις αγορές- Τι προκάλεσε την πτώση στη Wall 

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    3233 shares
    Share 1293 Tweet 808
  • Στις αγορές για 250 εκατ. η Capital Clean Energy του Μαρινάκη

    63 shares
    Share 25 Tweet 16

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πρόσφατα άρθρα

  • Αναβιώνει το έθιμο του «Αράπη» στον Δορίσκο Έβρου
  • Ελβετία: Έντεκα τραυματίες σε έκρηξη κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εορτασμών
  • Εννέα νεκροί από βομβαρδισμούς στη Γάζα
  • Καιρός: Σαχαριανή σκόνη και θυελλώδεις άνεμοι
  • Δολοφονία ηλικιωμένου στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι και ένας ενήλικας

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr