Σε σύγκουση με τη διοίκηση του ΔΑΑ βρίσκονται τα ταξί με τον ΣΑΤΑ να πραγματοποιεί σήμερα τρίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενος για τη δημιουργία χώρου για την Uber δίπλωα στην πιάτσα των ταξί.
Ο ΣΑΤΑ καταγγέλει ως παράνομη την πιάτσα Uber που ανακοίνωσε ότι δημιουργεί το αεροδρόμιο και πραγματοποιεί 3ωρη στάση εργασίας σήμερα.
Τρίωρη στάση εργασίας στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για σήμερα Πέμπτη (15/5), από τις 12:00 έως τις 15:00 ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση «παράνομης πιάτσας της Uber δίπλα στη νόμιμη πιάτσα των ταξί».
«Απαιτούμε ισονομία και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες. Δεν χαρίζουμε μεταφορικό έργο που ανήκει στο ταξί και δεν διαπραγματευόμαστε την επαγγελματική μας υπόσταση» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΣΑΤΑ και δηλώνει:Unmute
«Το προεδρείο πιστό στις αξίες που πρεσβεύει θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα διαλόγου με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών κ. Κυρανάκη. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, ο κλάδος θα αναγκαστεί να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις».
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγγελίες για τη λειτουργία των αυτοκινιτιστών στο αεροδρόμιο και σε άλλες πιάτσες ως καρτέλ, ενώ έχουν σημειωθεί προπυλακισμοί Uber και μεταναστών. Επίσης, υπάρχουν χρόνιες καταγγελίες για υπερχερώσεις και διπλοκούρσες ιδιαίτερα από αεροδρόμια, ΚΤΕΛ και Λιμάνια.