• Τελευταία
  • Trending
  • All
Sope Ratings

Σε τροχιά υποβάθμισης θέτει η Scope τις ΗΠΑ

19 Μαΐου 2025

Η πολιτική Τραμπ θάβει μικρές χώρες στα χρέη!

19 Μαΐου 2025

Ανάλυση της ρητορικής Τραμπ – Πούτιν μετά την επικοινωνία

19 Μαΐου 2025

Δίωρη επικοιωνία Τραμπ – Πούτιν: Θα κάτσουν στο τραπέζι Ρωσία – Ουκρανία

19 Μαΐου 2025

Κάτι συμβαίνει με τον χρυσό! Όχι, δεν είναι πλάκα

19 Μαΐου 2025
Η Εθνική Ασφαλιστική πωλείται! Σήμερα η απόφαση του ΤΧΣ

Τα μαζεύει η Εθνική Ασφαλιστική μετά τις αντιδράσεις

19 Μαΐου 2025

Έπιασε τις 1810 μονάδες το Χ.Α με οδηγούς ΔΑΑ, Coca Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

19 Μαΐου 2025

Nova: Η ιστορία του Final Four γράφεται στα ελληνικά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

19 Μαΐου 2025

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί στον Δήμο Κω παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Αλικαρνασσό

19 Μαΐου 2025

Γιώργος Αμανατίδης και Θανάσης Κολιτσιδάκης στο Πάμε Στοίχημα Football Party by Gazzetta για τον τελικό κυπέλλου

19 Μαΐου 2025

Η Visa και η Ubisoft ανακοινώνουν τριετή στρατηγική συνεργασία

19 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Παγκόσμια αναγνώριση για την Πειραιώς στα βραβεία “The Banker Technology Awards 2025”

19 Μαΐου 2025
Sope Ratings

Scope: Η Ρουμανία κρατά ευρωπαϊκή ρότα, αλλά με βαρίδια στα οικονομικά

19 Μαΐου 2025

Public: Κάνουν το κλιματιστικό προσιτό – Δώρο ο ΦΠΑ & εγγύηση χαμηλότερης τιμής

19 Μαΐου 2025

Delphi Forum Slemani: Η γεωπολιτική ανασύνθεση στην καρδιά της Μ. Ανατολής

19 Μαΐου 2025

Συνεργασία Snappi – Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

19 Μαΐου 2025

HellasFin: Το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό αλλάζει – H επόμενη ημέρα

19 Μαΐου 2025

 ΔΕΗ: Ξεκινά η κατασκευή δύο νέων BESS στη Δυτ. Μακεδονία

19 Μαΐου 2025

Θέλουν τη Lagarde για να σώσουν το WEF

19 Μαΐου 2025

Ο Δημήτρης Γανίτης Πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter

19 Μαΐου 2025

Κομισιόν: Η Ελλάδα πατάει γκάζι – Τα προβλήματα κάτω από στοιχεία

19 Μαΐου 2025

Ευ. Λέκκας: Δεν αναμένουμε μεγάλο σεισμό στην Εύβοια – Θα κρατήσει η έξαρση

19 Μαΐου 2025

«Προϊόν της Χρονιάς 2025» το Persil Dark Bloom

19 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Σε τροχιά υποβάθμισης θέτει η Scope τις ΗΠΑ

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
19 Μαΐου 2025
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης2 mins read
14 0
0
Sope Ratings

sccope ratings

39
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σε τροχιά εκτροχιασμού κινείται η αμερικανική οικονομία σύμφωνα με ανάλυση της Scope Ratings, η οποία κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για εκτόξευση του χρέους στο 133% μέχρι το 2030, υπερβαίνοντας τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες οικονομίες, διαπίστωση που αποτελεί προοίμιο νέας υποβάθμισης.

Main Points

  • Το χρέος προβλέπεται να ξεπεράσει το 133% του ΑΕΠ έως το 2030 – επίπεδα υψηλότερα από της Γαλλίας ή του ΗΒ.

    Σχετικάθέματα

    Η πολιτική Τραμπ θάβει μικρές χώρες στα χρέη!

    19 Μαΐου 2025

    Κάτι συμβαίνει με τον χρυσό! Όχι, δεν είναι πλάκα

    19 Μαΐου 2025

    Έπιασε τις 1810 μονάδες το Χ.Α με οδηγούς ΔΑΑ, Coca Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    19 Μαΐου 2025
  • Οι πληρωμές τόκων θα καταναλώνουν 12% των κρατικών εσόδων — διπλάσιο από τους ομολόγους.

  • Το έλλειμμα θα παραμείνει κοντά στο 7% του ΑΕΠ τη δεκαετία 2026–2030.

  • Η μέση διάρκεια των ομολόγων είναι χαμηλή (5,9 έτη), γεγονός που καθιστά το χρέος ευαίσθητο στις αυξήσεις επιτοκίων.

  • Το συνδυασμένο βάρος υγειονομικής περίθαλψης και συντάξεων υπολογίζεται σε 127,5% του ΑΕΠ, το υψηλότερο μεταξύ ανεπτυγμένων χωρών.

  • Οι πολιτικοί περιορισμοί καθιστούν απίθανες τις απαραίτητες περικοπές στις υποχρεωτικές δαπάνες (Social Security, Medicare, άμυνα).

Σύμφωνα με την ανάλυση της Eiko Sievert, χωρίς ουσιαστικά διορθωτικά δημοσιονομικά μέτρα, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ των ΗΠΑ θα φθάσει το 133% έως το 2030, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις μας για τη Γαλλία (122%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (111%), ενώ οι πληρωμές τόκων θα ανέλθουν κατά μέσο όρο στο 12% των δημοσίων εσόδων, τουλάχιστον διπλάσιες σε σχέση με τους ομολόγους τους.

Η ανάλυση της Scope Ratings αποτελεί ένα σημαντικό καμπανάκι κινδύνου για τη μακροπρόθεσμη δημοσιονομική σταθερότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και πρέπει να ερμηνευτεί στο ευρύτερο πλαίσιο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ και διάβρωσης της διεθνούς εμπιστοσύνης στο αμερικανικό δημοσιονομικό προφίλ. Η ανάλυση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι έρχεται σε συνέχεια της υποβάθμισης από τη Moody’s και αφού πλέον κανένας από τους τρεις μεγάλους οίκους (Moody’s, S&P, Fitch) δεν αποδίδει στις ΗΠΑ την ανώτατη βαθμίδα ΑΑΑ.

Η Scope Ratings (ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης) επιβεβαιώνει την αξιολόγηση “ΑΑ” για τις ΗΠΑ, αλλά με αρνητική προοπτική (Negative Outlook). Αυτό υποδηλώνει ότι μια νέα υποβάθμιση είναι πιθανή αν δεν υπάρξουν θετικές δημοσιονομικές εξελίξεις.

Η αξιολόγηση αυτή αναγνωρίζει μεν τα ισχυρά διαρθρωτικά στοιχεία των ΗΠΑ (μέγεθος οικονομίας, ρευστότητα αγορών, παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου), αλλά θέτει σοβαρά ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του χρέους και των δημοσιονομικών πολιτικών.

Η Scope Ratings, αν και δεν ανήκει στο “Big Three”, επιβεβαιώνει τη διαφαινόμενη συστημική τάση επιδείνωσης των δημοσιονομικών ΗΠΑ. Η ανάλυσή της τεκμηριώνει με αριθμούς την απουσία ουσιαστικής στρατηγικής για τη σταθεροποίηση του χρέους και εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς για το πώς η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου διαχειρίζεται τη φθορά του πιστοληπτικού της προφίλ.

Σανίδα σωτηρίας το δολάριο

Η επίμονη διατήρηση υψηλών δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η άνοδος του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους και οι περιορισμοί στη δημοσιονομική ευελιξία είναι οι βασικοί παράγοντες που ωθούν την ανοδική πορεία του αμερικανικού δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αυτές οι δυναμικές οδήγησαν στην απόφασή μας να διατηρήσουμε την αξιολόγηση AA των ΗΠΑ με αρνητική προοπτική στις 9 Μαΐου 2025, παρά την ύπαρξη ισχυρών πιστοληπτικών χαρακτηριστικών, όπως η ανθεκτική οικονομία, οι βαθιές και ρευστές κεφαλαιαγορές και η πρωτοκαθεδρία του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

Το γενικό έλλειμμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ διευρύνθηκε στο 7,3% του ΑΕΠ το 2024, σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο της προ πανδημίας περιόδου (4,8% την περίοδο 2015-2019). Αναμένουμε ότι το έλλειμμα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και το 2025 στο 6,4% του ΑΕΠ, με μέσο όρο περίπου 7% την περίοδο 2026-2030, λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων και των μεγαλύτερων χρηματοδοτικών αναγκών για τη στήριξη προγραμμάτων κοινωνικών παροχών όπως η Κοινωνική Ασφάλιση (Social Security), το Medicare, και οι παροχές για συντάξεις και αναπηρίες στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων. Η πιθανή παράταση του φορολογικού νόμου του 2017 (Tax Cuts and Jobs Act), οι επιπλέον προτεινόμενες φοροελαφρύνσεις και οι αυξημένες δαπάνες για άμυνα και ασφάλεια συνόρων θα επιβαρύνουν περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά.

Η προβλεπόμενη αύξηση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ οφείλεται κυρίως στη διαρκή ύπαρξη πρωτογενών ελλειμμάτων και στις υψηλές καθαρές πληρωμές τόκων, που αναμένεται να ανέλθουν κατά μέσο όρο στο 12% των εσόδων την περίοδο 2025-2030. Συγκριτικά, το αντίστοιχο ποσοστό είναι περίπου 7% για το Ηνωμένο Βασίλειο, 5% για τη Γαλλία και το Βέλγιο και μόλις 2,5% για τη Γερμανία. Δεδομένου ότι η μέση διάρκεια των αμερικανικών ομολόγων είναι 5,9 έτη, έναντι 7,2 ετών κατά μέσο όρο για τις ανεπτυγμένες οικονομίες, οι αυξημένες αποδόσεις επιδρούν ταχύτερα στη δυναμική του χρέους.

Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες φθάνουν το 38% του ΑΕΠ το 2025 και αναμένεται να παραμείνουν υψηλές, με μέσο όρο 34% του ΑΕΠ για την περίοδο 2026-2030 — το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών με αξιολόγηση από τη Scope, με εξαίρεση την Ιαπωνία (Α/Σταθερό).

Υποχρεωτικές δαπάνες και μακροπρόθεσμες πιέσεις διαμορφώνουν τη δημοσιονομική πορεία

Η περιορισμένη ευελιξία στον προϋπολογισμό μειώνει την ικανότητα της κυβέρνησης να αντισταθμίσει τις αυξημένες δαπάνες μέσω σημαντικών περικοπών ή αύξησης των εσόδων. Το 2024, οι υποχρεωτικές δαπάνες, όπως τα προγράμματα υγείας και η Κοινωνική Ασφάλιση, ανήλθαν περίπου στο 60% των συνολικών ομοσπονδιακών δαπανών. Οι διακριτικές δαπάνες, που καθορίζονται μέσω του ετήσιου προϋπολογισμού και των νομοθετικών διαδικασιών του Κογκρέσου, αντιστοιχούν περίπου στο 27%, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές σχετίζονται με αμυντικές δαπάνες. Τέλος, οι καθαρές πληρωμές τόκων αντιστοιχούσαν σε περίπου 13% του συνόλου.

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις δαπανών, ιδιαίτερα από τις υποχρεωτικές παροχές και τους τόκους, αναμένεται να οδηγήσουν τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ στο 169% έως το 2055, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO). Αυτή η πορεία αντικατοπτρίζει και τις μακροχρόνιες πιέσεις λόγω γήρανσης του πληθυσμού. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η καθαρή παρούσα αξία των δαπανών για υγειονομική περίθαλψη (112%) και συντάξεις (15%) θα ανέλθει συνολικά στο 127,5% του ΑΕΠ για την περίοδο 2024-2050 — η υψηλότερη μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Οι προτάσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μειώσεις στις διακριτικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2026, σε συνδυασμό με αυξημένα έσοδα από δασμούς, δεν αναμένεται να μειώσουν σημαντικά το έλλειμμα. Οι περικοπές περιλαμβάνουν 22,6% στις μη αμυντικές δαπάνες, ήτοι 163 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, με συνολικές κυβερνητικές δαπάνες ύψους 6,75 τρισ. δολαρίων το 2024, αυτές οι περικοπές αντιστοιχούν μόνο σε 0,5% του ΑΕΠ. Παράλληλα, η πρόταση για αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 13% υποδηλώνει ότι το συνολικό ύψος των διακριτικών δαπανών θα παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητο. Επιπλέον, οι νέοι δασμοί που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο του 2025, ανήμερα της «Ημέρας Απελευθέρωσης», ενδέχεται – σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Wharton School) – να αποφέρουν 145 δισ. δολάρια ετησίως την επόμενη δεκαετία (λιγότερο από 0,5% του ΑΕΠ).

Τέλος, ακόμη και αν εντοπιστούν πρόσθετες εξοικονομήσεις μέσω περιορισμού της απάτης και λανθασμένων πληρωμών, η σημαντική μείωση του ελλείμματος μέσω περικοπών απαιτεί και μείωση των υποχρεωτικών δαπανών. Ωστόσο, οι πολιτικοί περιορισμοί καθιστούν τέτοιες κινήσεις απίθανες. Χωρίς περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο Medicare ή στις αμυντικές δαπάνες, η σταθεροποίηση της πορείας του χρέους θα αποδειχθεί δύσκολη χωρίς νέα φορολογικά μέτρα, όπως ευρείας βάσης αυξήσεις φόρων.

Συνολική Εικόνα μετά τις Υποβαθμίσεις των ΗΠΑ

  1. S&P (2011): Αφαιρεί το ΑΑΑ λόγω της πολιτικής πόλωσης και της αποτυχίας διαχείρισης του χρέους.

  2. Fitch (Αύγουστος 2023): Υποβαθμίζει λόγω επιδείνωσης στη δημοσιονομική διακυβέρνηση και αύξησης χρέους.

  3. Moody’s (Νοέμβριος 2024): Υποβαθμίζει ή αφαιρεί το ΑΑΑ, επικαλούμενη θεσμικούς και πολιτικούς κινδύνους, τη διαρκή αύξηση ελλειμμάτων και την αδυναμία εξισορρόπησης δαπανών.

Η Scope, παρότι μικρότερος οίκος, εναρμονίζεται με την παγκόσμια τάση αναγνώρισης της διαρθρωτικής επιδείνωσης του αμερικανικού δημόσιου τομέα.

Σχετικά

Tags: αμερικανική οικονομίαΑναλύσειςαξιολόγησηγεωοικονομίαδημόσιο χρέοςπολιτικό ρίσκορίσκο
Share16Tweet10Share3Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Η πολιτική Τραμπ θάβει μικρές χώρες στα χρέη!

19 Μαΐου 2025
On the Radar

Κάτι συμβαίνει με τον χρυσό! Όχι, δεν είναι πλάκα

19 Μαΐου 2025
On the Radar

Έπιασε τις 1810 μονάδες το Χ.Α με οδηγούς ΔΑΑ, Coca Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

19 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί στον Δήμο Κω παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Αλικαρνασσό

Nova: Η ιστορία του Final Four γράφεται στα ελληνικά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

MostPopular

  • ενεργειακή κρίση

    Ενεργειακό χρέος και… curtailment οδηγούν σε αλυσιδωτές κρίσεις και… εξαγορές

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    222 shares
    Share 89 Tweet 56
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    878 shares
    Share 351 Tweet 220
  • Κομισιόν: Η Ελλάδα πατάει γκάζι – Τα προβλήματα κάτω από στοιχεία

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Φάουλ από τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής – Στα κάγκελα οι φορείς

    165 shares
    Share 66 Tweet 41

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr