• Τελευταία
  • Trending
  • All

Βέλγιο: Έρευνα για δωροδωκία 8 ευρωβουλευτών από τη Huawei

26 Μαρτίου 2025

Το Ισραήλ παραδέχεται πλήγμα σε θέση του ΟΗΕ στον Λίβανο και ζητά συγγνώμη

18 Μαρτίου 2026

BAT Hellas: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας ο Δημήτρης Ιατρίδης

18 Μαρτίου 2026

Με πυραύλους διασποράς απαντά το Ιράν στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Larijani

18 Μαρτίου 2026

Το Bloomberg ανοίγει μέτωπο με τον εσωτερικό κύκλο του Τραμπ

18 Μαρτίου 2026

Piraeus Bank και Wikifarmer παρουσιάζουν τη FarmClick

18 Μαρτίου 2026

Σε ποιες χώρες οδηγεί ο Τραμπ τους ταξιδιώτες για καλοκαιρινές διακοπές

18 Μαρτίου 2026

Τουρκία: Νέο σύστημα Patriot στα Άδανα αναπτύσσει το ΝΑΤΟ

18 Μαρτίου 2026

Ποιοι κορυφαίοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου

18 Μαρτίου 2026
φωτ.:  Gunawan Kartapranata / Wikimedia Commons

Η ASEAN ποντάρει στο κοινό μέτωπο για να φέρει πράσινες επενδύσεις

18 Μαρτίου 2026

Στα Attica το IGDS Global High Potential Programme 2026

18 Μαρτίου 2026

Η Ευρώπη ξεπαγώνει την εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ

18 Μαρτίου 2026

Βηρυτός: Ισοπεδώθηκε κτήριο στο κέντρο από αεροπορική επίθεση

18 Μαρτίου 2026

Η στρατηγική δένδια για την ΕΑΒ: Ο Κένταυρος και δύο μικρά του αδερφάκια που κάνουν θραύση

18 Μαρτίου 2026

Κατάρ: Εκρήξεις στη Ντόχα – Αναχαιτίστηκε πύραυλος εν μέσω έντασης στον Κόλπο

18 Μαρτίου 2026

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ

18 Μαρτίου 2026

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Έργο προστασίας νερού στο Αίγιο

18 Μαρτίου 2026

Η Κίνα φορτίζει τα EV σε 5 λεπτά – Οι ΗΠΑ επενδύουν, αλλά μένουν πίσω

18 Μαρτίου 2026

Η AI κερδίζει έδαφος και στο content marketing – Θετικά τη βλέπει το 74%

18 Μαρτίου 2026

Συμμετοχή της εικαστικού Giota Vorgia σε διημερίδα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

18 Μαρτίου 2026
Συνεταιρισμός Πίνδος

Ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στη Food Expo 2026

18 Μαρτίου 2026
Sope Ratings

Scope: Οι κλάδοι που πάνε στα κόκκινα με το πετρέλαιο στα $130

18 Μαρτίου 2026

Cash is the king… ξανά! Κι ας λέτε ότι δεν έχουμε 2008!

17 Μαρτίου 2026
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 2026
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Βέλγιο: Έρευνα για δωροδωκία 8 ευρωβουλευτών από τη Huawei

NewsRoomΑπόNewsRoom
26 Μαρτίου 2025
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
14 0
0
39
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Βέλγοι εισαγγελείς διερευνούν εάν η Huawei έκανε παράνομες πληρωμές για να συνταχθεί μια ανοιχτή επιστολή που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού και υπογράφηκε από οκτώ ευρωβουλευτές, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που εξέτασε το POLITICO.

Οι βελγικές αρχές, αυτόν τον μήνα, πραγματοποίησαν έφοδους σε 21 σπίτια στο πλαίσιο μίας κλιμακούμενης έρευνας για «ενεργή διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» που «ωφελούσε την Huawei». Οι ερευνητές εξετάζουν «υπερβολικά δώρα» ή «αμοιβή για την ανάληψη πολιτικών θέσεων» που πραγματοποιήθηκαν «από το 2021 έως σήμερα», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Σε μια δεύτερη μεγάλη δοκιμασία λογοδοσίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το σκάνδαλο του Qatargate το 2022, τέσσερα άτομα κατηγορήθηκαν για διαφθορά και εγκληματική οργάνωση και ένα για ξέπλυμα χρημάτων, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα το γραφείο των βέλγων εισαγγελέων.

Σχετικάθέματα

Αδήλωτα 3,2 εκατ. στο «πόθεν έσχες» του Παναγόπουλου – Στον εισαγγελέα το πόρισμα

16 Μαρτίου 2026

Το ZDF για ΟΠΕΚΕΠΕ και το Stern για χρυσαυγίτες

13 Μαρτίου 2026
Δικαστήριο

Υποκλοπές: Βαριές ποινές για τις υποκλοπές – Υπόλογος ξανά ο Μητσοτάκης

26 Φεβρουαρίου 2026

Σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης που είδε το POLITICO, το οποίο πρώτα ανέφερε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ένα βασικό μέρος της έρευνας επικεντρώνεται σε μια επιστολή που εστάλη από οκτώ ευρωβουλευτές τον Φεβρουάριο του 2021 προς τρεις Ευρωπαίους επιτρόπους, στην οποία υποστηρίζεται ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις δεν πρέπει να εμποδίζουν την ανάπτυξη εξοπλισμού 5G στην Ευρώπη.

Η επιστολή αυτή, αν και δεν αναφέρει τη Huawei ονομαστικά, θεωρείται ότι προωθεί τα συμφέροντα της κινεζικής εταιρείας, καθώς εκδόθηκε την ίδια στιγμή που πολλές κυβερνήσεις της ΕΕ εισήγαγαν μέτρα που στόχευαν να περιορίσουν τη χρήση κινεζικού εξοπλισμού από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, υποστηρίζοντας ότι το Πεκίνο ενέχει κινδύνους λόγω κατασκοπίας, παρακολούθησης και πιθανής οικονομικής εξάρτησης.

Ο Ιταλός συντηρητικός νομοθέτης Fulvio Martusciello, ένας από τους υπογράφοντες, δημοσίευσε την pro-Huawei επιστολή στο X στις 15 Φεβρουαρίου 2021, αλλά αργότερα τη διέγραψε. Ο πρώην σύμβουλος του και ο βοηθός του έχουν συλληφθεί τώρα στο πλαίσιο της έρευνας για τη Huawei, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους. Το συμβόλαιο του βοηθού του έχει πλέον ανασταλεί.

Το ένταλμα σύλληψης για τον βοηθό του Martusciello περιλαμβάνει λεπτομέρειες από τους Βέλγους εισαγγελείς που εξηγούν την ουσία της υπόθεσης, στην οποία φέρεται ότι τόσο η ίδια όσο και ο πρώην σύμβουλός του βοήθησαν να διευθετηθούν πληρωμές για την επιστολή, η οποία αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα ως η «επιστολή 5G».

Η περιγραφή της βελγικής έρευνας, όπως παρέχεται από τον ανακριτή που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση, αναφέρει: «Ποσό 15.000 ευρώ προσφέρθηκε στον συγγραφέα της επιστολής 5G, ενώ σε κάθε συνυπογράφοντα προσφέρθηκε 1.500 ευρώ.»

«Όπως όλα δείχνουν αυτή η φερόμενη συμφωνία υποστηρίχθηκε από τη διοίκηση της HUAWEI, και ειδικότερα από τον διευθυντή του γραφείου στις Βρυξέλλες», αναφέρεται στο έγγραφο. Ο διευθυντής αναφέρεται μόνο ως Abraham L.

Στη συνέχεια, εξετάζοντας τραπεζικά στοιχεία για το τι περιγράφεται ως «ύποπτες πληρωμές», το έγγραφο καθορίζει πώς ο πρώην σύμβουλος φέρεται να διευθέτησε τις πληρωμές μέσω τιμολογίων «σε αντάλλαγμα για φερόμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής και έξοδα εκστρατείας, ύψους 18.450 και 27.500 ευρώ.»

«Εάν τα γεγονότα επιβεβαιωθούν, αυτά τα ποσά θα αντιπροσωπεύουν την φερόμενη αμοιβή για την παραπάνω αναφερόμενη επιστολή που συντάχθηκε από οκτώ ευρωβουλευτές για την προσοχή τριών Ευρωπαίων Επιτρόπων υπέρ της HUAWEI», συνεχίζει το έγγραφο. «Η έρευνα έφερε στο φως το χρηματοοικονομικό κύκλωμα των αμοιβών που θα αποδείκνυαν τη διαφθορά.»

Ως μέρος μιας σειράς τραπεζικών μεταφορών, ο πρώην σύμβουλος έστειλε 6.700 ευρώ στον Martusciello, 1.000 ευρώ στον βοηθό του και 14.800 ευρώ σε άλλο βοηθό του κοινοβουλίου, αναφέρεται στο ένταλμα. Πολλοί κάτοχοι λογαριασμών που έλαβαν πληρωμές παραμένουν άγνωστοι.

Όταν επικοινώνησε με το POLITICO, το γραφείο των Βέλγων εισαγγελέων αρνήθηκε να σχολιάσει την τρέχουσα έρευνα.

Ο Martusciello δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τις τραπεζικές μεταφορές.

Αναφορικά με τη φερόμενη εμπλοκή του Abraham L. σε ένα σχέδιο δωροδοκίας, η Huawei δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε νωρίτερα: «Η Huawei παίρνει αυτές τις κατηγορίες σοβαρά και θα επικοινωνήσει άμεσα με τη βελγική δικαιοσύνη για να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση. Η Huawei έχει πολιτική μηδενικής ανοχής προς τη διαφθορά ή οποιαδήποτε άλλη παρανομία και δεσμεύεται να συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς ανά πάσα στιγμή.»

Σχετικά

Tags: HuaweiΒρυξέλλεςΔικαιοσύνηΕυρωκοινοβούλιοΞέπλυμα χρήματος
Share16Tweet10Share3Send

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Απεγγραφή από τις ειδοποιήσεις
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Αδήλωτα 3,2 εκατ. στο «πόθεν έσχες» του Παναγόπουλου – Στον εισαγγελέα το πόρισμα

16 Μαρτίου 2026
The Wire

Το ZDF για ΟΠΕΚΕΠΕ και το Stern για χρυσαυγίτες

13 Μαρτίου 2026
Δικαστήριο
Crisis Zone

Υποκλοπές: Βαριές ποινές για τις υποκλοπές – Υπόλογος ξανά ο Μητσοτάκης

26 Φεβρουαρίου 2026
Επόμενο άρθρο

Chevron: Ενδιαφέρον για δύο επιπλέον θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης

«Θέσις – Αντίθεσις – Σύνθεσις»: 2.4 Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του αεροδρομίου της Αθήνας

Μετάφραση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

MostPopular

  • Το νερό μπαίνει στη γραμμή πυρός – Στο στόχαστρο οι μονάδες αφαλάτωσης

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Cash is the king… ξανά! Κι ας λέτε ότι δεν έχουμε 2008!

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Το Ισραήλ σκότωσε τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Ιράν

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Το ράλι σε Motor Oil, ΕΛΠΕ και Τιτάν έφτιαξε την εικόνα στον Γενικό Δείκτη 

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • realme 16 Pro: Το στρεσάραμε σε επαγγελματικό ταξίδι – Άντεχε κι άλλο!

    52 shares
    Share 21 Tweet 13

Διαφήμιση

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Ισραήλ παραδέχεται πλήγμα σε θέση του ΟΗΕ στον Λίβανο και ζητά συγγνώμη
  • BAT Hellas: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας ο Δημήτρης Ιατρίδης
  • Με πυραύλους διασποράς απαντά το Ιράν στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Larijani
  • Το Bloomberg ανοίγει μέτωπο με τον εσωτερικό κύκλο του Τραμπ
  • Piraeus Bank και Wikifarmer παρουσιάζουν τη FarmClick

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr