• Τελευταία
  • Trending
  • All

Κάτι συμβαίνει με τον χρυσό! Όχι, δεν είναι πλάκα

19 Μαΐου 2025
Η Εθνική Ασφαλιστική πωλείται! Σήμερα η απόφαση του ΤΧΣ

Τα μαζεύει η Εθνική Ασφαλιστική μετά τις αντιδράσεις

19 Μαΐου 2025

Έπιασε τις 1810 μονάδες το Χ.Α με οδηφούς ΔΑΑ, Coca Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

19 Μαΐου 2025

Nova: Η ιστορία του Final Four γράφεται στα ελληνικά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

19 Μαΐου 2025

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί στον Δήμο Κω παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Αλικαρνασσό

19 Μαΐου 2025
Sope Ratings

Σε τροχιά υποβάθμισης θέτει η Scope τις ΗΠΑ

19 Μαΐου 2025

Γιώργος Αμανατίδης και Θανάσης Κολιτσιδάκης στο Πάμε Στοίχημα Football Party by Gazzetta για τον τελικό κυπέλλου

19 Μαΐου 2025

Η Visa και η Ubisoft ανακοινώνουν τριετή στρατηγική συνεργασία

19 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Παγκόσμια αναγνώριση για την Πειραιώς στα βραβεία “The Banker Technology Awards 2025”

19 Μαΐου 2025
Sope Ratings

Scope: Η Ρουμανία κρατά ευρωπαϊκή ρότα, αλλά με βαρίδια στα οικονομικά

19 Μαΐου 2025

Public: Κάνουν το κλιματιστικό προσιτό – Δώρο ο ΦΠΑ & εγγύηση χαμηλότερης τιμής

19 Μαΐου 2025

Delphi Forum Slemani: Η γεωπολιτική ανασύνθεση στην καρδιά της Μ. Ανατολής

19 Μαΐου 2025

Συνεργασία Snappi – Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

19 Μαΐου 2025

HellasFin: Το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό αλλάζει – H επόμενη ημέρα

19 Μαΐου 2025

 ΔΕΗ: Ξεκινά η κατασκευή δύο νέων BESS στη Δυτ. Μακεδονία

19 Μαΐου 2025

Θέλουν τη Lagarde για να σώσουν το WEF

19 Μαΐου 2025

Ο Δημήτρης Γανίτης Πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter

19 Μαΐου 2025

Κομισιόν: Η Ελλάδα πατάει γκάζι – Τα προβλήματα κάτω από στοιχεία

19 Μαΐου 2025

Ευ. Λέκκας: Δεν αναμένουμε μεγάλο σεισμό στην Εύβοια – Θα κρατήσει η έξαρση

19 Μαΐου 2025

«Προϊόν της Χρονιάς 2025» το Persil Dark Bloom

19 Μαΐου 2025

Γιατί αυτοδιαλύθηκε το PKK: Πως ο Ερντογάν πέτυχε το… ακατόρθωτο

19 Μαΐου 2025

Κυρίαρχη η Ελλάδα στις ναυλώσεις πολυτελών σκαφών – νέα άνοδος για το 2025

19 Μαΐου 2025

Τα BOX NOW Stores φέρνουν επανάσταση στην αποστολή και παραλαβή δεμάτων

19 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Κάτι συμβαίνει με τον χρυσό! Όχι, δεν είναι πλάκα

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
19 Μαΐου 2025
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
13 0
0
35
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Δεν υπάρχει απλός τρόπος να το πούμε αυτό: Κάτι ύποπτο συμβαίνει με τον χρυσό! Όχι όπως όταν ο γείτονας αγοράζει ξαφνικά μια Ferrari. Μιλάμε για ύποπτο τύπου: κάποιος με μαύρα γυαλιά ξεφορτώνει κιβώτια στις 2 τα ξημερώματα.

Ξέρω, διαχρονικά ο χρυσός και οι θεωρίες συνωμοσίας πάνε μαζί. Ακόμα ο μισός πλανήτης δεν ξέρει ότι ο κανόνας του Bretton Woods αντικαταστάθηκε με τα Jamaica Accords το 1976, κι αυτό σε συνδυασμό με την ιλιγγιώδη άνοδο του πολυτιμου μετάλλου, τον Τραμπ, τον Πούτιν και τους πανταχού παρόν -στις θεωρίες συνωμοσίας- Ρότσιλντ, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ιντργκαδόρικο κοκτέιλ. Σας βεβαιώ, ότι στη δική μας ιστορία δεν υπάρχει Ρότσιλντ και ότι δεν θα αναφερθούμε στους Τραμπ και Πούτιν. Από κει και πέρα όμως… όλα είναι πιθανά (η ατάκα από άλλη συνωμοσιολογική σειρά, τα X-files).

Σχετικάθέματα

Sope Ratings

Σε τροχιά υποβάθμισης θέτει η Scope τις ΗΠΑ

19 Μαΐου 2025

Delphi Forum Slemani: Η γεωπολιτική ανασύνθεση στην καρδιά της Μ. Ανατολής

19 Μαΐου 2025
ενεργειακή κρίση

Ενεργειακό χρέος και… curtailment οδηγούν σε αλυσιδωτές κρίσεις και… εξαγορές

18 Μαΐου 2025

Lets talk facts: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council), οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν αθόρυβα πάνω από 600 τόνους χρυσού από το Λονδίνο και την Ελβετία μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2025 — ποσότητα που θα έκανε ακόμα και τον βασιλιά Μίδα να κοκκινίσει. Επισήμως, οι οικονομολόγοι μεγάλων τραπεζών το χαρακτήρισαν «στατιστική ανωμαλία». «Χαλαρώστε», είπαν. «Απλώς οι bullion banks αποθηκεύουν χρυσό ενόψει δασμών». Σίγουρα. Και ένας στόλος μαύρων ελικοπτέρων στο μπάρμπεκιου του γείτονα είναι απλώς ο τοπικός μετεωρολόγος που δοκιμάζει τον εξοπλισμό του.

Ίσως δεν είναι τίποτα — εμείς όμως θα το αναλύσουμε.

Οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν χρυσό σαν να είμαστε στον Ψυχρό Πόλεμο

Οι κεντρικές τράπεζες — που αποτελούν τους μεγαλύτερους κουμπαράδες του πλανήτη — αγόρασαν 1.062 τόνους χρυσού πέρσι, συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά την έντονη αγοραστική τους δραστηριότητα. Τέτοια κίνηση δεν είχε παρατηρηθεί από τη δεκαετία του 1950, τότε που ο Έλβις ήταν βασιλιάς και οι τηλεοράσεις έπιπλα. Τι γνωρίζουν οι κεντρικοί τραπεζίτες που εμείς αγνοούμε;

Ρωσία και Κίνα — οι δύο μεγαλύτεροι γεωπολιτικοί «πονοκέφαλοι» της Αμερικής — συγκεντρώνουν χρυσό με ρυθμό-ρεκόρ εδώ και δεκαετίες. Και η Τουρκία έπαιζε για χρόνια αυτό το παιχνίδι αλλά η κατάρρευση της τουρκικής λίρας ανάγκαασε την κεντρική τράπεζα να πουλήσει για… τη σώσει. Με δεδομένο ότι ο χρυσός αποτελεί σκληρό asset, η παραγωγή του περιορίζεται και η τιμή του ανεβαίνει ασταμάτητα από το 2001, οι κεντρικοί τραπεζιτες είτε προετοιμάζονται για πρόβλημα, είτε σκοπεύουν να το προκαλέσουν;

Τα επίσημα αποθεματικά χρυσού της των ΗΠΑ παραμένουν στις 8.133 τόνους, σύμφωνα με το World Gold Council, εκ των οποίων 4.603 τόνοι βρίσκονται στο Fort Knox.

Η Κίνα ανοίγει τα χαρτιά της

Πρόσφατα, η Κίνα επέτρεψε σε εταιρίες της να αγοράζουν χρυσό με δολάρια. Κι αυτό ενώ διακρατούσε 784 δισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα. Ακόμα και η μετατροπή του 10% αυτών σε χρυσό ισοδυναμεί με το 8% των αποθεμάτων του Fort Knox. Σύμπτωση; Μόνο αν πιστεύετε πως ο Έλβις και ο Τζίμι Χόφα συγκατοικούν στη Μπόκα Ρατόν.

Η Κίνα δεν θα σταματήσει εκεί — θα αγοράσει και μετοχές ορυχείων, όπου βρίσκονται οι πραγματικές ευκαιρίες. Το ETF VanEck Gold Miners είχε πρόσφατα λόγο τιμής/κέρδους 20, έναντι 28 του δείκτη S&P 500.

Η επιστροφή Τραμπ και το κύμα χρυσού στις ΗΠΑ

Από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, χιλιάδες τόνοι φυσικού χρυσού ρέουν στις ΗΠΑ — με προέλευση κυρίως από Λονδίνο και Ελβετία. Μόνο σε ένα τρίμηνο, εισήχθησαν περίπου 19 εκατομμύρια ουγγιές (σχεδόν 600 τόνοι). Πρόκειται για το 13% του χρυσού που βρίσκεται στο Fort Knox.

Παραδοσιακά, η αγορά χρυσού βασίζεται σε συμβόλαια και ψηφιακές συναλλαγές. Όχι πια — τώρα οι ράβδοι μεταφέρονται φυσικά. Κάποιος με ισχύ επιπέδου Amazon κινεί αυτές τις ποσότητες.

Ο Τραμπ, μάλιστα, πρότεινε ακόμα και έλεγχο των αποθεμάτων του Fort Knox, ενισχύοντας θεωρίες συνωμοσίας — χωρίς στοιχεία — ότι τα θησαυροφυλάκια μπορεί να είναι άδεια. Ωστόσο, το 2017 έγινε επίσημη επιθεώρηση και επιβεβαιώθηκε η ύπαρξή τους.

Γιατί χρυσός;

Επειδή όταν σταματάει το τύπωμα χρήματος — και πάντα σταματάει — ο χρυσός μένει όρθιος. Τα χαρτονομίσματα είναι συλλογική ψευδαίσθηση — η αγορά προσποιείται σταθερότητα ενώ οι τράπεζες έχουν ανάψει ήδη τις κουρτίνες.

Όταν το κράτος πνίγεται στο χρέος, κάνει reset. Όπως λέει ο Ray Dalio, ιδρυτής της Bridgewater, αυτό είναι το τέλος ενός «κύκλου χρέους».

Το σύστημα του Bretton Woods διαρκεί ήδη 81 χρόνια — ενώ τέτοιοι κύκλοι διαρκούν 50-75. Όταν καταρρέει το νόμισμα, όσοι κρατούν χρυσό γράφουν τους νέους κανόνες.

Ιστορία, όχι θεωρία

Από τη Ρώμη μέχρι το Bretton Woods, ο χρυσός όριζε τι είναι το χρήμα. Η Κίνα και η Ρωσία συγκέντρωναν χρυσό, ενώ οι ΗΠΑ τον υποτιμούσαν — μέχρι που κάποιος στην Ουάσινγκτον έψαξε «νομισματική κατάρρευση» στο Google και φώναξε για περονοφόρο.

Δεν μετακινείς ράβδους μετάλλου επειδή γυαλίζουν. Τις μετακινείς επειδή το χαρτονόμισμα αρχίζει να μυρίζει… 2008 στον φούρνο μικροκυμάτων.

Μήνυμα προς τους επενδυτές

Οι επενδυτές καλούνται να επανεξετάσουν τα χαρτοφυλάκιά τους: γεμάτα μετοχές τεχνολογίας, ομόλογα και υποσχέσεις — αλλά ίσως σύντομα να θυμίζουν προεκλογικά συνθήματα το πρωί της επόμενης μέρας.

Αν οι κεντρικές τράπεζες συγκεντρώνουν χρυσό σαν επιβιωτιστές, οι ιδιώτες επενδυτές ίσως πρέπει να γεμίσουν τα δικά τους «χρηματοκιβώτια».

Ο Τραμπ, επίσης, δεν το κρύβει. Δημοσίευσε τη «ΧΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗ» στο Truth Social με κεφαλαία — σαν να ήρθε από το «Βιβλίο των Συμφωνιών».

Ο χρυσός γράφει κανόνες – αλλά το μετρητό κλείνει τις συμφωνίες

Ίσως ο Τραμπ και οι κεντρικές τράπεζες έχουν δίκιο: Όποιος έχει τον χρυσό, γράφει τους κανόνες. Αλλά μην αγνοείτε τον Warren Buffett.

Κατά την κρίση του 1973, έχασε την ευκαιρία να αγοράσει τις μετοχές των Coca-Cola και Disney σε τιμές ξεπουλήματος. Τώρα, στα 94 του, με 350 δισ. δολάρια σε ρευστά στην Berkshire Hathaway, δεν θα επαναλάβει το ίδιο λάθος.

Το δίδαγμα; Να έχεις διαθέσιμα. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, τίποτα δεν χτυπάει πιο δυνατά από το μετρητό. Προσθέστε λίγο χρυσό, ασήμι — ακόμα και bitcoin.

Αλλά να θυμάστε: όταν οι αγορές παραδοθούν, ο χρυσός ίσως γράψει τους κανόνες — αλλά το μετρητό θα παραμείνει ο βασικός παίκτης.

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαεμπορεύματαΧρυσός
Share14Tweet9Share2Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Sope Ratings
The Wire

Σε τροχιά υποβάθμισης θέτει η Scope τις ΗΠΑ

19 Μαΐου 2025
The Wire

Delphi Forum Slemani: Η γεωπολιτική ανασύνθεση στην καρδιά της Μ. Ανατολής

19 Μαΐου 2025
ενεργειακή κρίση
On the Radar

Ενεργειακό χρέος και… curtailment οδηγούν σε αλυσιδωτές κρίσεις και… εξαγορές

18 Μαΐου 2025

MostPopular

  • ενεργειακή κρίση

    Ενεργειακό χρέος και… curtailment οδηγούν σε αλυσιδωτές κρίσεις και… εξαγορές

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    212 shares
    Share 85 Tweet 53
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    871 shares
    Share 348 Tweet 218
  • Φάουλ από τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής – Στα κάγκελα οι φορείς

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Κομισιόν: Η Ελλάδα πατάει γκάζι – Τα προβλήματα κάτω από στοιχεία

    51 shares
    Share 20 Tweet 13

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr