• Τελευταία
  • Trending
  • All

Τα datacenters απειλούν να “στραγγίσουν”… ακόμα και την Αθήνα

12 Μαΐου 2025

Πιέσεις στον χρυσό μετά τις back-to-back συμφωνίες το Σαββατοκύριακο

12 Μαΐου 2025
Risk, Ρίσκο

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week Ahead: Διαπραγματεύσεις και… macro στο επίκεντρο

12 Μαΐου 2025
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

11 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 12 Μαΐου 2025

Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

11 Μαΐου 2025

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει το 3ο Συνέδριο Women in Law στης 14 Μαΐου

11 Μαΐου 2025

Η Κίνα κρατάει την Ευρώπη απ’ τα… λιμάνια

11 Μαΐου 2025

Athex TEch Summit 2025: Οι ηγέτες της επόμενης μέρας συζητούν

11 Μαΐου 2025

ATHEX Tech Summit 2025: Empowering Digital Transformation for a Competitive Future

11 Μαΐου 2025
Weather news, Καιρός

Αίθριος ο καιρός το πρώι-Χαλάει από το μεσημέρι

11 Μαΐου 2025

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι “κλείδωσαν” στήριξη Τραμπ σε μήνυμα στον Πούτιν

10 Μαΐου 2025

BIS: Οι τραπεζίτες επιμηκύνουν τις κρίσεις… από φόβο

10 Μαΐου 2025

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Επιστροφή στην κορυφή

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Τα datacenters απειλούν να “στραγγίσουν”… ακόμα και την Αθήνα

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
12 Μαΐου 2025
Στις On the Radar, Spotlight, The Wire, Επιχειρήσεις
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
15 0
0
40
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

 

Ο αντίκτυπος των datacenters μέχρι τώρα έχει αποτιμηθεί σε όρους ενεργειακής κατανάλωσης, δικτύων και εκπομπής ρύπων, το νερό όμως είναι ακόμη πιο κρίσιμο και όχι μόνο για τη λειτουργία τους, ενώ ο αντίκτυπος στο περιβάλλον και την κοινωνία είναι επιθετικός, καθώς η κλιματική αλλαγή επιταχύνει την εξάντληση των υδάτινων πόρων και η πύκωνση των πληθυσμών επίσης. Το πρόβλημα όμως είναι ακόμη πιο σύνθετο, καθώς μεγάλη μάζα των datacenters αναπτύσσεται σε περιοχές με εγωνσμένα ζητήματα επάρκειας νερού.

Σχετικάθέματα

Πιέσεις στον χρυσό μετά τις back-to-back συμφωνίες το Σαββατοκύριακο

12 Μαΐου 2025
Risk, Ρίσκο

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025

Τα data centers που στηρίζουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες νερού για την ψύξη των υπερθερμαινόμενων servers, αλλά και έμμεσα μέσω της ενεργειακής κατανάλωσης που απαιτείται για τη λειτουργία τους. Ωστόσο, περίπου τα δύο τρίτα των νέων ή υπό ανάπτυξη data centers από το 2022 βρίσκονται σε περιοχές που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα λειψυδρίας.

Η παγκόσμια άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης βασίζεται σε ενεργοβόρες και υδροβόρες υποδομές, που συχνά αναπτύσσονται σε περιοχές με περιορισμένη δυνατότητα υποστήριξής τους. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να επωφεληθεί από την επενδυτική δυναμική χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των φυσικών της πόρων, πρωτίστως του νερού.

Περιοχές όπως ο αμερικανικός νότος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανταγωνίζονται σκληρά μεταξύ τους για να πρ οσελκύσουν επενδύσεις σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να διεκδικήσουν μερίδιο από τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αυτή αγορά. Αντίστοιχα, στην Κίνα και στην Ινδία, ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό των κέντρων δεδομένων κατασκευάζονται σε περιοχές με ακόμα πιο περιορισμένη πρόσβαση σε καθαρό νερό από ό,τι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg.

Η κατάσταση δημιουργεί μια επικίνδυνη αντίφαση: η «δίψα για δεδομένα» έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις ανάγκες τοπικών κοινωνιών που δίνουν μάχη για πρόσβαση σε καθαρό νερό. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται ένα νέο είδος «τεχνολογικού περιβαλλοντικού αποικισμού», όπου περιοχές με λιγοστούς υδάτινους πόρους επιβαρύνονται δυσανάλογα για να εξυπηρετηθεί η ψηφιακή ανάπτυξη.

Τα Datacenters διψάνε ασταμάτητα

Από το 2022, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg σε συνεργασία με το World Resources Institute και την DC Byte, περίπου δύο στους τρεις νέους σταθμούς επεξεργασίας δεδομένων κατασκευάζονται σε περιοχές με υψηλό ή εξαιρετικά υψηλό υδατικό στρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει περισσότερα από 160 νέα data centers από την έναρξη της γενετικής AI εκτίναξης, με τη συγκέντρωση να εντοπίζεται σε Πολιτείες όπως το Τέξας, η Αριζόνα και η Καλιφόρνια. Παράλληλα, η Ινδία και η Κίνα επιταχύνουν την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών σε ήδη άνυδρες γεωγραφίες, καθιστώντας την κατανάλωση νερού μία από τις πιο κρίσιμες αλλά αφανείς παραμέτρους της ψηφιακής ισχύος.

Τα data centers δεν καταναλώνουν μόνο νερό για την άμεση ψύξη των εξοπλισμών. Το 60% της συνολικής κατανάλωσης σχετίζεται έμμεσα με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που τα τροφοδοτεί. Ένα τυπικό κέντρο 100 MW καταναλώνει 2 εκατομμύρια λίτρα την ημέρα, που ισοδυναμεί με την ημερήσια χρήση 6.500 νοικοκυριών. Η διεθνής τάση προβλέπει ότι έως το 2030, η παγκόσμια κατανάλωση νερού από data centers θα αυξηθεί από 560 σε 1.200 δισεκατομμύρια λίτρα τον χρόνο. Το φαινόμενο προκαλεί ήδη κοινωνικές αντιδράσεις: στην Ολλανδία, το έργο της Meta αναστάλθηκε λόγω τοπικής αντίστασης, ενώ στη Χιλή διαδηλώσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποσύρει προσωρινά την άδεια της Google. Στην πολιτεία του Όρεγκον, η κοινωνία πολιτών κινητοποιήθηκε για την αποκάλυψη των πραγματικών στοιχείων κατανάλωσης νερού της Google, οδηγώντας σε νομική διαμάχη.

Η τεχνολογική χωροθέτηση ακολουθεί οικονομικά κριτήρια (φθηνή γη και ενέργεια), αγνοώντας σε πολλές περιπτώσεις τις περιβαλλοντικές αντοχές και τις κοινωνικές ανάγκες. Έτσι, δημιουργούνται συγκρούσεις και ασυμμετρίες που αναδεικνύουν το νερό ως το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ καινοτομίας και βιωσιμότητας.

…και απειλούν να “στραγγίσουν” την Αττική

Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από την προειδοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία έχει σημάνει συναγερμό για την επάρκεια των υδατικών αποθεμάτων της Αττικής. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η συνολική ετήσια κατανάλωση νερού στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 400 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Η εκτιμώμενη κατανάλωση νερού από πέντε νέα data centers των 100 MW, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ανέρχεται σε 3,65 δισ. λίτρα ετησίως – ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 0,91% της συνολικής κατανάλωσης του συστήματος. Αν και ποσοτικά το νούμερο δεν προκαλεί εντύπωση, αποκτά κρίσιμη σημασία εφόσον αυτή η κατανάλωση συγκεντρώνεται σε περιοχές όπως η Ανατολική Αττική, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν οικιστική πίεση, έλλειψη εναλλακτικών υδροληψιών και φθίνουσα πληρότητα στους ταμιευτήρες του Μόρνου και της Υλίκης. Επιπλέον, η χρήση αυτή είναι αδιάλειπτη, μη ελαστική και δεν μπορεί να μειωθεί σε περιόδους κρίσης, σε αντίθεση με τις οικιακές ή γεωργικές καταναλώσεις.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να εισέλθει σε μια νέα φάση υδρολογικής αστάθειας, όχι από την κλιματική αλλαγή ή την ανεπάρκεια πόρων, αλλά από τον μη ρυθμιζόμενο ψηφιακό σχεδιασμό που συσσωρεύει πίεση εκεί όπου το δίκτυο ήδη λειτουργεί στα όρια.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Ελλάδα διαθέτει 16 υφιστάμενα κέντρα δεδομένων και τουλάχιστον 8 υπό κατασκευή ή σχεδιασμό, με συνολική προβλεπόμενη ισχύ που αναμένεται να ξεπεράσει τα 139 MW έως το 2030. Κύριοι επενδυτές περιλαμβάνουν τη Microsoft, τη ΔΕΗ, τη Digital Realty, τη Data4 και τη Lancom.

Ζήτημα πολιτικής

Ωστόσο, η ταχεία ανάπτυξη αυτών των εγκαταστάσεων δεν συνοδεύεται πάντα από σαφή περιβαλλοντική αξιολόγηση και στρατηγική διαχείρισης φυσικών πόρων, ειδικά όσον αφορά το νερό.

Η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη απευθύνει ηχηρή προειδοποίηση για την κατάσταση των υδάτινων αποθεμάτων που τροφοδοτούν την Αττική. Σύμφωνα με την εταιρία, η πληρότητα των ταμιευτήρων (κυρίως του Μόρνου και του Υλίκης) βρίσκεται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, και εάν συνεχιστεί η ξηρασία και αυξηθεί η κατανάλωση, το λεκανοπέδιο ενδέχεται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα επάρκειας νερού μέσα στα επόμενα δύο έτη.

Η επιβάρυνση από μεγάλα data centers που χρειάζονται συνεχή υδρόψυξη (ή έμμεση κατανάλωση μέσω ηλεκτρικής ενέργειας από θερμικές μονάδες) δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί στις δημόσιες συζητήσεις. Ωστόσο, σε περιοχές με ήδη έντονη οικιστική πίεση όπως τα Μεσόγεια, η κατάσταση απαιτεί επανεξέταση των όρων αδειοδότησης τέτοιων υποδομών.

Υπάρχουν διαθέσιμες τεχνολογικές λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης νερού, όπως τα κλειστά κυκλώματα (closed loop systems), η ψύξη με υποβρύχιους μη αγώγιμους υγρούς φορείς (immersion cooling), καθώς και η χρήση επεξεργασμένων λυμάτων, πρακτική που έχει ήδη υιοθετήσει η Amazon σε 24 εγκαταστάσεις της. Ωστόσο, αυτές οι τεχνολογίες είναι είτε ιδιαίτερα ενεργοβόρες είτε απαιτούν μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές και τοπικές συνέργειες με οργανισμούς ύδρευσης, κάτι που δεν υφίσταται ακόμη στην Ελλάδα. Παράλληλα, απουσιάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα επιβάλλει ή θα επιδοτεί την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών.

Προτάσεις πολιτικής

  • Χρειάζεται άμεση ενσωμάτωση του υδατικού αποτυπώματος στον σχεδιασμό και την αδειοδότηση των data centers στην Ελλάδα.
  • Θεσμοθέτηση υποχρεωτικής χρήσης τεχνολογιών χαμηλής υδροκατανάλωσης, όπως αερόψυκτοι ή έμμεσοι τρόποι ψύξης.
  • Αξιολόγηση της φορολογικής πολιτικής και των κινήτρων με βάση τη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση των επενδύσεων, όχι μόνο την ψηφιακή και οικονομική τους αξία.
  • Δημόσια διαβούλευση για το Εθνικό Χωροταξικό των data centers, με συμμετοχή πολιτών, ειδικών και τοπικών αρχών.

 

 

Σχετικά

Tags: datacentersγεωοικονομίαεπενδύσειςΕΥΔΑΠνερόρίσκο
Share16Tweet10Share3Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Πιέσεις στον χρυσό μετά τις back-to-back συμφωνίες το Σαββατοκύριακο

12 Μαΐου 2025
Risk, Ρίσκο
On the Radar

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025
Spotlight

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025

MostPopular

  • ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές

    ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Η Κίνα κρατάει την Ευρώπη απ’ τα… λιμάνια

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    1939 shares
    Share 776 Tweet 485

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr